Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Κατεβάστε τα!

...με ένα κλικ πάνω στο k.

Και καλή ανάγνωση.

¤

Δυο φωνές και μια σιωπή
Φουρουκλάς Λάκης
Μυθιστόρημα

Ένα δυστύχημα βγάζει στην επιφάνεια τα μυστικά μιας οικογένειας.
Μια γυναίκα σκληρή κι αποφασισμένη για όλα δεν αποδέχεται την απόρριψη του εραστή της και ζητά εκδίκηση. Ένας άντρας καταντάει αλκοολικός για να ξορκίσει τις ενοχές του. Μια μάνα δίνει καθημερινά τη μάχη για τη ζωή και για ένα καλύτερο αύριο για κείνη και το παιδί της.
Ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι μοιάζει ν’ αγγίζει την απόλυτη ευτυχία και ένα άλλο αναδύεται γεμάτο ζωή και αυτοπεποίθηση μέσα από τις στάχτες της κακίας.
Ο έρωτας κάνει κουμάντο στη ζωή τους και τους αιχμαλωτίζει μέσα στις δίνες του. Αυτός είναι που τους ανυψώνει και τους ρίχνει σε βάραθρα, που τους τυφλώνει και τους ανοίγει τα μάτια. Αυτός και οι μοίρες, που παίζουν τα πιο παράξενα παιχνίδια.
Το «Δυο φωνές και μια σιωπή» είναι η ιστορία κάποιων ανθρώπων που αποδεικνύονται ειδικοί στα λάθη και στα πάθη, που άλλοτε παραιτούνται απ’ τη ζωή κι άλλοτε την αρπάζουν απ’ τα κέρατα λέγοντάς της: Κυρά, δεν θα σου περάσει, θα γίνει ό,τι εγώ θέλω.

k

132 σελίδες
_______________________________________

Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα
Καρυωτάκης Μίνως-Αθανάσιος
Μυθιστόρημα

Ένας δημοσιογράφος αναλαμβάνει να ρίξει φως σε μια μυστηριώδη εξαφάνιση ενός Άγγλου φοιτητή στη Ρουμανία. Όμως φαίνεται σαν να έχει πιάσει την αρχή ενός κουβαριού που ξετυλίγεται συνεχώς και τον τυλίγει σε μια «σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» που καθορίζουν την ίδια του τη ζωή. Ο Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης προσπαθεί να σας μυήσει στους παράλληλους κόσμους και σε γεγονότα που ανάγονται στο επίπεδο της μεταφυσικής...
«Εγώ λοιπόν, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, θα σου φανερώσω κάποια γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν από πολλά χρόνια και καθόρισαν τη ζωή μου. Αυτά τα τρομαχτικά γεγονότα θα σε μυήσουν στην πραγματικότητα των παράλληλων κόσμων. Ομολογουμένως, μπορεί να σε φοβίσουν, αγαπητέ αναγνώστη, ή πάλι να σε κάνουν να αγνοήσεις την αλήθεια. Γι’ αυτό θα ήθελα να σου πω ότι αν περιμένεις να ακούσεις ιστορίες που συνήθιζες να ακούς όταν ήσουν μικρός, τότε μάλλον λανθάνεις και θα σου πρότεινα να μη διαβάσεις το βιβλίο. Αν πάλι διακαώς επιζητάς να μάθεις αυτά τα μοναδικά γεγονότα, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις αμέσως το διάβασμα, αλλά να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός και να εστιάσεις στα γεγονότα που ανάγονται στο επίπεδο της μεταφυσικής».

k

134 σελίδες
_______________________________________

Το παγοποιείο
Μοίρας Στέλιος
Διήγημα

Αντώνης-Ζωή, Χρήστος-Κλειώ, Χριστίνα και Γιώργος.
Τρία ζευγάρια. Έξι διαφορετικοί άνθρωποι και ένα ξαφνικό γεγονός που θα αναστατώσει και θα βάλει σε νέα τροχιά την καθημερινότητα τους.
Ύστερα από την απόφαση ενός από τους ήρωες να συγκρουστεί με ένα κρατικό σύστημα ψάχνοντας περισσότερο τη δική του λύτρωση, οι ζωές όλων θα αλλάξουν φέρνοντας τρομακτικές στιγμές και επιλογές του παρελθόντος ξανά στην επιφάνεια, αυτή τη φορά ακόμη πιο σκληρές, δίχως να αφήσουν σε κάποιους περιθώρια συγχώρεσης ή αλλαγής. Ο Αντώνης που παλεύει να φέρει τη χαμένη του ζωή πάλι κοντά, ο Χρήστος και η αποκάλυψη μιας επικίνδυνης αλήθειας, η Ζωή που παλεύει να ξαναβρεί το εσωτερικό φως στο σκοτάδι της τυφλότητας της. Η Κλειώ και η μοναξιά του μητρικού ρόλου. Ο Γιώργος με τη Χριστίνα που ζητούν παραπάνω από όσα μπορεί να δώσει ο καθένας στον άλλον.
Συνηθισμένοι άνθρωποι σε ασυνήθιστες καταστάσεις μέσα σε μια γυμνή, σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα που ανακαλύπτουν τη δική τους σκληρότητα απέναντι στον κόσμο μα πιο πολύ ανακαλύπτοντας τη δική τους τραυματισμένη Αλήθεια.

k

127 σελίδες
_______________________________________

Έχει ρεζέρβα τ' όνειρο
Μαντζουράνης Σωκράτης
Μυθιστόρημα

Από τον πρόλογο...
Ας πούμε κάτι σαν απολογία...του Σωκράτη.
Άμα καταπιάνεσαι με κάτι χωρίς να είσαι ειδήμων, νιώθεις την ανάγκη να πεις το "γιατί".
Ιδιαίτερα όταν δεν είσαι συγγραφέας τότε όποιον ταλαιπωρείς με τα γραφόμενά σου θέλει τουλάχιστον να ξέρει το λόγο.
∆υσκολεύομαι να δώσω εξηγήσεις, γιατί καταπιάστηκα με τούτη τη "συγγραφή".
Ίσως να φταίει αυτή η συνταξιοδότηση που είναι χειρότερη απ’ τα γενέθλια, ίσως η εποχή μας που σκοτώνει τα παραμύθια.
Ίσως πάλι μια "γεροντίστικη" αφέλεια να θεωρείς τη ζωή σημαντική και άξια, αν τη ζήσεις έντιμα.
Μπορεί να ’ναι κι εκείνες οι ατέλειωτες συναντήσεις στην Καισαριανή, στην πλατεία, στα "Ξύλινα", στα ταπεινά καφενεδάκια, οι ατέλειωτες κουβέντες με τον παππού Θόδωρο, με ούζο και μεζεδάκι και κάτι δειλά δάκρυα, με θυμούς και οργή και άντε πάλι σχέδια και όνειρα, εμείς οι αμετανόητοι, οι γραφικοί.
Πρόθεσή μου δεν είναι, ούτε διήγημα να γράψω, ούτε ιστορία να κάνω, ούτε "μηνύματα" να στείλω, ούτε κάποιους να "νουθετήσω", αν και κάποιους μπορεί να τους στενοχωρήσω.
Ε, κάτι θα ’ναι κι αυτό, γι αυτούς.
Απλά, θέλω να κρατήσω ζωντανά, κάποια "ανθρωπένια παραμύθια", μήπως και μπορέσουμε να δώσουμε δύναμη στη μνήμη και νοιώσουμε λίγο άβολα στον καναπέ μας, μήπως και ξεβολευτούμε λίγο από τη νιρβάνα της "αλήθειας" μας κι αρχίσουμε ν’ αμφισβητούμε και να ψάχνουμε και να πιστεύουμε ξανά στα όνειρα...
Βάσανα δηλαδή του μυαλού και της ψυχής καταθέτω.
Τελικά, νοιώθω πως πρόκειται για μια εξόφληση "οφειλής" σ’ όλους εκείνους, ζωντανούς και πεθαμένους, που φτιάχνουν Ιστορία και Ήθος κι’ ένα "συγγνώμη" σ’ όλους εκείνους που πόνεσαν από μικρούς και ταπεινούς.
Κι από μένα.
Εντάξει, ό,τι ζήσαμε, δικά μας είναι όλα.
Καλά και άσχημα. "Δεν θα βάλουμε όμως και τα κλάματα", όπως λέει κι ο Θόδωρος. Μπορούμε όμως να βάλουμε λίγο από την ψυχή και την ελπίδα μας, για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Νάχουν να γράφουν τα παιδιά καλύτερα παραμύθια, νάχουν να θυμούνται όμορφα Ουράνια Τόξα, να μην τους πληγώνουν, Κατέχοντες, Έχοντες, Ηγέτες και Τείχη. Γιατί τούτον τον κόσμο, κανένας Θεός δεν τον έφτιαξε και κανένα διάβολο δεν θ’ αφήσουμε να τον χαλάσει.
Είναι δικός μας και προίκα των παιδιών μας.

k

118 σελίδες

¤

Δείτε κι αυτό:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη