Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελίζα Νάστου Στο αντίθετο ρεύμα

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ε.Ν.: Όταν έβαλα τελεία στο πρώτο μυθιστόρημά μου, το "Εκτός Τροχιάς", ήμουν βέβαιη ότι η ιστορία της Νάστιας και του Ιλίρ τελείωνε κάπου εκεί. Εξάλλου, η πραγματική υπόθεση από την οποία εμπνεύστηκα είχε παρόμοιο τέλος.
Λίγους μήνες αργότερα, όμως, οι ήρωες άρχισαν "με δική τους πρωτοβουλία" να διεκδικούν δυναμικά τη συνέχεια της ιστορίας τους, αλλά και ένα λιγότερο "ρευστό" φινάλε, αντάξιο της αγάπης τους.
To "Στο Αντίθετο Ρεύμα" γράφτηκε, λοιπόν, με πολλή διάθεση και κέφι και αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος της ιστορίας του νεαρού αυτού ζευγαριού.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Ν.: Αληθινό. Αν και το βιβλίο αυτό αποτελεί εξολοκλήρου προϊόν της φαντασίας μου, πιστεύω πως οι αναγνώστες θα αναγνωρίσουν κάτι από τον εαυτό τους και τη ζωή τους στα διλήμματα, τα πάθη και τα λάθη των ηρώων.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ε.Ν.: Να ταξιδέψει νοερά μαζί με τη Νάστια και τον Ιλίρ και να θυμηθεί, αν το'χει ξεχάσει, πως είναι ν' αγαπάς τόσο βαθιά και έντονα ώστε να παραμερίζεις τους φόβους σου και να βγαίνεις στο "αντίθετο ρεύμα".

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ε.Ν.: Όπου σε οδηγεί η καρδιά... Όσο για τη διάρκεια, μπορεί να το ταξίδι να κρατήσει λίγο, αλλά οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες θα διαρκέσουν μια ζωή. Όπως γράφω και στην περίληψη του βιβλίου: "Και το "τότε" μπορεί μέσα σε μια στιγμή να γίνει "τώρα" και να αλλάξει για πάντα το αύριο..."

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Ε.Ν.: "Το κεφάλι μου κοντεύει να σπάσει. Δεν ξέρω κι εγώ τι θέλω. Ή μάλλον ξέρω, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το θέλω τόσο πολύ, αν είναι το σωστό. Φοβάμαι μήπως ξανακάνω λάθος, φοβάμαι να ρισκάρω, να τα παίξω όλα για όλα όπως παλιά κι ας χάσω. Δεν έχω άλλα περιθώρια για αποτυχίες. Κι όμως, είμαι έτοιμη για ακόμη μια φορά να κάνω πράξη το παράλογο... Να πηδήξω το διαχωριστικό που με κρατάει ασφαλή και περάσω στο αντίθετο ρεύμα. Κι ας ακούγεται τρελό. Κι ας κινδυνεύσω..."


Στο οπισθόφυλλο γράφει...
Λίγο πριν τα δέκατα όγδοα γενέθλιά της, η Νάστια πιστεύει πως επιτέλους αγγίζει την ευτυχία. Μετά από τρία χρόνια βασανιστικής αναμονής και ατέλειωτης υποκρισίας, όλα φαίνονται να πηγαίνουν κατ'ευχήν: ο αγαπημένος της Ιλίρ ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί και η νεαρή κοπέλα ανυπομονεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ζήσει, ενήλικη και ανεξάρτητη πλέον, στο πλευρό του.
Τίποτα δεν μπορεί πια να πάει στραβά... Ή μήπως η Νάστια κάνει λάθος; Η ανατροπή μπορει να έρθει αναπάντεχα και με τρόπο που δεν φανταζόταν κανείς. Η Νάστια θα αναγκαστεί από τις περιστάσεις να κάνει μια καινούργια αρχή. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να σβήσει όλα όσα έζησε, ακόμη κι αν αυτά την πληγώνουν; Το παρελθόν και ο Ιλίρ δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Και το "τότε" μπορεί μέσα σε μια στιγμή να γίνει "τώρα" και να αλλάξει για πάντα το αύριο...
Δείτε το μυθιστόρημα στις εκδόσεις Γκοβόστη

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Γκοβόστη προσφέρουν το μυθιστόρημα της Ελίζας Νάστου σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στην ίδια κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 12 Απριλίου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Γκοβόστη.
k
Καλή τύχη!

Η Ελίζα Νάστου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στις Σέρρες. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Πρωτοεμφανίστηκε με το μυθιστόρημα Εκτός τροχιάς ( Εκδ. Γκοβόστη)
Δείτε κι αυτό: Η Ελίζα Νάστου Εκτός τροχιάς

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη