Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Κερδίστε βιβλία

 
Ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός προσφέρει βιβλία για τους αναγνώστες του ιστότοπου. Σερφάρετε ανάμεσα στους τίτλους (κάτω από κάθε φωτογραφία θα βρείτε την περίληψη από το οπισθόφυλλο & άλλες πληροφορίες) και συμπληρώστε τα στοιχεία σας (στην αντίστοιχη φόρμα κλικάροντας την φωτογραφία του βιβλίου) όταν συναντήσετε εκείνο που σας αρέσει ή σας ταιριάζει. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε όλα τα βιβλία αλλά από μία φορά στο καθένα. Σε περίπτωση πολλαπλών συμμετοχών στο ίδιο βιβλίο θα μετρήσει μόνο η πρώτη σας εγγραφή. Καλή τύχη!
¤
Σας αρέσει; Κάντε κλικ στην εικόνα
Αυτός είναι ο Κρις: σαραντάρης, μοναχικός, παγιδευμένος σε ένα γάμο δίχως έρωτα, ξένος μέσα στη λονδρέζικη νεανική κουλτούρα της δεκαετίας του '70, ξένος απέναντι στον ίδιο τον εαυτό του τη νύχτα που προσκαλεί μια πόρνη στο αυτοκίνητό του.
Αυτή είναι η Ρόζα: Γιουγκοσλάβα, πανέμορφη, άρτι αφιχθείσα στο Λονδίνο, κόρη ενός από τους παρτιζάνους του Τίτο, με μια ζωή γεμάτη κινδύνους και τραγωδίες. Δίχως να το πολυσκεφτεί, δέχεται την πρόταση του Κρις και μπαίνει στο αυτοκίνητό του.
Για τους επόμενους μήνες, η Ρόζα θα αφηγείται στον Κρις ιστορίες από το παρελθόν της. Άραγε, του λέει αλήθειες ή ψέμματα; Και γιατί εκείνος κάθεται και την ακούει, λιώνοντας από πόθο και ζήλια, αλλά δεν κάνει καμία κίνηση να την κερδίσει;
Το παραμύθι, η Ιστορία, η πραγματικότητα απογυμνώνουν τις ψυχές, κι ο έρωτας, βαθύς σαν υπόγειος καταστροφικός σεισμός, τινάζει αυτούς τους δύο ανθρώπους στον αέρα. Τίποτα δε θα είναι ίδιο αν χωρίσουν. Γιατί και οι δύο θα αφήσουν τη μία και μοναδική ευκαιρία να αγαπηθούν...

Ο Λουί ντε Μπερνιέρ, μετά το παγκόσμιο best seller "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι", είναι ο συγγραφέας του "Η κόρη του παρτιζάνου".
¤
Σας αρέσει; Κάντε κλικ στην εικόνα
Μπείτε κι εσείς στο σκοτεινό κόσμο των δράκων, των φαντασμάτων και των βρικολάκων, και φτιάξτε το δικό σας Στοιχειωμένο Σπίτι!
Σ' αυτό το βιβλίο θα μάθετε για όλα τα φοβερά πλάσματα που συναντά κανείς στα στοιχειωμένα μέρη αλλά και πώς, άμα πέσετε απάνω τους, θα τα κάνετε να φύγουν μακριά. Αλλά όχι μόνο αυτό: ένα σωρό τρομεροί γρίφοι σάς περιμένουν να τους λύσετε.
Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε το δικό σας Στοιχειωμένο Σπίτι. Δε χρειάζεστε ούτε κόλλα ούτε ψαλίδι: απλώς βγάζετε τα κομμάτια από τη σελίδα και, βήμα βήμα, συναρμολογείτε το τέλειο σπίτι για φαντάσματα!
Καλή διασκέδαση!
¤
Σας αρέσει; Κλικάρετε την εικόνα
Ο Ραφαήλ έχει πάρα πολλές δουλειές. Έχει την αποστολή του και αυτό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Βέβαια, κανείς δεν του ζήτησε να αναλάβει καμία αποστολή. Αλλά ο Ραφαήλ δεν είναι από τους τύπους που θέλουν παρακάλια για να κάνουν αυτό που χρειάζεται. Μπορεί να είναι πολλά πράγματα, αλλά όχι τεμπέλης, σίγουρα όχι τεμπέλης. Είναι, ας πούμε, ανυπόμονος. Και θέλει να τα κάνει όλα μονομιάς.
Δηλαδή: να γράψει το πιο όμορφο κόμικς που γράφτηκε ποτέ, προτού τον προλάβει ο καλύτερός του φίλος. Δηλαδή: να κερδίσει το πιο όμορφο κορίτσι του σχολείου, προτού τον προλάβει ο καλύτερός του φίλος. Και δηλαδή: να σώσει την πιο όμορφη πόλη του κόσμου, προτού τον προλάβουν οι χειρότεροί του εχθροί, οι Μαύροι Παλιάτσοι.
Με έναν περίεργο τρόπο, όλα αυτά είναι μία και μόνη αποστολή και ο Ραφαήλ θα βάλει τα δυνατά του ακόμα και χωρίς το παραμικρό σχέδιο. Ο καλύτερός του φίλος δε θα τον προλάβει, γιατί αυτός δεν είναι αγώνας δρόμου, περίπατος είναι. Έτσι, θα τον βοηθήσει και μαζί θα βοηθήσουν όλους τους υπόλοιπους. Για να σωθούν από τους Μαύρους Παλιάτσους και για να τρυπήσουν τα τείχη. Για να κάνουν έναν ατελείωτο περίπατο στην άλλη πλευρά.
Τίτλος: Τα τρύπια τείχη
Συγγραφέας: Κυριάκος Μαργαρίτης
Νεανική Λογοτεχνία
¤
Σας αρέσει; Κλικάρετε την εικόνα
Διαβάστε το δεύτερο από τα πέντε βιβλία που έγραψε η Μαντόνα για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Τίτλος: Ένα μήλο την ημέρα
Συγγραφέας: Μαντόνα
¤
Σας αρέσει; Κλικάρετε την εικόνα
Σε μια χώρα μακρινή υπήρχε ένα χωριουδάκι που το έλεγαν Ευωδιαστή επειδή εκεί όλες οι μυρωδιές ήταν πολύ δυνατές: οι μυρωδιές από τα καρβέλια, τον καφέ και τα λουλούδια. Όλοι ήταν πανευτυχείς, εκτός από το μαστρο-Μιχάλη, που ήταν αλλεργικός και δεν μπορούσε να τις μυρίσει! Έφτιαξε, λοιπόν, μια μηχανή που ρουφούσε τις μυρωδιές. Έλα, όμως, που η μηχανή έσκασε, και οι μυρωδιές απλώθηκαν παντού, και ο καφές μύριζε ψωμί, και τα απλωμένα ρούχα γαλακτομπούρεκο...
Τίτλος: Αψού!!
Συγγραφέας: Νίνα Βαβούρη
Παιδική λογοτεχνία
¤
Σημειώστε:
Η κλήρωση για τα βιβλία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2014 ζωντανά μέσω facebook (από το προσωπικό μου προφίλ). Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν στο koukidaki (σε αυτήν την ανάρτηση και στη σελίδα των δώρων), στο facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και σελίδες. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα και θα λάβουν τα βιβλία τους ταχυδρομικά.
Καλοδιάβαστα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη