Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γαβρίλης Ιστικόπουλος και τα Εσύ του έρωτα

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Γ.Ι.: Ο βαθύς μου έρωτας για την ποίηση της ζωής!

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Ι.: Έρωτας.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Γ.Ι.: Να το ''φωνάζει'' δυνατά μέσα του.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Γ.Ι.: Στις Κυκλάδες στην Τήνο και στα Δωδεκάνησα στην Πάτμο!

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Γ.Ι.: Η απόφαση έχει βγει...
Κι αίμα να βρέξει ο ουρανός
Εμείς θα οργώσουμε!

Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Οι αξίες μας είμαστε εμείς

Ας εισηγηθούμε με επιχειρήματα στον εαυτό μας
την αέναη λυτρωτική Επανέγερση του Νου!
Ας τραγουδήσουμε, μαζί με εκείνο το παιχνιδιάρικο
αηδόνι της καρδιάς μας, το ιντερμέδιο της χαράς!
Ας γιορτάσουμε, παρέα με τις επαναστατημένες Άνοιξες
του μυαλού μας, την ανθοφορία των Ιδεών μας!

Ας καταδείξουμε θριαμβικά στον αλλοπρόσαλλο τούτο κόσμο
την αχειροποίητη καλαισθησία των Ονείρων μας!
Ας αποθεώσουμε με οδηγό τα νεογέννητα αστέρια τ' Ουρανού μας
τον ένα, τον μοναδικό κι ανομολόγητο Έρωτάς μας για τη ζωή!
Ας παλέψουμε για την σπορά και καλλιέργεια του Πνεύματος
με τη δύναμη που η Αγάπη αντιμάχεται το μίσος!

Και στην άσπρη μεταξένια χαίτη του πουλαριού του Ανέμου μας,
ας πλέξουμε με χαρά τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας!

Το Σύμπαν είμαστε Εμείς! Οι αξίες μας είμαστε Εμείς!


Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Όστρια προσφέρουν την ποιητική συλλογή του σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί στις 16 Μαρτίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Κάντε like στη σελίδα των εκδόσεων Όστρια στο facebook για να μη χάνετε κανένα νέο!
Καλή τύχη!

Ο Γαβρίλης Ιστικόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες εκ Πόντου και Καππαδοκίας και µεγάλωσε σε µια λαϊκή γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Απ’ τα γυµνασιακά του χρόνια άρχισε να σκαρώνει στίχους στα πιο απίθανα σημεία, αφού η παρόρµηση δεν του άφηνε την πολυτέλεια να έχει πάντα µαζί του τετράδιο και µολύβι. Από τότε συµµετέχει ανελλιπώς σ’ όλους τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήµατα της εποχής, διαµορφώνοντας τη συνείδηση µιας νιότης που παλεύει, µέχρι τώρα, να κρατήσει ζωντανή την ιδέα της αδελφοσύνης.
Εργάστηκε από µικρός στην Εριοϋφαντουργία, αργότερα στις Αεροµεταφορές και τελευταία στον Ασφαλιστικό Κλάδο.
Το 1973 γνωρίζει τον ποιητή της Ρωµιοσύνης Γιάννη Ρίτσο και αµέσως αρχίζει μεταξύ τους µια φιλία που έµελλε να γίνει ο καταλύτης της µετέπειτα υπαρξιακής του διαµόρφωσής και συγκρότησης. Ταξιδεύει µε όλα τα µέσα στις εσχατιές της Ελλάδας, απαθανατίζοντας µε τον φακό της µηχανής του τα απόκρυφα της κάλλη, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσµου, αποκοµίζοντας βιώµατα και εµπειρίες, που άφησαν βαθύ το χνάρι τους στα γραπτά του.
Το 1991 συναντά τον µεγάλο ποιητή Θανάση Άνθιµο - Μιαούλη (τρισέγγονο του Υδραίου ναυάρχου, που τον προτρέπει και τον βοηθάει να εκδώσει «Το άνθος της µπαµπακιάς» το 1992 (εκδόσεις Αίολος), το οποίο επανεκδίδεtαι το 2013 (Ανεμος εκδοτική). 
Το ίδιο ποιητικό έργο, μεταφράστηκε το 2014 στα Γαλλικά και παρουσιάστηκε με επιτυχία μαζί με επιλεγμένα ποιήματα από πέντε ακόμα συλλογές στις 21 Απριλίου στην πόλη Τουρ της Γαλλίας.
Τον Σεπτέμβρη του 2015 προσκαλεσμένος του περίφημου Φεστιβάλ Τήνου, παρουσίασε πρωτότυπο αφιέρωμα στον δάσκαλο και εμπνευστή του, τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους. Από το 2002 ζει µόνιµα στο Πόρτο Ράφτη, έχοντας µέχρι τώρα ολοκληρώσει 14 ακόμη ποιητικές συλλογές, ένα λογοτεχνικό δοκίμιο για το Ελληνικό τραγούδι και ένα µυθιστόρηµα (νουβέλα).

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη