Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο Studio Κυψέλης...

Σε μία ανάρτηση, όλες οι παραστάσεις και παραγωγές του Studio Κυψέλης για την καλλιτεχνική-δημιουργική χρονιά 2016-2017. Η δημοσίευση ενημερώνεται καθημερινά με όλα τα νέα του χώρου ενώ στο τέλος θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με το θέατρο και άλλους σχετικούς συνδέσμους.

Το τυχάρπαστο κοράκι
Ξέρουμε πολύ λίγα για τον Σαίξπηρ σαν άνθρωπο. Με το «Τυχάρπαστο Κοράκι»
ο Vincent Dowling καταδύεται δημιουργικά μέσα σε ερωτηματικά που υπάρχουν από αιώνες για την προσωπική ζωή του Βάρδου. Αυτό το δράμα-κωμωδία εστιάζει στην Σουζάννα Σαίξπηρ-Χωλλ, την κόρη του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και στον Ρίτσαρντ Μπέρμπαιητζ, τον σπουδαιότερο Ελισαβετιανό ηθοποιό.
Η πλοκή, τοποθετημένη στο 1616, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει την Σουζάννα να επισκέπτεται τον Μπέρμπαιητζ στο δημιούργημα του Σαίξπηρ, το θέατρο Γκλόουμπ, για να μάθει για τον πατέρα της. Ο Βάρδος πέρασε λίγο χρόνο με την οικογένειά του, εγκαταλείποντάς τους, όταν η Σουζάννα ήταν ακόμα παιδί. Ένιωσε παραμελημένη και υπέφερε από την απουσία του… όμως απολάμβανε την τιμή να είναι η κόρη του διάσημου συγγραφέα αλλά και την οικονομική επιτυχία. Αισθανόταν όμως οδύνη για την απουσία του πατέρα από τη ζωή της και ψάχνει να τον βρει εκεί που παραμένει ακόμα ολοζώντανος, μέσα στα έργα του.
Τελικά η Σουζάννα μαθαίνει να ακούει όχι μόνο τη φωνή του πατέρα της αλλά και της ανθρωπότητας στα περίφημα θεατρικά του λόγια, όπως συμβαίνει με τον κάθε θεατή της Τέχνης του στους αιώνες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση στην ιδιοφυΐα του Σαίξπηρ. Ο τίτλος του έργου προέρχεται από μια κριτική που του έκανε ο Ρόμπερτ Γκρην που του έκανε το 1592, όπου τον περιγράφει αρνητικά σαν «τυχάρπαστο κοράκι».
Στο έργο ενσωματώθηκαν τραγούδια του Σαίξπηρ στην αυθεντική τους μουσική.
Αφιλοκερδής προσφορά των παρακάτω συντελεστών:
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Ρίτσου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ρίτσου
Μουσική: James Van Kollenburg (διασκευή των τραγουδιών του Σαίξπηρ για πιάνο)
Παραγωγή (αφιλοκερδής προσφορά): ΣΚΗΝΗ ΕΛΙΚΩΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Ηθοποιοί:
Κωνσταντίνα Ρίτσου: ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΕΡΜΠΑΙΗΤΖ
Ιώ Ανδριανάτου: ΣΟΥΖΑΝΝΑ ΣΑΙΞΠΗΡ
Γιώργος Λιβανός: ΤΟΜΑΣ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ, ΟΘΕΛΛΟΣ
Σοφία Μπεράτη: τραγούδια Σαίξπηρ
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 20:30, Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στις 20:30, Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 20:30 και Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 20:30
Ελεύθερη είσοδος (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων)

*

Παιχνίδια εξουσίας
Ο Γιώργος Λιβανός συνεργάζεται για πρώτη φορά με την εταιρεία θεάτρου ΜΥΘΟΣ, με αφορμή ένα από τα τελευταία θεατρικά έργα που η αείμνηστη Νίκη Τριανταφυλλίδη σχεδίασε, μαζί με τον ίδιο, με σκοπό να παιχτεί. Το γεγονός λαμβάνει χώρα τώρα, με την ομάδα ΜΥΘΟΣ και πρωταγωνίστρια την κόρη της Νίκης, Ζωή.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ελληνικό σκεύασμα, για τα παιχνίδια που ενώνουν και χωρίζουν ανθρώπους στη σύγχρονη Αθήνα, όταν η ανάγκη επαγγελματικής κατοχύρωσης καλύπτει οποιαδήποτε άλλη. Τέσσερις ήρωες, πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, διεκδικούν την δική τους θέση στον ήλιο. Τι γίνεται όμως όταν ο στόχος και τα συμφέροντά τους διαφέρουν;
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
Κινηματογράφηση: Γιάννης Σολδάτος
Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Μουσική επιμέλεια-βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Βοηθός σκηνογράφου: Σάκης Κατερέλος
Βοηθός ενδυματολόγου: Βάνια Αλεξάντροβα
Μοντάζ: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Δρακοπούλου, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Ζωρζέτ Μιρόν και ο Βασίλης Σαμαριτάκης
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και κάθε Δευτέρα στις 21:00 για 6 μόνο παραστάσεις
Εντυπώσεις από την παράσταση θα βρείτε και εδώ!

Κερδίστε πέντε διπλές προσκλήσεις για την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2017. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους των κληρώσεων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 10 Ιουνίου και οι τυχεροί θα ενημερωθούν με μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Θα παραλάβουν την πρόσκληση μισή ώρα πριν την έναρξη από το ταμείο του θεάτρου.
k
Καλή τύχη!

*

Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ
Μια αναπόληση σ’έναν ανοιξιάτικο κήπο στην αιώνια πόλη. Μια γοητευτική ηθοποιός, χορτασμένη, αστή και μόνη, προσπαθεί να θυμηθεί τη ζωή της, τον έρωτα, όσους την αγάπησαν και όσους πρόδωσε. Δε μπορεί να θυμηθεί. Την πιέζει ο χρόνος.
Δε μπορεί ή δε θέλει να θυμηθεί την ζωή της; Η τρυφερή, ερωτική ιστορία της Κάρεν Στόουν επιστρέφει στον τόπο, το χρόνο και το χώρο που ένιωσε να παγώνει η ζωή της για να επανεξετάσει και να αναμετρηθεί… Να αναλογιστεί και να προσδιορίσει… Να συμπεράνει. Λεπτό προς λεπτό, οι μνήμες επιστρέφουν και ο απολογισμός θα έρθει αυτόματα. Η Κάρεν Στόουν αυτή τη φορά νίκησε. Κατάφερε να θυμηθεί ποιά πραγματικά ήταν.
Το εξαιρετικό δράμα της Μαίρης Μιχαλάτου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.
Περισσότερα για την παράσταση θα διαβάσετε εδώ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
Σκηνικά- κοστούμια: Γιοβάνννα Πρασίνου
Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν
Την παράσταση συνοδεύει μουσικά η Νίκη Γκουντούμη
Πρωταγωνιστούν: η Καίτη Ιμπροχώρη στο ρόλο της Κας Στόουν
Και οι: Αγησίλαος Σιούνας, Μαρία Δρακοπούλου, Ζωρζέτ Μιρόν, Βασίλης Θεοδώρου, Νίκος Χαλατζίδης
Τραγουδά η σοπράνο Σοφία Μπεράτη
Χορεύει ο Κωνσταντίνος Μενούνος
Guest star: Μάγος Luigello
Φωτογραφίες: Κώστας Βολιώτης
Κινηματογράφηση: Αντώνης Μανδρανής
Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Από 22 Μαρτίου κάθε Τετάρτη στις 21:15
*

Μπήκε γαμπρός και βγήκε... νύφη!
Ο φτωχός χωρικός Ακάκιος Σμπάρος από την ορεινή «Άνω Γλυκόριζα», ενώ βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα, να παντρέψει την μονάκριβη κόρη του Ζαμπέτα ή να πουλήσει την μονάκριβη κατσίκα του Χιονάτη, ακούει έντρομος τον ήχο του αεροπλάνου, που προσγειώνει στο κατώφλι του σπιτιού του την μεγαλοβιομήχανο Σούζυ Τζακπότ από τις Η.Π.Α.!
Αλλά πριν προσγειωθεί το υπερατλαντικό αεροπλάνο στην Άνω Γλυκόριζα καταφθάνει στο χωριό ένα υπεραστικό λεωφορείο από την Άνω Ηλιούπολη με επιβάτη τον καλοκάγαθο γεωπόνο Θαλή Αειθαλή, του οποίου η υπερπροστατευτική μητέρα Λαμπετώ Αειθαλή, ερωτεύεται παράφορα τον περίφημο συνδικαλιστή εστιατορίων Παρασκευά!
Παραγωγή: Θεατρικός Οργανισμός Λαοθέατρο
Θεατρικό κείμενο-σκηνοθεσία: Δημήτρης Βασιλειάδης
Παίζουν: Δημήτρης Βασιλειάδης, Ελισάβετ Νομικού, Χρύσα Πολυζώη, Δημήτρης Μιχαήλ, Γιώργος Παλαιολόγος, Βεατρίκη Ανδριώτη
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Κρατήσεις στο 6944146288
Κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 19:00

***

Το κορίτσι του μόλου
«Φοβάσαι τη θάλασσα;»
Ένα παράξενο κορίτσι τριγυρνά τα μεσάνυχτα στο μόλο. Ένας μποέμ φοιτητής της Νομικής αναγκάζεται να συγκατοικήσει με έναν θρησκόληπτο φοιτητή της Θεολογίας. Μια κωμικοτραγική συγκατοίκηση που αναστατώνεται από το παράξενο κορίτσι. Σε ρόλο παρατηρητή ένας φαινομενικά ακίνδυνος ζητιάνος.
Τότε… όλα ανατρέπονται.
«Η ζωή είναι σαν την άμμο. Όσο κι αν προσπαθήσεις να την φυλακίσεις στη χούφτα σου, κόκκοι γλιστρούν και χάνονται για πάντα».
Κείμενο: Γεώργιος Φραγκούλης
Σκηνοθεσία: Βίβιαν Ιωάννου
Σκηνικά - Κουστούμια: Αλεξία Πετροπούλου
Σχεδιασμός Φώτων: Ιπποκράτης
Μουσική Επιμέλεια: Γεώργιος Φραγκούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος
Σχεδιασμός Αφίσας: Βαγγέλης Γαλατάς
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Γιάννης Γκανάς
Trailer: Habbs Productions
Διάρκεια: 70 λεπτά
Παίζουν: Κώστας Ζέκος, Βίβιαν Ιωάννου, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος
Από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Πέμπτη στις 21:15

***

ΛΕΝΤΣ
Του Γκέοργκ Μπύχνερ
Σ’ ένα μέσο αστικό σπίτι, ένας πάστορας και η γυναίκα του έχουν φτιάξει μία φωλιά με ισχυρή ακτίδα φωτός, πράγμα το οποίο έχει γίνει γνωστό σε μακρινούς και κοντινούς φίλους, με αποτέλεσμα να επιζητούν τη συναναστροφή της. Ο Λεντς εισβάλλει και προσπαθεί να βρει την προσωπική του ηρεμία που θα τον «θεραπεύσει» από τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του αλλά ταυτόχρονα θα τον βοηθήσει να ολοκληρώσει τη συγγραφική πορεία του. Πόσο είναι εφικτό; Όταν ένα φως συναντά ένα άλλο, ενώνονται ή κατ’ανάγκη χωρίζουν;
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψυχογράφημα-πραγματική ιστορία που εξετάζει την πορεία ενός ιδιοφυούς συγγραφέα προς την τρέλα αλλά και κατά πόσο αυτή επηρεάζεται από το περιβάλλον, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα κοινωνικά αδιέξοδα. Υπάρχει ταύτιση μεταξύ της προσωπικής αναζήτησης του μέσου σύγχρονου ανθρώπου και της τρέλας;
Περισσότερα για την παράσταση εδώ!
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός σε ελεύθερη θεατρική απόδοση της Ροζίτας Σώκου
Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Αγραπίδη
Μοντάζ: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Κώστας Βολιώτης
Πρωταγωνιστούν: Ζαχαρίας Ρόχας, Τέτη Σχοινάκη, Μιχάλης Αλικάκος, Νίκος Καραγιώργης, Νίκος Χαλατζίδης, Ειρήνη Καρπούζη
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου 2016 κάθε Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 19:00
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

***

Ο Fellini και τα όνειρα των κλόουν
Μετά την επιτυχία του Παζολίνι*, οι Θεατρίνων Θεατές, ο Γιώργος Λιβανός και ο Γιάννης Σολδάτος επιστρέφουν με μια εντυπωσιακή παραγωγή για τον Fellini. Πρόκειται για μια πρωτότυπη κωμωδία-μιούζικαλ με πολύ χρώμα, τρυφερότητα, χιούμορ, μουσική, τραγούδια... και μια διανομή που μας υπόσχεται το εξαίρετο αποτέλεσμα για το οποίο ήδη εργάζονται τέσσερις μήνες. Ο Γιάννης Σολδάτος σκιαγραφεί την προσωπικότητα του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη μέσα από τα έργα του, τις πιο αγαπημένες του ταινίες (Dolce Vita, Tο πλοίο φεύγει, Σατυρικό, Ρώμα, Νύχτες της Καμπίρια, La strada, Η πόλη των γυναικών, Βοκάκκιος ΄70, Το όνειρο του φεγγαριού, Ο Λευκός Σεΐχης, Καζανόβας, Amarcord...) οι οποίες παίρνουν και πάλι μορφή μαζί με τους μυθικούς σταρ:  Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, Αννίτα Έκμπεργκ, Τζουλιέττα Μασσίνα, Κλαούντια Καρντινάλλε, Σάντρα Μίλο, Ρομπέρτο Μπενίνι όπως και με τους κινηματογραφικούς του ήρωες, τον Ζαμπανό, την Σαρακίνα, τον Παπαράτσι κ.ο.κ.
Σκηνοθεσία-φωτισμοί-στίχοι: Γιώργος Λιβανός
Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη
Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Αγρυπίδη
Χορογραφίες: Σίμωνας Πάτροκλος
Μοντάζ: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Ζώης Σφακιανάκης
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Λιβανός, Αλέξανδρος Αθανασίου, Σοφία Μπεράτη, Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Ελένη Μπέη, Κωνσταντίνος Μενούνος, Ζωρζέτ ΜιρόνΓιάννος Θεοδούλου, Σωτήρης Αντωνίου.
Προγραμματισμένη πρεμιέρα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Ρωτήστε για τα μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές, θεατές άνω των 65 ή ανέργους. Ατέλειες δεκτές.

***

Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη
Κρατήσεις θέσεων: 210 8819571

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη