Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Κάθε ενέργεια χρειάζεται τον αντίποδά της», Δήμητρα Ιωάννου

Σαν σχολικό λεύκωμα
Ή αλλιώς, πως θα απαντούσατε σήμερα τις ερωτήσεις των λευκωμάτων της σχολικής ηλικίας;
Τι εστί έρως;
Δ.Ι.: Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε εγχείρημα, η ίδια η ενέργεια της ζωής. Μπορεί να αφορά έναν άνθρωπο, μια κατάσταση ή κάποιο σκοπό και είναι σημαντική προϋπόθεση για να στεφθεί κάθε προσπάθεια με επιτυχία. Επίσης είναι βασικό συστατικό των επιτυχημένων σχέσεων και των υψηλών στόχων.

Πιστεύεις στα ζώδια;
Δ.Ι.: Προτιμώ να πιστεύω ότι αν ο άνθρωπος κάνει δουλειά με τον εαυτό του, τελικά ξεπερνά το ζωδιακό του χάρτη. Μου αρέσει να νιώθω πως εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να νικάμε τις βασικές τάσεις του χαρακτήρα μας και να γινόμαστε καλύτεροι.

Τι δώρο θα έκανες σε έναν εχθρό σου;
Δ.Ι.: Φαντάζομαι κάτι που θα καθάριζε την ψυχή του, θα εξισορροπούσε την ενέργειά του και τελικά θα τον έκανε καλύτερο άνθρωπο.

Έχεις κατοικίδιο;
Δ.Ι.: Δηλώνω απίστευτα ζωόφιλη. Οφείλω να ομολογήσω πως στην πραγματικότητα η γατούλα μου διάλεξε εμένα κι όχι εγώ εκείνη. Αγαπηθήκαμε κεραυνοβόλα κι από τότε συμβιώνουμε με απίστευτη τρυφερότητα και σεβασμό. Φυσικά εγώ κάνω όλες τις δουλειές κι εκείνη κάθεται. Γατίσια ζωή!!!

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα;
Δ.Ι.: Η πανανθρώπινη κοινότητα και θλίβομαι ανά πάσα στιγμή για τα δεινά της.

Καραμελάκια ή σοκολατάκια;
Δ.Ι.: Σοκολατάκια γάλακτος, σοκολατάκια bitter, σοκολατάκια με φράουλα, σοκολατάκια με πορτοκάλι, σοκολατάκια με καραμέλα, σοκολατάκια με κεράσι! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Μαύρο ή άσπρο;
Δ.Ι.: Τα δυο μαζί συγκερασμένα σε απόλυτη ισορροπία και τέλεια αρμονία. Κάθε ενέργεια χρειάζεται τον αντίποδά της για να καθοριστεί και να εκφραστεί.

Τι πρέπει να συμβεί μια τέλεια μέρα;
Δ.Ι.: Να κοιμηθώ όσο θέλω, να ξυπνήσω όποτε θέλω, να φάω ότι θέλω, να πάω όπου θέλω, να δω όποιον θέλω, να κάνω ότι θέλω. Μόλις τώρα με έκανες να συνειδητοποιήσω πως τα προγράμματα μας μας πνίγουν και πως λίγες διακοπές δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

Τι νούμερο παπούτσι φοράς;
Δ.Ι.: 38! Και όχι, το γοβάκι που περιέφερε ο δύστυχος πρίγκιπας εδώ κι εκεί ΔΕΝ ήταν δικό μου!

Έχεις χόμπι;
Δ.Ι.: Να γράφω. Δε μπορώ, κολλάω απίστευτα.

Ποιο τραγούδι αφιερώνεις στον/στην αγαπημένο/-η σου;
Δ.Ι.: Moonchild – Rory Gallagher

Γράψε μου ένα μυστικό
Δ.Ι.: Μόλις έμαθα ότι πέρασα τις εξετάσεις για το μεταπτυχιακό μου στη Νευροφυσιολογία Νευροανατομία και Βιοανάδραση από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Victor Babes Timisoara Romania και κυριολεκτικά χοροπηδάω από τη χαρά μου. Ξενύχτισα πολύ για αυτό το μεταπτυχιακό!

Πεινάς;
Δ.Ι.: Η αλήθεια είναι πως οτιδήποτε ενδιαφέρον με ιντριγκάρει να το δοκιμάσω! Νομίζω πως πεινάω για τη ζωή γενικότερα!

Γράψε μου μια ερώτηση από το σχολικό λεύκωμα που θα ήθελες να απαντηθεί σήμερα.
Δ.Ι.: «Τι γνώμη έχετε για τον κτήτορα;» Κλασική ερώτηση! Πάντα με ενδιαφέρει να παρατηρώ πως καθρεφτίζομαι στα μάτια των άλλων. Με βοηθά να κάνω συνειδητοποιήσεις και να γίνομαι καλύτερη!

Υστερόγραφο
Δ.Ι.: Τούτες οι ερωτήσεις με γέμισαν φρεσκάδα! Με ταξίδεψαν σε εκείνα τα γλυκά όμορφα χρόνια, όπου το γέλιο έβγαινε από την ψυχή μας πηγαίο και γεμάτο ελπίδα. Ξαναγύρισα πίσω λοιπόν και τις απάντησα με πολλή χαρά!
Τζένη, ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Απάντησε η
Δήμητρα Ιωάννου
Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος "Κασσάνδρα, Το μυστικό της μάγισσας" της Δήμητρας Ιωάννου και φωτογραφία πορτραίτο της ίδιας.
Σήμερα, η Δήμητρα Ιωάννου γιορτάζει την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου της από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Γνωρίστε το μυθιστόρημά της...

Οπισθόφυλλο
Πρέβεζα 1767
Η Σαπφώ γνωρίζει την Κασσάνδρα, την Κόρη του Δάσους, που τη σώζει από βέβαιο θάνατο και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια βαθιά φιλία. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι δυο γυναίκες εξελίσσονται σε μεγάλες θεραπεύτριες και δίνουν ανακούφιση σε κάθε ανθρώπινο πόνο και αρρώστια. Ταυτόχρονα είναι οι μόνες που τολμούν να αντισταθούν στη φριχτή πραγματικότητα που έχει υφάνει η σκοτεινή προσωπικότητα του Αλή Πασά Τεπελενλή στην Ήπειρο, αλλά και στην τρομοκρατία του συνεργάτη του, Κωσταντή Σπαθιά. Ώσπου ένα φοβερό φονικό διαλύει τις ευαίσθητες ισορροπίες και τα πάντα ανατρέπονται… 
Αθήνα 2008
Η Έλενα Βενιέρη καταλήγει στη φυλακή μετά από μια σειρά ανεξήγητων αποτρόπαιων δολοφονιών. Εκεί τη γνωρίζει και την ερωτεύεται παράφορα ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Κομνηνός, που θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αθωότητά της. Είναι στ’ αλήθεια η Έλενα θύμα των περιστάσεων ή είναι όντως μια σατανική δολοφόνος, που έχει παρασύρει τον Άρη στα δίχτυα της;
Ο Άρης μπλέκεται σε ένα τρελό γαϊτανάκι μυστηρίου και υποψιών, προσπαθώντας να εξακριβώσει αν οι φόνοι έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν που εκδικείται ή στο παρόν που στιγματίζεται από τη ζοφερή δράση του υπόκοσμου.

Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Ανέκαθεν γοητευμένη από τη μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων και συμπεριφορών έχει ένα μεγάλο πάθος, το γράψιμο ενώ η αγάπη της για την Ελλάδα την οδηγεί σε μια αέναη έρευνα της γεωγραφίας και λαογραφίας της. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί και το πρώτο της μυθιστόρημα "Το τραγούδι της Αννέτας".

¤

Περισσότερα σαν κι αυτό ανεβαίνουν υπό την ετικέτα Λευκόιστος.
Εκείνοι που απαντούν τις ερωτήσεις προσθέτουν και μία δική τους στη σειρά για τους επόμενους. Κι ένας Θεός μόνο ξέρει πού θα φτάσει η λίστα.

Δείτε κι αυτό:
Η Δήμητρα Ιωάννου για "Το τραγούδι της Αννέτας"

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη