Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελένη Γαληνού για το Ακόμη θυμάμαι

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ε.Γ.: Αποφάσισα να γράψω το «Ακόμη θυμάμαι» με μια διάθεση να μιλήσω για πράγματα που αργοσβήνουν πλέον στις μέρες μας και χάνουν την πραγματική τους αξία, και μιλώ για την ευαισθησία, την τρυφερότητα, την πίστη, την αλληλεγγύη, τη μία και μοναδική αγάπη, ενώ παράλληλα, ήθελα να θέσω ένα προβληματισμό για άγνωστες δυνάμεις που αναπτύσσουν ορισμένοι άνθρωποι. Στην βαθιά κρίση που βιώνουμε, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ανθρωπιστική, και κρίση αξιών, σκοπό είχα να ωθήσω τους αναγνώστες μου να αφήσουν για λίγο τα καθημερινά τους προβλήματα και να πάρουν μια ανάσα διαφορετική. Μέσα από την ιστορία μου, τους γυρίζω σε μια άλλη εποχή και τους δίνω μια εικόνα ονειρική, μια αίσθηση πιο τρυφερή, ένα μονοπάτι για να αναπολήσουν και να σκεφτούν, μια χαραμάδα φυγής. 
Το «Ακόμη θυμάμαι» εκπέμπει αγάπη, σε παίρνει απ’ το χέρι για να σου δείξει πόσο μεγάλη δύναμη μπορείς να αντλήσεις από αυτήν σε δύσκολες ώρες.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Γ.: Αγάπη!

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ε.Γ.: Να αφεθεί στην ιστορία, να ταξιδέψει, να φιλοσοφήσει, να κοιτάξει μέσα του και να ανακαλύψει τις ξεχασμένες του ανάγκες. Να πάρει μια βαθιά ανάσα και να συνειδητοποιήσει πόση δύναμη μπορεί να αντλήσει από την αληθινή αγάπη και από τον ίδιο του τον εαυτό όταν την έχει ανάγκη.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ε.Γ.: Η ιστορία εκτυλίσσετε κάπου κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κυρίως, μεταξύ 1920 και 1940 και φτάνει ως τις μέρες μας. Δεν δίνω πραγματικά ονόματα στα χωριά, επομένως θα μπορούσε να είναι ένα ταξίδι σε μέρη που κρατούν ακόμη εκείνο το χρώμα. Ωστόσο δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη τέτοια μέρη. Θα μπορούσε ωστόσο να είναι μια συναρπαστική ταινία, με μυστήριο και ανατροπές, που θα σε αποκόψει από την πραγματικότητα, θα σε ταξιδέψει στα φτερά της σε άλλους καιρούς, θα σε γεμίσει αγάπη, και θα σε κάνει να ονειρευτείς και να ξεχαστείς. Δεν ξέρω πόσες μέρες θα μπορούσε να κρατήσει αυτό το ταξίδι, ίσως, για όσες ο απόηχος της ιστορίας θα έβρισκε χώρο στην ψυχή του καθενός.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Ε.Γ.: Στο παραθύρι του ονείρου ξεχάστηκε χαζεύοντας μια ζωή που πέρασε και μια άλλη που δεν θα ερχόταν ποτέ. Μ’ ένα δεμάτι αναμνήσεις στον ώμο, έριχνε στη φωτιά κλαδάκι κλαδάκι να ζεσταθεί. Έβλεπε μες στις φλόγες να αναδύονται στιγμές όμορφες από το παρελθόν, κι ύστερα άλλες, σαν αναμνήσεις από κείνο το όμορφο μέλλον. Γρήγορα όμως καίγονταν αφήνοντας πίσω τους μια ήπειρο γκρίζας στάχτης, που την έπαιρνε ο αέρας και τη σκόρπιζε ολόγυρα.

Στο οπισθόφυλλο...
1920. Μια νεαρή γυναίκα ζητάει καταφύγιο σε μια απομακρυσμένη μονή. Πριν πεθάνει, γεννάει ένα κοριτσάκι με σπάνιο χάρισμα.
Πέντε μοναχές, Μαρία, Δομινίκη, Ορθοδοξία, Χρυσοστόμη, Αικατερίνη, προστατεύουν και μεγαλώνουν το κορίτσι έχοντας πλήρη επίγνωση του δώρου που φέρει.
Μια άγνωστη μοίρα από τον έξω κόσμο περιμένει να τις δέσει περισσότερο με τη ζωή του κοριτσιού.
Χρόνια μετά το κορίτσι αυτό, η Χάρις, αφήνει το μοναστήρι για να προσφέρει το δώρο της στους ανθρώπους.
Οι ισορροπίες κλονίζονται όταν ο έρωτας εισβάλει στη ζωή της.

1940. Καθώς η Χάρις αναζητάει τον αγαπημένο της στη δίνη του πολέμου, έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες αλήθειες που ποτέ δεν είχε σκεφτεί.
Πόσο δύσκολος αποδεικνύεται ο νέος δρόμος;
Τι σκοτεινό και ανατρεπτικό απειλεί τη ζωή της;

Σήμερα. Η τελευταία ηγουμένη αποκαλύπτει τη συγκλονιστική ιστορία που ακόμη θυμάται.
Μια ιστορία σαν θρύλος.
Ένα μυθιστόρημα ύμνος στο μεγαλείο και στη δύναμη της αγάπης.


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη