Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Νίτσα Μανωλά και τα "Ισόβια δεσμά"

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ν.Μ.: Χμμμμ… Τα Ισόβια Δεσμά είναι βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα. Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτή τη συγκεκριμένη ιστορία και όχι κάποια άλλη, αν και ήταν ένα πολύ δύσκολο θέμα για μένα, ήταν η προσωπική γνωριμία που έχω με έναν από τους πρωταγωνιστές και την οικογένεια του. Δεν θα πω ποιον. Ήταν αδιανόητο για μένα το πώς αυτός ο άνθρωπος που γνώριζα χρόνια μπλέχτηκε σε μια τέτοια υπόθεση. Είναι από αυτά που συμβαίνουν στη διπλανή πόρτα και δεν τολμάς να τα πιστέψεις.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ν.Μ.: Σκληρό…

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ν.Μ.: Να είναι έτοιμος για δύσκολες εικόνες και γεγονότα που σοκάρουν.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ν.Μ.: Θα ήλπιζα να κρατούσε πολύ λίγο λόγω του θέματός του και το ταξίδι που θα γινόταν θα ήταν σίγουρα στην Κόλαση και όχι σε κάποιο μέρος του κόσμου.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Ν.Μ.: «Η ζωή είναι ένα δώρο δοσμένο από τον Θεό. Μας έχει χαριστεί με τους δικούς Του όρους και θα τερματίσει μόνο όταν Εκείνος το θελήσει. Δεν είναι ένα προνόμιο που μπορούμε αυθαίρετα να χρησιμοποιούμε κατά δική μας βούληση. Ή μήπως είναι;» Οι σκέψεις που έκανε είχαν αρχίσει να τον κουράζουν. Αναρωτιόταν ποια ήταν τα δικαιώματα των ανθρώπων όσον αφορά την ύπαρξή τους. «Αλλά και πάλι, η ύπαρξη ως έννοια είναι υποκειμενική», σκέφτηκε ανάβοντας τσιγάρο. Η ζωή και η ύπαρξη δεν είναι το ίδιο και το αυτό. Εκείνος απλά υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Κάθε ίχνος ζωής είχε φύγει από μέσα του. Είχε εξαφανιστεί αφήνοντάς τον εξαντλημένο και στεγνό να προσπαθεί να καταλάβει τι του είχε συμβεί. Κατέβαλε πολύ κόπο για να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά και να δώσει μια εξήγηση για όλα. Πρώτα στον εαυτό του και μετά στον Θεό.
Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Ανάσα και η Νίτσα Μανωλά προσφέρουν το μυθιστόρημα σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση και να στείλετε το μήνυμά σας στην συγγραφέα κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις κληρώσεις εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου 2015 και το βιβλίο θα παραδοθεί/αποσταλεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Ανάσα.
k
Καλή τύχη!
Η Νίτσα Μανωλά, εκτός από συγγραφέας, έχει και την ιδιότητα του εκδότη στην νεοσύστατη Ανάσα. Της έκανα κάποιες ερωτήσεις ώστε να γνωρίσουμε αυτές τις νέες εκδόσεις...

Τι είναι η Ανάσα, το ανθρώπινο δυναμικό της...
Ν.Μ.: Η Ανάσα είναι αυτό που λέει η ίδια η λέξη… Νέα πνοή στον κόσμο του βιβλίου! Αυτοί που ξεκίνησαν τις Εκδόσεις Ανάσα είναι ο Νίκος Τζούμας και εγώ. Δυο άνθρωποι με πολλή όρεξη και μεράκι καταφέραμε να μηδενίσουμε αποστάσεις, να οργανώσουμε και να στελεχώσουμε τις εκδόσεις Ανάσα με υπέροχους και αξιόλογους συντελεστές. 
Νέοι άνθρωποι με φρέσκιες, ενδιαφέρουσες και καινοτόμες ιδέες. Η Ελένη Κίτσου στην επιμέλεια κειμένων, η Ναταλία Τζομπανάκη και η Πόπη Αυγουστάκη στην εικονογράφηση των παιδικών ιστοριών σε συνεργασία με εικονογράφους από τη Νέα Υόρκη και κάποιοι ακόμα που θα ανακοινωθούν εν καιρώ. 

Πως προέκυψε η ιδέα; Ή μήπως η ανάγκη; 
Ν.Μ.: Ήταν περισσότερο ανάγκη! Προέκυψε τυχαία μετά από μία δική μου συνεργασία -δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «αποτυχημένη» γιατί αποκόμισα μια επιπλέον εμπειρία από τη συνεργασία αυτή- με κάποιον εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου γνωριστήκαμε με τον Νίκο. Συγγραφέας λοιπόν εγώ, μουσικός παραγωγός/δημοσιογράφος εκείνος και πολύ καλός στον τομέα της προώθησης, ανήσυχα πνεύματα και οι δύο, είπαμε να τολμήσουμε! 
Ως συγγραφέας, γνωρίζω από πρώτο χέρι «τον πόνο» του κάθε συγγραφέα και εκτιμώ τον κόπο του και τα βράδια που έχει περάσει πάνω από χειρόγραφα ή έναν υπολογιστή.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας;
Ν.Μ.: Οι φιλοδοξίες μας; Θα ακουστεί πολύ τολμηρό, ίσως, αλλά ελπίζουμε η Ανάσα να είναι από αυτές τις εταιρείες που θα εδραιωθεί στον κόσμο του βιβλίου και των εκδόσεων και μελλοντικά θα μπορέσει επάξια να συναγωνιστεί, γιατί όχι τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους. Για εμάς προέχει ο επαγγελματισμός, το σωστό μάρκετινγκ και τα μικρά και σταθερά βήματα! 

Αν μπορούσα να επιλέξετε τρεις συγγραφείς, Έλληνες ή Ξένους, και να εντάξετε στο δυναμικό της Ανάσας, ποιοι θα ήταν αυτοί;
Ν.Μ.: Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες συγγραφείς οπότε δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να ξεχωρίσω κάποιους και να αδικήσω τους υπόλοιπους! Ξένους θα έλεγα Πάολο Κοέλιο, Καμύ, Έντγκαρ Άλλαν Πόε.

Πως μπορεί ένας δημιουργός να έρθει σε επικοινωνία με την Ανάσα;
Ν.Μ.: Μέσω της ιστοσελίδας μας. Εκεί θα βρει κάποιος όσες πληροφορίες χρειάζεται για να επικοινωνήσει μαζί μας. Και μέσω του Facebook. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να λαμβάνουμε έργα νέων και ήδη υπαρχόντων συγγραφέων τα οποία και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης. Κάποια από αυτά έχουν πάρει τον δρόμο του προς την έκδοση και θα μπορέσετε να τα απολαύσετε πολύ σύντομα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη