Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Διονύσιος Σολωμός: 160 χρόνια μετά

Πρόκειται για το φεστιβάλ που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας στις 7 Μαΐου 2017 με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού. Κεντρικό γεγονός της ημερίδας αποτελεί η θεατρική παράσταση Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα) σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου που βασίζεται στο έργο του εθνικού μας ποιητή Ο Κρητικός.
Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα) αποτελεί μία παράσταση φόρος τιμής στον Διονύσιο Σολωμό, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Έκανε πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης και συνέχισε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στο Great Hall του Λονδίνου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, στο Δηπεθε Κέρκυρας, στα Αισχύλεια και αλλού. 

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία υπογράφει τη θεατρική διασκευή του έργου βραβεύτηκαν το 2016 από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εκτός συνόρων με τις παραστάσεις τους για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Γιάννη Ρίτσο.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, όπως η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, κύριου Διονύσιου Κονιτόπουλου, η δραματοποιημένη απόδοση του ποιήματος “Μια Ωδή στον Διονύσιο Σολωμό” της Μαρίας Παναγιωτίδου - Α' Βραβείο Διεθνή Ποιητικού Διαγωνισμού Unesco 2016 και το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.
Κερδίστε προσκλήσεις!
Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν προσφέρουν έξι ατομικές προσκλήσεις σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες για την παράσταση της 7ης Μαΐου. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 5 Μαΐου 2017 και οι τυχεροί θα παραλάβουν την πρόσκλησή τους από το ταμείο την ημέρα της παράστασης.
k
Καλή τύχη!

Πρόγραμμα:
18:30 Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ζακυνθίων, κου Διονύσιου Κονιτόπουλου 
18:45 Δραματοποιημένη απόδοση του ποιήματος “Μια Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό” από φοιτήτριες δραματικών σχολών σε κινησιολογία/καθοδήγηση Σοφίας Καζαντζιάν. Συμμετέχουν: Αναστασία Δέλτα, Γεωργία Δήμου, Ματίνα Κοψολαίμη, Άντρεα Μαύρου, Μέλπω Μπατσακούτσα, Χριστίνα Παπαγιάννη, Στυλιάνα Περατικού, Μαρία Τσιάγια. 
19:00 Θεατρική Παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν. Με τους: Μάριο Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν και Βαλεντίνο Βαλάση.
20:00 Χορευτικό Συγκρότημα Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών 

Κινηματοθέατρο Αλκυονίς
Ιουλιανού 42, Αθήνα
6974876024, 2108220008

Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο (μέλη Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, ΟΑΕΔ, φοιτητές): 10 ευρώ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη