Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Δημήτρης Κατσαΐτης και Όλα είναι σχετικά

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Δ.Κ.: Θα έλεγα πως η συγκεκριμένη ιστορία υπήρχε ανέκαθεν μέσα μου και απλά έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να βγει στο φως. Την απόφαση καταγραφής της την έλαβα ένα πρωινό καθώς πήγαινα βαριεστημένος στη δουλειά και χάζευα αφηρημένος από το παράθυρο του λεωφορείου τους πολύβουους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Δ.Κ.: Ένταση. Ασταμάτητη ένταση.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Δ.Κ.: Να δέσει τη ζώνη του και να ετοιμαστεί για μια ιστορία που θα τον αρπάξει από το λαιμό από την πρώτη λέξη της πρώτης αράδας της πρώτης σελίδας.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Δ.Κ.: Αν θα ήθελα να φανώ απόλυτα δίκαιος και κατατοπιστικός, τότε θα έπρεπε να αναφέρω όλες εκείνες τις τοποθεσίες στις οποίες εκτυλίσσεται η πλοκή του βιβλίου (και πιστέψτε με, είναι πολλές). Αν έπρεπε όμως να ξεχωρίσω μονάχα μία τότε θα επέλεγα τη χιονισμένη Νέα Υόρκη. Όσο για το χρονικό διάστημα, αυτό το αφήνω στη διακριτική ευχέρεια του καθενός. Άλλωστε, όταν απολαμβάνεις ένα ταξίδι ολάκερο το χρόνο του κόσμου να σου χάριζαν θα σου φαινόταν λίγος.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Δ.Κ.: Μην ξεχνάς ότι και ένα σωστό δώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λάθος σκοπούς. Δεν έχουν σημασία το μέγεθος και η αξία του. Το περιτύλιγμα και το περιεχόμενό του. Ακόμα και το ευτελέστερο αντικείμενο είναι σε θέση να επηρεάσει καταλυτικά τις ζωές μας. Από το σπουδαιότερο κατόρθωμα του κραταιότερου ηγέτη έως την πλέον ασήμαντη πράξη του πιο ποταπού ζητιάνου. Από ένα κρυμμένο σημείωμα σε μια ξεραμένη φτελιά μέχρι μια κατεστραμμένη γέφυρα σιμά σε έναν πυρπολημένο μύλο. Από ένα κοφτερό μαχαίρι και ένα οπλισμένο περίστροφο μέχρι την αποχαιρετιστήρια χειραψία ενός συντρόφου και τη σοφή συμβουλή ενός φίλου. Από το παρόν στο παρελθόν με ορίζοντα το μέλλον. Όλα διαμορφώνονται από εμάς, διαμορφώνοντας μας.
Όλα είναι σχετικά. Μα τίποτα πιο απόλυτο από την αγάπη στην καρδιά μας.

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Κατσαΐτη, Όλα είναι σχετικά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Δείτε το εδώ!

Στο οπισθόφυλλο λέει μεταξύ άλλων:
Στη Νέα Υόρκη του σήμερα μια ομάδα επιστημόνων, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Σεμπάστιαν Χάρμπερτ, κατορθώνει το ακατόρθωτο: τη δημιουργία μιας χρονομηχανής! Όμως ένα από τα μέλη της ομάδας στρέφεται εναντίον των συνεργατών του, καταστρέφει το εργαστήριο και χρησιμοποιεί τη χρονομηχανή για να γυρίσει πίσω στον χρόνο και να αλλάξει το παρελθόν.
Στη Νέα Υόρκη ενός άλλου κόσμου, εκεί όπου η ελευθερία είναι μια έννοια από καιρό λησμονημένη και ολόκληρη η ανθρωπότητα στενάζει κάτω από τον αδυσώπητο ζυγό του κατακτητή, ο παρασημοφορημένος, αστυνομικός ντετέκτιβ Κάρτερ Τζόουνς απάγεται από μια κρυφή οργάνωση. Τα μέλη της, υπό τις οδηγίες ενός μυστηριώδους γέρου, έχουν έναν και μόνο σκοπό: να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να σταματήσουν τον δόλιο επιστήμονα προτού εκείνος προλάβει να πραγματοποιήσει τα σατανικά του σχέδια.

Ο Δημήτρης Κατσαΐτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα απριλιάτικο πρωινό του 1986. Από μικρός ένιωθε μια ακαταμάχητη έλξη προς τις χάρτινες σελίδες των βιβλίων, ξοδεύοντας ώρες παρέα με τους ήρωες των αγαπημένων του παραμυθιών. Ίσως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο να αποφάσισε, με την ολοκλήρωση των μαθητικών του χρόνων, να ακολουθήσει το δρόμο των βιβλίων, συνεχίζοντας τις σπουδές του στη Νομική σχολή της Κομοτηνής και εξασκώντας παράλληλα διάφορες ξένες γλώσσες (μεταξύ αυτών τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά). Μετά το πέρας της φοιτητικής του ζωής και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Σουόνσι στην Ουαλία, όπου και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου. Έπειτα από ένα χρόνο, επέστρεψε στη γενέτειρά του, ασχολούμενος έκτοτε επαγγελματικά με τη δικηγορία.
Ποτέ, όμως, δεν λησμόνησε το μεγάλο του πάθος, αυτό της συγγραφής, φροντίζοντας να αφιερώνει τις λιγοστές ώρες του ελεύθερού του χρόνου πασχίζοντας να μετουσιώσει τις σκέψεις του μυαλού του και τις επιθυμίες της καρδιάς του σε μελάνινους χαρακτήρες. Το μυθιστόρημα «Όλα είναι Σχετικά» είναι το πρώτο μεγάλης έκτασης βιβλίο του.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη