Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Γεωργία Κραββαρίτη-Κουρούμαλη για Του έρωτα και του βοριά

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Γ.Κ.Κ.: Η συγγραφή για μένα είναι δεύτερη φύση μιας που γράφω από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Με έναν μαγικό τρόπο έρχονται εικόνες στο μυαλό μου οι οποίες πλημμυρίζουν συναισθήματα την ψυχή μου. Η μόνη διέξοδος αυτού του συναισθηματικού χείμαρρου είναι η εναποθέτηση των λέξεων στο χαρτί, έτσι ξεδιψά η ψυχή μου! Σε ότι αφορά στο βιβλίο μου, στο μυαλό μου έρχονταν σαν αστραπές κάποιες εικόνες από ενετικό κάστρο των Κυθήρων, μερικές λέξεις, αέρας να λυσσομανά, ένα βλέμμα… Αυτές οι εικόνες με κινηματογραφικό τρόπο έρχονταν ξανά και ξανά στο μυαλό μου ως την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω δίχως να γνωρίζω το αποτέλεσμα της έμπνευσής μου… Έτσι μαγικά λοιπόν γεννήθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Γ.Κ.Κ.: Τα μισά κεφάλαια τα έγραψα ξενυχτώντας δίπλα στο τζάκι του καθιστικού μου, αρχές άνοιξης, ύστερα ασχέτως έμπνευσης έκανα μία παύση λόγω βεβαρημένου προγράμματος και όντας μητέρα τριών παιδιών το ξενύχτι οργανικά αποφέρει τεράστια κούραση οπότε αρχές Μαΐου άλλαξα πρόγραμμα γράφοντας από το μεσημέρι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου με θέα το απόλυτο γαλάζιο μιας που ζούμε δίπλα στην θάλασσα, έως αργά το βράδυ.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Γ.Κ.Κ.: Περίπου δύο μήνες γράφοντας οχτώ ώρες την ημέρα πάνω κάτω.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Γ.Κ.Κ.: Αληθινό και φλογοβόλο!

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Γ.Κ.Κ.: Το βιβλίο μου δεν εκφράζει τόσο μία φιλοσοφική και κοινωνιολογική ανθρωπολογία φαντασιακής αντικειμενοποίησης θεωρητικών διαστάσεων, αλλά ρεαλιστικές αλήθειες της ενδοκοινωνικής διανθρώπινης πραγματικότητας στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο έρωτας. Εκείνος ο έρωτας ο οποίος ως κυρίαρχος, δεν ρωτά, δεν υποτάσσεται παρά μονάχα απαιτεί και επιβάλλεται σε έναν κόσμο συγκεκριμένων αποχρώσεων στον οποίο εκείνος ζει, τρέφεται και ανδρώνεται, σε έναν κόσμο που καμία λογική δεν χωρά και πώς να γίνει άλλωστε αυτό μιας που ο έρωτας δεν είναι μέρος της. Τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν ο έρωτας σαρώνει την λογική όπως αναφέρω σε μία πρόταση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου; Όταν η συναισθηματική νοημοσύνη υπερκερνά την λογική λόγω ψυχοσωματικού έρωτος αυτόματα αλλάζει η νευροχημεία του εγκεφάλου καθιστώντας τον άνθρωπο έρμαιο ανόργανων ενστικτικών ενορμήσεων με συνταρακτικές συνέπειες στην ύπαρξή του. Ένα βιβλίο λοιπόν ύμνος στον έρωτα με θύματα νέους ανθρώπους οι οποίοι θα δοκιμάσουν τα όριά τους μέσα από τραγικές καταστάσεις τις οποίες θα βιώσουν στην καλύτερη στιγμή της ζωής τους, καταστάσεις τις οποίες δεν φαντάζονταν ποτέ πως θα ζήσουν.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Γ.Κ.Κ.: Την μυστηριακή γοητεία των Κυθήρων μιας που η ιστορία διαδραματίζεται εξ’ολοκλήρου στο μαγικό αυτό νησί, την απαράμιλλη ομορφιά του ενετικού κάστρου και φυσικά τους ήρωές μου… Τον Απόλλωνα, την Μυρτώ, τον Θοδωρή, τον Νικήτα, την Στυλιανή…

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Γ.Κ.Κ.: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον πραγματικά γιατί ο καθένας έχει τις δικές του αρετές. Σίγουρα με συγκλονίζει ο ακέραιος και αδιαπραγμάτευτος χαρακτήρας της Μυρτούς, αλλά και η απίστευτη εσωτερική δύναμη του Θοδωρή ούτε μπορώ να μην λατρέψω και τον αξιαγάπητο Νικήτα ο οποίος προσέφερε ανιδιοτελώς την αγάπη του στους δικούς του ανθρώπους… Είναι όλοι τους υπέροχοι!

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Γ.Κ.Κ.: Αυτό το βιβλίο είναι μία βουτιά στα καθάρια νερά των Κυθήρων, μία βουτιά στην ψυχή των ηρώων η οποία μυροβλίζει έρωτα, έναν έρωτα αμάραντο σαν το σέμπρε βίβα, το λουλούδι που ζει για πάντα και ανθίζει μόνο στα Κύθηρα. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει σε ονειρεμένα μονοπάτια μυρίζοντας θυμάρι, θα δροσιστεί από την αλμύρα τριών θαλασσών, θα συναντήσει όλα εκείνα που αρνείται πολλές φορές να εκφράσει γιατί ίσως νομίζει πως δεν αντέχει, θα προβληματιστεί, θα αναρωτηθεί, μα στο τέλος θα βρει τις απαντήσεις που αναζητά!

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Γ.Κ.Κ.: Οι κίνδυνοι που υπάρχουν στην κοινωνία. Αγωνιώ καθημερινά βλέποντας τα παιδιά μου να μεγαλώνουν σε έναν άδικο κόσμο γεμάτο φθόνο και ύπουλους κινδύνους.

Φοβάστε...
Γ.Κ.Κ.: Από πλευράς φυσικών στοιχείων, θα έλεγα πως φοβάμαι τους σεισμούς και την φωτιά, έχοντας όμως βαθιά πίστη στον Θεό θα πω πως δεν φοβάμαι τίποτα. Μέσα από τον σεβασμό, την υπακοή και την προσευχή μπορεί ο άνθρωπος να ζει όμορφα και ταπεινά. Τα απλά πράγματα, η αυτογνωσία και η αγάπη είναι αρκετά για να ζούμε ευτυχισμένοι!

Αγαπάτε...
Γ.Κ.Κ.: Αγαπώ την οικογένειά μου, τον επί εικοσιτέσσερα χρόνια συνοδοιπόρο της ζωής μου, τον σύζυγό μου Σωτήρη και τα τρία μας παιδιά. Αγαπώ πολύ τα ζώα και την φύση η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα σε όλες τις μορφές της.

Ελπίζετε...
Γ.Κ.Κ.: Σε έναν καλύτερο κόσμο, σε έναν κόσμο όπου κανένα παιδί δεν θα πεινά, δεν θα κλαίει… Σε ένα ελπιδοφόρο αύριο όπου θα ευοδωθούν τα όνειρα των νέων παιδιών, όπου θα καρπίσουν οι κόποι των προσπάθειών τους…

Θέλετε...
Γ.Κ.Κ.: Θέλω το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου, θέλω να υπάρχει κατανόηση και αλληλεγγύη στον κόσμο, είναι εγωιστικό να ζητάμε δίχως να προσφέρουμε οι ίδιοι, είναι εγωιστικό να ευχόμαστε μόνο για την οικογένειά μας ενώ θα έπρεπε να κάνουμε ως κοινωνία κάτι για να αλλάξουμε τα δεδομένα της ζωής μας, ας είμαστε ανοιχτοί στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Γ.Κ.Κ.: Όσοι ερωτεύτηκαν και βίωσαν τον πόνο… Όσοι αγάπησαν κι ανέβηκαν στον θρόνο!

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Γ.Κ.Κ.: Όταν η καρδιά μιλά, ο άνθρωπος απογυμνώνεται κι όλα όσα μοιάζουν απόκρυφες σκέψεις, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τις σελίδες ενός, πέρα για πέρα, αληθινού βιβλίου, ενός βιβλίου που σε παρασύρει σε έναν κόσμο που ακροβατεί ανάμεσα στην ονειρική πλάνη και την λογική… Ένα βιβλίο γεμάτο αλμύρα, θυμάρι, σέμπρε βίβα, έρωτα και αγάπη!

Γιατί δεν πρέπει;
Γ.Κ.Κ.: Δεν βρίσκω κάποιον λόγο που δεν θα έπρεπε κάποιος να το διαβάσει, ο μόνος ίσως, αν δεν είναι ως κατηγορία στα βιβλία της δικής του επιλογής, αν και προσωπική μου γνώμη είναι πως είτε ως αναγνώστες, είτε ως λογοτέχνες, δεν καταδικάζουμε, δεν κατηγοριοποιούμε και δεν βάζουμε στο περιθώριο ποτέ το πόνημα ενός δημιουργού ο οποίος κατέθεσε ψυχή για να το γράψει!

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Γ.Κ.Κ.: Το βιβλίο διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, στα Public κατόπιν παραγγελίας και στις Εκδόσεις Όστρια, Χευδεν 2, Πεδίον Άρεως, τηλ 2112136882

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Facebook: Γεωργία Κραββαρίτη Κουρούμαλη και στο κανάλι μου στο youtube

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Γ.Κ.Κ.: Το λευκό και το κόκκινο!

Ποια μουσική;
Γ.Κ.Κ.: Αγαπώ πολύ τόσο την ελληνική όσο και την ξένη μουσική. Η μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη σε συνδυασμό με την φωνή του μοναδικού Πάριου με εκφράζουν απόλυτα, επίσης αγαπώ πολύ την μουσική του Γιάννη Χρυσομάλλη και όλα τα τραγούδια του Σπανού. Δεν μπορώ να μην αναφέρω την αγάπη μου για την Celin Dion και τον Freddie Mercury!

Ποιο άρωμα;
Γ.Κ.Κ.: Ανθισμένη πασχαλιά, γιασεμί και γαρδένια… Το άρωμά τους με ταξιδεύει!

Ποιο συναίσθημα;
Γ.Κ.Κ.: Αγάπη, καλοσύνη, σεβασμός, ευτυχία!

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Γ.Κ.Κ.: Σενάριο ταινίας, ύστερα από ομόφωνη γνώμη όλων των αναγνωστών μου!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Γ.Κ.Κ.: Μουσικός... Ζωγράφος… Είμαι από την φύση μου καλλιτεχνική προσωπικότητα βλέποντας το κάθε τι γύρω μου με την δική μου ματιά.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Γ.Κ.Κ.: Δεν είμαι λάτρης κάποιου συγκεκριμένου συγγραφέα, αγαπώ πολλούς Έλληνες συγγραφείς καθώς και ξένους. Δεν μπορώ να μην ανατριχιάζω με τους στίχους από το Άξιον Εστί του Ελύτη ή την Ιθάκη του Καβάφη, από τον Όμηρο έως τον Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη, έως και τους σημερινούς Καλπούζο, Στεφανάκη και πολλούς άλλους, θα πω πως η Ελλάδα έχει γεννήσει τους σημαντικότερους λογοτέχνες όλων των εποχών… Γενικά διαβάζω κάθε τι που με αγγίζει!

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Γ.Κ.Κ.: Όχι, όσο κι αν αγαπώ εξαιρετικούς λογοτέχνες του χθες και του σήμερα δεν θα μπορούσα να επηρεαστώ από κάποιον μιας που ο τρόπος που σκέφτομαι είναι μοναδικός. Θαυμάζω απεριόριστα τον λόγο πολλών ομότεχνων, όμως δεν έχει να κάνει με την δική μου έμπνευση, όταν βρίσκομαι σε καταιγισμό σκέψεων και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να γράψω, δεν προλαβαίνω να σκεφτώ τίποτε άλλο πέρα από αυτό που μου υπαγορεύει ο νους μου την στιγμή εκείνη. Επηρεάζομαι από την φύση, τις καιρικές συνθήκες και την ψυχοσυναισθηματική μου κατάσταση ανάλογα των καταστάσεων μέσα από την καθημερινότητά μου.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Γ.Κ.Κ.: Oι ήρωές μου γεννήθηκαν στην φαντασία μου με έναν μοναδικό τρόπο, παίρνοντας σάρκα και οστά πάνω στο χαρτί. Σίγουρα στην αρχή χρειάστηκαν την βοήθειά μου, στην συνέχεια όμως και αυτή είναι η μαγεία της συγγραφής, πήραν την ζωή στα χέρια τους, υποδεικνύοντάς μου ο καθένας την δική του πορεία μέσα στο βιβλίο. Ήθελα να γράφω ασταμάτητα για να βλέπω τι θα γινόταν ύστερα από κάθε τους βήμα, πραγματικά δεν γνώριζα την συνέχεια και το αξιοσημείωτο είναι πως σαν έφτασα στον επίλογο αναρωτιόμουν ποιο θα ήταν το τέλος, δεν γνώριζα τον τρόπο με τον οποίο θα γραφόταν το τέλος έως την στιγμή που έγραψα την τελευταία παράγραφο. Οι ώρες που χρειάστηκαν για να δώσω το τέλος ήταν και οι πιο βασανιστικές. Δεν ήθελα να αφήσω τους ήρωές μου αφού ήταν δεύτερη οικογένεια για μένα.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Γ.Κ.Κ.: Θεωρώ πως η φαντασία παίζει μέγιστο ρόλο στην συγγραφή μυθιστορημάτων. Μιλώντας για μένα όπου έχω αυτό το Θείο τάλαντο της ανεπτυγμένης φαντασίας και της ανάπτυξης του λόγου από μικρό παιδί, θα πω πως γράφω αβίαστα δίχως να πιέζω τον εαυτό μου και για του λόγου το αληθές το ότι έγραψα το βιβλίο μου, πεντακοσίων σχεδόν σελίδων, σε λιγότερο από δύο μήνες. Το ίδιο εύκολα γράφω και ποιήματα τα οποία λατρεύω καθώς επίσης και παιδικά παραμύθια. Σαφέστατα όμως επιβάλλονται οι γνώσεις, η έρευνα ανάλογα με την θεματολογία του εκάστοτε βιβλίου, και αρκετό διάβασμα το οποίο διευρύνει τον νου οδηγώντας τον συγγραφέα στην ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη του λόγου του. Ο χρόνος και η εξάσκηση φέρνουν την εμπειρία, κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος, κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος. Ο άνθρωπος καθ’όλη την διάρκεια της ζωής του βάλλεται με χιλιάδες πληροφορίες, ο άνθρωπος όσο ζει, δεν σταματά να μαθαίνει!

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Γ.Κ.Κ.: Αρχικά να τονίσω πως όταν ένας συγγραφέας βρίσκεται σε περίοδο έμπνευσης, οπότε και γράφει, δεν έχει κατά νου εάν θα αρέσει αυτό που γράφει ή εάν θα κάνει επιτυχία. Κατά την δική μου κρίση και βάση προσωπικής εμπειρίας, τόσο ως αναγνώστρια, αλλά και ως συγγραφέας, θεωρώ πως ένα βιβλίο το οποίο πιάνει τον σφυγμό του αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες και εν συνεχεία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον έως την τελευταία του σελίδα, αυτό είναι επιτυχία. Ένα βιβλίο το οποίο διαβάζεται απνευστί μιας που ο αναγνώστης δεν θέλει να το αφήσει από τα χέρια του, είναι πετυχημένο. Όταν ο αναγνώστης γίνεται ένα με τις ζωές των ηρώων, όταν ταυτίζεται μαζί τους, όταν ταξιδεύει χαμένος στην μαγεία της λογοτεχνίας, αυτό κάνει αναμφισβήτητα ένα βιβλίο πετυχημένο.

Τι την αποτυχία;
Γ.Κ.Κ.: Ένα βιβλίο δεν γράφεται γιατί πρέπει να γραφτεί έτσι ξαφνικά. Ο συγγραφέας θα γράψει, ένα μυθιστόρημα ειδικά, όταν έχει κάτι να δώσει… Όταν η ψυχή του γίνεται ηφαίστειο ενεργό με τις λέξεις να ξεχειλίζουν σαν καυτή λάβα από τα κατάβαθα της ψυχής του… Ο συγγραφέας δεν γράφει υπό πίεση ποτέ. Αυτό είναι μέγιστο λάθος γιατί ο αναγνώστης λαμβάνει αυτή την πίεση, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον συγγραφέα στην συγγραφή ενός μέτριου ή κακού βιβλίου. Ο συγγραφέας δεν είναι αυτόματη, αναπαραγωγική μηχανή, είναι άνθρωπος με εγκέφαλο ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη την ηρεμία μέσα από την παύση της συγγραφής για κάποιο διάστημα το οποίο ο ίδιος θα καθορίσει. Επομένως πιστεύω απόλυτα πως ο συγγραφέας θέλει τον χώρο και τον χρόνο του.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Γ.Κ.Κ.: Είναι κατάχρηση για τους κακούς αναγνώστες οι οποίοι οδηγούνται στην αγορά ενός βιβλίου όχι γιατί θέλουν πραγματικά να το διαβάσουν, αλλά γιατί η πλειοψηφία μιλάει γι’αυτό, οπότε και πρέπει να έχουν άποψη για να μην τους «πιάσει κανείς αδιάβαστους» κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχουν ευπώλητα βιβλία τα οποία γίνονται ευρέως γνωστά, τόσο στην ξένη, όσο και στην ελληνική λογοτεχνία με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει κατά συρροή για να τα αγοράσει. Αποτέλεσμα τούτου να συνειδητοποιούν οι αναγνώστες πως ήταν άνθρακας ο θησαυρός μιας που απογοητεύτηκαν κατά την ανάγνωσή τους. Επιλέγεις να αγοράσεις-διαβάσεις ένα βιβλίο έχοντας κρίση ως αναγνώστης για το τι ψάχνεις, τι επιθυμείς, τι σε ευχαριστεί και όχι γιατί το πήρε κάποιος άλλος. Διαβάζεις ένα βιβλίο ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Γ.Κ.Κ.: «Το λευκό κρίνο του Παραδείσου».
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο

Στο οπισθόφυλλο του μυθιστορήματος...
Η Μυρτώ Αρώνη νεαρή δικηγόρος και ο Απόλλωνας Αυγέρης, ανερχόμενος επιχειρηματίας μεγάλωσαν σαν αδέρφια κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του κάστρου των Κυθήρων. Τι θα συμβεί όταν εκείνη του εξομολογηθεί τον κρυφό έρωτα που χρόνια έτρεφε για εκείνον; Οι ασκοί του Αιόλου θα αρχίσουν να ανοίγουν ένας ένας και όταν στο νησί φτάσει η Ελίζαμπεθ, οινολόγος από τη Σουηδία, τότε ο βοριάς θα αρχίσει να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Στο προσκήνιο εμφανίζεται και ο Θοδωρής Βάρδας, καταξιωμένος αρχιτέκτονας των Κυθήρων. Θα καταφέρει με τη δύναμή του να αντιμετωπίσει το βοριά ο οποίος δεν προορίζονταν για εκείνον; Ο έρωτας αλλοιώνει τους χαρακτήρες των ανθρώπων μετατρέποντάς τους σε θύματα και θύτες. Πόσο αθώο όμως είναι το θύμα και πόσο ένοχος ο θύτης όταν ο έρωτας σαρώνει τη λογική; Ένας ρομαντικός έρωτας, ένα επικίνδυνο πάθος και μία αληθινή αγάπη! Όλοι θα πονέσουν και όλοι θα γυρέψουν τη λύτρωση... Ποιους θα πάρει ο άνεμος και ποιοι θα τα καταφέρουν; Η λάμψη ενός μενταγιόν θα "πει" την τελευταία κουβέντα. Στο δρόμο για την λύτρωση η αλήθεια κρύβεται δίκαια ανάμεσα και στους δύο γιατί απλά ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΝΑΣ.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη