Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

To Rome with Love




Στη Ρώμη με αγάπη, μας ταξιδεύει ο Γούντι Άλεν, που για ακόμη μία φορά, επιλέγει μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να κάνει μία ακόμη από τις τρελές, σουρεαλιστικές, κωμικοτραγικές ταινίες του.
Τα μεγάλα ονόματα δε λείπουν, ούτε και τα όμορφα κτήρια της Ρώμης που πλημμυρίζουν σχεδόν όλα τα πλάνα. Ο Γούντι κρατά έναν "κανονικό" ρόλο για τον εαυτό του και μοιράζει τους υπόλοιπους στους Πενέλοπε Κρουζ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Άλεκ Μπόλντουιν, Ρομπέρτο Μπενίνι, Έλεν Πέιτζ και Ορνέλα Μούτι.




Οι τέσσερις ιστορίες της ταινίας -λένε ότι εμπνέεται από το μεσαιωνικό Δεκαήμερο του Βοκάκιου- αφορούν άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους που βρίσκονται ταυτόχρονα στη Ρώμη και ξετυλίγουν τις ιστορίες τους μέσα στους δρόμους της.

Ένας αρχιτέκτονας κάνει διακοπές στη Ρώμη όπου ζούσε όταν ήταν νέος και σε μία από τις βόλτες του σε αυτή, γνωρίζει έναν νέο άντρα και, καθώς τον παρακολουθεί, τον βλέπει να  ερωτεύεται την φίλη της συντρόφου του.
Ένας σκηνοθέτης της όπερας που έχει βγει σε σύνταξη ταξιδεύει μαζί με τη γυναίκα του στη Ρώμη προκειμένου να γνωρίσει τον Ιταλό αρραβωνιαστικό της κόρης του. Θα μαγευτεί από τη φωνή του πατέρα του και πεπεισμένος ότι δε πρέπει να πάει χαμένο το ταλέντο του, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον φέρει μπροστά στο κοινό της όπερας.
Ένας άλλος, απίστευτα κοινός και βαρετός τύπος, ξυπνάει ένα πρωί και γίνεται τηλεοπτικός αστέρας, χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Οι παπαράτσι τον ακολουθούν σε κάθε βήμα του κι εκείνος αρχίζει να συνηθίζει -εθίζεται για την ακρίβεια- στη γοητεία των φλας και της δημοτικότητας, ενώ γλυκαίνεται και από τα "προνόμια" της επωνυμίας.
Ένα νιόπαντρο ζευγάρι φτάνει στη Ρώμη από την επαρχία. Εκείνος επιθυμεί να εντυπωσιάσει τους συγγενείς του με την νεαρή όμορφη γυναίκα του και να βρει μια καλή δουλειά στην πρωτεύουσα. Λόγω κάποιων παρεξηγήσεων το ζευγάρι "χωρίζεται" για μια ολόκληρη μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνος αναγκάζεται να παρουσιάσει ως σύζυγό του μια πόρνη κι εκείνη πολιορκείται από έναν σταρ.
Οι πρωταγωνιστές αυτών των ιστοριών που εξελίσσονται ταυτόχρονα στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, θα βιώσουν καταστάσεις που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους.

Η τρέλα του Γούντι είναι παντού. Σε όλους τους διαλόγους και σε κάθε χαρακτήρα. Η καυστική του γλώσσα, επίσης. Το περιπαικτικό του χιουμοράκι πλανιέται παντού, ενώ η Ρώμη φορά το πιο καλό της άρωμα και τα πιο ζεστά της χρώματα για να υποδεχθεί τον μεγάλο σκηνοθέτη και την αγαπημένη παράνοια-διάνοιά του.
Θα πρότεινα να δείτε την ταινία μόνο οι λάτρεις του Γούντι Άλεν. Στους υπόλοιπους δε ξέρω πόσα και ποια πράγματα έχει να πει. Αν εξαιρέσουμε τους διαλόγους τύπου Άλεν και το χιούμορ τύπου Άλεν, η ταινία προσφέρεται για μια μικρή ξενάγηση στα πιο τουριστικά και ιστορικά πλάνα της Ρώμης.



ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη