Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Δώρα 2015

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε τους τυχερούς αναγνώστες που κέρδισαν στις κληρώσεις κατά το έτος 2015, τους όρους και χρήσιμες πληροφορίες.
[Για το 2014 εδώ]

Αν έχετε κερδίσει κάποιο δώρο επικοινωνήστε άμεσα μαζί μου για την παραλαβή του. Στείλτε μου ένα μήνυμα αναφέροντας το όνομά σας, το λόγο της επικοινωνίας και όσα στοιχεία χρειάζονται ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα αν το δώρο στέλνεται ταχυδρομικά θα πρέπει να αναφέρετε μία ταχυδρομική διεύθυνση για την αποστολή του, κ.ο.κ.
Τρόποι επικοινωνίας:
* Με άμεσο μήνυμα από εδώ
* Με e-mail στο jennykoukidou@gmail.com
Άλλες πληροφορίες και όροι για τις κληρώσεις:
* Όλες οι κληρώσεις μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 γίνονται ζωντανά στο facebook μέσα από το προσωπικό μου προφίλ. Την ημέρα που έχει συμφωνηθεί να γίνει η κλήρωση ζητώ από τους χρήστες του facebook να μου δώσουν τόσους αριθμούς όσα και τα δώρα της ημέρας. Οι συμμετοχές των αναγνωστών του koukidaki συγκεντρώνονται σε ένα υπολογιστικό φύλλο, όσο ο διαγωνισμός παραμένει ενεργός, με χρονολογική σειρά. Όταν συλλέξω τους αριθμούς που μου δίνουν οι φίλοι του facebook ανοίγω το υπολογιστικό φύλλο και βλέπω σε ποιες συμμετοχές αντιστοιχούν. Η ίδια λίστα, που περιέχει και τα μηνύματά σας, διανέμεται και στους χορηγούς των δώρων: καλλιτέχνες, δημιουργούς, συγγραφείς, εκδοτικούς οίκους, κ.ο.κ ανάλογα με την περίπτωση, μετά την λήξη.
* Τα ονόματα των τυχερών ανακοινώνονται εδώ, στο facebook, στο tweeter και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, ιστότοπους, σελίδες...
* Η λίστα με τις συμμετοχές παραμένει στο αρχείο για ένα μήνα (από την ημέρα της κλήρωσης). Μετά το πέρας του μήνα διαγράφεται οριστικά.
* Αν δεν βρεθεί κάποιος τυχερός μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το δώρο κερδίζει ο αμέσως επόμενος στη λίστα. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν ο τυχερός δεν επιθυμεί να παραλάβει το δώρο του ή αν το δώρο επιστραφεί κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση διατηρείται το δικαίωμα του δωροθέτη να προσφέρει το δώρο σε έναν νέο τυχερό αν δεν εμφανισθεί ο πρώτος ή αν δε δύναται να το παραλάβει εντός 15 ημερών.
* Τα δώρα δίνονται μόνο μία φορά στους τυχερούς. Δεν επιτρέπεται να διεκδικήσετε εκ νέου ένα δώρο που σας έχει ήδη δοθεί/αποσταλεί/παραδοθεί κ.ο.κ. για οποιονδήποτε λόγο.
* Για να λάβετε μέρος ΔΕΝ χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στο facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο ή σελίδα, ούτε κάποια άλλη ενέργεια όπως: κοινοποιήσεις, like, εγγραφές σε ιστότοπους ή newsletters, διάδοση στους φίλους σας, κ.λ.π. Επίσης, ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να δώσετε άλλα στοιχεία σας πέρα από το ονοματεπώνυμό σας. Παρόλα αυτά, αν αναφέρετε ένα email με βοηθάτε να σας ενημερώσω αν κερδίσετε ή, για παράδειγμα, να σας απαντήσει ο δωροθέτης (π.χ. ο συγγραφέας) στην περίπτωση που αφήσετε ένα πολύ όμορφο μήνυμα ή ρωτήσετε κάτι.
* Στις κληρώσεις που διοργανώνει το koukidaki λαμβάνετε μέρος συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας στη φόρμα που αντιστοιχεί στο δώρο που επιθυμείτε. Και μόνο. Κανένας άλλος τρόπος ή σχόλιο ή μέθοδος, κ.ο.κ. δε μετράει ως συμμετοχή, ούτε και είναι απαραίτητο για να μετρήσει η συμμετοχή σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φόρμες που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή συμμετοχών μέχρι τις 14 Ιουλίου δέχονται μόνο μία συμμετοχή ανά email ενώ στην περίπτωση πολλαπλών συμμετοχών με το ίδιο email κρατάνε ως έγκυρη την πρώτη χρονολογικά, και οι φόρμες που χρησιμοποιούνται από τις 15 Ιούλη και μετά κρατούν ως έγκυρες όλες τις συμμετοχές που αναγράφουν πλήρες ονοματεπώνυμο αλλά για την αποφυγή συνωνυμιών μεταξύ των συμμετεχόντων θα πρέπει να συμπληρώσετε μία λέξη-συνθηματικό που θα αναφέρετε αν κερδίσετε ώστε να γίνει η ταυτοπροσωπία.
Στις αποστολές μέσω ΕΛΤΑ όλα τα δώρα αποστέλλονται απλά. Αν επιθυμείτε να λάβετε το δώρο σας συστημένο, express, κ.λ.π. επιβαρύνεστε με τα έξοδα αποστολής βάση τιμοκαταλόγου της υπηρεσίας (ΕΛΤΑ ή εταιρεία courier επιλογής σας). Εξαιρούνται οι αποστολές/παραδόσεις που γίνονται από τους ίδιους τους δωροθέτες καθώς διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και καθορίζονται από εκείνους.
* Κάποιες κληρώσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν για λόγους οργάνωσης ή ανωτέρας βίας αλλά ποτέ περισσότερο από τρεις-τέσσερις μέρες. Όμως, αν καθυστερήσει η κλήρωση, η αντίστοιχη φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και θα δέχεται συμμετοχές.
* Οι προσκλήσεις σε παραστάσεις, συναυλίες, live και τέτοιου τύπου εκδηλώσεις δε μεταβιβάζονται σε άλλο όνομα ή σε άλλη ημερομηνία.
* Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να ζητήσουν επαλήθευση του αποτελέσματος από τον κάτοχο του αρχείου της λίστας συμμετοχών (δωροθέτη ή ιστότοπο koukidaki).
Τα αποτελέσματα καταχωρούνται ως εξής:
Τίτλος δώρου (βιβλίου, cd, παράστασης κ.ο.κ.) με link που οδηγεί στην σχετική ανάρτηση
Συνολικός αριθμός συμμετοχών
Αριθμοί που κληρώθηκαν
Ονόματα τυχερών
Ευχαριστίες/εντυπώσεις και άλλο σχετικό υλικό

¤

Από τις 288 συμμετοχές
κληρώθηκε το 87
Τυχερή η Στέλλα Τσερέκα
*
Από τις 400 συμμετοχές
κληρώθηκε το 246
Τυχερή η Κωνσταντίνα Ζωγράφου
*
Από τις 378 συμμετοχές
κληρώθηκε το 315
Τυχερός ο Δημήτρης Μπήτης
*
Κληρώθηκαν οι αριθμοί 8, 19, 22 και 24
Τυχεροί: Ελένη Βλαχάκη, Καίτη Γούλα, Αικατερίνη Παφίλη και Βίκυ Κατσίμπα
που θα παρακολουθήσουν την παράσταση αντίστοιχα στις 5, 6. 12 και 13 Ιανουαρίου
*
Από τις 402 συμμετοχές
κληρώθηκε το 273
Τυχερή: Βασιλική Διαμάντη
*
Από τις 328 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 15 και 113
Τυχερές: Ιωάννα Χρήστου και Αιμιλία Φωτοπούλου
*
Από τις 171 συμμετοχές
κληρώθηκε το 133
Τυχερή: Ζωή Μιχαηλίδου
*
Από τις 226 συμμετοχές
κληρώθηκε το 67
Τυχερή: Κατερίνα Δόμπρου
*
Από τις 463 συμμετοχές
κληρώθηκε το 33
Τυχερός: Γιώργος Κανελλάκης
*
Από τις 274 συμμετοχές
κληρώθηκε το 2
Τυχερή: Μαρία Γκίκουρη
*
Από τις 157 συμμετοχές
κληρώθηκε το 111
Τυχερός: Πασχάλης Καρασμανάκης
Από τις 116 συμμετοχές
κληρώθηκε το 88
Τυχερή: Thomai Mitrousi
Από τις 105 συμμετοχές
κληρώθηκε το 3
Τυχερή: Νίνα Κοσμάτου
Από τις 114 συμμετοχές
κληρώθηκε το 13
Τυχερή: Καλλιόπη Δημητροπούλου
*
Από τις 232 συμμετοχές
κληρώθηκε το 100
Τυχερή: Μαρία Δρόυγκα
*
Από τις 408 συμμετοχές
κληρώθηκε το 265
Τυχερή: Ελένη Αντωνίου
*
Από τις 478 συμμετοχές
κληρώθηκε το 55
Τυχερός: Στέλιος Αποστολόπουλος
*
Από τις 325 συμεμτοχές
Κληρώθηκαν οι αριθμοί 14 και 97
Τυχεροί: Σπύρος Αλαμάνος και Μίνα Κοσμίδη
*
Από τις 208 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 121 και 194
Τυχεροί: Κατερίνα Τσιαρα και Τριαντάφυλλος Καραταγλίδης
*
Από τις 194 συμμετοχές
κληρώθηκε το 24
Τυχερός: Ευάγγελος Στελιουδάκης
*
Από τις 456 συμμετοχές
κληρώθηκε το 352
Τυχερή: Δέσποινα Δημητριάδου
*
Από τις 246 συμμετοχές
κληρώθηκε το 15
Τυχερή: Ράνια Ααρών
*
Από τις 341 συμμετοχές
κληρώθηκε το 13
Τυχερή: Ελευθερία Μεράκου
*
Από τις 70 συμμετοχές (σύνολο)
κληρώθηκαν οι αριθμοί 3, 24, 4, 9, 14 και 30
Τυχεροί:
Για την Δευτέρα 9 Μαρτίου: Δέσποινα Παγκάλου και Ευαγγελία Κουκουνάκη
Για την Τρίτη 10 Μαρτίου: Γιάννης Παύλου και Ευφροσύνη Βασσιλοπούλου
Για την Τετάρτη 11 Μαρτίου: Σταυρούλα Κρητικού και Γιώργος Ψωμιάδης
*
Από τις 353 συμμετοχές
κληρώθηκε το 7
Τυχερή: Εύα Σουλούνια
*
Από τις 284 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 222 και 83
Τυχεροί: Ιωάννα Αλεξανδρή και Νάσιος Αναστάσιος
*
St. Patrick's Day @ Mike's Irish Bar Feat. Jamming Funkers
Από τις 21 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 13 και 21
Τυχεροί: Αγγελική Ψώνη και Στέφανος Τίκας
*
Από τις 273 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 6 και 85
Τυχερές: Κατερίνα Παππού και Ελένη Χαμιλάκη
*
Από τις 335 συμμετοχές
κληρώθηκε το 250
Τυχερή: Ευφροσύνη Χασάπη
*
Από τις 314 συμμετοχές
κληρώθηκε το 57
Τυχερός: Ιωάννης Ψυράκης
*
Από τις 366 συμμετοχές
κληρώθηκε το 244
Τυχερή: Ελένη Μαχρέμη
*
Jamming Funkers Live @ Troubar
Από τις 35 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 4 και 3
Τυχεροί: Χαράλαμπος Ηλιάδης και Μαρία Στασινοπούλου
*
Από τις 230 συμμετοχές
κληρώθηκε το 15
Τυχερή: Κατερίνα Μπριλή
*
Από τις 430 συμμετοχές
κληρώθηκε το 340
Τυχερή: Ντίνα Καρατζοβάλη
*
Από τις 285 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 35 και 168
Τυχεροί: Μαγδαληνή Τούμπα και Μάκης Παράβαλος
*
Από τις 245 συμμετοχές
κληρώθηκε το 244
Τυχερή: Αγγελική Δεμέστιχα
*
Από τις 403 συμμετοχές
κληρώθηκε το 401
Τυχερή: Αλεξάνδρα Περβανά
*
Από τις 339 συμμετοχές
κληρώθηκε το 15
Τυχερή: Ελευθερία Αγάκου
*
Από τις 377 συμμετοχές
κληρώθηκε το 245
Τυχερός: Μιχάλης Μανέτος
*
Από τις 324 συμμετοχές
κληρώθηκε το 299
Τυχερός: Τάκης Γελόπουλος
Σαράντα μέρες μετά την αποστολή έφτασε ειδοποίηση από το ταχυδρομείο ότι ο παραλήπτης επιστρέφει το δέμα! Τα αίτια παραμένουν άγνωστα καθώς δε μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν έγινε δεκτό (το βιβλίο ήταν αναμενόμενο με σχετική ειδοποίηση) αλλά ούτε μπορούμε να δεχτούμε ότι πήγε σε λάθος διεύθυνση (η διεύθυνση δηλώνεται από τους ίδιους τους τυχερούς). Επίσης, δε γίνεται να επαναληφθεί η κλήρωση με τις υπάρχουσες συμμετοχές -όπως λέω στις πληροφορίες- γιατί έχει περάσει το διάστημα των 30 ημερών και έχει διαγραφεί το σχετικό αρχείο. Προφανώς, θα επαναληφθεί η διαδικασία ώστε να φτάσει το μυθιστόρημα σε έναν νέο τυχερό αναγνώστη.
*
Από τις 225 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 8 και 202
Τυχεροί: Χριστίνα Μπαλίτη και Αγγελική Ψώνη
*
Από τις 295 συμμετοχές
κληρώθηκε ο αριθμός 285
Τυχερή: Sonia Mendez
*
Από τις 55 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 5 και 10
Τυχερές: Δόμνα Μάντσου και Μαρία Δεπάστα
*
Από τις 194 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 3 και 125
Τυχεροί: Καλλιόπη Δημητροπούλου και Γιώργος Κάλπης
Η Καλλιόπη Δημητροπούλου διαβάζοντας τη συλλογή έγραψε: «Διάβασα το βιβλίο που κέρδισα "Ρωγμές στο ανέφικτο" της Νόπης Χατζηιγνατιάδου και ευχαριστώ και το κουκιδάκι και την ποιήτρια. Αισθαντική γραφή, με ιδιαίτερη ευαισθησία σκύβει πάνω σε όλα τα θέματα που γίνονται η αφόρμηση της γραφής της! Ο έρωτας κυρίαρχησε, η γυναικεία φύση με τις ομορφιές της, η απουσία, ο Θεός κ.α μετουσιώνονται σε υψηλό και ιδεώδες με την πένα της Νόπης Χατζηιγνατιάδου! Θερμά ευχαριστώ!!!»
*
Από τις 490 συμμετοχές
κληρώθηκε το 167
Τυχερή: Στέλλα Μαλαμούδη
*
Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης
Από τις 325 συμμετοχές
κληρώθηκε το 115
Τυχερή: Νανά Χούλη
*
Μνήμες περίστροφα
Από τις 103 συμμετοχές
κληρώθηκε το 39
Τυχερή: Ευαγγελία Κουκουνάκη
*
Οι Μακεδόνες του Αλέξανδρου
Από τις 240 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 5 και 200
Τυχερές: Σωτηρία Παπανικοπούλου και Ευαγγελία Ματάνη
*
Mindland
Από τις 218 συμμετοχές
κληρώθηκε ο αριθμός 85
Τυχερή: Νίκη Σαρρή
*
Μνήμες περίστροφα
Από τις 95 συμμετοχές
κληρώθηκε το 66
Τυχερός: Θοδωρής Αλεξανδρόπουλος
*
Μέσα από τα μάτια της
Από τις 333 συμμετοχές
κληρώθηκε το 42
Τυχερή: Ζαχαρένια Προδρομίδου
Το βιβλίο επεστράφη στον αποστολέα από το ταχυδρομείο και η δωροθεσία επαναλαμβάνεται με νέα συλλογή συμμετοχών.
*
Ο κάμπος με τις κούκλες
Από τις 446 συμμετοχές
κληρώθηκε το 423
Τυχερή: Ευφροσύνη Κερασιώτη
*
Οι θεομπαίχτες
Από τις 219 συμεμτοχές
κληρώθηκε το 77
Τυχερή: Αρτεμησία Συμεωνίδου
*
Τι είναι έρωτας ζητάς να μάθεις
Από τις 336 συμμετοχές
κληρώθηκε το 69
Τυχερός: Ευάγγελος Στελιουδάκης
*
Το μυστικό του Λεβάντε
Από τις 384 συμμετοχές
κληρώθηκε το 233
Τυχερός: Σοφοκλής Νέστου
*
Μικαέλα @ Θέσις 7
Από τις 71 συμετοχές
κληρώθηκε το 45
Τυχερή: Νίκη Βογιατζή
*
Σε χρόνο αόριστο
Από τις 431 συμμετοχές
κληρώθηκε το 26
Τυχερή: Βούλα Χατζηδόμα
*
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Η πτώση του αόρατου πέπλου
Από τις 254 συμμετοχές
κληρώθηκε το 77
Τυχερός: Θανάσης Χριστόπουλος
*
Το μαντείο τόπος έρημος
Από τις 146 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 55, 7 και 5
Τυχεροί: Νάνσυ Γώγογλου, Βασιλική Παπανικοπούλου και Χρίστος Μαβόγλου
*
Δρασκελιές στο φως
Από τις 186 συμμετοχές
κληρώθηκε το 186
Τυχερή: Εύη Πανή
*
Ισόβια δεσμά
Από τις 278 συμμετοχές
κληρώθηκε το 32
Τυχερή: Ζαχαρένια Προδρομίδου
*
Λόγια δραπέτες
Από τις 173 συμμετοχές
κληρώθηκε το 86
Τυχερή: Σοφία Σαρκιρη
Το δέμα με παραλήπτη την Σοφία Σαρκίρη επεστράφη στις 10 Αυγούστου για άγνωστη αιτία. Η κλήρωση θα επαναληφθεί με νέα συλλογή συμμετοχών καθώς το αρχείο με τις παλαιότερες κατεστράφη ένα μήνα μετά την κλήρωση όπως διευκρινίζεται εξάλλου και στις πληροφορίες.
*
Ο θίασος της Μαριάννας Μαλτέ
Από τις 190 συμμετοχές
κληρώθηκε το 28
Τυχερή: Θεοδώρα Δουρβά
*
Σμαράγδι στη βροχή
Από τις 400 συμμετοχές
κληρώθηκε το 17
Τυχερή: Βίκυ Τερζίδου
*
Οι κόρες των αστεριών
Από τις 367 συμμετοχές
κληρώθηκε το 275
Τυχερή: Τέρψη Νικολάου
*
Ποτέ μη λες για πάντα
Από τις 406 συμμετοχές
κληρώθηκε το 305
Τυχερός: Θάνος Σατυρίδης
*
Εδώ γεννιέται και πεθαίνει η άνοιξη
Από τις 190 συμμετοχές
κληρώθηκε το 21
Τυχερή: Ευαγγελία Κουκουνάκη
*
Αρετούσα
Από τις 197 συμμετοχές
κληρώθηκε το 188
Τυχερή: Χαρά Κόσσυφα
*
Από ξύλο και ασήμι
Από τις 374 συμμετοχές
κληρώθηκε το 5
Τυχερή: Νάντια Βαβάση
*
Άρωμα λεμόνι
Από τις 390 συμμετοχές
κληρώθηκε το 285
Τυχερή: Διονυσία Μηχανού
*
"Η μαγεία της αγάπης" και η "Τυφλή αφοσίωση"
Από τις 388 συμμετοχές
κληρώθηκαν τα 11 και 380
Τυχεροί: Παναγιώτης Πέτρου (Η μαγεία της αγάπης) και Αμαλία Κοσμίδου (Τυφλή αφοσίωση)
*
Λες;
Από τις 422 συμμετοχές
κληρώθηκε το 5
Τυχερή: Ιωάννα Χρήστου
*
Ο θησαυρός του Κυβερνήτη
Από τις 283 συμμετοχές
κληρώθηκε το 198
Τυχερός: Χρήστος Καμπιτσής
*
Η Σταλαχτή και ο Ντόζυ
Από τις 245 συμμετοχές
κληρώθηκε το 70
Τυχερή: Κωνσταντία Καραγκούνη
Η παραπάνω τυχερή δεν επικοινώνησε τελικά εντός των 15 ημερών ούτε απήντησε στο email που της έστειλα από τις 29 Ιουλίου και η κλήρωση επαναλήφθηκε από τις ήδη υπάρχουσες συμμετοχές, όπως προβλέπουν οι όροι (δείτε παραπάνω).
Κληρώθηκε το 92
Τυχερή: Ελένη Μιχαηλίδου
*
Δρασκελιές στο φως
Από τις 227 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 129 και 55
Τυχερές: Σβετλάνα Παπαδοπούλου και Στέλλα Λιάπη
*
Σιωπή σαν όρκος
Από τις 424 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 323 και 111
Τυχεροί: Λουίζα Φλώρου και Μαρία Λόντου
Μέχρι τις 18 Αυγούστου δεν κατέστη δυνατό να βρούμε την Λουίζα Φλώρου και κατ' απαίτηση του δωροθέτη η κλήρωση επαναλήφθηκε. Το βιβλίο κερδίζει η συμμετοχή του Αγαθού Χριστόδουλου  που αντιστοιχεί στον αριθμό 123 που κληρώθηκε.
*
Θεοί εσμέν
Από τις 195 συμμετοχές
κληρώθηκε το 177
Τυχερή: Λευκοθέα Ζερβά
*
Τ' αηδονιού το δάκρυ
Από τις 426 συμμετοχές
κληρώθηκε το 88
Τυχερός: Κώστας Μιχάλης Ρούσος
*
Ο λύχνος της ανατολής
Από τις 388 συμμετοχές
κληρώθηκε το 55
Τυχερή: Σοφία Σωτηράκη
*
Ένοχος λαγός
Από τις 328 συμμετοχές
κληρώθηκε το 157
Τυχερή: Πωλίνα Ζιάκα
*
Κασσιανής το αμάρτημα
Από τις 339 συμμετοχές
κληρώθηκε το 200
Τυχερός: Μάκης Παράβαλος
*
Φονικό κονσέρτο
Από τις 358 συμμετοχές
κληρώθηκε το 200
Τυχερή: Χριστίνα Σταμάτη
*
Ο κύκλος με τη θάλασσα
Από τις 412 συμμετοχές
κληρώθηκε το 312
Τυχερός: Δημήτρης Χατζηεμμανουήλ
*
Ως την τελευταία πνοή
Από τις 342 συμμετοχές
κληρώθηκε το 15
Τυχερή: Αμαλία Μαγκλάρα
*
Αλκυονίδες ψυχές
Από τις 467 συμμετοχές
κληρώθηκε το 4
Τυχερή: Χριστίνα Σολδάτου
*
Η μέρα της καταιγίδας
Από τις 553 συμμετοχές
κληρώθηκε το 19
Τυχερή: Αριστέα Δερβένη
Η Αριστέα Δερβένη δεν επικοινώνησε μέχρι την τελευταία μέρα του 15μερου που δίνεται στους τυχερούς ώστε να διεκδικήσουν το δώρο τους και η κλήρωση επαναλήφθηκε στις 15/09.
Κληρώθηκε το 358
Τυχερή: Ευμορφίλη Ψάλτη
*
Αλήθειες παράλληλες
Από τις 466 συμμετοχές
κληρώθηκε το 222
Τυχερή: Anna Fratti
*
Πριν ο ήλιος δύσει
Από τις 284 συμμετοχές
κληρώθηκε το 159
Τυχερός: Δημήτρης Σαπουρίδης
Επειδή ο Δημήτρης Σαπουρίδης δεν εντοπίστηκε μέσα σε 15 ημέρες όπως προβλέπεται στους κανόνες, η κλήρωση ξανάγινε στις 19/09 όπου: κληρώθηκε το 100 που αντιστοιχεί στην συμμετοχή της Δήμητρας Λιβανοπούλου
*
Το Ρόδο της Τοσκάνης
Από τις 513 συμμετοχές
κληρώθηκε το 121
Τυχερή: Μάντυ Αποστολίδου
*
Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα
Από τις 490 συμμετοχές
κληρώθηκε το 150
Τυχερή: Βασιλική Παπαναστασίου
*
Η πρώτη κυρία
Από τις 398 συμμετοχές
κληρώθηκε το 255
Τυχερή: Βασιλική Αργυροπούλου
*
Μέσα από τα μάτια της
Από τις 275 συμμετοχές
κληρώθηκε το 144
Τυχερή: Κωνσταντία Αναγνωστοπούλου
*
Οι δεσμώτες των σκιών
Από τις 390 συμμετοχές
κληρώθηκε το 280
Τυχερός: Παναγιώτης Ι. Σωτηρίου
*
Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα
Από τις 284 συμμετοχές
κληρώθηκε το 167
Τυχερή: Κυριακή Παναγοπούλου
*
Λόγια δραπέτες
 Από τις 183 συμμετοχές
κληρώθηκε το 113
Τυχερή: Ευαγγελία Εμμανουηλίδου
*
Ο βιασμός
Από τις 348 συμμετοχές
κληρώθηκε το 254
Τυχερή: Λούλα Γεωργίου
*
Η τρίτη ευχή
Από τις 368 συμμετοχές
κληρώθηκε το 250
Τυχερή: Άρτεμις Μίχου [15/10]
*
Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας
Από τις 258 συμμετοχές
κληρώθηκε το 200
Τυχερή: Μαρία Σέντζα
*
Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα ξέφωτο του δάσους
Από τις 250 συμμετοχές
κληρώθηκε το 13
Τυχερή: Αργυρώ Φωτίου
*
Βροχή από αίμα
Από τις 449 συμμετοχές
κληρώθηκε το 262
Τυχερή: Άρτεμις Μίχου
*
Τη μέρα που έπεσα απ' τα σύννεφα
Από τις 573 συμμετοχές
κληρώθηκε το 250
Τυχερή: Ιφιγένεια Κυριακοπούλου
*
Ο ψίθυρος είναι ένα ατέλειωτο μυστικό
Από τις 405 συμμετοχές
κληρώθηκε το 404
Τυχερή: Γεωργία Βιταλακή
*
Φόνοι στην Κρυστάλλη
Από τις 416 συμμετοχές
κληρώθηκε το 204
Τυχερή: Σοφία Παπαδοπούλου
*
Δικαίωμα φωτός
Από τις 219 συμμετοχές
κληρώθηκε το 55
Τυχερή: Σιμόνα Δότσικα
*
Ισόβια δεσμά
Από τις 340 συμμετοχές
κληρώθηκε το 150
Τυχερός: Χαράλαμπος Ηλιάδης
Ο Χαράλαμπος Ηλιάδης δε βρέθηκε εντός 15 ημερών όπως ορίζεται στους όρους και η κλήρωση επαναλήφθηκε με τις ήδη υπάρχουσες συμμετοχές. Στη δεύτερη κλήρωση κέρδισε το 121.Τυχερός: Γιάννης Παπαχρόνης
*
Στην καρδιά της θάλασσας
Από τις 417 συμμετοχές
κληρώθηκε το 8
Τυχερή: Μαρία Κοσμαδάκη
*
Ραλφ, η επόμενη πίστα
Αποστολή στην άγρια φύση
Μικρές κυρίες
Μικροί κύριοι
Happy feet
Από τις 307 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 35, 100, 199, 222 και 299
Τυχεροί: Φωτεινή Χατζηθεοδώρου, Αντώνης Σμαραγδάς, Άρης Παράβαλος, Άννα Χατζηγεωργίου και Φωτεινή Καραχάλιου που κερδίζουν αντίστοιχα τα βιβλία: Αποστολή στην Άγρια Δύση, Μικροί Ήρωες, Ραλφ, Μικρές Κυρίες και Happy Feet.
*
Το αστέρι κι η ευχή
Από τις 308 συμμετοχές
κληρώθηκε το 10
Τυχερή: Ευφροσύνη Κερασιώτη
*
Μερτζανή. Το δάκρυ της Θράκης
Από τις 402 συμμετοχές
κληρώθηκε το 250
Τυχερή: Δήμητρα Οικονόμου
*
Μέλισσες
Από τις 52 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 7 και 18
Τυχεροί: Κωνσταντίνα Σταυροπούλου και Βίκυ Τσίγγα
*
Εκτός ορίων
Από τις 368 συμμετοχές
κληρώθηκε το 321
Τυχερή: Διονυσία Κουσκουλή
*
Το χρονικό του Δαρείου
Από τις 191 συμμετοχές
κληρώθηκε το 170
Τυχερός: Εμμανουήλ Χωριανόπουλος
*
Η λάμψη μιας αλλιώτικης ζωής
Από τις 330 συμμετοχές
κληρώθηκε το 130
Τυχερή: Ελένη Σαρηγιανίδου
Η Ελένη Σαρηγιανίδου δεν επικοινώνησε ως τις 23 Νοεμβρίου οπότε το βιβλίο δίνεται στο επόμενο όνομα της λίστας συμμετοχών με τον αριθμό 131, στον Αγαθό Χριστόδουλο.
*
Όταν ο Πολύφημος σφάλισε το μάτι του
Από τις 208 συμμετοχές
κληρώθηκε το 175
Τυχερή: Χρύσα Βλάχου
Η Χρύσα Βλάχου δεν επικοινώνησε στο διάστημα των 15 ημερών που δίνεται στους τυχερούς για να διεκδικήσουν το δώρο τους κι έτσι το βιβλίο κερδίζει η αμέσως επόμενη συμμετοχή στη λίστα, δηλαδή η Αικατερίνη Κοκολάκη.
*
Το καλοκαίρι στο φάρο
Από τις 274 συμμετοχές
κληρώθηκε το 150
Τυχερός: Θεοδόσιος Νομικός
*
Το άλφα της Ιθάκης μου
Από τις 463 συμμετοχές
κληρώθηκε το 55
Τυχερός: Δημήτρης Τρομπούκης
*
Τα τραγούδια του κόσμου
Από τις 32 συμμετοχές
κληρώθηκε το 15
Τυχερή: Χαρούλα Τασιοπούλου
Λόγω αδυναμίας της Χαρούλας Τασιοπούλου να παραλάβει την πρόσκλησή της, το δώρο δίνεται στην αμέσως επόμενη συμμετοχή που αντιστοιχεί στην Σοφία Κυπριανού
*
Ο Πίτερ Παν στα Πορφυρά
Από τις 155 συμμετοχές
κληρώθηκε το 79
Τυχερή: Ελένη Μιχαηλίδου
Σκαλντάκερι Πλέζαντ, Οι δίχως πρόσωπο
Από τις 128 συμμετοχές
κληρώθηκε το 101
Τυχερή: Ιωάννα Ζησιοπούλου
Σκαλντάγκερι Πλέζαντ, Παίζοντας με τη φωτιά
Από τις 125 συμμετοχές
κληρώθηκε το 122
Τυχερός: Στυλιανός Χαραλάμπους
*
Η σκιά του Λεωνίδα
Από τις 202 συμμετοχές
κληρώθηκε το 101
Τυχερή: Μαριάνθη Κωστεργία
*
Οι δύο ώρες ύπνου... και το «memento  mori» ενός συγγραφέα
Από τις 146 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 8, 9 και 124
Τυχεροί: Αντώνης Σμαράγδας, Κάλλια Ασαργιώτη και Ιωσήφ Γρηγορίου
*
Όταν το τρένο φεύγει
Από τις 200 συμμετοχές
κληρώθηκε το 149
Τυχερή: Ματίνα Πρερέ
Η Ματίνα Πρερέ δεν επικοινώνησε στο 15μερο που ορίζει ο κανονισμός κι έτσι το βιβλίο κερδίζει η επόμενη στη σειρά συμμετοχή με το 150, δηλαδή η Μελίνα Αρασίου.
*
Άντε και... ...σας πίστεψα
Από τις 183 συμμετοχές
κληρώθηκε το 174
Τυχερός: Γιώργος Αλεξόπουλος
*
Σαν το λίγο το νερό
Από τις 326 συμμετοχές
κληρώθηκε το 55
Τυχερή: Εύα Θεοδωρίδου
*
Άμυ
Από τις 385 συμμετοχές
κληρώθηκε το 376
Τυχερή: Λένα Ντίβερη
*
Φόνοι στην Κρυστάλλη
Από τις 298 συμμετοχές
κληρώθηκε το 123
Τυχερή: Σοφία Κυπριανού
*
Το ξύπνημα
Από τις 357 συμμετοχές
κληρώθηκε το 350
Τυχερή: Ευαγγελία Αλεξίου
*
Σαν παραμύθι
Από τις 374 συμμετοχές
κληρώθηκε το 350
Τυχερή: Τριανταφυλλιά Τότη
*
Οντισιόν
Από τις 202 συμμετοχές
κληρώθηκε το 100
Τυχερή: Κωνσταντίνα Ζιώγα
*
Η συμφωνία
Από τις 405 συμμετοχές
κληρώθηκε το 76
Τυχερή: Παρασκευή Ζαφειροπούλου
*
Επίδομα απιστίας
Από τις 204 συμμετοχές
κληρώθηκε το 88
Τυχερός: Σάββας Βαγενάς
*
Στη δύνη των ένοχων χρησμών
Από τις 204 συμμετοχές
κληρώθηκε το 63
Τυχερός: Δημήτρης Σαπουρίδης
*
Τα παλιά ασήμια
Από τις 437 συμμετοχές
κληρώθηκε το 437
Τυχερή: Παναγιώτα Μπέλου
*
Μέλισσες
Από τις 116 συμμετοχές
κληρώθηκε το 100
Τυχερή: Νίνα Καμπούρη
*
Παιχνίδια εξουσίας [πρώτη κλήρωση]
Από τις 37 συμμετοχές που συγκεντρώθηκαν μέχρι αυτή την στιγμή
κληρώθηκε το 12
Τυχερός: Θόδωρος Προπατορίδης
*
Leonardo's ring in the mirror
Την πρώτη διπλή πρόσκληση κερδίζει η Μελίνα Σταματίου
*
Όταν ο Παζολίνι γνώρισε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο
Από τις 20 συμμετοχές
κληρώθηκε το 11
Τυχερός: Κωνσταντίνος Παπασημάκης
*
Παιχνίδια εξουσίας [δεύτερη κλήρωση]
Από τις 66 συμμετοχές
κληρώθηκε το 35
Τυχερή: Στέλλα Μπαλωμένου
*
Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία
Από τις 235 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 178 και 21
Τυχεροί: Βασιλική Κουτιλελλη, Φανή Παπατωλη
*
Ντάργουιν ο μισός
Από τις 266 συμμετοχές
κληρώθηκε το 28
Τυχερή: Γεωργία Συλεούνη
*
Αιματοβαμμένη πολιτεία
Από τις 398 συμμετοχές
κληρώθηκαν οι αριθμοί 5, 15, 60, 200 και 305
Τυχεροί: Ελένη Ανδρέου, Ευμορφία Καπετανάκη, Αγγελική Δεμέστιχα, Αργυρούλα Γλύνη, Μαρία Πάλιου
*
Η παχουλή βατραχίνα
Από τις 191 συμμετοχές
κληρώθηκε το 64
Τυχερή: Ευαγγελία Γιαννιδάκη
*
Ένα ξωτικό στον υπολογιστή μου
Από τις 54 συμμετοχές
κληρώθηκε το 4
Τυχερή: Σοφία Κορωνοπούλου
*
Καταλόγια
Στην πρώτη κλήρωση για την παράσταση, από μία διπλή πρόσκληση κερδίζουν οι:
Ημέρα Παρασκευή: Γιάννης Γιαννακάκος και Θανάσης Στεργιόπουλος
Για το Σάββατο: Χαρά Κοσσυφα και Ευφροσύνη Κερασιώτη
Ημέρα Κυριακή: Κωνσταντίνα Καρούσου και Ελένη Κοκκοσιέλη
*
Το καλοκαίρι στο φάρο
Από τις 285 συμμετοχές
κληρώθηκε το 260
Τυχερός: Ιωάννης Ηλιακόπουλος
*
Παιχνίδια εξουσίας [τρίτη κλήρωση]
Από τις 69 συμμετοχές
κληρώθηκε το 69
Τυχερή: Ειρήνη Τζελάη
*
Τα μανταλωμένα παράθυρα
Από τις 226 συμμετοχές
κληρώθηκε το 105
Τυχερός: Σπύρος Πούλιος
*
Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι
Από τις 197 συμμετοχές
κληρώθηκε το 26
Τυχερός: Ιωάννης Νανάκης
*
Μέλισσες
Τις διπλές προσκλήσεις κερδίζουν οι:
Για την παράσταση στις 26 Δεκεμβρίου η Μαρία Μπαλωμένου και
για τις 27 Δεκεμβρίου ο Πέτρος Αράπογλου
*
Στο δρόμο των αρωμάτων
Από τις 431 συμμετοχές
κληρώθηκε το 370
Τυχερή: Μαρία Κουκουλά
*
Υπατία
Από τις 171 συμμετοχές
κληρώθηκε το 18
Τυχερή: Ειρήνη Ανδρεοπούλου
*
Καταλόγια
Από μία διπλή πρόσκληση κερδίζουν οι:
Για την Παρασκευή 1/1: Βίκυ Γιαννακάκου και Ειρήνη Κουμουτσέα
Για το Σάββατο 2/1: Ελένη Ρίζου και Βασιλική Τσικουρκιτούδη
Για την Κυριακή 3/1: Ευφροσύνη Ζερβα και Χριστίνα Χαροκόπου
*
Ο μεγάλος σοφός
Από τις 412 συμμετοχές
κληρώθηκε το 121
Τυχερή: Όλγα Μοσκοφίδου
*
Πριν ο ήλιος δύσει
Από τις 358 συμμετοχές
κληρώθηκε το 350
Τυχερή: Μαρία Βασιλειάδου
*
Ανοίξτε τις εικόνες με ένα κλικ πάνω τους για να τις διαβάσετε.
Σε κάποιες περιπτώσεις τα ίδια δώρα δίνονται περισσότερες από μία φορές. Διατρέξτε όλη τη λίστα για να εντοπίσετε τις διπλότυπες δωροθεσίες. Η λίστα συμπληρώνεται με χρονική σειρά από το παλαιότερο προς το νεότερο δώρο. Στις κληρώσεις που εκκρεμούν, κάτω από το δώρο, βλέπετε την προγραμματισμένη ημερομηνία.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη