Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Παναγιώτης Δεληγιάννης και "Ο στόχος"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Π.Δ.: Ήταν μία ιδέα πολλών χρόνων. Είχε γραφτεί, κλείστηκε στο συρτάρι και είδε ξανά το φως του ήλιου τον Μάιο του 2013. Ξεκίνησε μετά από μία βόλτα στα Βασιλικά Κτήματα, όπου και μου γεννήθηκε μία απορία. Γιατί οι Έλληνες συγγραφείς τρόμου/μυστηρίου δεν εμπνέονται από την τόσο πλούσια ιστορία του τόπου μας.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Π.Δ.: Στο σπίτι μου, αρχικά σε τετράδιο και αργότερα στον παλιό μου υπολογιστή.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Π.Δ.: Οκτώ μήνες η έρευνα και η δημιουργία του σεναρίου (με την πολύτιμη βοήθεια της γυναίκας μου) και περίπου 5 μήνες η συγγραφή.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Π.Δ.: Συναρπαστικό και πρωτότυπο.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Π.Δ.: Από την μεριά του πρωταγωνιστή πρώτα.
Ο Βίτο έχει μία ζηλευτή ζωή. Είναι πετυχημένος στην δουλειά του, έχει χρήματα και μία γυναίκα που τον αγαπάει τρελά, την Κάρλα. Και εκεί που είχε αποφασίσει να βάλει σε μία τάξη την ζωή του, εμφανίζεται μία νέα συνάδελφος, η Λάουρα, που του κάνει άνω κάτω την ζωή. Μαζί της θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους. Η Λάουρα κάνει τα πάντα για να τον παρασύρει στην ακόλαστη ζωή. Και εκεί που νομίζει πως είχε προβλήματα, η Λάουρα εξαφανίζεται και αρχίζει ο εφιάλτης.

Από την μεριά της Λάουρα.
Πως είναι να περνάς τον χρόνο σου με κάποιον και να μην ξέρεις ποιος είναι στην πραγματικότητα;
Η Λάουρα Ρόσσι είναι μία διαφορετική ηρωίδα. Είναι νέα, όμορφη, τολμηρή, ατίθαση, ερωτική. Κάνει τα πάντα για να πετύχει στην νέα της δουλειά. Το μυστήριο και η γοητεία που αποπνέει, φαίνεται πως επιδρούν σε όλους όσους συναναστρέφεται.Όλα αυτά, μέχρι που χάνεται στα Βασιλικά Κτήματα…

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Π.Δ.: Όλη την διαδικασία της δημιουργίας του, από την σύλληψη της ιδέας και την δημιουργία του σεναρίου, μέχρι και την τελευταία ημέρα που τελείωσα την συγγραφή.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Π.Δ.: Η Λάουρα. Αντισυμβατική, ενάντια στις κοινωνικές νόρμες και στους κανόνες. Παίρνει αυτό που θέλει από την ζωή χωρίς να διστάζει.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Π.Δ.: Πολύ μυστήριο και πολλές πληροφορίες για την σύγχρονη και αρχαία ιστορία της χώρας μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Π.Δ.: Να μεγαλώσει το παιδί μου και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας να είναι δυσμενέστερη.

Φοβάστε...
Π.Δ.: Τον Θάνατο. Το κεφαλαίο Θ δεν είναι τυχαίο.

Αγαπάτε...
Π.Δ.: Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ζωή, την φύση, τα ζώα.

Ελπίζετε...
Π.Δ.: Σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Θέλετε...
Π.Δ.: Να αλλάξω τον κόσμο, όπως λέγαμε όλοι αθώα, όταν ήμασταν παιδιά. Έχω ακόμη το ίδιο όνειρο, όπως τότε.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Π.Δ.: Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο μυστηρίου/τρόμου, όμως έχει στοιχεία που μπορούν να συναρπάσουν και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Π.Δ.: Για να ζήσετε ένα συναρπαστικό μυστήριο, σε πραγματικές τοποθεσίες της Ελλάδας. Μετά από την ανάγνωσή του, θα τις δείτε με άλλο μάτι.

Γιατί δεν πρέπει;
Π.Δ.: Δεν έχω απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Π.Δ.: Θα το βρείτε σε όλα τα Public, την Πρωτοπορία, τον Παπασωτηρίου, το Solaris και σε πολλά άλλα βιβλιοπωλεία. Επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε από πολλά Site βιβλιοπωλείων στο ίντερνετ. Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει και σε E-book.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Π.Δ.: Στο σπίτι μου στην Βαρυμπόμπη και στα Βασιλικά Κτήματα, όπου κάνω καθημερινά περιπάτους. Στο facebook: Deligiannis Panagiotis. Στο Email: panos_var@yahoo.gr

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Π.Δ.: Σίγουρα κάτι σκούρο, όπως σε όλα τα βιβλία μυστηρίου/τρόμου.

Ποια μουσική;
Π.Δ.: Θα σας πω ένα συγκεκριμένο κομμάτι, που από την παιδική μου ηλικία μου γεννούσε ένα αίσθημα ανησυχίας. The Nutcracker- Dance of the Sugar Plum Fairy του Τσαικόφσκι.

Ποιο άρωμα;
Π.Δ.: Το άρωμα της Λάουρα!

Ποιο συναίσθημα;
Π.Δ.: Αγωνία.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Π.Δ.: Θα μπορούσε να είναι μία πολύ δυνατή ταινία μυστηρίου.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Π.Δ.: Παιδαγωγός. Η δεύτερη ιδιότητά μου.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Π.Δ.: Τον κορυφαίο για εμένα συγγραφέα τρόμου Graham Masterton.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Π.Δ.: Με έχουν επηρεάσει στην γραφή και στον τρόπο σκέψης, ο Graham Masterton και η J. K. Rowling. Λατρεύω όλα τα βιβλία του Masterton. Είναι ένας μετρ στην εξέλιξη της πλοκής. Το Χάρι Πότερ της Rowling το θεωρώ αριστούργημα.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Π.Δ.: Με κατευθύνουν. Έμαθα πολλά για τους ήρωές μου που δεν γνώριζα, κατά την διάρκεια της συγγραφής. Πολλά σημεία του σεναρίου άλλαξαν και έγινε επαναπροσδιορισμός της εξέλιξης της υπόθεσης.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Π.Δ.: Αρχικά η φαντασία. Αν δημιουργήσεις μία πολύ ωραία ιστορία και την αναπτύξεις, χρειάζεσαι και την εμπειρία για να την αποτυπώσεις.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Π.Δ.: Αν οι αναγνώστες αγαπήσουν και αγκαλιάσουν ένα βιβλίο, σίγουρα αυτό θεωρείται πετυχημένο. Εμπορικά παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο.

Τι την αποτυχία;
Π.Δ.: Θεωρώ αποτυχημένο ένα βιβλίο που δεν αγαπήθηκε από τους αναγνώστες.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Π.Δ.: Το βιβλίο είναι τρόπος ζωής. Και λατρεύω τους βιβλιοφάγους, καθώς είμαι ένας από αυτούς. Ευχή μου είναι να γίνουμε όλοι Book Addicts!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Π.Δ.: Δεν μπορείς να βάλεις έναν τίτλο σε μία ανολοκλήρωτη ιστορία. Για την μέχρι τώρα ζωή μου ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν Ταξιδεύοντας.
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

¤

Οπισθόφυλλο
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο στόχος σου σε αυτή την ζωή; Τι θα έκανες για να τον πετύχεις; Θα θυσίαζες οτιδήποτε; Τον χρόνο σου, την οικογένεια σου; Ή μήπως τον ίδιο σου τον εαυτό;

Ο Βίτο απολαμβάνει μία πολύ καλή ζωή. Ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και γράφει για ένα ιταλικό περιοδικό εναλλακτικού τουρισμού, ζώντας κάθε στιγμή με πάθος.
Μετά τον ξαφνικό χαμό της μητέρας του αποφασίζει να βάλει σε μία τάξη τα προσωπικά του και να δεσμευτεί με την από χρόνια συνάδελφο του, την Κάρλα. Τότε εμφανίζεται μια νέα συνάδελφος, η Λάουρα, που τον αναστατώνει. Μαζί της θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να την εκπαιδεύσει.
Με την εξαφάνιση της Λάουρα στα βασιλικά κτήματα ανοίγει ένας κύκλος τρόμου. Καθώς την αναζητά μέσα στα πυκνά δάση και τα ερειπωμένα από χρόνια κτίρια θα ανακαλύψει πράγματα που έπρεπε να μείνουν μυστικά. Η αποκρουστική φιγούρα που τον ακολουθεί, θα στοιχειώσει ακόμη περισσότερο τις ημέρες του και τα όνειρά του που γίνονται όλο και πιο εφιαλτικά. Τότε θα συναντήσει ανθρώπους που έχουν έναν σκοτεινό σκοπό.
Ποιος είναι τελικά ο Στόχος; Ποιος τον υπηρετεί και για ποιον λόγο;
Ένα σκοτεινό θρίλερ που θα σας καθηλώσει μέχρι την τελευταία του σελίδα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη