Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Κερδίστε βιβλία της Άνεμος Εκδοτικής

Κερδίστε τέσσερα ξεχωριστά βιβλία της Άνεμος Εκδοτικής.
Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση επιλέξτε την εικόνα του βιβλίου που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τη φόρμα. Μπορείτε να λάβετε μέρος σε όσες κληρώσεις επιθυμείτε. Οι κληρώσεις θα γίνουν ζωντανά μέσω του προσωπικού μου προφίλ στο facebook στις 16 Μαΐου και οι τυχεροί θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα, αρκεί να έχουν αφήσει το e-mail τους. Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με το koukidaki για την παραλαβή του δώρου τους. Τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά χωρίς καμία χρέωση. Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν στο koukidaki, στο facebook αλλά και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και σελίδες.
Καλή τύχη!

Κλικ εδώ για συμμετοχή
Νυχτερινές κουβέντες με μια κουκουβάγια της Τζίνας Μιτάκη
Οπισθόφυλλο:
Νοστάλγησε. Να ξαναγινόταν λέει παιδί! Να ξαναγινόμασταν όλοι λέει παιδιά. Να μη γνωρίζαμε τίποτα μα να τα ξέραμε όλα, με κείνη την αγνή, παρθένα, ανεπιτήδευτη σοφία των παιδιών.
Να ξεχυνόμασταν έξω, να γεμίζαμε τον τόπο, τον κόσμο όλο, με φωνές και τραγούδια. Να σπέρναμε στο χώμα σποράκια από όνειρα, ελπίδες και πίστη για το αύριο. Να ξεχυνόμασταν που λες, με τα χέρια πλεγμένα σφιχτά αγκαλιασμένοι, να μη βρίσκουν τόπο να χωρέσουν η θλίψη και η μιζέρια. Η λαχανιασμένη ανάσα μας, να σκόρπαγε μακριά τη βρόμικη σκόνη του κόσμου, που μας πουλάει και μας αγοράζει σαν πραμάτεια στα ανήθικα παζάρια του.
Να πιανόμασταν από τα ανθισμένα ρεΐκια, τα σκίνα, τις σταγόνες του θαλασσινού νερού, από όλα τα καθαρά, τα όμορφα και τα πραγματικά πολύτιμα. Κόντρα σε ό,τι θέλει να μας τσακίσει, να κρατηθούμε όρθιοι, με πείσμα, ως να έρθει το καλοκαίρι.
Να μοιραζόμασταν μπουκιές ζεστό ζυμωτό ψωμί με λάδι και ζάχαρη και γουλιές νερό από αμόλυντο πηγάδι και να σταυρώναμε τα δάχτυλα, δίνοντας υπόσχεση και όρκο ιερό να μην ξεπουλήσουμε ποτέ όσα ακριβά τής πρέπουν της ζωής.
¤
Κλικάρετε για συμμετοχή
Γλαύκος και Ίρις της Σοφίας Νινιού
Οπισθόφυλλο:
Μια παραμυθένια ιστορία με ένα όμορφο λουλούδι, την Ίριδα, και έναν ξεχωριστό γλάρο, τον Γλαύκο, που συναντιούνται και ερωτεύονται στην ακτή του Σαρωνικού, γίνεται η απόδειξη ότι η διαφορετικότητα δεν μπορεί να εμποδίσει την αγάπη να ανθίσει και να εξελιχθεί, παρ' όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Η υπομονή και η επιμονή είναι οι σύμμαχοι του ζευγαριού για την επίτευξη του στόχου τους. Ο γάμος τους θα μείνει αξέχαστος σε όλα τα πουλιά και τα άνθη που είχαν την τύχη να είναι δίπλα τους σ' αυτήν την πανέμορφη διαδρομή.
Ένας συναρπαστικός περίπατος πλάι στη θάλασσα για τον μικρό μας αναγνώστη, που αισθάνεται την αλμύρα της, ακούει το τραγούδι της και τις κουβέντες των πουλιών με τα λουλούδια, χαίρεται με τα χρώματά τους και μαθαίνει τα ονόματά τους.
Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου περιέχουν βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και πληροφορίες με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.
¤
Κλικ για συμμετοχή
Σπίθα του Χρήστου Φλουρή
Οπισθόφυλλο:
«...Πάντα θα βρίσκεται μια πηγή με νερό πλάι στη μεγάλη μας δίψα, πάντα θα βρίσκεται μια χαραμάδα με φως στο απόλυτο σκοτάδι... Μπορεί ο Θεός να μας έπλασε από πηλό, μα έβαλε μέσα σ' εκείνη τη φτηνή μάζα άφθονη ελπίδα και την ζύμωσε με τη σάρκα μας μαζί, με το είναι μας ολόκληρο. Η ελπίδα του ανθρώπου είναι ο Θεός που κουβαλάει μέσα του, ο καλός Θεός, που δεν τον τιμωρεί μόνο, δεν τον βασανίζει, δεν τον απειλεί με τις κόλασες και τα καζάνια με την πίσσα, μα του δίνει δύναμη να σταθεί στα πόδια του και να κουβαλήσει τη ζωή του παραπέρα».
Σε αυτή τη διαπίστωση θα καταλήξει προς το τέλος των περιπετειών του ένας μουσουλμάνος που αναγκάζεται να φύγει από την Κρήτη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, αφήνοντας πίσω του το σπίτι  του και τον πιστό χριστιανό φίλο του.
Ένας έρωτας που θα γεννηθεί στα ερείπια της Σμύρνης θα αναθερμάνει μέσα του την πίστη πως θα καταφέρει να ριζώσει σ' εκέινη τη γη, κι ας έχει αφήσει τις μισές του ρίζες στον τόπο που γεννήθηκε.
Όταν κι αυτός ο έρωτας, θύμα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, θα κινδυνεύσει να οδηγηθεί στη ματαίωση, παίρνει δύναμη μονάχα από τη στέρεα πεποίθηση πως «όλοι μέσα μας κουβαλάμε τη σπίθα που μέλλεται να γίνει πυρκαγιά. Αρκεί να σκάψουμε κάτω από τ' αποκαΐδια και να τη βρούμε, κι ύστερα να βάλουμε πάνω της προσανάμματα και να φυσήξουμε, για ν' ανάψει ξανά η φωτιά, η φωτιά εκείνη που θα δαμάσει τ' ατσάλινα κελεύσματα της μοίρας και που θα κάνει να γίνει το θαύμα μπροστά στα ίδια μας τα μάτια».
¤
Κλικάρετε για συμμετοχή
Ψυχή σαν θάλασσα της Πόπης Γκερούση
Οπισθόφυλλο:
Η Φωτεινή φωτίζει ζωές. Ο απαλός Σπύρος κι ο κραυγαλέος Φώτης. Πρόσωπα και στιγμές που ανήκουν, μαζί με παραμυθένιες φιγούρες, στο βεβαρυμένο παρελθόν αυτού του κόσμου. Η φρεσκάδα της «Φωτεινούλας», εγγονής της Φωτεινής στο μέλλον, που ξέρει κι εκείνη «ν' ακούει» και που βιάζεται, με αναζωογονητικό τρόπο, να φιλοσοφήσει τον έρωτα.
Απορίες, συλλογισμοί για την ευτυχία, και συμβολισμοί που ανήκουν στην αιωνιότητα της ανθρώπινης φύσης.
Αρκετές δεκαετίες πριν, η Φωτεινή, με κύριο όπλο μερικά ποιήματα, διανύει μια πορεία ζωής που μοιάζει με τρελή κούρσα συναισθημάτων, βιώνει συνεχή ψυχολογική και σωματική βία, έναν αβάσταχτο φόνο κι έναν αναπάντεχο θάνατο. Με μια ανεξήγητη λάμψη στο δέρμα και τις σκέψεις φυλαγμένες πάνω στις κορυφές των βουνών. Με όνειρα κληρονομιά από τη Σμύρνη και βήματα-εικόνες που φτάνουν μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, την Κούβα.
Κι έπειτα; Η ζωή. Η ζωή που περίμενε κρυμμένη. Η αγάπη που ήταν πάντα εκεί, καταρρίπτοντας τον παντοδύναμο μύθο της αγάπης-τροχοπέδης. Η εξέλιξη των πάντων και η δύναμη της ψυχής που φάνηκε να είναι ο τελικός εξαγνισμός.
Εξάλλου, η Φωτεινή είχε αγαπήσει τους στίχους του Rimbaud, «en avant... προχώρα μπροστά». Ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν αδύνατα. Ειδικά τότε.
¤
Δείτε όλα τα βιβλία της Άνεμος εκδοτικής
Συνεχίζεται... με περισσότερα επιλεγμένα βιβλία

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη