Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Defunctus

Ταυτότητα
Τίτλος: Defunctus
Είδος: Μυθιστόρημα; Δεν... Βιογραφία; Θα μπορούσε αν δεν ήταν μυθοπλασία. Ή μήπως δεν είναι;
Δημιουργήθηκε κάπου πάνω στη Γη το έτος 2005 σύμφωνα με δήλωση του συγγραφέα.
Συγγραφέας: Figlio di Magdalena


Πρόλογος

Οκλαδόν σε σκοτεινό δωμάτιο. 
Τρεμάμενοι ιριδίζοντες τίτλοι αυριανών εφημερίδων με γυροφέρνουν χορεύοντας με τύψεις.

Ελπιδοφόρος νεαρός κρεμάστηκε σπίτι του.
Μανιοκαταθλιπτικός κατά συρροή αυτόχειρας έκοψε τις φλέβες του.
Νέο κρούσμα κατάποσης φυτοφαρμάκων.
Να μας ζήσει ο πρόεδρος.

Εν γένει είμαι αναποφάσιστος άνθρωπος μόνο οι δύο πρώτοι τρόποι με εκφράζουν. Αλλά ποιόν να επιλέξω; Ποιο είναι το σωστό κριτήριο επιλογής; Ειλικρινά δεν ξέρω. Θα πράξω αυτό που έκανα πάντα. Βγάζω από την τσέπη το τελευταίο κέρμα, θα το στρίψω και ευελπιστώ η θεά τύχη να υποδείξει την αρμόζουσα μέθοδο. Το τινάζω με δύναμη παρατηρώ με δέος κάνει γκελ, δεύτερο και αρχίζει να κυλάει στο πάτωμα. Γεμίζοντας το ποτήρι περιμένω το αποτέλεσμα. Αναπάντεχα, όπως άλλωστε όλα τα πράγματα στη ζωή, χώνεται κάτω από το κρεβάτι.
Χρόνια τώρα κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται εκεί. Ίσως οι ανείπωτοι φόβοι, τα απομεινάρια χιλιάδων μεθυσιών, εκατοντάδων συνουσιάσεων και σίγουρα τα πρόσφατα όμβρια ύδατα του σπασμένου αγωγού. Ένα από τα προνόμια να ζεις σε υπόγειο. Ξέρεις τι τρώνε οι άλλοι ή καλύτερα πόσο τρώνε. Καταλαβαίνεις το βιοτικό τους επίπεδο. Κάθε φορά που ακούω καζανάκι θυμάμαι ότι πεινάω. Ξαναγεμίζω το ποτήρι έχω σοβαρότερα πράγματα να σκεφτώ. 
Η νέα πραγματικότητα έχει ως εξής, το όνειρο για ένα τελευταίο πακέτο τσιγάρα χάθηκε με το νόμισμα και μαζί η πιθανότητα να φωτιστεί η σωστή διαδρομή στον μαίανδρο λαβύρινθο λύπης.
Η αρχέγονη μάχη του καλού και του κακού εκτυλίσσεται σε λίγα εκατοστά μυαλού Το αγγελάκι ντυμένο με λευκή ατσαλάκωτη στολή μιλάει για αγάπη, για Θεϊκή παρέμβαση στην απώλεια του νομίσματος. 

- Σάλτα γαμήσου άγγελε. 

Το διαβολάκι με σκανδαλιάρικη διάθεση προτείνει, κόψε τις φλέβες και μετά κρεμάσου. 

Έχουμε και λέμε υπάρχει κατάλληλη ψυχολογία επιλέχθηκε η μέθοδος όλα καλά. Σκατά, δεν αφήνω κάτι πίσω έναν επικήδειο να κλονίσει τα θεμέλια της κοινωνίας; Έναν λίβελο για όσους με σαρκάστηκαν κατά περιόδους. Μικρό το κακό δεν έχω παρά να γράψω για την ζωή μου. Μια ζωή δίχως όρια, χωρίς αρχή και τέλος. Οπότε θα αρχίσω από το τέλος, γιατί έτσι μου γουστάρει.

Πάει κάπως έτσι.

¤
Copyright © All rights reserved Figlio di Magdalena, Ελλάδα 2005

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη