Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Από τη νέα σεζόν στο Τσάι στη Σαχάρα

Δείτε πως ξεκινάει τη νέα σεζόν το bar-theatre Τσάι στη Σαχάρα. Οι πληροφορίες ενημερώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς. Οι παραστάσεις ξεκινούν από τα μέσα Σεπτέμβρη αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες, ημέρες και ώρες, επιστρέψτε ξανά αργότερα. Κι αν αμελήσετε να επιστρέψετε, δε πειράζει, θα σας το θυμίσω εγώ -όχι που θα γλιτώνατε.
Μαρία Αντουανέττα, η βασίλισσα των Ελλήνων!

Πριν τρία χρόνια το φάντασμα της Μαρίας Αντουανέττας, της πιο σταρ εστεμμένης της Γαλλίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, είχε μπει στο σώμα της Τζέσης Παπουτσή και είχε αναφωνήσει με ενθουσιασμό...
Εδώ έπρεπε να έχω γεννηθεί! Εδώ έπρεπε να έχω βασιλέψει! Αυτός είναι λαός για να τον κυβερνά μια βασίλισσα και να γίνει ευτυχισμένη!
Υπήρχε ποτέ περίπτωση να εξεγερθείτε οι Έλληνες επειδή ήμουνα σπάταλη; Εσείς μέχρι και παράσημο θα μου δίνατε που είχα αδειάσει τα ταμεία!
Κάθισε που λέτε στη χώρα μας, καλοπέρασε και μετά είπε να επισκεφθεί και άλλες χώρες.
Όμως, σαν την Ελλάδα δεν βρήκε άλλη, ούτε λαό σαν τον δικό μας! Οπότε, επέστρεψε άρον άρον, κι αυτή τη φορά επέλεξε το σώμα της Ξανθής Ταβουλαρέα και το Τσάι στη Σαχάρα για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό!
Πότε το κάνει αυτό; Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 21:45
Ένδυμα: Βάλτε ό,τι θέλετε*, δεν θα παρεξηγηθεί, είναι ενήμερη πως τα επίσημα ενδύματα έχουν καταργηθεί στη χώρα μας.
(*T- shirt με απεικόνιση γκιλοτίνας καλό είναι να αποφευχθούν για ευνοήτους λόγους... Επίσης σλόγκαν τύπου "Είμαστε όλοι Γάλλοι". Από τον αποκεφαλισμό της και μετά, δεν έχει και τόσο καλές αναμνήσεις από τον πρώην λαό της.)

Τη κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη, σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Μουσική επένδυση Κωνσταντίνου Μαρούγκα
Κοστούμι (πιστό αντίγραφο της εποχής ) σχεδίασε ο Μάικ Παντελιος 

Από 19 Ιανουαρίου έως και 8 Μαρτίου
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ
του Victor Lodato

Ο πίνακας της Τζοκόντα, όπως είναι ευρέως γνωστός, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές. Ένας άντρας κατάφερε να τον κλέψει το καλοκαίρι του 1911 και να τον κρατήσει στη σοφίτα του στο Παρίσι περισσότερο από δύο έτη. Στην ιστορία του Βιντσέντζου Περούτζια βασίστηκε ο Victor Lodato εξερευνώντας την επιρροή που ασκεί το έργο, τον μαγνητισμό και την αναγκαιότητα της τέχνης.[3]

Μετάφραση: Γιώργης Κοντοπόδης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Μουσική διασκευή – Σχεδιασμός ήχου: Μαρία Βουμβάκη
Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Θωμάς Βούλγαρης, Γιώργης Κοντοπόδης, Ελένη Φίλιππα
Πρεμιέρα 14 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45 ως τις 24 Νοεμβρίου
Από τις 26 Οκτωβρίου η παράσταση της Δευτέρας στις 19:15

Σημείωμα σκηνοθέτη
Μόνα Λίζα, Τζοκόντα, Λίζα ντε Τζοκόντο!!!
Η γυναίκα με το αινιγματικό χαμόγελο που έχει εμπνεύσει και θα συνεχίσει να εμπνέει πολλούς καλλιτέχνες – μουσικούς, εικαστικούς, ποιητές, συγγραφείς. Το πορτραίτο που έχουν μελετήσει και θα συνεχίσουν να μελετούν πολλοί επιστήμονες, στην προσπάθειά τους να αποκρυπτογραφήσουν, να αποκωδικοποιήσουν, την τεχνική αρτιότητα με την οποία ο Λεονάρντο ντα Βίντσι τη ζωγράφισε. Το μυστήριο και οι μύθοι γύρω από το πρόσωπο του μοντέλου, η λατρεία αλλά και η αμφισβήτηση γύρω από ένα έργο τέχνης, το οποίο δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το γνωρίζει, ακόμα κι αν δεν είχε την τύχη να επισκεφθεί το Λούβρο, ενέπνευσαν και τον συγγραφέα Victor Lodato να γράψει αυτό το εξαιρετικό έργο.
Με αφορμή την αληθινή ιστορία της κλοπής του πίνακα από τον Βιντσέντζο Περούτζα τον Αύγουστο του 1911 γράφει ένα σύγχρονο έργο, στο οποίο ενυπάρχουν πολλοί θεματικοί άξονες. Μελέτησε σε βάθος τα πάντα γύρω από τη Μόνα Λίζα και μας γνωρίζει πρόσωπα, εποχές, στιγμές, δημιουργώντας διακριτικά μια διαδρομή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας.
Οι ήρωες του έργου παρελαύνουν με χιούμορ, ευαισθησία, λεπτότητα και ευφυΐα. Κάθε ένας καταθέτει τη δική του οπτική για τον πίνακα, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Κάποια απ’ αυτές, μπορεί να ταυτίζεται και με τη δική μας, τη δική σας...
Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
ΨΕΜΑΤΑ
Θεατρικό έργο του Κώστα Δίγκα

Ο καθένας ελεύθερα αποφασίζει το δρόμο του. Οι ήρωες αυτής της ιστορίας ακολουθούν τον δικό τους. 
Μπορεί να γελάσουμε μαζί τους, να πονέσουμε μαζί τους. 
Είναι αστείοι στην καθημερινότητά τους, μα και τραγικοί. 
Δεν διαφέρουν από μας. Λένε ψέματα, γελάνε, βρίζουν, πληγώνουν και πληγώνονται. 
Η κρίση και τα προσωπικά τους θέματα, τους έχουν ισοπεδώσει. Μπορούν να κατασπαράξουν, να καταστρέψουν και να μεγαλουργήσουν. 
Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι. Σαν εμάς.
Ένα έργο για τον έρωτα, τον χωρισμό, την ελπίδα.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μαρία Βουδούρη, Κώστας Δίγκας 
Έργο - σκηνοθεσία: Κώστας Δίγκας
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Από τις 23 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη στις 19:15 και κάθε Πέμπτη στις 21:45
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ
Από το παραμύθι του Μότσαρτ

Στο βασίλειο της Νύχτας, ο Παπαγκένο συναντά τον πρίγκιπα Ταμίνο. Και στο βασίλειο του Ήλιου, η πριγκίπισσα Παμίνα, ερωτεύεται τον Ταμίνο που πολεμάει για να τη σώσει…
Άραγε ο Παπαγκένο, θα βρει την Παπαγκένα του;

Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά (από 4 χρόνων), με κύριο μήνυμα: Το Φως νικάει, η Αγάπη μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Σκηνικά Αντικείμενα: Θεατρική Ομάδα Ρέον
Κουστούμια: Θεατρική Ομάδα Ρέον
Μουσική Επιμέλεια: EKO TIGER
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θεατρική Ομάδα Ρέον
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Διασκευή του φιλοσοφικοποιητικού κειμένου του Πεσσόα, Η ώρα του Διαβόλου

Ένα Πάρτι. Μια Παράσταση. Μια Ιδέα.
Ένα Πάρτι, με Οικοδεσπότη το Διάβολο. Ο Διάβολος Ποιητής, Φιλόσοφος, αλλά και Είρων. Ο Διάβολος Τζέντλεμαν. Μα όταν ο Διάβολος συνομιλεί με μια γυναίκα, δεν μπορεί παρά να είναι και ο ίδιος γυναίκα. Γιατί η Έμπνευση είναι Θηλυκής Μορφής.
Ένας διάλογος λοιπόν. Ανάμεσα στη Φαντασία και στην Πραγματικότητα. 
Η παράσταση είναι διαδραστική. Είναι ένα Πάρτι Μασκέ. Χορός και Φιλοσοφία. Η Υψηλή Συχνότητα της Ζωής μας.
Dress Code: Φοράμε τα καλά μας! Και μπαίνοντας στο χώρο, διαλέγουμε τη μάσκα μας!
Όσο για το τι γίνεται στο τέλος… Αποφασίζει το κοινό!

Μετάφραση: Μαρία Παπαδήμα
Θεατρική προσαρμογή- Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Σκηνικά Αντικείμενα: Θεατρική Ομάδα Ρέον
Σκηνικά αντικείμενα: Ρέον
Κουστούμια: Θεατρική Ομάδα Ρέον
Μουσική Επιμέλεια: Βαλάντης Τερζόπουλος (Electric Looser)
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Φίλη Μαρσώ, Ξανθή Ταβουλαρέα
Κάθε Σάββατο στις 00:00
Το ελεύθερο ζευγάρι
Η κωμωδία των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε
συνεχίζει στο Τσάι στη Σαχάρα για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Ένας γάμος που ασφυκτιεί απο την απιστία, τη ζήλια,τις απόπειρες αυτοκτονίες και την αγάπη. Ένα ζευγάρι που μας εξομολογείται τα προβλήματα τους και μας κάνει να γελάμε με τη ζωή! Μια εξαιρετική κωμωδία με απρόοπτη εξέλιξη αλλά και με συγκινήσεις της καθημερινότητας.[1]

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία- μουσική επένδυση: Αλέξανδρου Λιακόπουλου
Απόδοση – προσαρμογή: Γιώργη Κοντοπόδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Καραγκούνη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γιώργης Κοντοπόδης, Νίτσα Μαμουζέλου
Από το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε Σάββατο και Κυριακή με διπλές παραστάσεις ως την 31 Ιανουαρίου 2016. Στις 19:15 και 21:45
Επίσης, κάθε Τετάρτη στις 21:45
Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Ο Θεός το Θέλησε
Ένα ψυχολογικό θρίλερ του Γιώργη Κοντοπόδη για 2η χρονιά!

Όταν ο λόγος και τα κηρύγματα του Θεού παραποιούνται στο μυαλό μιας γυναίκας, όταν η ανάληψη εξουσίας μέσα στο ίδιο σου το σπίτι μετατρέπεται σε μέσο τυραννίας του ίδιου σου του παιδιού, τότε μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει πώς ο Θεός και ο λόγος του γίνεται επικίνδυνος αν μεταφραστεί λανθασμένα. Ως και δολοφονικός.[2]

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική επένδυση: Άγγελος Ανδρεόπουλος
Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών: Γιώργης Κοντοπόδης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αννίτα Μαυρομιχάλη, Δώρα Πανταζοπούλου, Λευτέρης Παπαδημητρίου
Σεμινάρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης 
«Φως και Σκοτάδι στην Τέχνη»

Οι Ιστορικοί Τέχνης, Μαρία Αθανασέκου και Αμαλία Παπαϊωάννου αναλύουν τη λειτουργία του φωτός στην εικαστική τέχνη. Συμβολισμοί, διαθλάσεις, αντανακλάσεις, κυριολεκτικές και αλληγορικές προσεγγίσεις, προσωποποιήσεις, ψυχολογική και μεταφυσική εννοιολογική φόρτιση, κ.ο.κ. Προτείνουν νέους τρόπους "ανάγνωσης" των έργων με την σύμπραξη της Οπτικής, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας της Τέχνης.
Τα δίωρα σεμινάρια έχουν αυτοτελή χαρακτήρα και απευθύνονται σε φιλότεχνους. Δεν απαιτούνται γνώσεις περί Ιστορίας της Τέχνης.
Κάθε Παρασκευή από 13 Νοεμβρίου ως 18 Δεκεμβρίου 18:00-20:00
Ρωτήστε για τις μειωμένες τιμές σε ανέργους και φοιτητές.


***

Τσάι στη Σαχάρα
Λαοδικείας 18, Ιλίσια
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2110120936

[1] Για το Ελεύθερο Ζευγάρι δείτε και εδώ
[2] Για την παράσταση Ο Θεός το θέλησε δείτε και εδώ
[3] Για την παράσταση Το χαμόγελο της Μόνα Λίζα δείτε και εδώ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη