Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Κάθε καράβι έχει το βυθό του

Το νέο βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη είναι ένα ποιητικό έργο, αλλά και ένα λεύκωμα, και μια συλλογή έργων τέχνης, και ένα εικαστικό συμβάν... είναι ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που οφείλει τη θέση του σε κάθε ενημερωμένη βιβλιοθήκη.

Πρώτα απ' όλα, πρόκειται για μια εξαίσιας ποιότητας και αισθητικής παρουσίαση που σε γεμίζει από το άγγιγμα ακόμα, και ως αποτέλεσμα, χαίρεσαι να κρατάς το βιβλίο στα χέρια σου και να το ξεφυλλίζεις. Ευχαριστιέσαι να φυλλομετράς τις σελίδες του και γοητεύεσαι από το περιβάλλον του. Είναι ένα βιβλίο που πρώτα από κάθε άλλη αίσθηση έχει κερδίσει το βλέμμα και την αφή.
Μετά έρχεται το ταξίδι στις ποιητικές διαδρομές του Πέτρου και το ζωγραφικό έργο του Γιώργου Σταθόπουλου. Ο δημοφιλής ζωγράφος έχει κοσμήσει ολόκληρο το βιβλίο με δημιουργίες του γεμίζοντάς το με χρώμα και αρώματα, με ταξίδια του μυαλού και ανθρώπινες φιγούρες, με φως και σκιές.
Η ποίηση διαβάζεται απνευστί και αυτοστιγμεί. Διαρκεί όμως όσο εσύ επιλέξεις. Μπορεί ένα λεπτό ή μια μέρα... ίσως μια ζωή. Διαβάζεται αποσπασματικά, όταν ανοίξεις τυχαία μια σελίδα, όμως διαβάζεται και με σειρά δημιουργώντας μια ιστορία που περνά από τις παραλίες του Ομήρου και φτάνει στο σήμερα. Και ως κάθε βιβλίο που σέβεται τον εαυτό του προσφέρει άπλετο ταξίδι. Στην Ελλάδα και στον κόσμο, σε δάση και σε πόλεις, σε ηπείρους του σήμερα, του χθες, της Μυθολογίας και της κάθε πραγματικότητας... σε γκρεμούς, θάλασσες, ποτάμια...
Αρχικά, αναγνωρίζει παραδεχόμενος ότι κάθε καράβι έχει το βυθό του. Για κάθε πλεούμενο υπάρχει το σημείο μηδέν όπου τελειώνει το ταξίδι ή ολοκληρώνεται. Μα, πόσα ταξίδια έχει κάνει μέχρι να φτάσει στο τέλος (του)! Τι έχει περάσει, προσπεράσει, λατρέψει! Τι έχει πολεμήσει και τι κέρδισε! Τι έμεινε! Σκεφθείτε όλες τις ιστορίες θαλασσόλυκων που γνωρίζετε, κάθε πλάσμα πραγματικό, μυθικό και φανταστικό που έχετε ακούσει, κάθε πόλη που/όπου ονειρευτήκατε και κάθε ηλιοβασίλεμα που ζηλέψατε, κάθε Θεό που αγαπήσατε ή μισήσατε θανάσιμα, κάθε έρωτα που νιώσατε, κάθε καυτή ανάσα ή φιλί και βάλτε τα όλα μαζί σε ένα βιβλίο. Κι όμως, γίνεται.

Θα μπορούσα να πάρω μία μία όλες τις σελίδες του και να τις κορνιζάρω στους τοίχους μου αν δεν ήμουν τόσο ευάλωτη με τα βιβλία που αγάπησα. Κάθε, μα κάθε, σελίδα του λευκώματος αξίζει μια ιδιαίτερη θέση από όπου θα μπορείς να την κοιτάς συνέχεια και μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο έργο.
«Ιδού ένα μεγάλος λογοτεχνικός θησαυρός, ένας σημαντικός Έλληνας που μας απομακρύνει όλο και πιο πολύ απ' την ηγεμονία των μετρίων».
Ομάρ Σουλτάν, υφυπουργός Πολιτισμού του Αφγανιστάν
O Πέτρος Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών Επιστημών, ενώ η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα «Το απόρρητο στην ελληνική κοινωνία».
Δημοσιογράφος-ερευνητής σε θέματα αιχμής στον Ελεύθερο Τύπο και τη Βραδυνή, διετέλεσε βασικός αρθρογράφος στην Απογευματινή, ενώ σήμερα είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής των Ελλήνων.
Αποστολές και αποκλειστικότητές του από όλο τον κόσμο έχουν απασχολήσει τη Le Monde, το BBC, το CNN και όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Έχει καλύψει έξι πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων (Αφγανιστάν, Λατινική Αμερική, Κουρδιστάν, Βοσνία, Ρουμανία, Λίβανος).
Ταξίδεψε πολύ, με όλα τα μέσα, στις πέντε ηπείρους, τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων. Οι δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές του σε όλο τον κόσμο τον καθιέρωσαν, ώστε να διδάξει σε σχολές δημοσιογραφίας το μάθημα «Διεθνείς Αποστολές και Αποκλειστικά Θέματα».
Έχει εκδώσει τέσσερα δημοσιογραφικά βιβλία, τρία λογοτεχνικά –έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, τα γαλλικά, τα ρωσικά και τα ρουμανικά– κι ένα βιβλίο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας.
Έχει τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση για την πολύχρονη έρευνά του σχετικά με τους επιζώντες αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας. Του έχει απονεμηθεί το Μετάλλιο Τιμής της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας και το Α’ Διεθνές Βραβείο Ποίησης στο Μπουένος Άιρες από την Ένωση Αργεντινών Συγγραφέων.
Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κόμρατ. Επίσης, επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Νεοελληνικής Κοινωνίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Βιβλιογραφία
Ταξίδια στις χώρες της Εδέμ, Μαράκανδα, Ποτάμι στο χρώμα της τίγρης, Αγνοούμενοι - Άκρως απόρρητο - Τα δεκατρία περιστέρια (Ειδική αναθεωρημένη έκδοση), Κάθε καράβι έχει το βυθό του.

🍃

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Λιβάνη για την προσφορά του βιβλίου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη