Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γιάννος Λαμπής και Το σημάδι του ταύρου

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Γ.Λ.: Η επιθυμία μου να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να ξεφύγω από τα στερεότυπα και τα δεσμά των Θρησκειών μέσα από την Αλήθεια. Πιστεύω ότι οι Θρησκείες έχουν κληροδοτήσει την ανθρωπότητα με φοβίες με σκοπό να υποτάξουν και να καθοδηγούν τον απλό κόσμο σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Θεός είναι τιμωρός και εγωιστής, όπως τον παρουσιάζουν οι διάφορες Θρησκείες, αλλά τον νοιώθω σαν Πνεύμα Αγάπης και Συγχώρεσης. Η λύτρωση του ανθρώπου από την άγνοια και το ψέμα όπου βρίσκεται βυθισμένος, θα γίνει με την κριτική σκέψη και όταν τολμήσει να βγει έξω από του κανόνες και τις έτοιμες δοσμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Λ.: Αλήθεια.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Γ.Λ.: Δεν πρέπει να φοβάται την αμφισβήτηση γιατί είναι η πηγή της γνώσης. Έτσι όπως ακριβώς το φίδι που βλέπουμε να σέρνεται στο πάτωμα μέσα στο μισοσκόταδο, και που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κομμάτι σκοινί, πράγμα που διαπιστώνουμε μόλις η κάμαρα φωτιστεί, έτσι κι ο κόσμος που μας κάνουν να βλέπουμε οι Θρησκείες, φαντάζει στα μάτια μας απόλυτα πραγματικός, ωσότου φωτιστούμε με το φως της Γνώσης και της Αλήθειας, και τότε μόνο διαπιστώνουμε πως όλα είναι μόνο Θεός και Αγάπη. Ας τολμήσει λοιπόν να αμφισβητήσει και να γνωρίσει. Άλλωστε ο Θεός της Αλήθειας δεν πρέπει να φοβάται την αλήθεια.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Γ.Λ.: Η όλη υπόθεση του αρχινά και τελειώνει στο Ισραήλ. Είναι βασικά από εκεί που ξεκινά η Πανθρησκεία και η Παγκοσμιοποίηση. Περνά μέσα από τις κυριότερες εστίες των διαφόρων Θρησκειών, Τουρκιά, Βατικανό και Αγγλία. Η αναζήτηση της Αλήθειας είχε αρχίσει από τον πρώτο άνθρωπο και θα τελειώσει όταν δεν θα υπάρχουν πλέον άνθρωποι.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Γ.Λ.: Ποιος Θεός είναι αυτός που θέλει τόσο αίμα για να σβήσει τη δίψα της ματαιοδοξίας του;

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Όστρια προσφέρουν το μυθιστόρημα του Γιάννου Λαμπή σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στον ίδιο κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Κάντε like στη σελίδα των εκδόσεων Όστρια στο facebook για να μη χάνετε κανένα νέο!
Καλή τύχη!

Λίγα λόγια για την υπόθεση από το οπισθόφυλλο:
Η όλη ιστορία διαδραματίζεται στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ και Ιεροσόλυμα), Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), Ιταλία (Ρώμη) και Αγγλία (Μπαθ).
Κεντρικός μύθος γύρω από τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία και η πλοκή του βιβλίου, είναι η γνώση και η δύναμη που αποκτά ο κάτοχος του ειδωλίου του τραγόμορφου Διαβόλου Μπαθομέτ, η οποία ενισχύεται με τη διαβολική δύναμη που έχουν τα τριάντα αργύρια που πήρε ο Ιούδας για να προδώσει τον Χριστό. Σύμφωνα με το μύθο, η Μασονική κοινότητα πιστεύει ότι όταν αποκτηθεί η δύναμη αυτή, τότε θα πρέπει να εξαφανιστεί το Ιερό Ισλαμικό Τέμενος του Ομάρ που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ και την θέση του να πάρει ο Ιερός Ναός Του Σολομώντα ο οποίος βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Με αυτό τον τρόπο θα επέλθει η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Παγκόσμια Κυριαρχία του Μέγα Αρχηγού του Σύμπαντος.
Οι κρυφές ανασκαφές που διενεργούνται από την Τεκτονική Στοά των Ιεροσολύμων στα θεμέλια του ναού του Σολομώντα, βγάζουν στο φως το σατανικό ειδώλιο του Μπαθομέτ και δύο από τα αργυρά νομίσματα του Ιούδα. Ένα ανελέητο κυνηγητό αρχίζει τότε για την ανακάλυψη και των υπολοίπων είκοσι οκτώ αργυρίων.
Το βιβλίο του Γιάννου Λαμπή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

Δε τελειώσαμε εδώ. Ακολουθούν περισσότερα αποσπάσματα που ανιχνεύθηκαν -δημοσιεύθηκαν από τον συγγραφέα- στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

...Ο Σατανάς, παίρνοντας την μορφή του όφη, έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον παγκόσμιο κύκλο του με επιτυχία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια μας και στην έλευση του Μ.Α.Τ.Σ ( Μέγας Αρχιτέκτων Του Σύμπαντος)....

- Πόσο δίκαιο έχεις. Τόσα χρόνια μελετώ τον άνθρωπο και τις θρησκείες και το μόνο που έμαθα είναι ότι η πραγματική αλήθεια κρύβεται πίσω από την προσωπική και υποτιθέμενη αλήθεια. 
- Αυτό που σίγουρα έχω καταλάβει, με τα τόσα χρόνια που κουβαλώ στη ράχη και με τη τριβή μου με τις θρησκείες είναι ότι, με ή χωρίς θρησκεία, έχεις καλούς ανθρώπους να κάνουν καλά πράγματα και κακούς ανθρώπους να κάνουν κακά πράγματα. Αλλά για να έχεις καλούς ανθρώπους να κάνουν κακά πράγματα, χρειάζεται σίγουρα η θρησκεία. Επίσης, για εκείνο που είμαι πλέον πεπεισμένος χωρίς καμιά αμφιβολία είναι ότι η μεγαλύτερη θρησκεία είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι που ελευθερώνει το πνεύμα αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο...

Μην ψάχνεις τον Θεό μέσα στις Θρησκείες... ...Θα τον βρεις μέσα στα δάκρυα των ορφανών και των πεινασμένων...

...Άπλωσε τα τρεμάμενα μπράτσα του και πήρε το παιδί από τους ώμους. Το σήκωσε ψηλά και το κάθισε στα γόνατα του. Για κάποιες στιγμές ο χρόνος σταμάτησε. Ο αρχιεπίσκοπος πάγωσε και μετά άρχισε να τρέμει σύγκορμος. Το πρόσωπο του βάφτηκε στο κόκκινο. Ο ιδρώτας αυλάκωνε το στενό μέτωπο του. Αβίαστα έφερε το αριστερό χέρι του ψηλά και αγκάλιασε το παιδί. Η μπόχα από τον ιδρώτα ενός βρώμικου πάθους τύλιξε τον μικρό καθώς η αγκαλιά του αρχιεπισκόπου έγινε μια στενάχωρη φυλακή. Με το λιπόσαρκο μπράτσο του, τον έσφιξε πάνω στο κορμί του σαν μέγγενη. Ακινητοποιήθηκε. Προς στιγμή ο πάτερ Ριβέρα σκέφτηκε να κτυπήσει την πόρτα. Δίστασε. «Δεν είναι δυνατόν» συλλογίστηκε και κούνησε το κεφάλι του δυνατά, σάμπως να ήθελε να διώξει τις κακές σκέψεις που σαν μαύρες αράχνες άρχισαν να ροκανίζουν το μυαλό του. Το πρόσωπο τ’ αρχιεπισκόπου έλαμπε διαβολικά. Έσκυψε και φίλησε το δεξί ώμο του αγοριού. Τα καυτά του σάλια, η βρώμικη αναπνοή και ο ιδρώτας του, έκαναν το στομάχι του παιδιού να συσπάται από την αναγούλα και να πονά.
- Σε παρακαλώ Άγιε Πατέρα, άσε με, με τρομάζεις...

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη