Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το υπερόπλο

Γράφει η Λένα Μαυρουδή Μούλιου

Υπάρχουν δύο τρόποι να κατακτήσεις, να υποδουλώσεις έναν λαό, ένα Έθνος και να το κάνεις Παροικία σου.
Το σίδερο (ίδε όπλα)[1]
Και το Χρέος. 
Κάποτε ο άνθρωπος πολεμούσε με τα ρόπαλα, με τα βέλη, με το σπαθί, τα καριοφίλια, τις βόμβες, για να καταλήξουν στην υπέρ Κυρία την βόμβα την ατομική και έτσι ήρθε και έδεσε το σιρόπι για το ποιος θα έχει την απόλυτη Κυριαρχία του Κόσμου.
Η Εποχή που ο ένας στρατός κυνηγούσε τον άλλο σε όρη και βουνά και έγραφε τραγούδια και ύμνους έτσι και κατακτούσε έναν λοφίσκο θυσιάζοντας και την τελευταία σταγόνα από το αίμα του χάριν της πατρίδας του, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Πού να κάθεσαι τώρα να σκοτώνεις πενήντα, εκατό, αντιπάλους; Θέλει και αυτό να θυσιάσεις χρόνο. Και ο Χρόνος είναι χρήμα.
Ρίχνεις λοιπόν μια ατομική και να το εκατομμύριο οι νεκροί στο πιτς φιτίλι.
Έχεις μετά άφθονο χρόνο να ξεδώσεις με μια παρτίδα, τένις θες; γκολφ θες; μετά της πρώτης Κυρίας της Χώρας σου ή και μετά της ερωμένης σου αν πλήττεις με την άλλη.
Οι Λαοί, το ’χουν το χούι να κλοτσούν, έτσι και κατακτηθούν από τέτοιου είδους παιχνιδάκια και αρχίζουν τις δολιοφθορές, τα σαμποτάζ την αντίσταση και δεν συμμαζεύεται.
Αποφάσισαν λοιπόν οι δυνατοί, να εφεύρουν ένα έτερον υπέρ όπλο, που σφάζει αναίμακτα και δεν προκαλεί λαϊκές κινητοποιήσεις ή επιστράτευση του ανθού των παιδιών ενός Έθνους.
Κυρίες μου και Κύριοι σας το παρουσιάζουμε:
Είναι Το ΧΡΕΟΣ. (σιγά μη και δεν το γνωρίζατε)
Η Μέθοδος αυτή απαιτεί εξυπνάδα επιπέδου από ντοκτορά και πάνω, απαιτεί δουλειά, μεθοδικότητα και πολύχρονη προετοιμασία.
Πριν το τελευταίο λάκτισμα και την πλήρη υποταγή σου, έχει προηγηθεί ένα σχέδιο σατανικό και πανέξυπνο, εκπονηθέν από μυαλά ιδιαιτέρως ευφυή.
Προτιθέμεθα να σας το παρουσιάσουμε περιληπτικά και με λόγια απλά, να γίνει κατανοητό, γιατί, για την δική σας εγκεφαλική λειτουργία δεν παίρνουμε και όρκο ότι λειτουργεί αψόγως, λόγω της μακροχρόνιας ύπνωσης στη οποία έχετε υποπέσει.

Ως γνωστόν, σπάνια ο άνθρωπος αρκείται σ’ αυτά που έχει. Πάντοτε γκρινιάζει ότι κάτι του λείπει. Είτε είναι μικρομεσαίος, είτε πλούσιος, είτε πάμπλουτος.
Ο μικρομεσαίος αγωνίζεται να γίνει μεσαίος, ο μεσαίος να γίνει πλούσιος, ο πλούσιος πάμπλουτος και ο πάμπλουτος Ωνάσης. Και μη νομιστεί ότι εδώ τελειώνει η κλίμακα αξιών. Έχει και συνέχεια. Και ενώ ο άνθρωπος ξέρει ότι ευτυχισμένος είναι εκείνος που αρκείται στα λίγα, στα ελάχιστα και δεν αγωνιά για τα πολλά, δεν σταματάει και προτιμάει να είναι δυστυχέστατος δια βίου.
Επειδή δε η απόκτηση πλούτου γίνεται είτε δύσκολα, καταναλώνοντας πολλή φαιά ουσία, είτε εύκολα, αν σου έταξε η Μοίρα να είσαι από στόφα κομπιναδόρου, κάθεσαι και στύβεις το μυαλό σου, έτσι και πατήσεις το πιο πάνω σκαλοπάτι της κλίμακας που λέγαμε, τί μπορείς να κάνεις ακόμα πιο σπουδαίο που να σε γεμίζει. Και λες: «Δεν κατακτώ κατ' αρχήν τις γειτονικές με μένα χώρες να έχω δούλους να με υπηρετούν και να αφήσω τον περιούσιο Λαό μου να ασχοληθεί με έργα του μυαλού του, πράγμα που είναι από τη Μοίρα ταγμένος να κάνει; Επειδή όμως στο παρελθόν έτυχε σαν λαός να κάνω και μαλακίες που τις πλήρωσα ακριβά, ας βάλω τώρα το δυνατό μου μυαλό να σκεφτεί τι άλλο, απλό, καινούριο και καταστροφικό δύναμαι να κατασκευάσω για να υποδουλώσω τους Λαούς με το γάντι, για να μην έχουνε να λένε οι επικριτές μου εναντίον μου όπως έκαναν την προηγούμενη φορά που δεν κατάλαβαν οι κρετίνοι τα μεγαλοφυή σχέδια που ετοίμαζα για όλη την Ανθρωπότητα.
Μα είναι λαοί αυτοί, στο Θεό που πιστεύουν; Πρωτοξάδελφοι της Λερναίας Ύδρας είναι. Ένα πλοκάμι της κόβεις δέκα νέα φυτρώνουν.»

Έτσι, καλείς επειγόντως τους σοφούς εγκεφάλους της Περιούσιας και αξεπέραστης Χώρας σου σε ένα έκτακτο meeting και τους αναθέτεις να βρουν τρόπους για την άρτια σχεδίαση του μεγαλόπνοου σχεδίου σου.
ΠΡΈΠΕΙ να βρουν πάση θυσία το υπερόπλο εκείνο, το βγαλμένο από τη δυνατή τους φαιά ουσία που θα καθυποτάξει όσους τόλμησαν να σε αμφισβητήσουν είτε στο απώτερο είτε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν.
Αυτοί, σκέπτονται, συσκέπτονται και ξάφνου σηκώνεται ο έχων το γενικό πρόσταγμα πάνσοφος, και λέει στο σεβαστό του ακροατήριο:
«Κύριοι Σοφοί, αγαπητότατοι συνάδελφοι.
Το βλέπω στα μάτια σας. Αυτό που πρόκειται να σας πω είμαι σίγουρος ότι έχει ήδη περάσει και από το δικό σας το μυαλό.
Ίσως να μην έχει ακόμη σχηματοποιηθεί στον σοφό σας εγκέφαλο μα εγώ γι΄ αυτό είμαι εδώ. Για να σας βοηθήσω να κάνετε τη σκέψη σας να ακολουθήσει την δική μου πάνσοφη διαδρομή.
Παρακαλώ την προσοχή σας και μη με διακόψει κανείς:
"Τα χρήματα", όπως είπε ένας αρχαίος συνάδελφος σοφός, "μοιάζουν με το σεξ. Όταν δεν τα έχεις τα σκέφτεσαι συνεχώς και όταν τα έχεις, σκέφτεσαι όλα τα άλλα."
Καλή ώρα όπως συμβαίνει με το Περιούσιο Έθνος μας.
Θα ασχοληθούμε λοιπόν με κάτι το γόνιμο και έξυπνο, πράγμα άλλωστε που χαρακτηρίζει τον ευφυή Λαό μας.
Θα αρχίσουμε λοιπόν φίλοι μου να δανείζουμε τους λαούς με χρήμα, πολύ χρήμα. Είναι τόσο πεινασμένοι που θα πέσουν με τα μούτρα στο δόλωμα που τους ρίχνουμε. Φυσικά, δεν θα το χαρίσουμε το παραδάκι θα το δανείσουμε με τόκους και επιτόκια, και όσο πιο πειναλέοι είναι, τόσο μεγαλύτερος ο τόκος που θα απαιτούμε, "φιλικά" πάντοτε.
Με παρακολουθείτε;
Ρωτώ, γιατί βλέπω έναν συνάδελφο να χασμουριέται εκεί κάτω.
Φίλοι μου, μη και βρίσκετε το σχέδιο που αρχίζω να ξετυλίγω ανιαρό και ελάχιστα ελπιδοφόρο;
Θα δείτε εν τοις πράγμασι τι δίκιο που έχω και τούτο, ενώ ακόμη θα βρίσκεστε εν ζωή. Θα ακολουθήσει ένα blow up που θα τραντάξει το Σύμπαν.
Και συνεχίζω:
Ξαναλέω. Θα ανοίξουμε τα ταμεία μας και θα δίνουμε. Θα δίνουμε σε όσους όχι μόνο μας το ζητήσουν μα και θα ενθαρρύνουμε να κάνουν το ίδιο και όσοι είναι επιφυλακτικοί. Χρειάζεται ευγλωττία, ευστροφία, εξυπνάδα (ή αλλιώς πονηρία) για να τους πείσουμε όλους και όταν αυτό επιτευχθεί ετοιμαστείτε να γιορτάσουμε τη νίκη μας. Θα τους έχουμε όλους δεμένους χειροπόδαρα. Δεν θα χρειαστούμε να ρίξουμε ούτε μία σφαίρα και όχι μόνον αυτό, θα φαινόμαστε συνεχώς σαν να είμαστε τα θύματα που δεν μας δίνουν πίσω τα λεφτά μας που εμείς οι φιλεύσπλαχνοι τα δώσαμε για να βοηθήσουμε και μόνο.
Θα επιστρατεύσουμε τους καλύτερους Οικονομολόγους και Νομικούς μας να έχουν ετοιμάσει έξυπνα συμβόλαια και θα απαιτήσουν υπογραφές Κύρους από αρχηγούς Κρατών και πάνω, δεν θα μπορέσουν να αμφισβητηθούν ούτε και από τους πιο άσπονδους εχθρούς μας.
Είναι τουτέστιν ευνόητο ότι την αρχηγία των στρατευμάτων μας θα την αναλάβουν οι ανωτέρω επιστήμονές μας όπως παλαιότερα συνέβαινε με τους Στρατιωτικούς μας.
Η κάθε Επιστήμη στον καιρό της.
Καιρός οι στρατιωτικοί μας να αναπαυθούν. Αρκετά σκατά τα έκαναν ελόγου τους εδώ που τα λέμε για να αποδώσουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Έτσι;
Όταν λοιπόν δώσουμε στους άπληστους χαραμοφάηδες όσα θελήσουν και όταν φτάσουμε να δούμε ότι θα είναι ανθρωπίνως αδύνατον να επιστρέψουν τα όσα έλαβαν, ακόμη και αν βάλουν και τα νήπια να δουλέψουν, τότε θα κάνουμε το μεγάλο άνοιγμα της Αυλαίας μας το μεγάλο μας ΜΠΑΜ.
Θα αρχίσουμε να ζητάμε τα δανεικά μας και να απειλούμε ότι δεν θα τους ξαναδώσουμε μία, αν δεν τα δώσουν πίσω και ότι θα τους αφήσουμε να ψοφήσουν της πείνας.
Αγαπητοί μου πάνσοφοι, θα γίνει τέτοιο πανηγύρι που δεν θα το έχετε ματαδεί. Θα διαλύεται ο ένας λαός πίσω από ον άλλο.
Ακούστε και κάτι άλλο:
Σε κάθε πολιτισμένο Κράτος για να γίνει κάποιος επιστήμονας χρειάζεται να ξοδέψει το Κράτος και ο Επιστήμονας πολύ χρήμα.
Ε, λοιπόν, πολύ γρήγορα θα έρθει η στιγμή που ΕΜΕΊΣ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ θα τους κάνουμε ΔΙΚΟΥΣ μας χωρίς να έχουμε ξοδέψει γι' αυτούς ούτε ένα σεντ.
Θα έρθουν σε μας να εκλιπαρήσουν για δουλειά, γιατί στην δική τους την Πατρίδα, εκείνοι που όφειλαν να ενδιαφερθούν γι' αυτούς, περί άλλων τυρβάζουν.
Θα τους βάλουμε δε να δουλεύουν έναντι πινακίου φακής και τα δικά μας τέκνα θ' ασχοληθούν με κάτι ανώτατο. ΠΟΙΟ θα είναι αυτό; Επιτρέψτε μου αυτό να μας απασχολήσει σε άλλη μας συνεδρία.
Μην αμφιβάλετε. Ο Φίλος και προστάτης μας Βελζεβούλ θα βάλει την ουρά του ή τα κέρατά του και θα στέψει τις κινήσεις μας με πλήρη επιτυχία.
Πιθανόν το σχέδιό μας να γίνει αντιληπτό από τους "φίλους" Λαούς. Λίγη σημασία θα έχει πια αυτό. Ο σκοπός θα έχει επιτευχθεί και αυτό ΕΊΝΑΙ ΠΟΥ έχει σημασία.
ΟΙ ΕΊΛΩΤΈΣ μας ΕΤΟΙΜΟΙ.
Θα σας εξομολογηθώ κάτι:
Η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου θα είναι όταν δω τους Λαούς του πλανήτη να ζητιανεύουν μέσω των αρχηγών τους για καινούρια δάνεια.
Τη φορά αυτή δεν θα ζητούν από απληστία, αλλά για να μας ξεχρεώσουν αφενός και να μείνει κανένα ψίχουλο για να φάνε αφετέρου.
Άρα, ελπίζω να είδατε τον τρόπο της υποδούλωσής τους.
Τα χρωστάμε όλα στο ΧΡΕΟΣ.
ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ…
Τι χρειάζονται οι ατομικές βόμβες και τα άλλα υπέρ όπλα; Πράγματα παρωχημένα… μουσειακά!
Το μυαλό φίλοι μου έχει το γενικό πρόσταγμα.
Όχι, που θα τους αφήναμε να νομίσουν ότι ένας Λαός σαν τον Περιούσιο δικό μας θα αφήνονταν να ταπεινωθεί από έναν γελοίο Α' και Β' Παγκόσμιο πόλεμο χωρίς να πάρουμε εκδίκηση.
Μας φοβήθηκαν ΤΟΤΕ. Θα μας προσκυνήσουν ΤΩΡΑ. Ο Γ' Παγκόσμιος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και ο πόλεμος αυτός θα μείνει στην Ιστορία σαν ο Πόλεμος των Πολέμων. Με εμάς βέβαια νικητές.
Με το μυαλό μας και με το διάβολο στο πλευρό μας θα παραμείνουμε ΑΦΕΝΤΕΣ για χρόνια και για χρόνια.
Δεν θέλω χειροκρότημα. Το ξέρω ότι είμαι σπουδαίος. Δεν χρειάζομαι επιβεβαίωση. Παρ' όλα αυτά θα δεχτώ το χαμόγελό σας.
Προσκυνήστε με. Ευχαριστώ…»

Τ Ε Λ Ο Σ

Copyright © Λένα Μαυρουδή Μούλιου All rights reserved, 2016
Το συνοδευτικό κολάζ δημιουργήθηκε από λεπτομέρειες πινάκων του Chris Shaw και συγκεκριμένα από τους εξής: TWA Flight #800 Missile Theory του 1997, Gun painting του 1990 και Martini Blue painting του 1998.

Από την ίδια:
Facebook
Το γκρίζο παλτό

[1] Από τη φράση Ίδε ο άνθρωπος! με την οποία ο Πόντιος Πιλάτος παρουσίασε τον Ιησού Χριστό στον Ιουδαϊκό λαό.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη