Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Νόπη Χατζηιγνατιάδου και οι "Ρωγμές στο ανέφικτο"

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Ν.Χ.: Οι ιδέες για τη σύλληψη ποιητικών εικόνων συνήθως απροσκάλεστες έρχονται, με αφορμή τις περισσότερες φορές την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Ν.Χ.: Μέσα σε άβατα μονοπάτια της ψυχής μου, που μέσω της γραφής κατέκτησα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ν.Χ.: Η συλλογή «Ρωγμές στο ανέφικτο» αποτελεί μία επιλογή ποιημάτων που γράφτηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ν.Χ.: Πολιτικού περιεχομένου, εφόσον κι ο έρωτας πολιτική είναι.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ν.Χ.: Συχνά θεολογικοί όροι αποκτούν ερωτική υφή κι άλλες φορές ο έρωτας, το πάθος, το θάρρος, η δειλία, η γυναίκα, ο πατέρας, η πόλη, ο ποιητής, το παιδί πρωταγωνιστούν μέσα σε κόσμους ρεαλιστικούς και φανταστικούς.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ν.Χ.: Περισσότερο αγαπάω τα πιο ρεαλιστικά μου ποιήματα. Μα ακόμα περισσότερο αγαπώ τις αφορμές της συγγραφής τους, δηλαδή τα πρόσωπα και τα δρώμενα που μου χάρισαν έμπνευση για τη δημιουργία αυτών. Τα ποιήματα είναι δημιουργήματα του ανθρώπου, ο άνθρωπος όμως είναι το ανώτερο δημιούργημα κι αυτό το δημιούργημα ιδιαίτερα αγαπώ!

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ν.Χ.: Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει η δεύτερη έκδοση της συλλογής «Ρωγμές στο ανέφικτο» και επομένως ήδη έχει ταξιδέψει σε ψυχές. Εκείνο που τονίζουν οι αναγνώστες της συλλογής είναι το άγγιγμα, η συγκίνηση, οι προβληματισμοί και οι κοινοί τόποι που αντάμωσαν σε αυτήν.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ν.Χ.: Όσο μεγαλώνω οι αγωνίες κι οι φόβοι μου ελαχιστοποιούνται και μαθαίνω εποικοδομητικότερα να ζω με απλότητα και ομορφιά. Δε θέλω να αγωνιώ για κάτι! Τα πάντα κάποτε έρχονται όπως οι ψυχές ποθούν κι ονειρεύονται, αρκεί να ζούμε με θετικές σκέψεις και θετικούς ανθρώπους, αρκεί βαθιά να πιστεύουμε στα όνειρά μας και να μάθουμε με υπομονή να προσδοκούμε. Ο χρόνος κι ο Θεός γνωρίζουν και φροντίζουν για τον καθένα από εμάς!

Φοβάστε...
Ν.Χ.: Στο παρελθόν είχα το θράσος κατάματα να δω τους φόβους μου κι εμβάθυνα με επιμέλεια σε αυτούς. Πλέον αποφεύγω να μιλώ για τους φόβους μου, φυσικά όχι από φόβο, μα εξ αιτίας της απαξίωσής μου και της γινωμένης οπτικής μου προς αυτούς, σε όσους ελάχιστους εν πάση περιπτώσει απέμειναν!

Αγαπάτε...
Ν.Χ.: Αγαπάω τους ανθρώπους!

Ελπίζετε...
Ν.Χ.: Στον άνθρωπο ελπίζω!

Θέλετε...
Ν.Χ.: Θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν σε έναν κόσμο με πιο αληθινό κι ανθρώπινο πρόσωπο! Η αλήθεια, το ατόφιο υλικό είναι σπάνιο σήμερα!

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ν.Χ.: Κατόπιν παραγγελίας σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ενυπόγραφα στο e-mail: xatzpar@gmail.com Σε βιβλιοπωλεία της Δράμας και στο βιβλιοπωλείο «Βεργίνα» Φειδίου 14-16, Αθήνα.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ν.Χ.: Το κόκκινο του αίματος, της καύσης, του ερωτικού πάθους, της έντασης, της επανάστασης και της συγκίνησης!

Ποια μουσική;
Ν.Χ.: Η μουσική του συνθέτη Χρυσόστομου Καραντωνίου.

Ποιο άρωμα;
Ν.Χ.: Ό,τι άρωμα περιέχει αιθέρια έλαια αφροδισιακού γιασεμιού.

Ποιο συναίσθημα;
Ν.Χ.: Του έρωτα!

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ν.Χ.: Πολλοί διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ν.Χ.: Ψυχολόγος, αφουγκράζομαι τους ανθρώπους.

Σας έχει επηρεάσει κάποιος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ν.Χ.: Δεν είναι ένα βιβλίο ή ένας συγγραφέας, αλλά μία συλλογή γύρης από διάφορα βιβλία, που επηρέασε τον τρόπο σκέψης μου. Περισσότερο με μαγεύουν βιβλία ποίησης, φιλοσοφίας και ψυχολογίας.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ν.Χ.: Η γραφή είναι αποτέλεσμα κράματος φαντασίας και εμπειρίας, είναι έμφυτη και ταυτόχρονα επίκτητη!

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ν.Χ.: Επιτυχία είναι να καταδύεται βαθιά σε ψυχές ένα βιβλίο, όπως και κάθε μορφή τέχνης. Αυτή η αφή και κατάδυση, λοιπόν, καθορίζεται πρωτίστως από τη δυνατή ενσυναίσθηση του λογοτέχνη.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ν.Χ.: Ο τίτλος της τελευταίας μου συλλογής «Ρωγμές στο ανέφικτο» με εκφράζει απόλυτα έως τώρα. Με πίστη, θέληση, υπομονή και επιμονή έφτασα σε φαινομενικά ανέφικτους στόχους. Νιώθω ότι ο επόμενος τίτλος στο βιβλίο της ζωής μου, αυτής που θα ακολουθήσει, θα περιέχει τη λέξη: «αγάπη».
Από το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής της Νόπης Χατζηιγνατιάδου "Ρωγμές στο ανέφικτο" και φωτογραφία πορτραίτο της ίδιας από το προσωπικό της αρχείο.
  Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.
Κερδίστε το!
Η Νόπη Χατζηιγνατιάδου προσφέρει δύο αντίτυπα της ποιητικής συλλογής σε ισάριθμους αναγνώστες του ιστότοπου. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση και για να στείλετε το μήνυμά σας στην Νόπη κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 9 Μαΐου και τα αντίτυπα θα αποσταλούν από την Νόπη Χατζηιγνατιάδου στους τυχερούς. Θα φέρουν δε, ιδιόχειρη αφιέρωση.
k
Καλή τύχη!

Δείτε κι αυτό:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη