Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στην καρδιά της θάλασσας

Περιλαμβάνεται μέσα στις νέες κυκλοφορίες (επανέκδοση) της Ωκεανίδας με αφορμή την μεταφορά του στις αίθουσες. Στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να δούμε την πρώτη προβολή τον Δεκέμβριο αλλά, πιστέψτε με, έχω πάαααρα πολλούς φίλους που προτιμούν τα βιβλία από τα φιλμ και δεν τους αδικώ. Ακόμη κι αν η ταινία είναι η τέλεια μεταφορά ενός μυθιστορήματος δε παύει να έχει συγκεκριμένη εικόνα. Εκείνη που επέλεξε ο σκηνοθέτης για εμάς. Το βιβλίο είναι κάτι άλλο. Άλλη μαγεία. Άλλη χημεία. Διαβάζοντας βάζεις εσύ τις εικόνες και τα χρώματα, μαζί με τις μυρωδιές και όλες τις άλλες αισθήσεις, σχεδιάζεις τους ήρωες, συμμετέχεις με τον τρόπο σου δημιουργώντας μια μοναδική σύνθεση. Μόνο για σένα.
Το βιβλίο του Nathaniel Philbrick αφορά μια αληθινή ιστορία και συγκεκριμένα εκείνη την ίδια ιστορία που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ για να γράψει τον Μόμπι-Ντικ. Πρόκειται για την τραγωδία του φαλαινοθηρικού Έσσεξ που στην εποχή της ήταν όσο διάσημη είναι σήμερα η τραγωδία του Τιτανικού.

Στην καρδιά της θάλασσας...
Το Έσσεξ ξεκινά από το νησί Ναντάκετ της Μασαχουσέτης (Ατλαντικός ωκεανός) για ένα ταξίδι ρουτίνας προκειμένου -τι άλλο;- να κυνηγήσει φάλαινες. Δεκαπέντε μήνες μετά, το 1820, συνέβη το αδιανόητο.
Ενώ έπλεαν βαθιά στον Νότιο Ειρηνικό μια φάλαινα εμβόλισε και βύθισε το πλοίο. Οι είκοσι άντρες μοιράστηκαν σε τρεις βάρκες αλλά δεν κατευθύνθηκαν προς τις κοντινότερες ακτές, στα δυτικά, φοβούμενοι τους κανίβαλους που ζούσαν εκεί. Κίνησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, για τη Νότια Αμερική, δηλαδή 3.000 μίλια μακριά!
Η οδύσσεια του πληρώματος κράτησε τρεις μήνες ενώ μόνο οκτώ έμειναν ζωντανοί.

Πρόκειται για ένα έπος επιβίωσης και μια από τις πιο δραματικές ιστορίες όλων των εποχών αλλά και ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα που περιλαμβάνει μια βαθιά γνώση της φαλαινοθηρικής παράδοσης. Η αριστοτεχνική του γραφή έχει φέρει στον συγγραφέα το μεγάλο αμερικανικό βραβείο National Book Award και αποτελεί ορόσημο για τη θαλασσινή λογοτεχνία.
Η ταινία, που αναμένεται να προβληθεί τέλος του χρόνου στην Ελλάδα, ήδη βρίσκεται στις λίστες των Όσκαρ και έχει έναν άξιο σκηνοθέτη, τον Ρον Χάουαρντ (ιδιαίτερα γνωστός σε εμάς από το φιλμ A Beautiful Mind).
Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Ωκεανίδα προσφέρουν το μυθιστόρημα σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να στείλετε τη συμμετοχή σας κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου 2015 και το βιβλίο θα παραδοθεί/αποσταλεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Ωκεανίδα ως εξής: οι κάτοικοι Αθηνών μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τα γραφεία των εκδόσεων, Δερβενίων 38 ενώ αν ο τυχερός είναι κάτοικος επαρχίας θα το παραλάβει ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!
Επίλογος
Ένα βιβλίο που ανήκει στο είδος: αληθινή ιστορία και δε θα περάσει απαρατήρητο, σε μετάφραση Κέλλυς Χονδροδήμα.

Ο Ναθάνιελ Φίλμπρικ ήταν ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Μελετών Ίγκαν και παραμένει ερευνητής της Ιστορικής Εταιρείας του Ναντάκετ. Θεωρείται αυθεντία στην ιστορία του Ναντάκετ, του μικρού νησιού της Μασαχουσέτης που τον 18ο και τον 19ο αιώνα αποτελούσε τη φαλαινοθηρική πρωτεύουσα του κόσμου. Υπήρξε πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα και από το 1986 ζει στο Ναντάκετ με τη γυναίκα του. Η εργογραφία του, για την οποία του απονεμήθηκαν σημαντικά βραβεία, είναι μεγάλη. To 2000 εκδόθηκε το έργο του, Στην καρδιά της θάλασσας, που έγινε best seller και κέρδισε το National Book Award.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη