Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Φανή Πανταζή και "Το κυνήγι της αλεπούς"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Φ.Π.: Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και αποφάσισα να την κάνω βιβλίο. Φυσικά, για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα των ηρώων, έκανα κάποιες αλλαγές σε ονόματα κλπ. Κράτησα όμως το σκελετό και τα υπόλοιπα τα συμπλήρωσα με μυθοπλασία.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Φ.Π.: Στον υπολογιστή μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Φ.Π.: Λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι ένα βιβλίο κάπως μικρότερο από τα άλλα μου.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Φ.Π.: Μια απίστευτη και ενδιαφέρουσα πραγματική ιστορία.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Φ.Π.: Η περιγραφή του βιβλίου υπάρχει στο οπισθόφυλλο.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Φ.Π.: Εκτός από τους ήρωες, ο ιστορικός τόπος όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Υπάρχει ο πύργος, που ήταν το κυνηγετικό περίπτερο της βασίλισσας Αμαλίας, και το δάσος ολόγυρα. Όλοι αυτοί οι χώροι έχουν διατηρηθεί όπως ήταν και είναι επισκέψιμοι.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Φ.Π.: Η Δανάη, που συμβολίζεται από την αλεπού, και είναι ένα πολύ ευάλωτο πλάσμα, εκτεθειμένο στον κίνδυνο άλλης μιας δοκιμασίας.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Φ.Π.: Την αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας καθώς και ένα γοητευτικό τοπίο που θυμίζει παραμύθι.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Φ.Π.: Αγωνιώ συνεχώς για όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Φοβάστε...
Φ.Π.: Φοβάμαι τις ακρίδες.

Αγαπάτε...
Φ.Π.: Αγαπώ πολύ τα ζώα.

Ελπίζετε...
Φ.Π.: Ελπίζω να καταργηθεί κάποτε το κυνήγι.

Θέλετε...
Φ.Π.: Θέλω να γράψω ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Φ.Π.: Όσοι πιστεύουν στην αγάπη και τη συγγνώμη, όσοι αγαπούν τα ζώα και όσοι αναζητούν αφηγήσεις με ανατροπές.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Γιατί δεν πρέπει;
Φ.Π.: Δεν υπάρχουν κανόνες στην επιλογή ενός βιβλίου, αλλά και να υπήρχαν, δε θα τους υπαγόρευαν οι συγγραφείς. Είναι κάτι που αποφασίζει πάντα ο αναγνώστης.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Φ.Π.: Στα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Φ.Π.: Μπορείτε να με βρείτε στο facebook καθώς και στις παρουσιάσεις που κάνω.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Φ.Π.: Του ταιριάζουν τα λαμπερά χρώματα του εξωφύλλου.

Ποια μουσική;
Φ.Π.: Το φυσικό σκηνικό με το δάσος και τις αλεπούδες με παραπέμπει στην Ποιμενική του Μπετόβεν.

Ποιο άρωμα;
Φ.Π.: Πιστεύω ότι είναι πολλά τα συναισθήματα που αποπνέει αυτό το βιβλίο. Σίγουρα ανάμεσά τους είναι η αγάπη, το μίσος, η εκδικητικότητα, η συγγνώμη...

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Φ.Π.: Μια ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Φ.Π.: Η συγγραφή αποτελεί μία από τις πλευρές της ζωής μου και δε με εμποδίζει καθόλου να έχω κι άλλες δραστηριότητες, όπως πχ. τη μετάφραση.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Φ.Π.: Κατά καιρούς, ξαναδιαβάζω κυρίως κλασικούς. Ντοστογιέφσκι, Μπαλζάκ, Ντόρις Λέσινγκ και, οπωσδήποτε, Παπαδιαμάντη.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που εκφράζεστε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Φ.Π.: Όλοι μας έχουμε επιρροές, μόνο που τις διακρίνουν ευκολότερα οι τρίτοι. Υπάρχουν μερικά βιβλία που μπορεί να μην επηρέασαν τη ζωή ή τη σκέψη μου, άλλαξαν όμως τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο και τα πράγματα. Είναι «Η ανατομία της ανθρώπινης καταστροφικότητας» του Έριχ Φρομ, «Games people play» του David Byrne και το έργο της Λέσινγκ.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε τη συνέχεια και τις τύχες τους;
Φ.Π.: Αποκλειστικά και μόνο εγώ.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Φ.Π.: Ασφαλώς και χρειάζεται φαντασία. Όσο για τις εμπειρίες, είναι απολύτως απαραίτητες. (Η Γιουρσενάρ είχε πει ότι, για να γράψεις, πρέπει να είσαι τουλάχιστον σαράντα ετών. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις). Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται ενσυναίσθηση, δηλαδή, η ικανότητα συναισθηματικής ταύτισης ή κατανόησης των άλλων.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Τι την αποτυχία;
Φ.Π.: Οι παράγοντες που καθορίζουν την πορεία ενός βιβλίου είναι στην πλειονότητά τους αστάθμητοι. Αν γνωρίζαμε εκ των προτέρων τι αρέσει στο κοινό, θα είχαμε μόνο επιτυχίες. Για τους ίδιους λόγους, δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε και την αποτυχία ενός βιβλίου, μιας ταινίας κλπ.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Φ.Π.: Δεν έχω καταλήξει ακόμα.
Εξώφυλλα βιβλίων της Φανής Πανταζή και φωτογραφία της ίδιας από το προσωπικό της αρχείο. Στις έγχρωμες εικόνες το εξώφυλλο του νέου της μυθιστορήματος "Το κυνήγι της αλεπούς".
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

¤

Η συγγραφέας...
Η Φανή Πανταζή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. Σήμερα, κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα μυθιστορήματά της Το θρόισμα της λεύκας, Από αγάπη, Η νύχτα των γιασεμιών και Το άγγιγμα της αμαρτίας.
Οπισθόφυλλο
Εκείνος ζει την απόλυτη ευτυχία με τη σύζυγο και το παιδί του, μέχρι την ημέρα που ανακαλύπτει ότι η αγαπημένη του τον απατά. Και τότε, από τη μια στιγμή στην άλλη, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και όλα γύρω του γίνονται συντρίμμια. Μετά από την τραυματική εμπειρία και το επώδυνο διαζύγιο, μισεί όλες τις γυναίκες του κόσμου και μοναδικός του σκοπός από δω και πέρα είναι να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα.
Στην άλλη άκρη της πόλης, μια νέα γυναίκα ζει ανύποπτη τη δική της επίπλαστη ευτυχία, μέχρι που ανακαλύπτει το φρικτό, αποτρόπαιο μυστικό που της έκρυβε ο άντρας της. Ύστερα από τον αναπόφευκτο χωρισμό και τη βαθιά πληγή, ένα είναι σίγουρο: Η εμπιστοσύνη της στους άντρες έχει χαθεί οριστικά. Το μόνο που την ενδιαφέρει πλέον είναι η μικρή μοναχοκόρη της.
Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι δύο άνθρωποι ανταμώσουν; Πόσο ανελέητος μπορεί να γίνει εκείνος και πόσο περισσότερο μπορεί να πληγωθεί εκείνη;
Μια σύγχρονη, πραγματική ιστορία που μοιάζει με μυθιστόρημα χωρίς να είναι, με φόντο τον μαγευτικό πύργο της βασίλισσας Αμαλίας. Δυο πρόσωπα που ανακαλύπτουν πως, μερικές φορές, τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνει για λογαριασμό μας η ίδια η ζωή.

Δείτε το μυθιστόρημα στη σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη