Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Οι Κατερίνες

Καλά, τι τυπάρα είναι αυτός ο Γκριν; Άμα δε διάβαζα βιβλίο του δε θα το πίστευα. Το συμπάθησα το συγκεκριμένο από τον τίτλο, βεβαίως βεβαίως, αλλά... νταξ. Ο άνθρωπος έχει πιάσει τον παλμό. Τώρα καταλαβαίνω γιατί η πιτσιρικαρία τον έχει θεό. Είχα ποοοοοοολύ καιρό να απολαύσω τόσο ένα βιβλίο. Νεανικό, τρελά ευχάριστο, με ένα ρυθμό fast forward που το πιάνεις και δε λες να το αφήσεις. Αν δεν είχε τόσο μικρά κεφάλαια να λέω κάθε τόσο -άντε επιτέλους να βάλω μια τελίτσα και να συνεχίσω μετά (2 τέκνα γαρ), μου φαίνεται πως θα το ‘σερνα μαζί μου παντού μέχρι να το τελειώσω. Τον αγαπώ. Έχει ψωμί. Είναι ξύπνιος, έχει τρομερό χιούμορ, και οι χαρακτήρες του απίστευτοι. Ολοζώντανοι. Θες να τους γνωρίσεις.

Πραγματικά του αξίζει ο τίτλος «φαινόμενο» και όπως λένε, είναι ίσως ο μόνος αυτή τη στιγμή που έχει ρίξει τη νεολαία με τα μούτρα στο διάβασμα χωρίς να επιστρατεύσει μάγους και βαμπίρ και ξωτικά και μαγικά σκουπάκια (no offense, Potter fans). Τι να σας πω; Ότι μιλάει απλά και τοποθετείται πάνω στα πιο σύνθετα ζητήματα που απασχολούν τους νέους; Ότι χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να φέρει τους νέους πιο κοντά, μιλώντας τους για τα πάντα, τα πάντα όμως, πολεμώντας τους κινδύνους του διαδικτύου με την αποδοχή, τη φιλία, την επικοινωνία; Να σας πω για το κανάλι του στην τούμπα (γιουτούμπα ήτο τούτο) το οποίο παρακολουθούν χιλιάδες νέοι και όπου εκεί πιάνει όλα τα θέματα, από το περιβάλλον μέχρι την ελληνική κρίση; Ο γιες, το κάνει και αυτό!

Ο τύπος είναι τυπάκι μεγάλο. Τυπάρα. Αυτό. Πιο ζωντανό βιβλίο δεν έχω ματαδεί. Ο Γκριν είναι παντού στην ιστορία, εντός, εκτός κι επί τ’ αυτά (τα τούτα, ντε!) Λες και σε παρακολουθεί να διαβάζεις την κάθε σελίδα. Τέλος, δεν περιγράφω άλλο!

ΥΓ1. Έχει μέσα ατάκες να κλάψεις.
ΥΓ2. Τις επεξηγήσεις στα ψιλά τις κάνει ο ίδιος; Όταν διαβάσετε θα καταλάβετε. Θεούλης.
Κλικ για περισσότερα της Κατερίνας
Τι λέτε; Σας αρέσει; Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Λιβάνη προσφέρουν ένα αντίτυπο του νέου βιβλίου του Τζον Γκριν. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και κάθε σχετική πληροφορία για τις κληρώσεις και τα δώρα εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Ιουνίου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Στο οπισθόφυλλο λέει: 
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα κορίτσια (και στην περίπτωση του Κόλιν αυτό αποδεικνυόταν πολύ συχνά), όλοι έχουν έναν τύπο. Ο τύπος του Κόλιν Σίνγκλετον ήταν... οι Κατερίνες. Είχε κάνει σχέση με δεκαεννιά κοπέλες.
Όλες τους άκουγαν στο όνομα Κατερίνα. Και όλες τους –μα όλες, μέχρι την τελευταία– του είχαν ρίξει άκυρο.
Ο Κόλιν πίστευε ότι ο κόσμος αποτελείται από ακριβώς δύο είδη ανθρώπων: από τα Άτομα που Ρίχνουν Άκυρο κι από τα Άτομα που Τρώνε Άκυρο. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι ανήκουν και στις δύο κατηγορίες, όμως αυτοί δεν καταλαβαίνουν καθόλου την ουσία του πράγματος: έχεις προδιάθεση προς τη μία ή την άλλη μοίρα.
Τα Άτομα που Ρίχνουν Άκυρο μπορεί να μην είναι πάντοτε εκείνοι που ραγίζουν καρδιές και τα Άτομα που Τρώνε Άκυρο μπορεί να μην κυκλοφορούν μονίμως με ραγισμένη καρδιά.
Όμως είναι αποφασισμένος να αποδείξει το Θεώρημα της Υποβόσκουσας Προβλεψιμότητας των Κατερινών, το οποίο ελπίζει πως, στην τελική του μορφή, θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον κάθε σχέσης, παίρνοντας εκδίκηση για τους απανταχού συλλέκτες άκυρων και ίσως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, να καταφέρει κι ο ίδιος να κερδίσει την καρδιά του κοριτσιού των ονείρων του.
_________________________________________________________________________________
Το επόμενο πρωινό του χωρισμού του από μια κοπέλα που, για δέκατη ένατη φορά, την έλεγαν Κατερίνα, το παιδί-θαύμα Κόλιν Σίνγκλετον μπήκε να κάνει ένα μπάνιο.
Καθώς το νερό άρχιζε να καλύπτει το σώμα του, θυμήθηκε τον Αρχιμήδη, τον Έλληνα φιλόσοφο ο οποίος, εκεί που καθόταν μέσα στην μπανιέρα του, ανακάλυψε ότι ο όγκος μπορούσε να μετρηθεί στη βάση του νερού που εκτοπίζει το κάθε σώμα.
Ο Κόλιν πήρε βαθιά ανάσα και γλίστρησε προς τα κάτω βυθίζοντας το κεφάλι του στο νερό. Κλαίω, σκέφτηκε.
Αισθάνομαι σαν να κλαίω, άρα λογικά κλαίω, όμως είναι αδύνατο να είμαι βέβαιος αφού βρίσκομαι κάτω από το νερό.
Αλλά δεν έκλαιγε. Περιέργως, ήταν τόση η κατάθλιψή του, ώστε δεν μπορούσε να κλάψει.
Ήταν υπερβολικά πληγωμένος. Αισθανόταν λες κι εκείνη του είχε στερήσει το κομμάτι του εαυτού του που ήταν ικανό να κλάψει.
Δείτε το βιβλίο στις εκδόσεις Λιβάνη

Ο Τζον Γκριν είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας, έργα του οποίου έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα ευπωλήτων των New York Times, και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο Printz και το Βραβείο Edgar. Δύο φορές συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των τελικών υποψηφιοτήτων για το Λογοτεχνικό Βραβείο των L.A. Times.
Έχει γράψει επίσης τα βιβλία Χάρτινες Πόλεις, Αναζητώντας την Αλάσκα και Το Λάθος Αστέρι, τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
Σε συνεργασία με τον αδερφό του, Χανκ, o Τζον παρουσιάζει το Vlogbrothers, ένα από τα πλέον δημοφιλή διαδικτυακά προγράμματα, με πάνω από εκατό εκατομμύρια views παγκοσμίως.
Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Τζον μαζί με τους ενάμισι εκατομμύριο και πλέον φίλους του στο Twitter (@realjohngreen) ή να τον επισκεφτείτε μέσω διαδικτύου στο site.
Ο Τζον ζει με τη σύζυγο και τον γιο του στην Ινδιανάπολη, στην Πολιτεία της Ιντιάνα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη