Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Λένα Τερκεσίδου για το Θέλεις να πούμε αλήθειες;

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Λ.Τ.: Η ιστορία της Ελεονόρας, της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου, είναι σε ποσοστό δέκα τα εκατό αληθινή.
Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα πως μία κοπέλα που είχα γνωρίσει, όταν απολύθηκε, απογοητευμένη από τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε στα τριανταπέντε της να φύγει, παρ’ όλες τις δυσκολίες που είχε, και να πάει να σπουδάσει σε μια Σκανδιναβική χώρα προσπαθώντας να αλλάξει τη ζωή της.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Λ.Τ.: Θα το χαρακτήριζα «αισιόδοξο».

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Λ.Τ.: Θα τον συμβούλευα να μην το διαβάσει νύχτα, εάν την επόμενη μέρα θα εργάζεται νωρίς.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Λ.Τ.: Το βιβλίο αυτό είναι ούτως η άλλως ένα ταξίδι σε πολλά επίπεδα, καθώς η κεντρική ηρωίδα, η Ελεονόρα, στα τριανταπέντε της χρόνια φεύγει από την Ελλάδα και πηγαίνει να σπουδάσει στη Νορβηγία με τα φιόρδ και τον τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής. Εκεί την παρακολουθούμε να ταξιδεύει και στο μαγικό κόσμο της συνειδητότητας προσπαθώντας εκτός των άλλων να ανακαλύψει τον εαυτό της, ώστε να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή της.

Κλείστε τη μικρή συνέντευξη με ένα απόσπασμα από το βιβλίο.
Λ.Τ.: Η Ελεονόρα στενοχωριόταν που δεν μπορούσε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν είχε βρει το κουράγιο να κοιτάξει τη ζωή κατάματα και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα; Γιατί εθελοτυφλούσε και ζούσε με την ψευδαίσθηση ότι ο γάμος της θα άντεχε; Γιατί δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι είχε μείνει τόσα χρόνια εγκλωβισμένη σε μια συμβίωση στην οποία προσποιούνταν πως είναι ευτυχισμένη; Γιατί δεν ήταν σε θέση να κοιταχτεί γυμνή στον καθρέφτη και να πει στον εαυτό της την αλήθεια; Επειδή ένιωθε ασφάλεια κάτω από την "ομπρέλα" του γάμου και δεν ήθελε να ξεβολευτεί; Επειδή φοβόταν να πονέσει; Ίσως αν είχε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της, να είχε καταφέρει να απαγκιστρωθεί από την εξάρτησή της από τον Άτα.

Στο οπισθόφυλλο λέει:
Όταν η Ελεονόρα απολύεται και φτάνει στο χείλος του γκρεμού έχει δύο επιλογές: να μείνει αδρανής ή να μετατρέψει την απογοήτευση σε δύναμη και να αλλάξει το πεπρωμένο της.
Η αποκάλυψη της υιοθεσίας της, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η επιμονή της να σπουδάσει, αν και είναι τριάντα πέντε χρονών, και η αναζήτηση της ταυτότητάς της την κάνουν να ξεπεράσει τα όριά της και να φύγει στη Νορβηγία.
Τι θα συμβεί όμως όταν φανερωθούν αλήθειες και αποκαλυφθούν μυστικά που δεν είχε ποτέ φανταστεί; Θα συνεχίσει να εθελοτυφλεί; Και όταν εμφανιστεί ο Μάριος, ο μεγάλος της έρωτας, τι θα κάνει; Θα τα τινάξει όλα στον αέρα; Θα καταφέρει τελικά να απαλλαγεί από τις ανασφάλειες και τις ερωτικές της εξαρτήσεις;
Μια ιστορία για τον μαγικό κόσμο της συνειδητότητας, όπου για να εκπληρωθούν τα όνειρα τίθεται μια ερώτηση: «Θέλεις να πούμε αλήθειες;»
Ένα βιβλίο για την Ελεονόρα που κάποτε έμοιαζε με πολλές άλλες γυναίκες.
Το μυθιστόρημα της Λένας Τερκεσίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.
Βρείτε το βιβλίο στις εκδόσεις Κέδρος

Κερδίστε το!
Το koukidaki προσφέρει το μυθιστόρημα της Λένας Τερκεσίδου σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 13 Φεβρουαρίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Η Λένα Τερκεσίδου ζει στην Αθήνα. Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται πλήθος βιβλίων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.
Έργα της: Έρωτας με την πρώτη μπουκιά, συλλογή διηγημάτων. Ταξιδευτής, 2008, 3η έκδοση – Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου με Γεύσεις και Βραβείο Καλύτερου Εξωφύλλου, Ισπανία 2008. Goodbye, κύριε Φρόυντ, μυθιστόρημα, Αρμός, 2012, 2η έκδοση.
Βιβλία για παιδιά: Οι θησαυροτροφές, Άγκυρα, 2006. Ο Σάκης Γαλατάκης σε επικίνδυνη αποστολή, Διάπλαση, 2006. Θέλεις να γίνουμε μιλκ-σέικ;, θεατρικό έργο, Διάπλαση, 2008. Ο Σάκης Γαλατάκης στο Φαστφουντοχωριό, Διάπλαση, 2009. Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας, Ταξιδευτής, 2009. Ο Σάκης Γαλατάκης στο Ζαχαροχωριό, Διάπλαση, 2010. Ο Χρυσοψαρένιος, Διάπλαση, 2010. Η επανάσταση της Ντένιας Ντοματένιας, Διάπλαση, 2010. Η Μάγισσα Τιβικουτή, Διάπλαση, 2010. Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά, Διάπλαση, 2012. Ερμής το άτακτο πόνυ, Διάπλαση, 2012. Το μυστικό του μάγου Τούμπα Τουλούμπα, Μίνωας, 2016. Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη, Μίνωας, 2016. To μυστικό του αρχαίου ναυαγίου, μυθιστόρημα, Μίνωας, 2016
Θεατρικό έργο για παιδιά: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας. (Θέατρο της Ημέρας 2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011, σε σκηνοθεσία Μάγκυ Μοντζολή και παιδαγωγική επιμέλεια (θεατρικό παιχνίδι) Λάκη Κουρετζή. Ανέβηκε, επίσης, από το Θέατρο της Ημέρας, 2015- 2016.) Aνατύπωση από τις εκδόσεις Μίνωας, 2016.
Βιβλία για διατροφή: Επιτέλους βρήκα τη δίαιτά μου, Καστανιώτης, 1999. 100 γρήγορες, νόστιμες και διαιτητικές συνταγές της Λένας, Καστανιώτης, 1999. Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών, Καστανιώτης, 2003. Πολύτιμες αρχαίες αφροδισιακές συνταγές, Καστανιώτης, 2003, Παγκόσμιο Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου Διατροφής σε διεθνή διαγωνισμό, Ισπανία 2004. Η δίαιτα που έκανε θεά την Αφροδίτη, Καστανιώτης, 2003, 3η αναθεωρημένη έκδοση 2010. Σύγχρονος Θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών, Διάπλαση, 2006. Εύκολες δίαιτες για γρήγορο και υγιεινό αδυνάτισμα, Διάπλαση, 2007. Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές, Διάπλαση, 2010, Διεθνές Βραβείο Υγείας και Διατροφής, Ισπανία 2010
Βρείτε την στο facebook

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη