Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Με το άρωμα του Νείλου

Ένα μυθιστόρημα απρόβλεπτων γεγονότων, απληστίας και ανθρώπινων παθών αλλά και ανιδιοτελούς αγάπης που ταξιδεύει τον βιβλιόφιλο ατμοσφαιρικά στο Μισίρι τής ακμής του απόδημου ελληνισμού.
Οπισθόφυλλο:
Ο Δημήτρης και ο Νικόλας, δύο αδέρφια που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, ακολουθούν τον άνεμο και μεταναστεύουν στην Αίγυπτο. Εκεί φτιάχνουν το σπιτικό τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αγγίζουν τη φωτιά του έρωτα, κάνουν οικογένεια, γίνονται πλούσιοι και ανέρχονται κοινωνικά. Αλλά, όπως ο Νείλος φουσκώνει και πλημμυρίζει τη στεριά, έτσι κι ένα μοιραίο λάθος θα καταστρέψει την ευτυχία τους. 
Ο καιρός περνάει, τα νερά αποτραβιούνται και αφήνουν πίσω τους γόνιμη γη. Ο γιος του Δημήτρη, παρά τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, ξεχωρίζει και γίνεται ένας άνθρωπος αγαπητός για τις ικανότητες και την ανθρωπιά του. Απρόσμενα θα γνωρίσει την Άννα και θα μας διδάξει την έννοια της πραγματικής και απόλυτης αγάπης. Μέσα απ’ τα μάτια τους αντικρίζουμε τον Καβάφη, κάποια απογεύματα σε ένα μικρό καφενείο, να εμπνέεται τα ποιήματά του και να συναντιέται με άλλες προσωπικότητες της εποχής. 
Ανθρώπινα πάθη, απληστία, απρόβλεπτα γεγονότα καθώς και αγνή και ανιδιοτελής αγάπη συνθέτουν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και προσκαλούν τον αναγνώστη να ταξιδέψει στο μαγευτικό Μισίρι του προηγούμενου αιώνα, στην ακμή του απόδημου ελληνισμού.
Ξεφυλλίστε το!
Κλικάρετε την παρακάτω εικόνα (λογότυπο Διόπτρας) για να διαβάσετε τις τριάντα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος.
ξεφυλλίστε το πατώντας εδώ
Κερδίστε το!
Ο εκδοτικός οίκος Διόπτρα προσφέρει ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος  της Ειρένας Ιωαννίδου Αδαμίδου "Με το άρωμα του Νείλου" σε έναν τυχερό αναγνώστη του ιστότοπου. Κλικάρετε την παρακάτω εικόνα για να στείλετε τη συμμετοχή σας ή/και το μήνυμά σας. Η κλήρωση θα γίνει στις 22 Ιουνίου. Πληροφορίες και όρους για τις κληρώσεις θα βρείτε εδώ.
κλικ για συμμετοχή
Η συγγραφέας...
Η Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε μουσική και ξένες γλώσσες στη Λοζάννη και στη Βιέννη. Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 25 βιβλία της. Έχει γράψει 62 θεατρικά έργα, από τα οποία 50 έχουν δραματοποιηθεί σε θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο, 5 αυτοτελείς τηλεταινίες και 7 τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες έχουν μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, κι έχει μεταφράσει 112 θεατρικά έργα. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Από τα σημαντικότερα: Δύο Πανελλήνια Βραβεία Πεζογραφίας (3ο το 1985 και 1ο το 1992), το 1ο και μοναδικό Βραβείο του 7ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1994) και το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Οι κουλτούρες της Μεσογείου» (Γένοβα 2005). Το 2004 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προώθηση της ιταλικής κουλτούρας μέσω της λογοτεχνικής μετάφρασης.
Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Ειρένας Ιωαννίδου Αδαμίδου "Με το άρωμα του Νείλου" και φωτογραφία πορτραίτο της ίδιας.
Ευχαριστώ πολύ την Αλεξάνδρα Αυγερινού και τις εκδόσεις Διόπτρα για την προσφορά του βιβλίου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη