Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες

«Κριτική για το νέο βιβλίο της Κάκιας Ξύδη»

Γράφει η Εύη Καφούρου

Ανεμομπελάδες στις κυκλάδες είναι το νέο πόνημα της γνωστής μας συγγραφέως Κάκιας Ξύδη.
Είναι το πρώτο της παραμύθι, μιας και τα δυο προηγούμενα βιβλία της ήταν μυθιστορήματα.

Πριν μιλήσω για το υπέροχο αυτό βιβλίο θα ήθελα να σταθώ στην πρώτη του παρουσίαση που έγινε στις 9 του Νοέμβρη στο Λουκούμι bar.
Έχω λοιπόν να δηλώσω ευθέως ότι η Κάκια ξέρει να κερδίζει την παιδική ψυχή.
Τα παιδάκια το ευχαριστήθηκαν, απολαμβάνοντας αρχικά τον μάγο Άλεξ και έπειτα το ωραίο θεατρικό που παρουσίαζε το βιβλίο, καθώς και το τραγούδι που γράφτηκε για τις ανάγκες του. Οι στίχοι είναι της Κάκιας Ξυδη και η μουσική της Χλόης Λάμπρου.
Μια συνεργασία εύστοχη θα έλεγα, αφού και οι δύο κυρίες,  αν μη τι άλλο, είναι ταλαντούχες σε αυτό που κάνουν.
Επίσης, τα δυο μικρά κοριτσάκια που μίλησαν για τις εντυπώσεις τους για το βιβλίο, είναι ήδη φανερό πως θα είναι αυριανές παρουσιάστριες το λιγότερο. Ταλαντούχα και αυτά.
Η διοργάνωση στέφτηκε λοιπόν με απόλυτη επιτυχία, ο κόσμος γέμισε το φιλόξενο χώρο, και μεις, για άλλη μια φορά, είδαμε τις ικανότητες που έχει η φίλη μας, στην διοργάνωση εκδηλώσεων.
Η Κάκια Ξύδη υπογράφοντας το βιβλίο της για την Εύη Καφούρου
Η Χλόη Λάμπρου με την Κάκια Ξύδη
Όσον αφορά το βιβλίο τώρα, καθώς δεν άντεξα να μη το διαβάσω αμέσως, έχω να παραθέσω τα εξής. Το κείμενο ευρηματικό. Ένας μικρός θησαυρός που λύνει το συχνό πρόβλημα των μαμάδων που έχουν λιτοδίαιτα παιδιά.

Η Ελενίτσα βρέθηκε σε μεγάλους μπελάδες, ανεμομπελάδες για την ακρίβεια. Η άρνηση του φαγητού την έκανε πούπουλο και με τον άνεμο οδηγό, χάνει τον δρόμο για το σπίτι της. Στο ταξίδι συναντά καινούργια πρόσωπα, τα οποία τελικά θα την βοηθήσουν να γυρίσει πίσω στην ασφάλεια του σπιτιού της.
Διαβάζοντας οι μικροί αναγνώστες τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελενίτσα, η ηρωίδα του παραμυθιού, καταλαβαίνουν την αξία του σωστού φαγητού και το καλό που κάνουν οι βιταμίνες στην ανάπτυξή τους.
Πολύ καλή ιδέα ήταν επίσης στο τέλος του παραμυθιού το ένθετο μιας μικρής εγκυκλοπαίδειας. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν κάποιες άγνωστες λέξεις και τι σημαίνουν, ποιες είναι οι Κυκλάδες, ο Ταΰγετος, και τέλος, μαθαίνουν όλες τις βιταμίνες και τι προσφέρουν στον οργανισμό.
Δεν υπάρχουν στην αγορά πολλά βιβλία που να συνδυάζουν την γνώση με την εξιστόρηση μιας παιδικής ιστορίας. Ούτε με τόσο καλό συνδυασμό εικόνας και κειμένου.
Πιστεύω η Κάκια μας χτύπησε φλέβα και θα κάνει πολλές μαμάδες χαρούμενες και πολλά παιδάκια υγιή!

Να προσθέσω, επίσης, ένα τελευταίο θετικό που είναι η τιμή πώλησης του βιβλίου.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και το παραμύθι οικονομικό για κάθε οικογένεια.

Και σε άλλα πολλά Κάκια!

Εβίτα Καφούρου
Όλες οι φωτογραφίες: από το αρχείο της συγγραφέως
Η Κάκια Ξύδη προσφέρει στους αναγνώστες του ιστότοπου 2 αντίτυπα του βιβλίου της σε ισάριθμους τυχερούς. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Η κλήρωση θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου 2013 ζωντανά μέσω facebook και τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν στο koukidaki, στο facebook αλλά και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και σελίδες.



Δείτε επίσης:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη