Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Κωνσταντίνα Καντζιού και η Σερίνθια

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Κ.Κ.: Ήμουν 14 χρονών όταν ένα βράδυ στο εξοχικό μας στον Ωρωπό εμπνεύστηκα την ιστορία της Ειρήνης, μιας έφηβης κοπέλας 16 ετών που η καθημερινότητά της όπως την γνώριζε θα κατέρρεε και η φαντασία θα έσπαγε τα στεγανά της.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Κ.Κ.: Τα δύο βιβλία της σειράς Σερίνθια γράφτηκαν σε έναν μεγάλο βαθμό στο σπίτι μου, στην Αθήνα, σε έναν μικρότερο στο χωριό μου στη Λαμία ή στο εξοχικό μου στον Ωρωπό. Με λίγα λόγια, όπου τύχαινε να βρεθώ έγραφα, σε υπολογιστή, χαρτί ή ακόμα και στο κινητό μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Κ.Κ.: Δύο ολόκληρα χρόνια για να τελειώσουν οι ιστορίες του 1ου και 2ου βιβλίου και ακόμα τρία χρόνια για να αποφασίσω πως θα μπω σε διαδικασία έκδοσης.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Κ.Κ.: Αποτελεί μια ιστορία για την δύναμη της αγάπης και την αξία της οικογένειας, όταν όλα γύρω καταρρέουν.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Κ.Κ.: Η σειρά των βιβλίων Σερίνθια, ακολουθούν την ιστορία της Ειρήνης η οποία συνειδητοποιεί πως οτιδήποτε νόμιζε για την οικογένεια και την καταγωγή της είναι ένα ψέμα. Όταν η γιαγιά της ξαφνικά πεθαίνει της αφήνει πίσω μια προειδοποίηση η οποία στο δεύτερο βιβλίο εξελίσσεται σε μια απαιτητική αποστολή.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Κ.Κ.: Αγάπησα το ότι μεγάλωσα γράφοντας το και συνεχίζω να μεγαλώνω βλέποντας το να διαβάζεται. Αγάπησα το πως με έκανε να νιώσω η ιστορία και κατά πόσο εξελίχθηκα και εγώ γράφοντάς τη.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Κ.Κ.: Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι το μικρό μπλε ξωτικό του βιβλίου, ο Πίνγκο, ο χαρακτήρας και η συγγραφή του οποίου βασίστηκαν στην αδερφή μου.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Κ.Κ.: Προσφέρει μια ευκαιρία να ταξιδέψει, να προβληματιστεί και να ταυτιστεί με τους ήρωες. Να δει πως οι ανησυχίες δεν έχουν ηλικία, η αγάπη γιατρεύει και η έλλειψη αυτής διχάζει και σκοτώνει την ειρήνη.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Κ.Κ.: Αν όσα έχω να πω αξίζει να γραφτούν και να διαβαστούν.

Φοβάστε...
Κ.Κ.: Φοβάμαι την απώλεια, τα άκαρπα τέλη και τους ανθρώπους μερικές φορές.

Αγαπάτε...
Κ.Κ.: Αγαπώ τις ιστορίες, τη μυρωδιά του χαρτιού, τα όμορφα τοπία και τις ευγενικές ψυχές.

Ελπίζετε...
Κ.Κ.: Ελπίζω σε ένα δημιουργικό σήμερα, ένα όμορφο αύριο και σε μια ζωή που οδηγεί στην έμπνευση.

Θέλετε...
Κ.Κ.: Θέλω να είμαι ο εαυτός μου.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Κ.Κ.: Όσοι αγαπούν τις ιστορίες φαντασίας που ξεκινούν από ένα απλό ερέθισμα και αλυσιδωτά οδηγούν στην εξέλιξη της δράσης.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Κ.Κ.: Γιατί είναι ένα βιβλίο που παρέχει διαφορετικές διακυμάνσεις από άποψη ύφους και ικανότητας, μιας και γράφτηκε σε διαφορετικές ηλικιακές περιόδους και γιατί η ιστορία του είναι γεμάτη αλήθειες και συναίσθημα.

Γιατί δεν πρέπει;
Κ.Κ.: Γιατί θα φτάσετε στο τέλος του και τότε η κρίση σας μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο σας όπλο. Επίσης γιατί δεν είναι μια κλασσική ιστορία φαντασίας, βουτηγμένη στη δράση, αλλά ένα παραμύθι με διδακτική χροιά.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Κ.Κ.: Σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία (Public, Πρωτοπορία, Ιανός), αλλά και μετά από προσωπική παραγγελία κατευθείαν από τον εκδοτικό οίκο Anima, στο 2106147010 ή στο info@animapublications.gr.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Κ.Κ.: Στο προσωπικό μου προφίλ και μέσα από τη σελίδα του βιβλίου στο facebook.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Κ.Κ.: Η σειρά των βιβλίων Σερίνθια έχει εξώφυλλα σε μπλε τόνους. Το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την αλήθεια, την ειλικρίνεια, τη δροσιά και την απεραντοσύνη.

Ποια μουσική;
Κ.Κ.: Ίσως μια συναισθηματική μουσική ακολουθία σε πιάνο η οποία εξελίσσεται σε ένα γρήγορο και έντονο ρυθμό αργότερα.

Ποιο άρωμα;
Κ.Κ.: Ένα άρωμα κίτρου.

Ποιο συναίσθημα;
Κ.Κ.: Αυτό της αμφιβολίας.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Κ.Κ.: Θα μπορούσε να είναι μια φωτογραφία σε ένα μεγάλο κάδρο.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Κ.Κ.: Κάποιο άλλο είδος καλλιτέχνη, ζωγράφος, τραγουδιστής ή και χορευτής.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Κ.Κ.: Τον Νίκο Καζαντζάκη.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Κ.Κ.: Ο Καζαντζάκης, ο Ντοστογιέφσκι και η Ρόουλινγκ, τρεις συγγραφείς διαφορετικών ειδών λογοτεχνίας που με έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Κ.Κ.: Ξεκινώ να γράφω για την ιστορία ενός ήρωα και τον αφήνω να με πάρει μαζί του στο ταξίδι του. Από εκεί και πέρα εκείνος μου "ψιθυρίζει" τις περιπέτειές του.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Κ.Κ.: Λίγο και από τα δύο. Ανάλογα το είδος του βιβλίου άλλοτε κάποιο περισσότερο και άλλοτε κάποιο λιγότερο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Κ.Κ.: Η διάθεση του συγγραφέα να επικοινωνήσει με τους αναγνώστες του μετά το πέρας της συγγραφής και της έκδοσης.

Τι την αποτυχία;
Κ.Κ.: Το γράψιμο για τον βιοπορισμό και την λησμονιά της αξίας του να γράφεις πρώτα για εσένα.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Κ.Κ.: Παν μέτρον άριστον. Ακόμα και στο διάβασμα οφείλουμε να είμαστε εγκρατείς. Η βιβλιοφαγία γίνεται κατάχρηση στην ακραία περίπτωση αγοράς βιβλίων όταν με περιορισμένους οικονομικούς πόρους παραβλέπονται οι βασικές ανάγκες του ανθρώπου.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Κ.Κ.: Ο τίτλος μπαίνει πάντα όταν ο συγγραφέας νιώσει έτοιμος. Ακόμα το δικό μου βιβλίο άτιτλο γράφεται μέχρι να γίνει άξιο κάποιου τίτλου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ

Τα μυθιστορήματα φαντασίας της Κωνσταντίνας Καντζιού, Σερίνθια, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anima. Βρείτε τα εδώ!

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Anima προσφέρουν το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Καντζιού σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στην ίδια κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Anima.
k
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη