Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Τατιάνα Τζινιώλη για "Το ημερολόγιο μιας νύφης"

Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.

Οι συγγραφείς έχουν μία μέρα για να απαντήσουν τις ερωτήσεις της λίστας προκειμένου να γνωρίσουμε το νέο τους -τις περισσότερες φορές ακυκλοφόρητο- βιβλίο. Οι ερωτήσεις έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από εμένα. Εκείνοι ευθύνονται για τις απαντήσεις και μόνο. Κι εσείς για τις εντυπώσεις.
Πως σας ήρθε η ιδέα;
Τ.Τ.: Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το "Ναι". Πελάγωσα και αγχώθηκα. Σαν δημοσιογράφος λοιπόν, ο καλύτερος μου φίλος είναι το word. Το άνοιξα και του "τα είπα".

Τι είναι αυτό που το κάνει ιδιαίτερο;
Τ.Τ.: Είναι το πρώτο βιβλίο που ασχολείται με ένα τέτοιο θέμα αν και δε καταλαβαίνω γιατί. Έχει πολύ "ζουμί" και χαρίζει πολύ υλικό για επεξεργασία.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Τ.Τ.: Είναι γραμμένο σε πραγματικό χρόνο. Οι εννιά μήνες της προετοιμασίας βρίσκονται στις 110 σελίδες του e-book.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Τ.Τ.: Ρεαλιστικό και χιουμοριστικό ως προς τις προσδοκίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία νέα κοπέλα που ετοιμάζεται να παντρευτεί. 

Τι εννοείτε;
Τ.Τ.: Ο κοινωνικός περίγυρος αλλάζει και βλέπεις από πρώτο χέρι τα στερεότυπα που δυστυχώς διαιωνίζονται. Γι αυτά είναι καλύτερα να μιλήσει ένας κοινωνιολόγος, εγώ τα αντιμετώπισα με cocktails και cupcakes.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Τ.Τ.: Ότι είναι το "πρώτο μου πνευματικό παιδί" και με παρακίνησε να αρχίσω και το δεύτερο. Και επίσης ότι η συγγραφή του με ηρέμησε αρκετά.

Τι θέμα θα έχει το επόμενο;
Τ.Τ.: Είναι τελείως διαφορετικό. Πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Τ.Τ.: Ελπίζω γέλιο. Για μένα αυτό έχει περισσότερη σημασία. Να το διαβάσεις και όταν το αφήσεις να πεις ότι ήταν ένα ωραίο βιβλίο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Τ.Τ.: Ανησυχώ και στρεσάρομαι για τα πάντα.

Φοβάστε...
Τ.Τ.: Ότι κάποια στιγμή ο φαρμακοποιός μου θα αρχίσει να μου χαρίζει υπνωτικά ώστε να κοιμηθώ με το ζόρι.

Αγαπάτε...
Τ.Τ.: Τον άντρα μου και τα κουνέλια μου.

Ελπίζετε...
Τ.Τ.: Ότι τα όνειρα μου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. 

Θέλετε...
Τ.Τ.: Ένα ακόμη κουνέλι!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Τ.Τ.: Νομίζω κυρίως οι νέες κοπέλες είτε ετοιμάζονται να παντρευτούν είτε όχι. Αλλά και οι νεόνυμφες θα ταυτιστούν με κάποιες καταστάσεις.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Τ.Τ.: Για να γελάσεις.

Γιατί δεν πρέπει;
Τ.Τ.: Αν έχεις αυτοσκοπό το γάμο και ζεις μόνο γι αυτό δεν το προτείνω. Είναι αρκετά καυστικό σχετικά με το θεσμό και τις προσδοκίες της ημέρας κυρίως γιατί εγώ δεν το σκεφτόμουν ποτέ.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Τ.Τ.: Στο www.toimerologiomiasnifis.gr θα βρείτε τα πάντα.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Τ.Τ.: Πάνω από έναν υπολογιστή να δουλεύω . Το mail μου είναι tatianaginioli@gmail.com αλλά και Facebook, Twitter, Goodreads.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Τ.Τ.: Είναι ολοφάνερο. Το ροζ.

Ποια μουσική;
Τ.Τ.: Θα έλεγα jazz.

Ποιο άρωμα;
Τ.Τ.: Σίγουρα κάτι λουλουδιαστό.

Ποιο συναίσθημα;
Τ.Τ.: Χαρά.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Τ.Τ.: Αγχολυτικό.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Τ.Τ.: Η κύρια δουλειά μου είναι δημοσιογράφος. Αρθρογραφώ σε τρεις ιστοσελίδες και με ένα e-book που είναι ημερολόγιο δε νομίζω ότι μπορώ ακόμη να λέγομαι συγγραφέας. Ίσως wannabe.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Τ.Τ.: Όλα τα βιβλία της Ελένης Δαφνίδη από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αν και μετά το "Απαγορευμένο" της Tabitha Suzuma, σίγουρα θα διαβάσω και τα υπόλοιπα της.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Τ.Τ.: Πιστεύω φαντασία. Η εμπειρία αποκτάται, αλλά αν η φαντασία είναι ελλιπής δε μπορείς να κάνεις και πολλά.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Τ.Τ.: Η υπόθεση του αλλά και το marketing.

Τι την αποτυχία;
Τ.Τ.: Η υπόθεση του.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Τ.Τ.: Η βιβλιοφαγία είναι από τις πιο όμορφες καταχρήσεις. Σου ανοίγει τους ορίζοντες και σου χαρίζει πολλές όμορφες ιστορίες.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Τ.Τ.: Το ημερολόγιο ενός ονειροπόλου.
Το εξώφυλλο του βιβλίου της Τατιάνας Τζινιώλη "Το ημερολόγιο μιας νύφης" και φωτογραφίες πορτραίτο από το προσωπικό της αρχείο.
Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki και αφορά νέες κυκλοφορίες βιβλίων.
Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα; Επιλέξτε την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο; Ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

¤

Οπισθόφυλλο:
«Εγώ δεν ήθελα να παντρευτώ. Τώρα θα μου πείτε "κοπελιά, κάτι έκανες λάθος στην πορεία" και θα συμφωνήσω. Από υπέρμαχος του "Εγώ να παντρευτώ; Ποτέ!" βρέθηκα μετά από δέκα μήνες σχέσης αρραβωνιασμένη. Είμαι η Τατιάνα και είναι ο Μιχάλης.
Είμαι Αιγόκερως (αργότερα θα εξηγηθούν πολλά έτσι) και είναι Ζυγός.
Είμαι μοναχοπαίδι και έχει έναν αδελφό.
Ο γάμος ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο του 2013. Μετά από αρκετά τρεχάματα και γραφειοκρατία, η εκκλησία κλείστηκε και πλέον βρισκόμαστε και επίσημα σε pre wedding season. Τώρα αν περιμένετε να διαβάσετε τα κείμενα μίας bridezilla, τότε δυστυχώς δεν είμαι ο άνθρωπος σας. Από τη μία δεν μπορώ τα τρεχάματα και να δοκιμάζω είκοσι διαφορετικές τούρτες για να ανακαλύψω τη διαφορά της απλής κρέμας από την κρέμα Βαυαρίας και από την άλλη θέλοντας κάτι λιτό, απλό και απέριττο έχω μία αρκετά συγκεκριμένη ιδέα για το πώς θα είναι αυτό το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου».
Διαβάζοντας το ημερολόγιο της Τατιάνας Τζινιώλη...

Περίπτωση Α: Αν έχεις παντρευτεί και, κατά συνέπεια, έχεις βρεθεί στη θέση της "νύφης" ανακαλύπτεις εύκολα, και από τις πρώτες αράδες, ότι δεν είσαι η μόνη που πέρασε ό,τι πέρασε. Τελικά, υπάρχουν κι άλλες εκεί έξω που είδαν τα ίδια, αν όχι χειρότερα.
Περίπτωση Β: Αν δεν έχεις παντρευτεί και, κατά συνέπεια, δεν έχεις βρεθεί στη θέση της "νύφης" ανακαλύπτεις ότι τα νεύρα της κολλητής σου που την είχαν καταστήσει ανυπόφορη, αν όχι επικίνδυνη, εκείνες τις προ του γάμου εβδομάδες είχαν βάση και, ίσως, θα έπρεπε να είχες διαβάσει πιο προσεκτικά το βιβλίο της Τατιάνας να έχεις μια φόρμουλα (μη σου πω να κράταγες σημειώσεις) όταν με το καλό έρθουν "τα δικά σου".
Σε κάθε περίπτωση: Έχεις να διαβάσεις το ημερολόγιο μιας νύφης-to-be με όλες τις δυσκολίες, παρατυπίες, κουλαμάρες, ατυχίες, εμπόδια, περίεργα και λοιπά γαμήλια πάθη και να πάρεις χρησιμότατες συμβουλές (κυριολεκτώ) αν πρόκειται να παντρευτείς ή να δεις "μια από τα ίδια" φάση και να παρηγορηθείς αν έχεις ήδη περάσει από το στάδιο της προετοιμασίας του γάμου. Θα γελάσεις, θα διασκεδάσεις και θα μάθεις μερικά χρησιμότατα tips ενώ είναι τόσο εθιστικό που δε θα καταφέρεις να το κλείσεις εύκολα αν δεν το εξαντλήσεις. Χρησιμότατο δώρο προς φίλες, αδερφές, ξαδέρφες, γειτόνισσες που "ετοιμάζονται".
Με μια φράση: Γραμμένο με κέφι και ποιοτικό χιούμορ που όμως περιέχει πολύτιμα tipάκια που θα βοηθήσουν πολύ.

Υ.γ.: Ευχαριστώ την Τατιάνα Τζινιώλη για την προσφορά του βιβλίου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη