Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

15 μύθοι από τον Αίσωπο

Για τον Αίσωπο (με τη βοήθεια της Βικιπαίδειας):

Θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζουμε αλληγορία και παραβολή. Οι μύθοι του διαβάζονται -πολλές φορές στα σχολεία για διδακτικούς σκοπούς- ανελλιπώς ενώ η αξία του διαχρονικού έργου του είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο ίδιος, πιστεύεται, δεν έχει γράψει ούτε μία λέξη! Διηγιόταν τις ιστορίες του προφορικά.
Ο Αίσωπος ήταν ένα τέρας ασχήμιας μιας και λέγεται ότι ήταν μαυριδερός, τραυλός, καμπούρης, κοντόλαιμος, στραβοπόδης, πλακουτσομύτης και τριγωνοκέφαλος (δεν κάνω πλάκα) και ταυτόχρονα τέρας ευφυίας. Ο ταπεινής καταγωγής άντρας ζούσε σαν δούλος παρά τον ανδριάντα που του έστησαν αργότερα οι Αθηναίοι αναγνωρίζοντας την αξία του.
Μέχρι την εποχή που γράφτηκαν οι μύθοι του οι συγγραφείς εκφραζόταν μόνο με έμμετρο λόγο και ποίηση, έτσι, θα λέγαμε, ότι ο Αίσωπος με τον πεζό του λόγο θεωρείται πρωτοπόρος στο είδος του.
Οι μύθοι του Αισώπου αποδοκιμάζουν το κακό σε κάθε μορφή του. Τη βία, την προδοσία, την ματαιοδοξία, την πλεονεξία, την πονηριά, την απάτη, την αυθαιρεσία... Συνήθως γελοιοποιούν το κακό, άλλοτε προτάσσουν αποδείξεις, άλλοτε αναδεικνύουν το παράλογο ή αναφέρονται στη Θεία δίκη.
Κι αν έχετε ακούσει ότι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών είναι η Βίβλος, να θυμάστε ότι υπάρχουν και οι Αισώπιοι Μύθοι που την ανταγωνίζονται στα ίσια σε αναγνωσιμότητα και δημοτικότητα.

Για το ηχοβιβλίο (από το κεφάλι μου):

Ένα διδακτικό όσο και διασκεδαστικό ηχοβιβλίο που "διαβάζεται" εύκολα από κάθε παιδί με δεκαπέντε μύθους του Αισώπου. Τα ομιλούντα ζώα του μυθοποιού είναι στην παρέα και οι ιστορίες τους ξετυλίγονται μουσικά προσφέροντας διασκεδαστικές στιγμές σε κάθε παιδί αλλά και τα όμορφα διδάγματά τους.
Η αλεπού, το λιοντάρι, ο λύκος, η χελώνα και ο λαγός, η αρκούδα και όλοι οι άλλοι φίλοι ζωντανεύουν με τις φωνές των Αργύρη Παυλίδη, Μαίρης Σαλλιάρη και Κατερίνας Γκίργκις. Συμμετέχει και ο Γιάννης Καμπουρόπουλος που υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια, αλλά και την πρωτότυπη μουσική.
Καλοδουλεμένο και προσεγμένο ηχοβιβλίο με κλασικό θέμα -ξέρεις τι να περιμένεις- που αποτελεί μια καλή επιλογή για τα παιδιά (ακόμη και για τα μικρότερα που δε μπορούν να διαβάσουν) με σίγουρη επιτυχία.
Βάλτε τα παιδιά σας να ταυτιστούν με τους ήρωες των παραμυθιών ή να τους ταυτίσουν με γνωστά τους πρόσωπα από το περιβάλλον σας, την κοινωνία και τον κόσμο. Συζητήστε τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις ιστορίες και σκεφθείτε μαζί τον σωστό τρόπο διαχείρισης για κάθε περίπτωση.
Οι εικόνες της ανάρτησης: φωτογραφίζοντας το ηχοβιβλίο "15 μύθοι από τον Αίσωπο"
Χρήσιμα: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της IKK PRODUCTIONS και τη σελίδα στο facebook.

Δείτε επίσης:
Διαβάστε για το ηχοβιβλίο "Το πηγάδι και το εκκρεμές" του Ε.Α.Πόε 
Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να μάθετε σχετικά με την τριλογία του "Μπόραθ, το Μυστικό Όπλο" και διαβάστε τη συνέντευξή του Γιάννη Καμπουρόπουλου για το koukidaki.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη