Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Χάρης Λιαντζίρης και Οι γρίφοι του θανάτου

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Χ.Λ.: Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με έρευνες στον χώρο του μυστικισμού και γενικά των μυστικιστικών οργανώσεων. Το να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει λίγες πληροφορίες για το θέμα του μασονισμού και της θρησκείας, ήταν κάτι που ήθελα πολλά χρόνια να κάνω. Δεν ήταν εύκολο… ήταν πολύ λεπτό το θέμα και να το ενσωματώσεις σε ένα γρήγορο μυθιστόρημα με δυσκόλεψε αρκετά. Με λίγα λόγια, για να απαντήσω και στην ερώτηση σας, το θέμα της ιστορίας ήταν κάτι που το επεξεργαζόμουν στο μυαλό μου εδώ και χρόνια.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Χ.Λ.: Στο γραφείο του σπιτιού μου, βουτηγμένος σε χιλιάδες έγγραφα ιστορικά, και στοιχεία που θα με βοηθούσαν να προχωρήσω την ιστορία μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Χ.Λ.: Ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο πριν από τρία χρόνια. Σε τρεις μήνες ολοκλήρωσα την ιστορία, μα όταν το διάβασα κατάλαβα πως ήταν για τα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα ήταν να το σβήσω και να το γράψω από την αρχή. Αυτή η διαδικασία έγινε άλλες τρεις φορές. Με λίγα λόγια, ξεκίνησα να γράφω την αρχική μορφή του βιβλίου πριν από τρία χρόνια και το ολοκλήρωσα το καλοκαίρι.

 Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Χ.Λ.: Δυνατό. Ιδιαίτερο.

 Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Χ.Λ.: Είναι ένα θρησκευτικό θρίλερ, με στοιχεία τρόμου, αστυνομικού και φαντασίας. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Βατικανό με κύριους πρωταγωνιστές μία πράκτορα της  CIA, έναν αστυνόμο και έναν καθηγητή ιστορίας. Η ιστορία έχει να κάνει με μια σειρά από εγκλήματα που ξεκινάνε στην πρωτεύουσα των καθολικών. Εγκλήματα που ακολουθούνται από διάφορους γρίφους, που προέρχονται από μια από τις μεγαλύτερες μυστικιστικές οργανώσεις του πλανήτη. Καθ' όλη την ιστορία, οι τρεις πρωταγωνιστές παλεύουν με τον χρόνο για να λύσουν τους γρίφους και να βρουν ποιος θα είναι το επόμενο θύμα της αδελφότητας.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Χ.Λ.: Τους πολύπλοκους χαρακτήρες και τις πολλές ιστορικές αναφορές.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Χ.Λ.: Η Πράκτορας Σάντρα Μπράουν. Αρχικά, γιατί είναι γυναίκα και κατά δεύτερον για τον δυναμισμό της.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Χ.Λ.: Θέλω να πιστεύω πως θα του προσφέρει την ψυχαγωγία που θέλει να του προσφέρει ένα βιβλίο του είδους και πως θα περάσει μέρες διαβάζοντας ένα βιβλίο εξακοσίων σελίδων ευχάριστα.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Χ.Λ.: Οι λάτρεις του μυστηρίου και του τρόμου.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Χ.Λ.: Το προτείνω σε όσους ψάχνουν κάτι γρήγορο και δυνατό.

Γιατί δεν πρέπει;
Χ.Λ.: Δεν το προτείνω σε όσους δεν αντέχουν τις ιστορίες τρόμου. Το βιβλίο είναι γενικά πολύ σκληρό, με αρκετές σκληρές εικόνες και σίγουρα δεν το προτείνω σε ανήλικα παιδιά και σε όσους δεν αντέχουν τις βίαιες εικόνες.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Χ.Λ.: Σε όλα τα βιβλιοπωλεία, εκτός του Public και πολύ πιο εύκολα, στέλνοντας ένα μήνυμα στην σελίδα του εκδοτικού ή και ακόμη και στην δική μου προσωπική σελίδα στο facebook.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Χ.Λ.: Μπορείτε να με βρείτε στο προφίλ μου στο facebook και στην σελίδα μου στο goodreads/ Χάρης Λιαντζίρης.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Χ.Λ.: Ροκ τραγούδι!

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Χ.Λ.: Στίβεν Κινγκ.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Χ.Λ.: Σίγουρα με κατευθύνουν κι αυτοί. Είπαμε, είναι πολύπλοκοι χαρακτήρες.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Χ.Λ.: Και τα δύο. Σίγουρα χρειάζεται φαντασία, αλλά χρειάζεται και πολύ εξάσκηση. Η φαντασία από μόνη της δεν φτάνει για να αναπτύξεις μια πλοκή με πλούσιους χαρακτήρες, δυνατές σκηνές και ανατροπές.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Χ.Λ.: Στην Ελλάδα; Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να πούμε ότι ένα βιβλίο είναι επιτυχημένο στην χώρα μας, όταν το αναγνωστικό κοινό είναι δυστυχώς ελάχιστο. Για να απαντήσω στην ερώτηση σας πάντως, για μένα ένα βιβλίο είναι επιτυχημένο, όταν προσφέρει στους αναγνώστες αυτά ακριβώς που ήθελες όταν το έγραφες.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Χ.Λ.: Ποτέ δεν θα μπορέσει να γίνει κατάχρηση με κάτι τόσο όμορφο, όσο ένα βιβλίο.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Χ.Λ.: Είναι νωρίς ακόμη για τίτλους. Ο τίτλος μπαίνει στο τέλος, κι εγώ έχω πολλά κεφάλαια να γράψω ακόμη!
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ

Στην περίληψη λέει:
Ένας νεκρός στην Νεκρόπολη, του Βατικανού. Μια απαγωγή που απειλεί την καθολική εκκλησία, και ένα άρρωστο παιχνίδι με σύμβολα, γρίφους και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του Δάντη.
Ο αστυνόμος Μαρτίνεζ σε συνεργασία με την CIA πρέπει να βρει τον δολοφόνο, πριν ξανασκοτώσει. Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Να λύσουν τους γρίφους και να αποκωδικοποιήσουν τα σύμβολα που τους αφήνει ο δολοφόνος. Μόνο έτσι θα βρουν το επόμενο θύμα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να σώσουν την εκκλησία από μια ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο καθηγητής Πάμπλο Ροντρίγκεζ –ειδικός στην ιστορία και τον αποκρυφισμό – έρχεται στην Ρώμη για να τους βοηθήσει. Γρήγορα καταλαβαίνουν πως μπορεί να μην έχουν να κάνουν με έναν δολοφόνο, αλλά με μια μεγάλη αδελφότητα. Μια αδελφότητα που κινείται στα χνάρια των Ναϊτών, των Πεφωτισμένων και του Παγανισμού.
Σε μια μάχη με τον χρόνο, ο καθηγητής Ροντρίγκεζ, καλείται να περάσει από ένα σκοτεινό κομμάτι της ιστορίας, που αφορά την μαύρη μαγεία, της τελετές, τα παρεξηγημένα σύμβολα, αλλά και ένα μεγάλο μυστικό που μπορεί να καταστρέψει τον χριστιανισμό, μια για πάντα.
Ένα θρησκευτικό θρίλερ, με έντονα στοιχεία τρόμου και αστυνομικού, που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.

Το μυθιστόρημα του Χάρη Λιαντζίρη, Οι γρίφοι του θανάτου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δυάς.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Δυάς προσφέρουν το βιβλίο του Χάρη Λιαντζίρη σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στον ίδιο κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους των κληρώσεων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους τυχερούς και τα δώρα εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 27 Απριλίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Δυάς.
k
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη