Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Εσύ, Εγώ και τα σύννεφά μας


Ο συγγραφέας...
ο Eric Wastphal έγραψε το "Εσύ και τα σύννεφά σου" [Toi, et tes nuages] το 1971 και παρουσιάστηκε στο θέατρο Athenee στο Παρίσι με την Άννα Καρίνα με τόση επιτυχία, που ένα χρόνο μετά έχει κιόλας μεταφραστεί και παίζεται σε 15 χώρες! Το 1977, το "Εσύ και τα σύννεφά σου", μεταφέρεται στον κινηματογράφο με τον τίτλο "The Mafu Cage". Τα έργα του -έχει γράψει περίπου 25 για το θέατρο- παρουσιάζουν ποικιλία θεμάτων και ύφους, και έχουν μεταφραστεί και παρουσιαστεί σε πολλές σκηνές της Ευρώπης.




Το έργο...
τού Έρικ Βεστφάλ μας συστήνει δύο Γαλλίδες αδερφές, οι οποίες μετά το θάνατο των γονιών τους ζουν κλεισμένες στο παλιό και περίεργο σπίτι τους. Η μικρότερη, η Ερνεστίν, δε βγαίνει ποτέ από την οικία τους, δεν έχει κανενός είδους κοινωνική ζωή, έχει μια κλίση στη ζωγραφική ενώ παρουσιάζει συμπτώματα ψυχικής διαταραχής. Η μεγαλύτερη αδερφή, η Αντέλ, επίσης προικισμένη με καλλιτεχνικά προσόντα, κρατά μητρική στάση απέναντι στην αδερφή της αφήνοντας τα δικά της ενδιαφέροντα και το μέλλον της σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να σταθεί δίπλα στην Ερνεστίν και να την φροντίσει. 
Στο έργο τις ανακαλύπτουμε καθώς έρχονται σε επαφή με τον οικογενειακό φίλο και ζωολόγο, Μαρσέλ και με έναν πλασιέ, τον Εμίλ. 
Ο κάθε ένας, από αυτούς τους τέσσερις χαρακτήρες, ανήκει σε διαφορετικό κόσμο. Αυτοί οι κόσμοι συγκρούονται μέσα στο έργο, καθώς εκείνες έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους κανόνες μέσα από την ιδιορρυθμία τους. 




Είναι ένα συναρπαστικό έργο με εντάσεις και σασπένς, ενώ η Αγάπη και το Μίσος ορίζονται ως κυρίαρχες έννοιες και ευθύνονται για τα λάθη των ηρωίδων. Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ, που με την κατάλληλη ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει και τρόμο στον θεατή. Είναι βίαιο αλλά και τρυφερό, ενώ κάποιες κωμικές σκηνές του φαίνονται τελείως αναπάντεχες μέσα στο όλο κλίμα.
Στο σημείωμα του σκηνοθέτη διαβάζω: "Εμβαθύνει στους απέραντους κόσμους της ανθρώπινης ψυχής και φωτίζει καταστάσεις που υπάρχουν μέσα μας αλλά και γύρω μας, με πολλαπλές μορφές. Πού βρίσκονται άραγε τα όρια ανάμεσα στην τρέλα των λογικών και στη λογική των τρελών;"

Ο Γιώργος Γραμματικός υπογράφει την σκηνοθεσία, την μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά και τα κοστούμια, και κρατά για τον εαυτό του το ρόλο του Εμίλ Γκαστόν -πλασιέ- με επιτυχία σε όλα. Η Βίκυ Ευαγγέλου είναι μια καταπληκτική Ερνεστίν που μας μάγεψε με τη σκηνική της παρουσία και την ερμηνεία της και η Εύη Θεοδωρίδου είναι η Αντέλ, η άλλη πρωταγωνίστρια της παράστασης. Τέλος, ο Τέλης Ζώτος, που ερμηνεύει τον Μαρσέλ Ζομπρόβιτς σοφά και μέσα στα όρια.
Καθώς πρόκειται για πολύ έμπειρους πρωταγωνιστές, το αποτέλεσμα είναι αρτιότατο από κάθε άποψη.




ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη