Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Εσείς άραγε τι προτιμάτε, την άναρχη δικαιοσύνη ή αυτή που αποδίδεται από το επίσημο κράτος;

Το παρόν βιβλίο με συνεπήρε για το γεγονός πως μας θέτει ένα τεράστιο δίλημμα που στοχεύει στην προσωπική μας ηθική. Εσείς προτιμάτε άραγε την άναρχη δικαιοσύνη όσων παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους ή εκείνης που αποδίδεται από το επίσημο κράτος;
Οι συγγραφείς Λότε και Σόρεν Χάμερ μας βάζουν αμέσως στον κυκλώνα των γεγονότων της ιστορίας τους, με τέτοιο τρόπο ώστε γνωρίζοντας ή μαντεύοντας από τα συμφραζόμενα την ψυχοσύνθεση του εκάστοτε πρωταγωνιστή, να μας βοηθά ώστε να επικεντρωθούμε κατόπιν -λόγω και του τρόπου γραφής των δημιουργών- στην επίλυση του μυστηρίου.
Οι γλαφυρές εικόνες που περνούν από τα μάτια μας, μας οδηγούν εξαρχής στον παράξενο άντρα με το προσωνύμιο «Αναρριχητής», στους 5 νεκρούς άντρες που είναι κρεμασμένοι τελετουργικά στην οροφή του γυμναστηρίου του σχολείου Λάνγκμπεκ στο Μπάγκσβερντ της Δανίας, όπως και στον μυστηριώδη επιστάτη Πέρ Κλάουσεν και στον αστυνομικό επιθεωρητή Κόνραντ Σίμονσεν που σπεύδει εκεί με την εμπειρότατη ομάδα του.
Η κοινή διαπίστωση είναι πως το τελετουργικό της εκτέλεσης είναι που διαφοροποιεί αυτή τη πράξη από μια ομαδική δολοφονία.
Αρχικά το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στον τόπο του εγκλήματος και στον επιστάτη του σχολείου, τον Πέρ Κλάουσεν, που εντοπίζεται μεθυσμένος το ίδιο πρωί από τους αστυνομικούς, λέγοντας πως αγνοεί το συμβάν με τα πτώματα στο χώρο του γυμναστηρίου. Όμως όπως γίνεται άμεσα κατανοητό ανακρίνοντάς τον, κρύβει πολλά περισσότερα από αυτά που υποστηρίζει.
Μετά από έρευνα στο παρελθόν του, διαπιστώνεται πως …γεννήθηκε το 1941 στην Κοπεγχάγη. (…) Το 1948 γεννήθηκε η μικρή του αδερφή, η Άλμα Κλάουσεν. (…) Ο Κλάουσεν αποφοίτησε το 1965 αριστούχος, (…) βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου και κατόπιν ανελίχθηκε γρήγορα σε προσοδοφόρες εργασίες όσον αφορά την επαγγελματική του αποκατάσταση, έχοντας ωστόσο την αντίθετη πορεία στην προσωπική του ζωή. Κάτι, που στην συνέχεια τον συμπαρέσυρε φέρνοντάς τον στην τωρινή του κατάσταση, ώστε να κατέχει την θέση ενός απλού επιστάτη.
Ωστόσο, όταν οι αρχές ανακρίνουν την αδερφή του, την Άλμα Κλάουσεν, εκείνη ισχυρίζεται στον αντίποδα πως στον Πέρ αρέσει πράγματι να σκανδαλίζει τους ανθρώπους, όπως σπάνια το κάνει κακοπροαίρετα, και αν προσπαθεί να σας ξεγλιστρήσει, είναι απλώς για να αποδείξει πως μπορεί να το κάνει.
Στην διάρκεια της ανάγνωσής μας κάνουν την εμφάνισή τους και διάφοροι άλλοι νέοι χαρακτήρες στο κυνήγι της αλήθειας σχετικά με τους αποτρόπαιους φόνους. Παράλληλα με τις έρευνες, μας παρουσιάζονται και οι δικές τους, προσωπικές ιστορίες, όπως του επιχειρηματία Έρικ Μέρκ, του αγρότη Στίγκ Άγκε Θόρσεν και της νοσοκόμας Χέλε Σμίντ Γιόργκεσεν.
Κι όσο προχωράει ιστορία τόσο γνωρίζουμε και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα προσωπικά κίνητρα των καινούριων εμπλεκομένων, όπως επίσης την σύνδεσή τους καθώς και τις φιλοδοξίες τους.
Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο επιθεωρητής είναι πολλά:
Καταρχήν το ότι έρευνές τους περιέρχονται σε αδιέξοδο, καθώς αντιμετωπίζουν κάτι που προφανώς σχεδιάστηκε επιμελώς εδώ και καιρό.
Αφετέρου, όσο δεν βρίσκουν τον δράστη αυτών των πράξεων, δέχονται την οργισμένη επίθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα η μόνιμη επικριτής του επιθεωρητή είναι η ρεπόρτερ Άννι Στάαλ, η δημοσιογράφος της Dagbladet, την οποία ο Σίμονσεν θα ήθελε να δει να απελαύνεται από τη χώρα.
Το κλειδί για την άκρη του νήματος, ξεκινά όταν ταυτοποιούν τα θύματα και την σχέση που αυτά είχαν μεταξύ τους. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υπαινίσσεται από άλλες χώρες στις εκάστοτε Δανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο πως οι αρχές της χώρας μας (της Δανίας) εσκεμμένα αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι πέντε δολοφονημένοι άντρες ήταν…
Ποιο είναι άραγε το κοινό, σκοτεινό μυστικό που συνδέει τους 5 εκείνους ανθρώπους;
Άραγε ο θάνατός τους ήταν μια κίνηση τυφλής εκδίκησης ή επιλογή προσωπικής λύτρωσης;
Τα όσα θα διαδραματιστούν στην συνέχεια αυτής της αστυνομικής περιπέτειας είναι σίγουρο πως θα κρατήσουν σε εγρήγορση το ενδιαφέρον σας, παιδεύοντας παράλληλα και την κρίση σας για το τί είναι τελικά το σωστό και ποιο το λάθος...
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου
Το μυθιστόρημα των Λότε και Σόρεν Χάμερ, Εκδικητές, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Μίνωας προσφέρουν το μυθιστόρημα των Λότε και Σόρεν Χάμερ, Εκδικητές, σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 9 Φεβρουαρίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Σύντομη περιγραφή:
Ένα κρύο δευτεριάτικο πρωινό, λίγο προτού αρχίσει το σχολείο, δύο παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Τα γυμνά πτώματα πέντε βάναυσα παραμορφωμένων αντρών κρέμονται από την οροφή του γυμναστηρίου. Ο επιθεωρητής Κόνραντ Σίμονσεν και η ομάδα του από Τμήμα Ανθρωποκτονιών καλούνται να διαλευκάνουν την ειδεχθή υπόθεση: Τα πέντε θύματα κρέμονται σε γεωμετρική διάταξη, ενώ η σκηνή θυμίζει δημόσια εκτέλεση.
Όταν οι ταυτότητες των πέντε αντρών και η ανατριχιαστική σχέση μεταξύ τους διαρρέουν στον Τύπο, η αστυνομία της Κοπεγχάγης δεν αργεί να εντοπίσει το σκοτεινό κίνητρο πίσω από τις δολοφονίες. Η διαρκώς αυξανόμενη δημόσια κατακραυγή φέρνει αντιμέτωπο τον επιθεωρητή Σίμονσεν με την κοινή γνώμη καθώς και με ομάδες τιμωρών που θέλουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Μια ματιά στο ζήτημα της δικαιοσύνης και της αυτοδικίας.
Οι Εκδικητές είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα πιστό στην υποβλητική παράδοση της ευρωπαϊκής νουάρ λογοτεχνίας.

Η Λότε Χάμερ γεννήθηκε το 1955 στη Δανία. Τελείωσε την εκπαίδευσή της ως νοσοκόμα το 1977. Εργάστηκε σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Γροιλανδία. Το 2006 ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Από το 2010 έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων.
Ο Σόρεν Χάμερ γεννήθηκε το 1952 στη Δανία. Είναι πτυχιούχος της παιδαγωγικής ακαδημίας, ωστόσο εργάστηκε ως προγραμματιστής. Είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και από το 2010 απασχολείται κυρίως με το γράψιμο.
Τα αδέλφια Λότε και Σόρεν ξεκίνησαν να γράφουν μαζί το 2004. Οι Εκδικητές είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς με ήρωα τον επιθεω­ρητή Σίμονσεν. Στη Δανία κυκλοφόρησε το 2010 και ξεπέρασε τα 100.000 αντίτυπα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 5 βιβλία στην ίδια σειρά, ενώ οι Εκδικητές έχουν κυκλοφορήσει σε 22 χώρες.

Οι πλαγιογραμμένες φράσεις είναι αποσπάσματα από το μυθιστόρημα και συγκεκριμένα από τις σελίδες 176, 77, 78, 142, 92 και 199

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη