Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Λατρεύω τις τουλίπες», Κατερίνα Βρανά

Σαν σχολικό λεύκωμα
Ή αλλιώς, πως θα απαντούσατε σήμερα τις ερωτήσεις των λευκωμάτων της σχολικής ηλικίας;
Τι εστί έρως;
Κ.Β.: Το μόνο πράγμα που μπορεί να μου κόψει την όρεξη.

Πιστεύεις στα ζώδια;
Κ.Β.: Όχι. (κλασική απάντηση Κριού)

Τι δώρο θα έκανες σε έναν εχθρό σου;
Κ.Β.: Την αδιαφορία μου.

Έχεις κατοικίδιο;
Κ.Β.: Όχι.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα;
Κ.Β.: Αίματος; Β+

Καραμελάκια ή σοκολατάκια;
Κ.Β.: Σοκολατάκια.

Μαύρο ή άσπρο;
Κ.Β.: Μαύρο το χειμώνα, άσπρο το καλοκαίρι.

Τι πρέπει να συμβεί μια τέλεια μέρα;
Κ.Β.: Να ξυπνήσω χωρίς ξυπνητήρι, να μου φτιάξει κάποιος αυγά benedict για πρωινό, να μην έχω καμία συνάντηση ή δουλειά να κάνω όλη μέρα και να χουχουλιάσω σπίτι μ’ένα βιβλίο, πού και πού να διακόπτω το διάβασμα για απίστευτο σεξ και φαΐ και το βραδάκι να έχω παράσταση και μετά χαλαρό ποτάκι με φίλους.

Τι νούμερο παπούτσι φοράς;
Κ.Β.: 39

Έχεις χόμπι;
Κ.Β.: Βιβλία και ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μετράνε;

Ποιο τραγούδι αφιερώνεις στον/στην αγαπημένο/­η σου;
Κ.Β.: Σε ανθρώπους που αγαπάω θα τους αφιέρωνα μόνο τον στίχο «Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι» γιατί λατρεύω τους πιγκουίνους και το να αποκαλέσεις κάποιον «πιγκουίνο» είναι νομίζω το απόλυτο φιλοφρόνημα. Πιό ψηλά δεν έχει.

Γράψε μου ένα μυστικό
Κ.Β.: Από τις πιο ηλίθιες ερωτήσεις των λευκωμάτων! Η απάντησή μου παραμένει ίδια: Μα, άμα στο πω θα πάψει να είναι μυστικό.

Πεινάς;
Κ.Β.: Αυτήν την στιγμή, όχι. Αλλά σε κανά δυωράκι...

Τι γνώμη έχετε για τον κτήτορα;
Κ.Β.: Τον ποιόν;;;; Καλά, δεν την έχω δει ΠΟΤΕ γραμμένη έτσι αυτην την ερώτηση...

Ποιο φαγητό θα ήθελες να είσαι και ποιος θα ήθελες να σε φάει;
Κ.Β.: Ειλικρινά δεν έχω ιδέα.

Αν ήσουν λουλούδι, ποιο θα διάλεγες;
Κ.Β.: Λατρεύω τις τουλίπες και τα τεράστια κρίνα και τις μπουκαμβίλιες κι αυτά τα στρογγυλά τα μωβ που είναι όλο μικρά λουλουδάκια;;; Ξέρετε ποια λέω;;... Τέλοσπάντων, ένα από αυτά.

Πότε δάκρυσες τελευταία φορά και γιατί;
Κ.Β.: Σήμερα γιατί βοηθούσα στην διαλογή όλων των πραγμάτων που έδωσε ο κόσμος για τους πρόσφυγες (μέσω του Taxibeat και της METAδρασης) και το μέγεθος προσφοράς είναι απλώς αδιανόητο και φουλ συγκινητικό. Και η προσοχή και η φροντίδα με την οποία έχουν πακετάρει μερικοί άνθρωποι τα πράγματα που δίνουνε είναι απίστευτη.

Τι όνειρο είδες χθες το βράδυ; (Έστω στην λογοκριμένη του έκδοση)
Κ.Β.: Έχω πολύ καιρό να θυμηθώ όνειρο που είδα.

Ποιο στιχάκι ή μέρος βιβλίου σε έχει σημαδέψει;
Κ.Β.: Το «Όσο Μπορείς» του Καβάφη.

Πότε αδιαφόρησες τελευταία φορά και γιατί;
Κ.Β.: Είναι δύσκολο να θυμηθείς πότε αδιαφόρησες τελευταία φορά γιατί... ε... αδιαφόρησες.

Τι είναι για σένα η ζωή;
Κ.Β.: Αυτό που ζω.

Γράψε μου μια ερώτηση από το σχολικό λεύκωμα που θα ήθελες να απαντηθεί σήμερα
Κ.Β.: Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις απογοητεύσει τον 12χρονο εαυτό σου;

Απάντησε η
Κατερίνα Βρανά
Περισσότερα σαν κι αυτό ανεβαίνουν υπό την ετικέτα Λευκόιστος
Εκείνοι που απαντούν τις ερωτήσεις προσθέτουν και μία δική τους στη σειρά για τους επόμενους.
Ζητήστε κι εσείς να απαντήσετε εδώ

About Sex 
Από 24 Οκτωβρίου 
Κάθε Σάββατο και Κυριακή για 20 παραστάσεις 
Στις 21.15 στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκαζι, Τηλ 210 3455020) 

Η Κατερίνα Βρανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η απόφασή της να σπουδάσει υποκριτική στην Αγγλία την έφερε σε επαφή με τον κόσμο της stand up comedy. Συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (2004 – 2014) και σε ταινίες μικρού μήκους σε Ελλάδα και Αγγλία. Συνεργάζεται με τους Αγγλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς BBC και Channel 4.
Το 2009 ξεκίνησε το stand-up κι έφτασε στον τελικό του διαγωνισμού stand-up “Funny Women Awards” που έγινε στο Comedy Store του Λονδίνου. Τον Νοέμβριο του 2011 βρέθηκε στο Λος Άντζελες για εμφανίσεις και αμέσως μετά παρουσίασε το πρώτο ελληνικό σόλο σόου της στην Αθήνα, το “Μαραζώνω στην Ξενιτιά”, για 3 μόνο παραστάσεις. Λόγω επιτυχίας, το σόου αυτό ξανανέβηκε τον Μάρτιο του 2012 στην Αθήνα και από τον Μάιο του 2012 παιζόταν μιά φορά τον μήνα στο Λονδίνο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τον Μάιο του 2012 η Κατερίνα πήρε μέρος στο TEDx Thessaloniki, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC να μιλήσει για την Ελληνική κρίση και σε ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC και του ΒΒC World. Από τις αρχές του 2013 παρουσιάζει το πρώτο της σόλο σόου στα Αγγλικά “Feta with the Queen” σε Λονδίνο και Αθήνα, και στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, Μπράιτον και Εδιμβούργου 2013 όπου έγινε sold out, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο. Το 2014 το “Feta with the Queen” έγινε sold out στο Φεστιβάλ της Αδελαΐδας και του Εδιμβούργου και σε μια σειρά 26 παραστάσεων στην Αθήνα τον Απρίλιο και Μάιο, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Το “Feta With The Queen” είναι το μοναδικό σόλο σόου stand-up comedy στον κόσμο που παρουσιάστηκε σε δύο γλώσσες κι έγινε sold out και στις δύο γλώσσες σε τρεις χώρες.
Όταν βρίσκεται στην Αγγλία, εμφανίζεται καθημερινά σε παραστάσεις stand-up comedy και τρέχει ένα από τα πιο πετυχημένα comedy clubs του Λονδίνου, το Angel Comedy.
Σε λίγες μέρες έρχεται η νέα της παράσταση με το καυτό θέμα SEX.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της

Κριτικές από τον τύπο:
«Το σόου της Βρανά είναι ένα από τα πιο έξυπνα, τα πιο αστεία και τα πιο επιδέξια σόου που έχω δει ποτέ μου», Everything Theatre

«Συνεχόμενο γέλιο μιάς ώρας από ένα κοινό συνεπαρμένο με την γοητευτική κι εξωφρενική Βρανά», Three Weeks

«Το πολυεθνικό σόου της Βρανά είναι κωμωδία πρώτης τάξης… Πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε.», Broadway Baby

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη