Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

(Ακόμα πιο) Δύσκολα τα πράγματα!

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αν είσαι άνθρωπος που σου αρέσει η διασκέδαση που συνδυάζει γέλιο. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν άριστο εκπρόσωπο της stand up comedy στη χώρα μας και μετράει πάρα πολλές άκρως επιτυχημένες βραδιές κωμωδίας.
Έχω την αίσθηση ότι για να πετύχεις σε αυτό πρέπει να είσαι χιουμοριστικός χαρακτήρας γενικότερα, αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας, και να "ανακαλύπτεις" το αστείο οπουδήποτε. Προφανώς, αν δε το 'χεις, αν δεν σου βγαίνει αυθόρμητα, δε πρόκειται να παίξεις ποτέ σωστά το ρόλο σου σε αυτό το είδος κωμωδίας, καθώς δεν υπάρχουν προβλέψιμες αντιδράσεις. Αντίθετα, πολλά είναι ρευστά ενώ η διαδραστικότητα με το κοινό μπορεί εύκολα να καταστρέψει κάθε καλό αστείο.
Αντί βιογραφικού...
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου δούλεψε για πολλά χρόνια σε διαφημιστικές εταιρίες ως κειμενογράφος. Όταν αισθάνθηκε ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος -είχαν προηγηθεί και βραβεύσεις του- ασχολήθηκε με το stand up comedy.
Από το 2001 οι παραστάσεις του γίνονται με μεγάλη επιτυχία ενώ, τα τελευταία δύο έτη, παραδίδει και σεμινάρια έκφρασης. Έχει περάσει από τις Νύχτες Κωμωδίας, το House of Art, το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, το Παραμυθίας, το Εν Αθήναις... Παράλληλα, κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές σε διάφορους σταθμούς με μουσικό και σατιρικό χαρακτήρα, στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδίκτυο.
Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητές του είναι η οργάνωση της παράστασης Stand up for U για τη UNICEF που πραγματοποιεί κάθε Μάιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Την στιγμή που γράφονται τούτες οι αράδες οι παραστάσεις του στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχουν ολοκληρωθεί αλλά, αφού είχα την τύχη να παρακολουθήσω μία από αυτές, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ. Η ενέργειά του πλημμυρίζει το χώρο και παρόλο που το σόου βασίζεται σε έναν και μοναδικό άνθρωπο -γράφει, σκηνοθετεί και παίζει!-, η απίστευτη ενέργειά του σε συνδυασμό με τη σπιρτουόζικη προσωπικότητά του και τον χειμαρώδες λόγο του γεμίζουν τη σκηνή. Γελάς αβίαστα και δυνατά με τις ατάκες ενώ εκείνος περιφέρεται τόσο φυσικά και ανάλαφρα σα να μην παρακολουθείται από εκατοντάδες ζευγάρια μάτια. Γίνεται οικείος πολύ γρήγορα και παίζει ευχάριστα με το κοινό κάνοντάς το ενεργό μέλος.
Αυτή η παράσταση έθεσε καίρια ερωτήματα για τις σχέσεις μας με το άλλο φύλο και πιο συγκεκριμένα ανέλυσε -με τον τρόπο του- θέματα από το πώς γίνονται τα παιδιά μέχρι τη μάχη της συγκατοίκησης, από τη μάνα μέχρι τον γάμο (τελετή, γλέντι, κ.ο.κ.) ενώ αναρωτήθηκε γιατί οι γυναίκες μιλάνε με "σήματα", γιατί η θηλυκότητα είναι δεδομένη, κ.λ.π., ξεψάχνισε τα κρυφά νοήματα στους στίχους των τραγουδιών και απογειώθηκε κανονικά προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα τι θα γινόταν αν υπήρχε facebook στην αρχαιότητα.
Κι ενώ τα Σάββατα στο Μ. Κακογιάννης είναι πια παρελθόν, ο Γιώργος Χατζηπαύλου έχει υποσχεθεί να συνεχίσει τα "χαμόγελα" -εξάλλου το κάνει πολύ καλά- και ήδη ετοιμάζει τις επόμενες βραδιές.
Έγραψαν
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου είναι ίσως ο μόνος που κάνει τόσο καλό stand up comedy στην Ελλάδα. Αστερόπη Λαζαρίδου, ΒΗΜΑGAZINO

Ένας κωμικός που του είναι πανεύκολο να σε κάνει να γελάσεις. Αν η ελληνική stand up comedy σκηνή έπρεπε να έχει έναν εκπρόσωπο αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γιώργο Χατζηπαύλου. Ένας από τους πιο δραστήριους εκπροσώπους του είδους!
Νίκος Βουλαλάς, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΗ Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη