Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Βασιλική Διαμαντή και οι Μοιραίες παρεμβάσεις

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Β.Δ.: Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τρεις αληθινές ιστορίες που τις είδα να εξελίσσονται. Με προβλημάτισαν και άρχισαν να δένουν μεταξύ τους στην ζωή της ηρωίδας μου. Ο μύθος ήρθε να μπλεχτεί με όλα αυτά για να δέσει την φαντασία και την απόδραση με τον ρεαλισμό.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Β.Δ.: Όπου βρισκόμουνα όταν ήθελα να γράψω, έβγαζα το χαρτί μου (όπου δεν είχα PC) και έγραφα. Στο σπίτι, σε καφέ, στο τρένο, στα διαλείμματα της δουλειάς. Ακόμα και στον ύπνο μου, στα όνειρά μου έγραφα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Β.Δ.: Χρειάστηκα δυο χρόνια για να το ολοκληρώσω.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Β.Δ.: Σαν κινηματογραφική ταινία. Έχετε δει την ταινία «Τρέξε Λόλα τρέξε»; Η ταινία έχει τρεις εκδοχές, το βιβλίο μου έχει περισσότερες. Γρήγορη πλοκή, κρυμμένα μυστικά, αποκαλύψεις, ανατροπές, μη αναμενόμενο τέλος.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Β.Δ.: Η ζωή της ηρωίδας αλλάζει συνεχώς από τις παρεμβάσεις των δικών της ανθρώπων. Μέσα από μυστικά και ανατροπές και πάντα με τον "μανδύα της αγάπης", η ζωή της εξελίσσεται με τραγικό τρόπο. Τρεις εικόνες της στιγμής πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μια αρχαία αιγυπτιακή κατάρα αιωρείται πάνω από τις ζωές των ηρώων και περιμένει μια χαραμάδα για να μπουκάρει. Όταν αρχίζουν οι αποκαλύψεις των κρυμμένων μυστικών η χαραμάδα ανοίγει και τότε…

Τι αγαπήσατε περισσότερο σ’ αυτό το βιβλίο.
Β.Δ.: Τις απρόβλεπτες εξελίξεις του και τις ανατροπές του. Τα γεγονότα τρέχουν και θέλεις να πας παρακάτω.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Β.Δ.: Η ηρωίδα μου φυσικά. Τραγική φιγούρα! Υποφέρει πολύ, στερήθηκε τον έρωτα και τη ζωή που ήθελε να κάνει, αλλά δεν το βάζει κάτω. Και το πιο σημαντικό, ξέρει να συγχωρεί τους ανθρώπους που από αγάπη μόνο έκαναν παρεμβάσεις στη ζωή της…

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Β.Δ.: Ένα ταξίδι στα μονοπάτια της ψυχής του ανθρώπου. Ένα ταξίδι κινηματογραφικό, με γρήγορη πλοκή και μη αναμενόμενες εξελίξεις. Ένα ταξίδι μέσα στο οποίο θα βρούμε όλοι κομμάτια της ζωής μας. Θα κληθούμε να κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα για τη συμπεριφορά της δεύτερης ηρωίδας που μετατρέπεται σ’ ένα τραγικό πρόσωπο. Και στο τέλος του βιβλίου τίθεται ένα ερώτημα. Ποιος μπορεί ξεκάθαρα να το απαντήσει; Η συγγραφέας απαντά στο ερώτημα; Ιδού η πρόκληση!

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Β.Δ.: Η ασφάλεια των παιδιών μου.

Φοβάστε…
Β.Δ.: Την ανυπαρξία και το θάνατο.

Αγαπάτε…
Β.Δ.: Την οικογένειά μου και καθετί που αξίζει την αγάπη μου.

Ελπίζετε…
Β.Δ.: Κάθε βράδυ σ’ ένα καλύτερο αύριο.

Θέλετε…
Β.Δ.: Περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές κάθε μέρα.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Β.Δ.: Πιστεύω όλοι.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Β.Δ.: Γιατί είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει και δεν θα το αφήσετε από τα χέρια σας.

Γιατί δεν πρέπει;
Β.Δ.: Δεν βρίσκω λόγο.

Που/ πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Β.Δ.: Στα βιβλιοπωλεία και στις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή(τηλ.2311272803).

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Β.Δ.: Στη σελίδα μου στο facebook με το όνομά μου και στη σελίδα του βιβλίου με τον τίτλο του.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Β.Δ.: Το χρώμα της άμμου με σταγόνες αίματος.

Ποια μουσική;
Β.Δ.: Η μουσική της ταινίας «Μαθήματα πιάνου». 

Ποιο άρωμα;
Β.Δ.: Η βανίλια.

Ποιο συναίσθημα;
Β.Δ.: Ενοχή – Συγχώρεση – Κάθαρση.

Αν δεν ήταν βιβλίο τι θα μπορούσε να ήταν;
Β.Δ.: Μια πραγματική ζωή.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Β.Δ.: Αυτό που είμαι. Εκπαιδευτικός.

Ποιόν συγγραφέα διαβάζεται ανελλιπώς;
Β.Δ.: Τους διαβάζω όλους αλλά όχι ανελλιπώς.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφεται ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ ποιο βιβλίο;
Β.Δ.: Ντοστογιέφσκι (Ο ηλίθιος, Ο παίκτης, Το υπόγειο) και Καζαντζάκης (Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά).

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζεται την συνέχεια και τις τύχες τους;
Β.Δ.: Εγώ δεν μπορώ να ορίσω τίποτα. Αυτοί και μόνο ορίζουν τα πάντα. Αποφασίζουν για όλες τις εξελίξεις χωρίς να με ενημερώνουν από πριν. Παρατηρώ και καταγράφω τις κινήσεις τους απλώς.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει. Φαντασία ή εμπειρία;
Β.Δ.: Την φαντασία πρέπει να την έχει και την εμπειρία να την αποκτήσει. Αν δεν έχει το πρώτο δεν θα χρειαστεί ούτε το δεύτερο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σ’ ένα βιβλίο;
Β.Δ.: Θα ήθελα να πιστεύω το περιεχόμενό του. Ισχύει όμως;

Τι την αποτυχία;
Β.Δ.: Επίσης το περιεχόμενό του. Να μη μείνει αδιάβαστο. Ισχύει όμως;

Η βιβλιοφαγία είναι/ μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Β.Δ.: Όχι. Δεν είναι φαγητό να φάμε παραπάνω και να μας πειράξει. Όσο περισσότερο διαβάζουμε τόσο πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι γινόμαστε.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Β.Δ.: "Τρέξε Βάσω τρέξε"
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο

Απόσπασμα
«Η πόρτα είχε σκαλισμένα πάνω της περίεργα σύμβολα. Ξαφνικά άρχισε να κουνιέται και να τρίζει, δίνοντας την αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θ' ανοίξει και θα φανερώσει όλα τα κρυμμένα μυστικά. Ο υπόκωφος ήχος της πόρτας κάλυψε κάθε άκουσμα που έδινε λογική υπόσταση στο χώρο γύρω της. Η πόρτα άνοιξε απότομα και ένας δυνατός αέρας μπούκαρε μέσα στο δωμάτιο. Τα αντικείμενα γύρω της άρχισαν να ρευστοποιούνται, η ύλη τους συσσωρευόταν στο πάτωμα. Το σπίτι άδειαζε και μετατρέπονταν σε μια απέραντη έρημο. Κοίταξε τα πόδια της έχοντας την αίσθηση ότι βουλιάζει. Όντως! Τα πλακάκια είχαν εξαφανιστεί και στη θέση τους υπήρχε μόνο άμμος. Σήκωσε, με μια απεγνωσμένη προσπάθεια, τα κουρασμένα της πια μάτια και κοίταξε ξανά την ξύλινη πόρτα. Ένας θανάσιμος φόβος φώλιασε μέσα της καλύπτοντας κάθε κύτταρο του σώματός της...»

Οπισθόφυλλο
Μπορούν άραγε να μας σκοτώσουν κάποιες λέξεις;
Μέσα από τις σελίδες ενός ημερολογίου ξεπηδά μια μυθιστορηματική ζωή. Η Κατερίνα, που πάντα πίστευε στην ομορφιά του απρόβλεπτου και των μύθων της ζωής, δέχθηκε τις απρόσμενες και μοιραίες παρεμβάσεις της πάντα «προσγειωμένης» και λογικής Γεωργίας. Το σκηνικό της ζωής της άλλαζε κάθε φορά σύμφωνα με τις επιλογές των άλλων. Κέρδιζε εύκολα την αγάπη και την έχανε με περίεργο και τραγικό πάντα τρόπο!
Μια αρχαία Αιγυπτιακή κατάρα όμως, αιωρούνταν πάνω από τις ζωές των δυο γυναικών. Παραμόνευε σε μια άκρη του μυαλού, αναζητώντας ευκαιρία να ξεχυθεί και να φέρει την καταστροφή. Η χαραμάδα άνοιξε και μαζί με τις αποκαλύψεις των καλά κρυμμένων παρεμβάσεων εισέβαλαν στην πραγματικότητα της ζωής τους και οι μυθικές σκέψεις. Οι φιγούρες του Μύθου ζωντάνεψαν, απείλησαν ζωές και ανέλαβαν να εκτελέσουν τις εντολές της μοίρας με ένα ανατριχιαστικό τρόπο.
Άδικο; Ποιος ξέρει… Αναπόφευκτο; Ίσως…

Η Βασιλική Διαμαντή γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ! Ζει στη Θεσσαλονίκη. Από το 2000 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ έχει διετελέσει και σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι Μοιραίες παρεμβάσεις είναι το πρώτο της βιβλίο που εκδίδεται από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Πρώτη δημοσίευση του αποσπάσματος στη σελίδα του βιβλίου στο facebook

Δείτε και αυτό:
Οι Μοιραίες Παρεμβάσεις της ζωής μας...

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη