Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο Life N' Art theater...

Το L.A. Theater ανεβάζει το Ψυχολογικό Δράμα, ΤΟ ΜΕΤΑ, των Γιάννη Διακονικόλα & Ειρήνης Κυδωνάκη σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου.

Στην υπόθεση...
Η ψυχή της Αλίκης, ενός δεκαεπτάχρονου κοριτσιού που έχει μια όμορφη ζωή, μεταφέρεται σε ένα άγνωστο μέρος όταν εκείνη σκοτώνεται σε τροχαίο. Εκεί θα συναντήσει έναν κύριο που της συστήνεται ως Θεός και θα την ενημερώσει ότι βρίσκεται στο... Χάος. Κι αφού είναι σε θέση να εκπληρώσει μία τελευταία της επιθυμία θα του ζητήσει να δει για μια ακόμη φορά τους δικούς της που αγαπούσε πάρα πολύ. Ο Θεός θα της δώσει πράγματι δύο μέρες στις οποίες η Αλίκη θα κατέβει στη γη ως πνεύμα αλλά όσο θα περνάνε οι ώρες θα ανακαλύπτει μυστικά της οικογένειάς της και θα συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν ήταν όπως νόμιζε. Απελπίζεται, μη μπορώντας να αντέξει περισσότερα ψέματα, και ζητάει να επιστρέψει στο Χάος... αλλά ο χρόνος της πάνω στη γη δεν έχει τελειώσει...
Συντελεστές:
Κείμενο: Γιάννης Διακονικόλας & Ειρήνη Κυδωνάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Α' Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπουρνελέ
Β' Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Διακονικόλας
Μουσική Επιμέλεια: Ειρήνη Κυδωνάκη
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Βαμβακούσης

Ερμηνεύουν: Μαίρη ΔεντοπούλουΓιάννης ΔιακονικόλαςΛουίζα ΚαλλίαΣάκης ΚαρκαφίρηςΕιρήνη ΚυδωνάκηΔήμητρα Μπουρνελέ και ο Ηλίας Πετροπουλέας

L.A. (Life n' Art) Theater,
Κωνσταντινουπόλεως 82, Κεραμεικός
Κρατήσεις:  210 5789337
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 19:00
Προγραμματισμένη πρεμιέρα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό/Ανέργων: 7 ευρώ

***
Θεατρικό εργαστήρι

Λίγα λόγια για τη δράση...
Η πρώτη ενότητα αφορά την επαφή με τις πέντε βασικές αρχές του Θεάτρου: αίσθηση, συναίσθημα, χαρακτήρας, ατομική και συνολική δράση. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τη θεατρική μάσκα και κούκλα ενώ λαμβάνουν μέρος σε παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και φαντασίας.
Στη δεύτερη ενότητα, και αφού χρησιμοποιηθούν όλα τα παραπάνω, η ομάδα θεατροποιεί μια ιστορία ή ένα παραμύθι ή ένα θεατρικό έργο που θα εμπνευστεί και ως αποτέλεσμα προκύπτει μια παράσταση με την προοπτική -αν οι συμμετέχοντες το επιθυμούν- να παρουσιαστεί σε κοινό: συγγενείς και φίλους.
Η βιωματική δράση που αφορά τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αλλά και των γονιών τους,  μέσω του θεάτρου, της μουσικής και της ποίησης υποστηρίζεται από μια επιστημονική ομάδα (λογοθεραπευτή, ψυχολόγου, εργοθεραπευτή) και την συμβολή του δασκάλου και θεατρικού σκηνοθέτη Θοδωρή Οικονομίδη.

Δήλωση συμμετοχής στο L.A. (Life N' Art) theater, 2105789337, info@latheater.gr
Στον ίδιο χώρο λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού για Εκπαιδευτικούς με τη Μαίρη Τσαρέα και αφορά κυρίως όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρολόγους, λογοθεραπευτές και παιγνιοθεραπευτές αλλά και ηθοποιούς. Τα μέλη γνωρίζουν τη διαδικασία και τις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, τον αυτοσχεδιασμό, το ρόλο και τη θέση του εμψυχωτή της ομάδας ενώ έρχονται και σε επαφή με παιδιά ώστε να βιώσουν έμπρακτα την εμπειρία.

Ο Θοδωρής Οικονομίδης είναι Κάτοχος Κρατικού Διπλώματος Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε.- με Βραβεία Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας στα Διεθνή Φεστιβάλ Toronto Modern Theater Festival Καναδά 2007 και 40ο Τeatterikesa International Theatre Festival στο Τampere -Φιλανδία 2008.
Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, Αθήνα, 2007. Επίτιμο μέλος των ερευνητικών ομάδων Hannover Künste Schule, Γερμανία και Drama Therapy Club of Machester, Μ. Βρετανία. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στον χώρο του Θεάτρου -από το 1994- με πέντε χρόνια υπηρεσία στο ΚΘΒΕ και τέσσερα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο.

Το νέο πρόγραμμα της σχολής απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες. Προσφέρονται σπουδές σε αυτόνομους τριμηνιαίους κύκλους σχετικά με το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Χορό, το Τραγούδι, τη Μουσική σύνθεση, τη Συγγραφή... Επίσης, λειτουργεί τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού και Ορθοφωνίας.
Από αυτή τη χρονιά έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και το τμήμα Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας αλλά και το εξειδικευμένο τμήμα Σκηνοθεσίας Θεάτρου.
Κάθε Σάββατο συνεχίζεται το Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά.

Οι κύκλοι είναι τριμηνιαίοι και μπορείτε να οργανώσετε το δικό σας προσωπικό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σας συνδυάζοντας δύο ή περισσότερα τμήματα.
Πληροφορίες: 2105789337, info@latheater.gr

Λίγα λόγια για το Life & Art Theater...
Δραστηριοποιείται από το 2009 ενώ από φέτος μας υποδέχεται σε δικό του ανακαινισμένο χώρο στο Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 82. Η θεατρική του σκηνή φιλοξενεί δεκάδες παραγωγές από όλα τα είδη ενώ έχουμε δει και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές συναυλίες, stand-up παραστάσεις, χορόδραμα, παιδικές παραστάσεις, κ.α.

Διδάσκουν
Βάνα Πεφάνη, υποκριτική και προετοιμασία για ακρόαση
Ευτυχία Αργυροπούλου, σκηνοθεσία θεάτρου
Ζαχαρίας Ρόχας, υποκριτική
Περικλής Μοσχολιδάκης, ορθοφωνία και αγωγή του λόγου
Γιούλη Καλημέρη, σκηνογραφία και ενδυματολογία
Ευάγγελος Σαμιώτης, workshop κωμωδίας
Βασίλης Μαυρογεωργίου, αυτοσχεδιασμό
Αντώνης Αρμάνι, musical
Χρήστος Καρακάσης, κινηματογράφος και σκηνοθεσία
Νίκος Κουβαρδάς, μουσική σύνθεση
Μαίρη Τσαρέα, θεατρικό παιχνίδι για εκπαιδευτικούς


Περισσότερα για το/στο L.A. Theater:
Οικογενειακά μπουκώματα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη