Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Χάρης Βεραμόν για το "Αλαλούμ!"

Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Πως σας ήρθε η ιδέα;
Χ.Β.: Απρόσμενα, όπως κάνει συνήθως ο νυχτερινός επισκέπτης με το όνομα «έμπνευση». Αρχικά ξεκίνησα να αυτοσχεδιάζω με το βασικό πρωταγωνιστή των ιστοριών, ύστερα κατέληξα πάλι ν' αυτοσχεδιάζω!

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Χ.Β.: Στο κρεβάτι και μετά στο μπάνιο. Ύστερα χρειάστηκε να στεγνώσω τον υπολογιστή. Τελικά κατέληξα ν' αγοράσω άλλον, αφότου απείλησα τον τεχνικό, πως έτσι και δεν ανακτήσει τα αρχεία θα τον κάνω αρχείο.
-Σπίτι, έγραφα για 5 μήνες συνεχόμενα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Χ.Β.: 5 μήνες φουλ εργασίας.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Χ.Β.: Ανατρεπτικό, ιδιαίτερο.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Χ.Β.: Μια τρανσέξουαλ με τάσεις τυχοδιωκτισμού, προσπαθεί να επιβιώσει μπλέκοντας σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Παράδοξα, νευρωτικοί χαρακτήρες, κοινωνικά ζητήματα, θέματα της καθημερινότητας και αρκετός σουρεαλισμός συνθέτουν το Αλαλούμ, ιστορίες μόνο για Τρελούς.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Χ.Β.: Εμένα που το έγραψα.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Χ.Β.: Δεν θα πω ο πρωταγωνιστής, αν και αυτό θα περιμένατε... Ο Κομαντάντε Τακουνιν! Ένας αντάρτης που ξεκινάει την επανάσταση από τη Μύκονο.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Χ.Β.: Οι βιβλιοφάγοι είναι σαν τους χορτοφάγους ένα πράγμα; Προσφέρει τροφή για σκέψη και γέλιο!

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Χ.Β.: Αυτή που περιμένω. Τώρα δεν αγωνιώ για κάτι. Συνήθως αγχώνομαι όταν πρέπει να παίξω ένα ρόλο.

Φοβάστε...
Χ.Β.: Τον τρόπο που θα πεθάνω.

Αγαπάτε...
Χ.Β.: Τα βιβλία.

Ελπίζετε...
Χ.Β.: Σε ένα καλύτερο αύριο για τη νεολαία.

Θέλετε...
Χ.Β.: Μια κρέμα με σοκολάτα.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Χ.Β.: Οι τρελοί.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Χ.Β.: Γιατί αφυπνίζει...

Γιατί δεν πρέπει;
Χ.Β.: Άμα είναι συντηρητικός ο αναγνώστης, ε ναι δεν πρέπει...

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Χ.Β.: Βρείτε το Αλαλούμ, εδώ.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Χ.Β.: Συνήθως στα νεκροταφεία. Πρώτο μάρμαρο τάφο.
-Χάρης Κωνσταντίνος Βεραμόν στα ελληνικά, στο Facebook.

Ποιο χρώμα σου ταιριάζει;
Χ.Β.: Το αφρικανικό.

Ποια μουσική;
Χ.Β.: Malmsteen!!

Ποιο άρωμα;
Χ.Β.: Το άρωμα του Patrick Süskind!

Ποιο συναίσθημα;
Χ.Β.: Το τρυφερό.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Χ.Β.: Πατημένος βάτραχος.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Χ.Β.: Η Γκιζέλα Ντάλι επάνω σε αναμμένα κάρβουνα.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Χ.Β.: Μπαλτάσαρ Γκραθιάν. Ισπανός φιλόσοφος.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Χ.Β.: Βεβαίως. Ο Τζίμης Πανούσης και ο Γούντι Άλλεν. Η ζάλη των τάξεων και το σκέτη αναρχία.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Χ.Β.: Το δεύτερο με βεβαιότητα.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Χ.Β.: Το Α συμπληρώνει το Β, αν Α η φαντασία και Β η εμπειρία. Αλλά το Γ καθορίζει την εξέλιξη. Και λέγεται τύχη.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Χ.Β.: Το Γ.

Τι την αποτυχία;
Χ.Β.: Δύσκολη ερώτηση. Η έλλειψη του Α του Β και του Γ. Ζεστά κι άστα δηλαδή.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Χ.Β.: Η γνώση είναι δύναμη, αλλά καλό είναι να έχουμε σε όλα μέτρο. Γιατί η ομορφιά της ζωής κρύβεται σε πολλά σημεία.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Χ.Β.: Άτιτλο χάος...
Το εξώφυλλο του βιβλίου του Χάρη Βεραμόν "Αλαλούμ" και φωτογραφία του ίδιου από το προσωπικό του αρχείο. Σκίτσο εξωφύλλου από τον Νικόλα Στεφαδούρο.
Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki και αφορά νέες κυκλοφορίες βιβλίων.
Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα; Επιλέξτε την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο; Ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

¤

Ακολουθεί άρθρο από την ιστοσελίδα του βιβλίου.

Προετοιμαστείτε ψυχολογικά, ακονίστε τις πνευματικές και σωματικές άμυνες, φορέστε τα μπρατσάκια σας και οπλίστε τα νεροπίστολα σας. Η Ελληνική επανάσταση, η εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου του Ελληνικού Συντάγματος, η υπεράσπιση της κορωνίδας της δημοκρατίας και του πατριωτισμού μας, ξεκίνησε και εκτυλίσσεται στη θρυλική Μύκονο.
Ακολουθεί απόσπασμα του επαναστατικού ανταποκριτή και συγγραφέα του Αλαλούμ, Χάρη Βεραμόν, από την ιστορία του Αλαλούμ Νο 5, "Επαναστατική Γυμναστική".
"..... Ενώ οι αντάρτες χόρευαν εκστασιασμένοι στους ρυθμούς του διεθνούς φήμης Dj 3Παρ' τον3, μπήκα μέσα στο επαναστατικό μπούγιο κι άρχισα να λικνίζομαι. Κατά διαστήματα έριχνα βουτιές στη θάλασσα ή ξεκουραζόμουν στη ξαπλώστρα, αφήνοντας το κορμί μου στα ακτινοβόλα χέρια του ήλιου, για να μου φτιάξει ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, που θα ζήλευαν και οι φυλές της Αφρικής. Από τη παραλιακή γιάφκα σούπερ Rabies Beach, δεν έλειπαν και οι ασκήσεις θαλάσσης. Οι αντάρτες εκπαιδεύονταν από ροζ κουκουλοφόρους των ειδικών δυνάμεων, σε θαλάσσιο σκι, windsurfing, Τζετ σκι, καταδύσεις, κανό και fly board. Στο τελευταίο δοκιμάστηκα άθελά μου, όταν ο υπεύθυνος εκπαίδευσης νόμισε πως είμαι μέλος της ομάδας αρχαρίων. Μου έβαλε μια μεγάλη συσκευή στη πλάτη που ρουφάει νερό και στη συνέχεια το απομακρύνει με μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα ο χρήστης που είναι συνδεδεμένος μαζί της, να μπαίνει και να βγαίνει από το νερό σαν να είναι ο Ironman. Το αποτέλεσμα της πρώτης μου επαφής με το αμυντικό θαλάσσιο όπλο, ήταν να εκτοξευτώ δέκα μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού και να προσγειωθώ στο ανατολικό αμμώδη φρούριο της παραλίας, γκρεμίζοντας ολοσχερώς τον πύργο...."
Περισσότερα για την εξέλιξη αυτού του μαζικού κινήματος πατριωτισμού διαβάστε στο βιβλίο Αλαλούμ από τις Εκδόσεις "Το Ανώνυμο Βιβλίο" που κυκλοφορεί στα παρακάτω στέκια:
Βρείτε το Αλαλούμ εδώ
Η παραπάνω εικόνα κοσμεί το παραπανωκάτω κείμενο
στη σελίδα του βιβλίου και είναι επιλογή του συγγραφέα.
Υστερόγραφο: Όποιος απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι το παραπάνω απόσπασμα είναι προϊόν της καλπάζουσας φαντασίας του συγγραφέα, μπορεί να πάει να διαβάσει το άρθρο 120 του Συντάγματος για περισσότερες ιδέες πρωτοποριακής και πραγματικής επανάστασης για να διαλέξουμε την καλύτερη.

¤

Το βιβλίο κοσμούν τα σκίτσα του Νικόλα Στεφαδούρου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη