Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ηρακλής

Η ζωή και οι άθλοι του

Για το έργο...
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά όλοι, η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει γράψει, σκηνοθετήσει και ανεβάσει πολλά έργα για παιδιά με τεράστια επιτυχία, όλα αυτά τα χρόνια, και πάντα με απόλυτο σεβασμό προς τους μικρούς θεατές, την τεκμηρίωση των ιστοριών, την ποιότητα και την καλαισθησία του θεάματος. Και κάθε χρόνο προκύπτει το ερώτημα ποιά θα είναι η επόμενη παράσταση.

Φέτος, λοιπόν, μαθαίνουμε από το δελτίο τύπου ότι ζητήθηκε από τα ίδια τα παιδιά να ψηφίσουν το έργο που θα ήθελαν να δουν κι εκείνα, ανάμεσα σε τρεις τίτλους που τους δόθηκαν, επέλεξαν τον Ηρακλή. Η ίδια η Κάρμεν Ρουγγέρη όμως στον προλογισμό της διευκρίνισε και ένα άλλο -ίσως και σοβαρότερο- κίνητρο. Είδα τυχαία ένα από αυτά τα dvd που μπαίνουν σε όλα τα σπίτια και τρόμαξα από τις ανακρίβειες της ζωής του ήρωα εξήγησε, για να συμπληρώσει ότι της ήταν αδύνατο να ησυχάσει στην ιδέα ότι αυτήν την διαστρεβλωμένη ιστορία έβλεπαν χιλιάδες παιδιά. Και ορίστε, μερικούς μήνες μετά, που ο μεγαλύτερος των Ηρώων, ο Ήρωας των ηρώων, απέκτησε την παραμυθένια του διάσταση δια χειρός της ίδιας σε μια παράσταση βασισμένη σε ό,τι έχει γραφτεί για εκείνον, πλήρως τεκμηριωμένη, που προέκυψε μέσα από μια μεγάλη μελέτη της Μυθολογίας.
Τα παιδιά διασκεδάζουν, χαίρονται με τα κατορθώματα τού Ηρακλή αλλά σχηματίζουν και μια σαφή εικόνα για εκείνον, δε μπερδεύονται με ασάφειες και λάθος πληροφορίες ενώ, παράλληλα, διδάσκονται να χρησιμοποιούν το μυαλό τους ώστε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και να δίνουν λύσεις, ότι δε μετράει μόνο να έχεις τη μεγαλύτερη δύναμη, ότι δεν πρέπει να κάμπτεσαι μπροστά στις προκλήσεις, ότι μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα κι αν ο στόχος σου φαίνεται αδύνατος... εντέλει τον ηρωισμό από τον πιο αγαπητό ήρωα της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα μάθουν (θα μάθουμε) για τη γέννησή του, πώς μεγάλωσε, τη ζωή του, τους άθλους του ως και το θάνατό του και τη μετάβασή του στον Όλυμπο με τιμές όπου θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος. Επίσης θα μάθουν και για την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων.
Στην παράσταση...
Φανταστείτε ένα υπερθέαμα άψογα δουλεμένο, μια επαγγελματική δουλειά με υπέροχη παραστασιοποίηση, ταλαντούχους και αξιολογότατους συνεργάτες που συμβάλουν στο τελικό υπέροχο αποτέλεσμα και πάμπολλους μικρούς θεατές που μαγεμένοι παρακολουθούν τα κατορθώματα του ήρωά τους -καλύτερη επιβεβαίωση από τα μάτια και τις αντιδράσεις των παιδιών δε θα βρεις- και θα καταλάβετε τί πρόκειται να δείτε.
Επί σκηνής ένδεκα ηθοποιοί σαρώνουν κυριολεκτικά το χώρο, παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, υποδυόμενοι όλα τα πρόσωπα -που δεν είναι καθόλου λίγα-, ξαναζωντανεύουν τη ζωή και τους άθλους του ήρωα με τη βοήθεια των καταπληκτικών σκηνικών ενώ αλλάζουν δεκάδες κοστούμια ειδικά φτιαγμένα για την παράσταση. Η Χριστίνα Κουλουμπή συνεχίζοντας τις επιτυχημένες συνεργασίες της σε αυτό το είδος θεάτρου-θεάματος προσφέρει το καλύτερο δυνατό τόσο στα σκηνικά όσο και στο σχεδιασμό όλων των κοστουμιών, ο Πέτρος Γάλλιας ανέλαβε την αρμονική κίνηση και τις χορογραφίες και ο Ανδρέας Κουλουμπής την επιλογή των τραγουδιών και τους στίχους. Το θέαμα θα σας κερδίσει εύκολα χωρίς να σας ξεγελάει με "φθηνά τεχνάσματα", στοιχείο που θα εξακριβώσετε και στις αληθοφανείς οπλομαχίες από τον Κωνσταντίνο Μπουμπούκη.

Φαντάζομαι ότι μια πρόσκαιρη επιτυχία μπορούν να την έχουν όλοι όμως μια συνέχεια άκρως επιτυχημένων παραστάσεων για σειρά ετών δεν είναι καθόλου εύκολο, κι αυτό είναι μια σπουδαία κατάκτηση για την μαέστρο όλης αυτής της υπέροχης ομάδας, την Κάρμεν Ρουγγέρη που, σαφέστατα, αυτή τη στιγμή, είναι η κορυφαία στο είδος και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά της είναι σίγουρο ότι επιλέγονται με αυστηρότητα ώστε να είναι οι καλύτεροι.
Κλικ για περισσότερα της Τζένης
Συντελεστές:
Κείμενο-σκηνοθεσία-αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση-video art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι-επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Γράπας
Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη
Artwork: Λουκάς Μελάς

Παίζουν: Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Ίρις Πανταζάρα, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γρηγόρης Τουμασάτος, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Κάθε Κυριακή για κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:30 & 15:30
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα
Λήξη: Κυριακή των Βαΐων
Για τα σχολεία και τους συλλόγους, διοργανώνονται παραστάσεις τις καθημερινές τα πρωϊνά, κατόπιν συνεννόησης.
Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Δευτέρα ως– Παρασκευή 08:30-14:30 στο 2155508270 & 2103418579, e-mail: k.rouggeriskini1@gmail.com

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Σημειώστε:
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης απευθύνει κάλεσμα στους ξένους επισκέπτες της πόλης που αναζητούν την ουσιαστική επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό, που δε στέκονται σε μία «επιφανειακή» και «τυποποιημένη» σχέση με την πρωτεύουσα, αλλά επιθυμούν να τη γνωρίσουν βαθύτερα, γνωρίζοντας κάθε της πρόσωπο, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανάδειξης της Αθήνας σε δημοφιλή προορισμό City Break τουρισμού ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες της πόλης με την παράσταση «ΗΡΑΚΛΗΣ, η ζωή και οι άθλοι του» με αγγλικούς υπέρτιτλους.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη