Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

"Η μαγεία της αγάπης" και η "Τυφλή αφοσίωση"

Η πρώτη συγγραφέας των New York Times, με εξήντα εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, τώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, είναι η Johanna Lindsey και στην Ελλάδα μπορείτε να τη «διαβάσετε» από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν δύο δικά της μυθιστορήματα, τα οποία προσφέρονται από τη Διόπτρα για τους αναγνώστες του ιστότοπου. Παρακάτω θα διαβάσετε για τη συγγραφέα, για τα βιβλία της και μπορείτε να τα διεκδικήσετε. Στη φόρμα συμμετοχής, που θα ανοίξει αν κλικάρετε το παρακάτω k, θα μπορέσετε να δηλώσετε την προτίμησή σας αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, αν κληρωθείτε, δεν είναι βέβαιο ότι θα σας σταλεί εκείνο που επιλέξατε. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις και τα δώρα εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 18 Ιουλίου και τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!
Τυφλή αφοσίωση
Μια Σκοτσέζα κληρονόμος, η Ρόσκλιν Τσάντγουικ, θέλοντας να προστατευθεί από τους δεκάδες προικοθήρες που την προσεγγίζουν για τα πλούτη της, αλλά και από τον ξάδερφό της, αισθάνεται την ανάγκη να παντρευτεί.
Ο Άντονι Μάλορι είναι ένας ακαταμάχητα όμορφος άντρας με μπλε μάτια και σμιλεμένο κορμί. Είναι όμως και αδίστακτος απατεώνας και γενικότερα ό,τι ακριβώς θα έπρεπε να είχε αποφύγει.
Εκείνος έχει αποφασίσει να την κάνει δική του, όμως πόσο τολμηρό είναι να αγαπήσεις έναν άντρα σαν κι αυτόν, να ξεπεράσεις κάθε φόβο και να αφεθείς στις ηδονές και στο όνειρο που υπόσχεται;
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι κρύβονται στα ομορφότερα όνειρα...
Δείτε το βιβλίο στη Διόπτρα
Λίγα λόγια για τη Johanna
Γεννήθηκε στη Γερμανία. Κόρη Αμερικανού στρατιώτη, του Edwin Dennis Howard, που λόγω της δουλειάς του έπρεπε να μετακομίζει αρκετά συχνά. Και καθώς πάντα ονειρευόταν να συνταξιοδοτηθεί στη Χαβάη, μετά το θάνατό του το 1964, η Johanna μαζί με τη μητέρα της εγκαταστάθηκαν εκεί προς τιμή του.
Παντρεύτηκε το 1970, μαθήτρια ακόμα, με τον Ralph Lindsey. Ο γάμος τους είχε μακροημέρευση, αποκτήσαν τρία παιδιά ενώ έγινε και γιαγιά. Μετά το θάνατο του Ralph εγκαταστάθηκε στο Μέιν και δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ.

Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 1977 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, όπως και τα 49 που ακολούθησαν! Μέχρι το 2006 είχε πουλήσει περισσότερα από 58 εκατομμύρια βιβλία σε όλο τον κόσμο ενώ τα έργα της μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 10 γλώσσες. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το είδος της ως "ιστορικό ρομαντικό μυθιστόρημα", και ως ρομαντικό είναι αυτονόητο το περιεχόμενό του ενώ στο ιστορικό στοιχείο έχει ασχοληθεί με πολλές εποχές και περιοχές: από τον Μεσαίωνα στην αμερικανική Άγρια Δύση και από την εποχή των Βίκινγκς στο Βασίλειο Αγγλίας-Σκοτίας... Στην εργογραφία της συμπεριλαμβάνονται οι περιπέτειες των αριστοκρατορικών οικογενειών Άντερσον και Μάλορι αλλά και κάποια ρομαντικά βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Οι ήρωές της είναι συνήθως όμορφοι, ανεξάρτητοι, ισχυροί και κάπως αυταρχικοί. Γενικότερα, οι άντρες της γυροφέρνουν στο πρότυπο του "πρίγκιπα" και οι γυναίκες της διαθέτουν σπίθα -εκτός από εξίσου ενδιαφέροντα σωματικά προσόντα. Γνωρίζει και χειρίζεται πολύ καλά το "παραμύθι" και η αναγνώρισή της από τον κόσμο (οπουδήποτε κι αν εκδόθηκαν τα βιβλία της) αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Υπόσχεται μεγάλους και θυελλώδης έρωτες ενώ οι ιστορικές αναφορές αλατοπιπερώνουν και συμπληρώνουν τις ιστορίες της εμπλουτίζοντας τη μαγεία.
Η μαγεία της αγάπης
Η ηρωίδα του δεύτερου βιβλίου, η Έιμι Μάλορι επιθυμεί επίσης έναν γάμο με έναν ακατάλληλο άντρα. Ο Γουόρεν Άντερσον, Αμερικανός καπετάνιος, αν και είναι αποφασισμένος να αντισταθεί στο ερωτικό κάλεσμα της Έιμι ίσως να μη τα καταφέρει καθώς η γοητευτική Βρετανίδα δεν τον αφήνει ασυγκίνητο. Ανάμεσα στο ζευγάρι υπάρχει μια προϊστορία κατά την οποία ο Γουόρεν θα έστελνε στην αγχόνη το θείο της κατηγορώντας τον για πειρατεία. Έτσι, από τη μια συναντάμε μια γυναίκα να απλώνει τα δίχτυα του έρωτα και από την άλλη μια οικογενειακή βεντέτα που μπορεί να καταστρέψει τα πάντα.
Δείτε το βιβλίο στη Διόπτρα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη