Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Οι παραστάσεις του πολυχώρου Vault

Τι θα δούμε φέτος στο Vault;
Το Vault συγκεντρώνει κάθε χρόνο ενδιαφέρουσες παραγωγές και φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο το στοίχημα των μικρών σκηνών ενώ είναι σίγουρο ότι αν πας μία φορά θα επιστρέψεις σύντομα... για το ατμοσφαιρικό του φουαγιέ όπου μπορείς να απολαύσεις μερικά από τα καλύτερα ποτά της πόλης, για τους ζεστούς του ανθρώπους, για τις εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενεί -ναι, το Vault δεν είναι απλά άλλος ένας χώρος για θέατρο αλλά ένα ολοκληρωμένο σύνολο έκφρασης και δημιουργίας που αγγίζει κάθε μορφή τέχνης-, και πολλά άλλα που τα ανακαλύπτεις εκεί.
Η νέα θεατρική σεζόν ξεκινά με πέντε παραστάσεις που ξεχώρισαν την προηγούμενη αλλά και με πέντε νέες παραγωγές.
Θα παρουσιαστούν σύγχρονα έργα -ένας από τους λόγους που μου αρέσει ο χώρος είναι ότι δεν αναλώνεται μόνο σε κλασικές και χιλιοπαιγμένες φόρμες- που περιλαμβάνουν τα κοινωνικά δράματα Μικρές Ιστορίες Φόνων, Marvins Room, Το παγκάκι, ΜπΑτσος, τους μονολόγους Μάρτυς μου ο Θεός, Επάγγελμα Πόρνη και Αυτό που εγώ ονομάζω λήθη αλλά και τις κωμωδίες Mr Colbert, Πρακτόρισσες και Σκάσε ή η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη.
Οι αναρτήσεις ενημερώνονται άμεσα με κάθε νέο δελτίο τύπου. Διατρέξτε όλη τη λίστα.
Όλο το πρόγραμμα αναλυτικά

O Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει το πολυβραβευμένο Frozen, της Bryony Lavery, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, που έχει τιμηθεί με το βραβείο TMA (Theatrical Management Association, 2002) μεταξύ άλλων, κι έχει προταθεί για Tony (Tony Award for Best Play, 2004), ενώ ο διεθνής τύπος το υποδέχτηκε με διθυραμβικές κριτικές, χαρακτηρίζοντάς το «μέγιστο γεγονός για το βρετανικό θέατρο» (Financial Times).
Συγγραφέας: Βryony Lavery
Μετάφραση: Λουκία Τζαννίδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης
Σχεδιασμός φωτισμών: Άννα Ρεμούνδου
Επιμέλεια κουστουμιών: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιακοπούλου
Video Teaser: Θοδωρής Θεοδώρου
Παραγωγή: VAULT
Διανομή: 
ΑΓΚΝΕΘΑ: Κατερίνα Δημάτη
ΝΑΝΣΥ: Λωρίνα Χατζημανώλη
ΡΑΛΦ: Δημήτρης Μαγκλάρας
Τη φωνή του χαρίζει στην παράσταση ο Μπάμπης Χατζηδάκης
Από την Τετάρτη 11 Μαίου έως τις 2 Ιουνίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, για 8 μόνο παραστάσεις
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει το έργο της Μαρίας Τσιμά Ίσια Δικαιώματα σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου.
Το έργο Ίσια δικαιώµατα βασίζεται σε συνεντεύξεις μεταναστριών που εργάζονται ως φροντίστριες ηλικιωμένων. H συγγραφέας - ηθοποιός, Μαρία Τσιµά, συνέλεξε προσωπικές µαρτυρίες γυναικών που έχουν έρθει στην Ελλάδα από διάφορες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αλβανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σιέρρα Λεόνε).
Παίζουν: Αναστασία Κατσιναβάκη, Ανδροµάχη Μαρκοπούλου, Μαρίνα Πανηγυράκη, Στέλλα Ράπτη, Αµαλία Τσεκούρα.
Από την Τετάρτη 11 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2016, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, για 8 μόνο παραστάσεις.
Η νουβέλα της Σώτης Τριανταφύλλου, Μηχανικοί Καταρράκτες, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη.
Από το Σάββατο 26 Μαρτίου, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00, έως τις 29 Μαίου.
"…όλοι οι άνθρωποι είναι προβλέψιμοι - εκτός από τις περιπτώσεις όπου είναι εντελώς απρόβλεπτοι..."
Ο Σαλ ένας νεαρός άντρας από το Μεκάνικ Φόλς αποφασίζει να γίνει απρόβλεπτος απέναντι στην "κανονικότητα" διασχίζοντας τη χώρα με προορισμό τη Τιχουάνα στο Μεξικό, όπου σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και να μεταμορφωθεί στον αληθινό του εαυτό, τη Σάλλυ. Οδηγεί, συναντά και συναντιέται με ανθρώπους, με το παρελθόν του, με τους φόβους του, με τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την προσωπική αλήθεια.
Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου
Σκηνοθεσία / θεατρική απόδοση: Σταμάτης Πατρώνης
Επιμέλεια Σκηνικού-Κοστουμιών: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίνα Γερμανού
Φωτογραφίες: Stellan Farell
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Μαρία Κοντοδήμα, Ορέστης Τρίκας, Βαγγέλης Πιτσιλός, Ρομίνα Κατσικιάν, Γιάννης Μυλωνάς, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Δήμητρα Τάμπαση.
Το φόρεμα της παράστασης είναι BLAMEYOURDAZE
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι
Tο Πιτσιμπούργκο της Σώτης Τριανταφύλλου σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη για 16 μόνο παραστάσεις από το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, κάθε Σάββατο στις 19:00 και Τετάρτη, Πέμπτη στις 21:00, έως 23 Απριλίου.
Χίος 1913. Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματόγραφος. Ένα νησί πληγωμένο και σαστισμένο. Η Ελέγκω παίρνει στα χέρια της το πρώτο γράμμα, από τον ξενιτεμένο, στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, άντρα της Δημοσθένη.  Ένας ολόκληρος κόσμος σε κρίση, ένας κόσμος που προσπαθεί να βρει το δρόμο του. Και μέσα σ’όλο αυτό το σκηνικό, η ιστορία μιας αγάπης που προσπαθεί να ανθίσει, που ο σπόρος της έπεσε σε έδαφος αφιλόξενο, δύστροπο, βραχώδες. Μιας αγάπης δυνατής, καθαρής, απόλυτης. Μιας αγάπης που συγκινεί και εμπνέει. Που λειτουργεί καταλυτικά και αποκαλυπτικά πάνω στην σύγχρονη ζωή.
Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου
Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη
Μουσική επιμέλεια: Καλλιόπη Λιαδή
Σκηνογραφική επιμέλεια: Χαρά Λούπου
Φωτισμοί: Άννα Κατσίμπρα
Φωτογραφίες: Γιάννης Παντίδος
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Αγγελοπετριά
Παίζουν: Στράτος Σωπύλης, Αρκαδία Ψάλτη
Πού είναι η μάνα σου μωρή;
Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της "Χ". Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφιών της, των άλλων συγγενών της, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα, σαν ξέσπασμα στο παράπονο γιατί αναγκάστηκε να περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια και να ζήσει «τρέχοντας» κι όχι αργά και φυσιολογικά.
Εβδομήντα χρόνια μετά, το έργο είναι επίκαιρο όσο ποτέ, και αναγκαίο για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας (της άρνησης της λήθης), σε μια εποχή που ιδεολογικοί απόγονοί των παραπάνω, επιδιώκουν μια συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας, εξυμνώντας τους ως «πατριώτες».
Εβδομήντα χρόνια μετά και γίνεται τραγικά επίκαιρο, καθώς οι ιδεολογικοί απόγονοι των Ναζί προσπαθούν να βρουν κοινωνικά ερείσματα, εκμεταλλευόμενοι την εντεινόμενη κρίση και τις συνέπειες της.
Το έργο «Πού είναι η μάνα σου μωρή;» της Δήμητρας Πέτρουλα, με την Βέρα Κρούσκα, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι έρχεται στον πολυχώρο Vault για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνας Κωστέα
Με την Βέρα Κρούσκα
Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Παίζουν επίσης: Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου
Από το Σάββατο 19 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 19:00, έως 16 Απριλίου 2016
Λυσιστράτη
Ο Πολυχώρος VAULT, ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και θεατρική ομάδα « Όνομα?» παρουσιάζουν το έργο του Αριστοφάνη Λυσιστράτη.
Η Λυσιστράτη, μια Αριστοφανική κωμωδία γραμμένη το 411 π.Χ., θεωρείται ένα από τα πιο παλαιά αντιπολεμικά έργα. Στην υπόθεση... οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης κηρύσσουν σεξουαλική απεργία για να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο.
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Σχεδιασμός φωτισμού: Άκης Σαμόλης
Κοστούμια: Γιώργος Καναβάς & Αγγελική Καρποδίνη
Μουσική: Νίκος Χατζηστεφάνου
Φωτογραφίες: Μιχάλης Ντάλας
Αφίσα: Δημήτρης Ζουγκός
Παραγωγή: Ομάδα Όνομα?
Διανομή: Παναγιώτης Ανδριόπουλος (Κινησίας), Θοδωρής Αστροπεκάκης (Λάκωνας), Γιέλενα Γκάγκιτς (Βοιωτή), Κατερίνα Εμμανουήλ (Γυναίκα), Βικτώρια Καλυβιάρη (Λαμπιτώ), Γιώργος Καναβάς (Γέρος), Αγγελική Καρποδίνη (Κλεονίκη), Μούκος Κοπαράνης (Πρόβουλος), Νίνα Ντούνη (Μυρρίνη), Άγγελος Παπαδάτος (Άντρας), Ναταλία Σουίφτ (Κορίνθια), Ευδοκία Τσοτάκου (Γριά), Νίκος Χατζηστεφάνου (Κήρυκας), Έλσα Χωριανοπούλου (Λυσιστράτη)
Κάθε Κυριακή στις 14:00 και στις 16:00
Πρεμιέρα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 (μέχρι 3 Απριλίου)
70 λεπτά
Είσοδος Ελεύθερη
Επάγγελμα Πόρνη
Ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στις χουντικές στιγμές της Λιλής Ζωγράφου. Η Λιλή Ζωγράφου έχει στιγματίσει με την πένα της την μεταπολιτευτική κοινωνία ενώ χαρακτηρίστηκε για τον αγώνα της για τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε μορφή βίας. Και μπορεί η ίδια στο οπισθόφυλλο της συλλογής της να προειδοποιεί ότι δεν πουλά ύφος, στυλ, λογοτεχνία επειδή μεταφέρει αληθινά γεγονότα, ωστόσο, οι λέξεις τις είναι διεισδυτικές και η γραφή της μοναδικά αισθαντική. Οι ιστορίες της είναι μια καταγραφή της πραγματικότητας, κάτι που τις φορτίζει ιδιαίτερα, και εκείνη, σαν αντάρτισσα, με την πένα της στρέφεται κατά του κατεστημένου και του συστήματος, ανοίγει τα μάτια σε αυτούς που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, σε όσους εθελοτυφλούν, τσακίζει την κακομοιριά, την υποταγή...
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Παράταση παραστάσεων: Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαΐου,κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, για 8 ακόμη παραστάσεις.
Το παγκάκι 
του Αλεξάντερ Γκέλμαν, αφορά μια τυχαία συνάντηση δύο ανθρώπων στο πάρκο. Ένα ζευγάρι διαφωνεί συνθέμελα και αδυνατεί να βρει τη χρυσή τομή. Δύο άνθρωποι σε μια διαδρομή από το ψέμα στην αλήθεια. Δύο άτομα που αναζητούν την αγάπη, μια νέα αρχή...
Σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη
Παίζουν: Αλέξανδρος Καλπακίδης, Έλενα Μαρσίδου
Μουσική: Κίτρινα Ποδήλατα
Από 05 Οκτωβρίου έως 5 Ιανουαρίου 2016
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Mr. Kolpert
Η μαύρη κωμωδία του David Gieselmann για την οποία η Guardian έγραψε χαρακτηριστικά: Λίγο Άλμπυ, λίγο Χίτσκοκ, λίγο Ταραντίνο, Mr. Kolpert, ένα έργο που θα πέθαινες για να το ανεβάσεις μια μέρα. Ποτέ δεν υπήρξε κωμωδία πιο μαύρη από αυτή.[5]
Μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
Σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη
Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Σταυρούλα Γκιόκα, Δημήτρης Κάτσης, Δημήτρης Μαγκλάρας, Μαργαρίτα Παπαντώνη.
Ως 25 Φεβρουαρίου 2016 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Πρακτόρισσες
Μια παράσταση για τις ταινίες δράσης και μια παρωδία για τα κατασκοπικά φιλμ. Οι Πρακτόρισσες θα παρασύρουν τους θεατές σε ένα live action movie με τρελό ρυθμό, πολεμικές τέχνες, χολιγουντιανή μουσική -πρωτότυπη όμως-, βιντεοπροβολές, τηλέφωνα, όπλα, δηλητήρια... αλλά και μυστικές φόρμουλες, μικροβόμβες, μονόπετρα...[3]
 Μια κωμωδία του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου
Παίζουν: Ευγενία Αποστόλου, Χριστίνα Δενδρινού, Μάρα Δαρμουσλή, Πολ Ζαχαριάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αλκμύνη Σταθάτου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη
Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως τέλη Φεβρουαρίου 2016
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00
Καταλόγια... δημοτικοί στίχοι περί έρωτος και θυσίας
Ο Πολυχώρος VAULT και ο Θοδωρής Οικονομίδης (ο δημιουργός πίσω από τις θεατρικές παραστάσεις «Golfw 2.3 beta», Λιωμένο Βούτυρο, κλπ) με την θεατρική του ομάδα Κύκλος παρουσιάζουν την παράσταση Καταλόγια... δημοτικοί στίχοι περί έρωτος και θυσίας, μια τελετουργική αναπαράσταση, με βάση τους κώδικες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, πέντε κλασσικών ελληνικών δημοτικών ποιημάτων – τραγουδιών, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά τον 8ο και 9ο αιώνα με θέμα τον έρωτα και τη θυσία.[6]
Οι ιστορίες:
Ο Γιάννος και το Μαρουδιώ: Τα ξαδέρφια που ερωτεύτηκαν αλλά τους απαγορεύεται να σμίξουν και πεθαίνουν από το μαράζι, σε μορφή ηπειρώτικου πολυφωνικού
Του Νεκρού Αδερφού: Ο Κωνσταντής που βγαίνει από το μνήμα για να φέρει την αδερφή του πίσω, στη μάνα τους.
Της Κακιάς Πεθεράς: Η πεθερά που από ζήλεια και φθόνο δηλητηριάζει την νύφη της στο τραπέζι του γάμου.
Του Γιοφυριού της Άρτας: Η θυσία της όμορφης γυναίκας του πρωτομάστορα, για να στεριώσει το γεφύρι.
Της Μάνας Φόνισσας: Η ιστορία της μάνας που σκοτώνει το παιδί της επειδή την έπιασε με τον εραστή της.
Σύλληψη -Διδασκαλία-Μουσική: Θοδωρής Οικονομίδης
Ερμηνευτές: Ειρήνη Αναγνώστου, Ελένη Βρυώνη, Μελίσσα Κωτσάκη, Δήμητρα Λούπη, Ιωάννα Μιχαλά
Αφήγηση, μαντολίνο, κιθάρα: Θοδωρής Οικονομίδης, Μελίσσα Κωτσάκη
Βιολί- Φλάουτο: Αλέξανδρος Παππάς
Από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου έως 24 Απριλίου 2016 κάθε Κυριακή στις 21:00
Μικρές Ιστορίες Φόνων
Μια πρώην βασίλισσα της τηλεθέασης καταλήγει στην φυλακή για ένα έγκλημα πάθους. Όταν δέχεται την επίσκεψη ενός δημοσιογράφου το κελί της μετατρέπεται σε σκηνή όπου παρακολουθούμε πέντε εγκλήματα αγάπης. Θύτες, θύματα και μάρτυρες παρουσιάζουν την εκδοχή τους ενώ οι ρόλοι θύτη και θύματος ανατρέπονται συχνά.[1]
Κείμενο Πάνου Μπρατάκου και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά
Παίζουν: Νίκος Γκέλια, Πολ Ζαχαριάδης, Γιάννης Καραούλης, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Δήμητρα Κολλά, Βάνα Παρθενιάδου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Δώρα Χρυσικού
Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Από Δευτέρα 15 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη
Η μαύρη κωμωδία της Χριστίνας Σαμπανίκου, σε σκηνοθεσία Bίκυς Αδάμου
Ο Μανώλης Καρέλης αναζητά την συνταγή της ευτυχίας. Τι λείπει, τι φταίει, τι πήγε λάθος... Που πήγαν όσα χάθηκαν; Η χαμένη αισιοδοξία, η χαμένη καριέρα, ο χαμένος έρωτας, η χαμένη γράμμωση... η χαμένη παντόφλα; Υπάρχει τελικά νόημα; Κι αν αυτό συμπυκνώνεται σε μια παντόφλα; Κι αν αυτή η παντόφλα χαθεί; Ή, ακόμη χειρότερα, αν δεν υπήρξε ποτέ;
Οι απαντήσεις έρχονται από εκεί που δεν τις περιμένεις γιατί μόνο από έτσι θα μπορούσαν να έρθουν.[2]
Παίζουν: Στέφανος Κοσμίδης, Χριστίνα Σαμπανίκου
Ως 25 Φεβρουαρίου
Κάθε Παρασκευή στις 21:00
Αυτό που εγώ ονομάζω λήθη
"Και αυτό που είπε ο εισαγγελέας είναι πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πεθάνει για κάτι τόσο μηδαμινό, πως είναι άδικο να πεθαίνει κανείς για ένα κουτάκι μπίρα που ο τύπος κράτησε στα χέρια του τόσο ώστε να μπορέσουν οι φύλακες να τον κατηγορήσουν για ληστεία και να υπερηφανεύονται αργότερα πως τον εντόπισαν και τον ξεχώρισαν εκεί, ανάμεσα στους άλλους που ψώνιζαν..."
Το κείμενο του Laurent Mauvignier είναι ένα σύγχρονο κατηγορώ ενάντια στην απαξίωση της ζωής. Ο Μίκαελ Μπλεζ θα πεθάνει από τις γροθιές των σεκιουριτάδων στην αποθήκη του σουπερμάρκετ.
Μετάφραση Σπύρου Γιανναρά και σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλου
Συμπαραγωγή Vault με Κινητήρας Στούντιο (Artistic Residency Centre)
Παίζει: Δημήτρης Αγοράς
Σάββατο 17 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 10 Ιανουαρίου
Κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00
ΜπΑΤσος
Ο φαύλος κύκλος της βίας μέσα από τη μάχη ενός πατέρα, αστυνομικού των ΜΑΤ, που έρχεται αντιμέτωπος με την κόρη του σε μια διαδήλωση. Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τις ζωές τους και ποιες θεωρίες θα ανατραπούν;[4]
Το έργο του Ισπανού Félix Estaire (1η Πανελλήνια παρουσίαση) σε μετάφραση Κατερίνας Χριστοδούλου και σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου
Παίζουν: Μπάμπης Χατζηδάκης, Άρτεμις Ορφανίδου
Από 21 Οκτωβρίου έως 24 Απριλίου 2016
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Μάρτυς μου ο Θεός
Ένας σύγχρονος αντιήρωας, στα πενήντα του, βρίσκεται χωρίς δουλειά και με κλονισμένη υγεία. Με χιούμορ και φαντασία ιστορεί τα πάθη του λόγω της σκληρής πραγματικότητας. Ένας χειμαρρώδης μονόλογος που φωτογραφίζει την κοινωνία, παραπαίει από το κωμικό στο δραματικό ακολουθώντας τη ροή της σκέψης του και περιγράφει τον αγώνα ενός τυπικού πολίτη.
Σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη
Με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 τιμήθηκε ο Μάκης Τσίτας για το βιβλίο του Μάρτυς μου ο Θεός (Εκδόσεις Κίχλη, 2013).
Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Σάββατο 31 Οκτωβρίου έως τέλη Φεβρουάριο 2016
Κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00
Και μέχρι 24 Απριλίου κάθε Κυριακή στις 21:00
MARVINS ROOM
Δυο αδερφές συναντιούνται μετά από χρόνια στο κρεβάτι του ετοιμοθάνατου πατέρα τους. Μια πικρία που χαρακτήριζε τη σχέση τους διαλύεται από τα συναισθήματα και ένα θέμα υγείας που απασχολεί την μία. Είναι καιρός να δουν τη ζωή από άλλη γωνία. Το συγκινητικό αλλά και αστείο έργο του Scott McPherson (Βραβείο Ένωσης Δραματουργών Hull- Warner 1991, Βραβείο John Gassner, Βραβείο Outer Critics Circle 1991-1992 για καλύτερη Off-Broadway παράσταση και Βραβείο Drama Desk για καλύτερο έργο 1991-1992) μετέφρασε η  Μελισσάνθη Μάχουτ και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καρατζιάς.
Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ ΙωσηφίδηςΓιάννα ΣταυράκηΣτράτος Στρατηγαρέας.
Πρεμιέρα 8 Ιανουαρίου 2016
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 18:00
Οι παραστάσεις συνεχίζονται και μετά το Πάσχα από τις 6 ως τις 22 Μαΐου 2016
ΑΜΗΝ
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία της Αλκυόνης Βαλσάρη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνημού, με τους: Ερμόλαο Ματθαίου και Ερνέστο Βουτσίνο. Πρόκειται για μια σάτιρα που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της Εκκλησίας και διαθέτει γρήγορους ρυθμούς, εναλλαγές, διαδραστικότητα με τους θεατές και άλλες εκπλήξεις.
Από 14 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Ως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016


Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Τηλέφωνα: 2130356472 & 6945993870 
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00-14:00 και 17:00-20:00) 
facebook

[1] Για την παράσταση Μικρές ιστορίες φόνων δείτε και εδώ
[2] Περισσότερα για την παράσταση Σκάσε ή η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη
[3] Περισσότερα για την παράσταση Οι Πρακτόρισσες
[4] Περισσότερα για την παράσταση ΜπΑΤσος
[5] Από την παράσταση Mr Kolpert
[6] Για την παράσταση Καταλόγια

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη