Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ένα έγκλημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

…πρόκειται για ένα βιβλίο που η αλήθεια είναι πως το απόλαυσα σε τέτοιο σημείο που ζήλεψα μιας και θα ήθελα να είμαι εγώ ο συγγραφέας του, αφού θεωρώ σίγουρο πως θα σας κατακτήσει με την αυθόρμητη γραφή και το πηγαίο χιούμορ του.

Το πρώτο κεφάλαιο ξεκινά με τον ιδιωτικό ερευνητή κύριο Οράτιο Χ να μας συστήνεται στο γραφείο του το οποίο όπως φαίνεται δεν περνά και τις καλύτερες μέρες. Βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης και με πολλούς λογαριασμούς να περιμένουν κάποιο υποψήφιο θύμα-πελάτη για να πληρωθούν.

Οι λεπτομέρειες της καθημερινότητας του ήρωά μας, μας παρασύρουν στο να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Μας μιλά παραδείγματος χάριν για τις δικαιολογίες που του λένε οι πελάτες του για να καθυστερήσουν να τον πληρώσουν, καθώς και ότι τις ίδιες ακριβώς χρησιμοποιεί και αυτός ως οφειλέτης.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ανοίγει την πόρτα του ο επιχειρηματίας Μιχάλης Τριανταφυλλίδης. Το πρόβλημα που κουβαλά ήταν πως η γυναίκα του τον παράτησε για δεύτερη φορά. Την πρώτη μάλιστα τον εγκατέλειψε για έναν νέο έρωτα, μα τώρα δεν έχει όπως τότε κάποια επικοινωνία μαζί της για να μάθει νέα της.

Όπως μαθαίνει έπειτα, τον πελάτη του τον σύστησε σε αυτόν ο Μάρκος, ο έμπορος αυτοκινήτων που ανάμεσα στ’ άλλα ο ντεντέκτιβ μας του έχει και ένα χρέος για τ’ αμάξι που είχε αγοράσει.

Αφού λοιπόν ο επιχειρηματίας του καταθέτει την απαιτούμενη αμοιβή για να ξεκινήσει, το επόμενο ραντεβού δίνεται στο δικό του γραφείο ώστε να πάρει όσα στοιχεία χρειάζεται για την έρευνά του: Όπως η φωτογραφία της πανέμορφης γυναίκας του (που δηλώνει αεροσυνοδός) και μια λίστα με στοιχεία όσων συναναστρεφόταν πριν χαθεί. Όπως διαπιστώνει ο πελάτης του είναι μεσάζοντας σε εταιρίες εισαγωγών-εξαγωγών.

Η πρώτη αναζήτηση τον βγάζει σε μια συνοικία όπου συνυπάρχουν άτομα κάθε κοινωνικής τάξης. Σε ένα διώροφο σπίτι ψάχνει τον άντρα με τον οποίον είχε κλεφτεί την πρώτη φορά, τον Αχιλλέα. Ωστόσο όπως του λέει η σχεδόν κουφή γριά ενοικιάστρια του, αυτός έχει φύγει εδώ και καιρό στους γονείς του στον Καναδά.

Επόμενος στη λίστα είναι ο αδελφός της εξαφανισμένης γυναίκας, ο Βαγγέλης Ντούβαρης. Τον συναντά στην μεταφορική εταιρία που εργάζεται και παρότι αντιλαμβάνεται πως δεν είχαν ούτε καν τις τυπικές σχέσεις με την αδερφή του, εντούτοις εκείνος τον κατευθύνει να ερευνήσει τον λόγο που ο πελάτης του κατάφερε να γίνει σε λίγα χρόνια ο εκατομμυριούχος που ήταν.

Ο ντεντέκτιβ μας φεύγει σκεπτικός από αυτή την συνάντηση, πηγαίνοντας να πληρώσει λίγα από τα χρέη του στον Μάρκο, τον αντιπρόσωπο αυτοκινήτων. Εκεί πίστευε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να αλιεύσει πληροφορίες για το παρελθόν του πελάτη του, πέφτοντας όμως σε αδιέξοδο, μιας και ούτε εκείνος ήξερε περισσότερα, κι ας ήταν φίλοι απ’ το σχολείο.

Ο Μάρκος στη συνέχεια του προτείνει να πάνε για ποτό, καταλήγοντας σ’ ένα στριπτιζάδικο. Ο ντεντέκτιβ μας φεύγει μεθυσμένος τα ξημερώματα για το σπίτι. Φτάνοντας εκεί όμως τον περιμένει στο σαλόνι μια δυσάρεστη έκπληξη: Ένας νεαρός με το όπλο στραμμένο πάνω του!

Ο λόγος: Η υπόθεση εξαφάνισης και ότι αν συνέχιζε, θα αναλάμβανε δράση το πιστόλι που τον σημάδευε.

Τελικώς, ο άγνωστος αποχωρεί και φυσικά ο ξεροκέφαλος ήρωάς μας το επόμενο πρωί συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του.

Επόμενο πεδίο έρευνας: Η καλύτερη φίλη της εξαφανισμένης συζύγου, η εν ενεργεία αεροσυνοδός Γωγώ. Εκεί μαθαίνει ακόμη περισσότερα στοιχεία για τους λόγους που ο πελάτης του και η φίλη της παντρεύτηκαν, καθώς ο μεν την έβλεπε ως τρόπαιο και εκείνη λάτρευε εξ αρχής τα λεφτά του.

Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως στην ερώτησή του εάν γνωρίζει τον Αχιλλέα με τον οποίο είχαν κλεφτεί πριν δύο χρόνια, η απάντηση της ήταν ένα ακατάπαυστο γέλιο και μια αποκάλυψη!

Άραγε πόσα είναι αυτά τα οποία στέκουν αλήθειες και ποια ψέματα για την υπόθεση;

Ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια και τι σκοπούς έχουν;

Όλες αυτές τις απαντήσεις θα τις ανακαλύψετε χαμογελώντας παρέα με έναν ήρωα διαφορετικό από ότι έχετε συνηθίσει!
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου
Στο οπισθόφυλλο γράφει...
Ο Οράτιος Χ. είναι ιδιωτικός ερευνητής. Ένας καθημερινός άνθρωπος με χρέη, σπάνιες ερωτικές σχέσεις, εσωτερικές αναζητήσεις και αυτοκτονικές τάσεις.
«Η υπόθεση που στην αρχή μου φάνηκε εύκολη, τώρα φάνταζε δύσκολη και μπερδεμένη. Τόσο τρέξιμο όλο αυτόν τον καιρό και ήμουν πάλι στην αρχή. Μήπως θα ’πρεπε ν’ αλλάξω τις μεθόδους μου; Να απειλήσω κανένα μάρτυρα, να τον πλακώσω στις μπουνιές μπας και μάθαινα κάτι σίγουρο και ενδιαφέρον. Δεν μπορεί, κάποιος τόπος θα υπήρχε […] Το είχα βαρεθεί αυτό το τροπάρι. Όλοι ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν, αλλά κανείς τους δεν ήταν ικανός να δώσει μια πληροφορία χρήσιμη και αξιοποιήσιμη. Ξεκίνησα λοιπόν να φύγω το ίδιο σοφός με πριν. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου και βγήκα έξω ολοκληρωτικά απογοητευμένος. Ίσως, αν φαινόμουν τυχερός, να με πατούσε κανένα αυτοκίνητο στον δρόμο…»
Ιδιόρρυθμοι μάρτυρες, τραγελαφικές καταστάσεις και μια έρευνα που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, συνθέτουν το παζλ μιας περίεργης υπόθεσης. Ένα βιβλίο με άφθονο χιούμορ, ανατροπές και μπόλικη… ταλαιπωρία.
Το μυθιστόρημα του Βασίλη Καραναστάση, Έγκλημα και ταλαιπωρία, κυκλοφορεί τις εκδόσεις Πνοή.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Πνοή προσφέρουν το μυθιστόρημα του Βασίλη Καραναστάση σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα δώρα, τις κληρώσεις και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 Φεβρουαρίου 2018 και ο τυχερός θα παραλάβει το βιβλίο του από τα γραφεία των εκδόσεων ΠνοήΚαλλινίκου 1, Πλατεία Κολιάτσου, 2102230206, Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00 με 21:00.
k
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη