Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Στέλλα Καραμπακάκη για "Το μεγάλο τζέρτζελο"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Σ.Κ.: Η ιδέα για το Μεγάλο Τζέρτζελο γεννήθηκε στην πορεία, καθώς το βιβλίο προχωρούσε και έπαιρνε μορφή. Είναι το μόνο μου βιβλίο μέχρι τώρα που μπορώ να πω πως πήρε ζωή από μόνο του καθώς το έγραφα, χωρίς να έχω από πριν ένα συγκεκριμένο σκελετό, ένα πλαίσιο.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Σ.Κ.: Στις περιοχές που εκτυλίσσεται το ίδιο το Μεγάλο Τζέρτζελο! Στα Εξάρχεια κυρίως, αλλά και τις γύρω περιοχές. Στο Σύνταγμα, στου Γκύζη, στην Κυψέλη. Σε μπαράκια, στο σπίτι μου, σε σπίτια φίλων.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Σ.Κ.: Η συγγραφή μου πήρε περίπου μισό χρόνο. Η αλλαγή στη θεματολογία μου όμως, και στο ύφος, πήρε περισσότερο καιρό.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Σ.Κ.: Σουρεαλιστικό και, φυσικά, σατιρικό.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Σ.Κ.: Πρόκειται για μία πολιτική σάτιρα με έντονο το σουρεαλιστικό στοιχείο. Οι θεοί του Ολύμπου μετακομίζουν στην Αθήνα όπου και δημιουργείται μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με αρχηγό τον Δία και οι πολίτες ξεσηκώνονται. Θεοί, αναρχικοί, μαύρες κάλτσες, παπάδες, ήρωες από αμερικάνικες σειρές, κοράκια, ένας δράκος, ανακατεύονται όλοι μαζί σε μια σειρά συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Σ.Κ.: Ω, νομίζω τα πάντα! Κυρίως το ότι ξεπέρασα τον εαυτό μου για το γράψω και είμαι πολύ περήφανη για αυτό.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Σ.Κ.: Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολύ παράξενους ήρωες. Ή μάλλον με πολύ παράξενους αντί-ήρωες. Δεν ξεχωρίζω κάποιον από αυτούς γιατί κανένας τους δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τους υπόλοιπους.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Σ.Κ.: Προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο πρίσμα μέσα από το οποίο μπορεί να δει την τρέχουσα πραγματικότητα. Την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας μας και τα πρόσωπα που την επηρεάζουν.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Σ.Κ.: Νομίζω πως όσοι παρακολουθούν τα τρέχοντα, έχουν άποψη για την πολιτική κατάσταση, ή απλώς αγαπάνε τη μυθολογία μπορούν να βρούνε κάτι που θα αγαπήσουν ανάμεσα στις σελίδες του.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Σ.Κ.: Από τις 15/12 θα είναι σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Σ.Κ.: Κάπου κοντά στα Εξάρχεια, να ψάχνω μια καλή ιδέα για το επόμενο βιβλίο μου ίσως!

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Σ.Κ.: Το κόκκινο και το μαύρο!

Ποια μουσική;
Σ.Κ.: Ο «Κουκουλοφόρος» του Σπύρου Γραμμένου.

Ποιο άρωμα;
Σ.Κ.: Του καμένου.

Ποιο συναίσθημα;
Σ.Κ.: Του πάθους και της ελπίδας.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Σ.Κ.: Μια προκήρυξη! Ένα κάλεσμα, ή απλά μια troll είδηση.
Κολάζ με φωτογραφίες από τα βιβλία της Στέλλας Καραμπακάκη και φωτογραφία της ίδιας από το προσωπικό της αρχείο. Στις έγχρωμες εικόνες το εξώφυλλο του τελευταίου της βιβλίου "Το μεγάλο τζέρτζελο"
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

¤


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη