Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το αίνιγμα της κερασόπιτας

Γνωρίζοντας τη Βάσια Ακαρέπη προσωπικά και την αγάπη με την οποία δίνεται στη συγγραφή, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορώ να είμαι αντικειμενικός για το δεύτερο λογοτεχνικό της έργο για ενήλικες με τίτλο «Το αίνιγμα της κερασόπιτας». Η Βάσια αγαπά να εκφράζεται με τις λέξεις και νομίζω πως η λέξη «μεράκι» δε θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτική για τη σχέση που έχει αναπτύξει με τη διαδικασία αυτή της αποτύπωσης συναισθημάτων και κόσμων πάνω στο χαρτί.
Ο τίτλος του μυθιστορήματος είναι αποκαλυπτικός ως προς τα δύο κεντρικά στοιχεία του, το μυστήριο και τη γλυκύτητα των γεύσεων που κυριολεκτικά ξυπνούν τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Δύο γυναίκες, η θεία Μάρθα και η ανιψιά της, η Έλλη, είναι οι πρωταγωνίστριες της ιστορίας μας. Οι ζωές τους που παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται σε διαφορετική χρονολογική τοποθέτηση, όμως με έναν τρόπο που αναπτύσσει τις προσωπικότητές τους παράλληλα, γίνονται κοινό σημείο αναφοράς όταν η διαθήκη της πρώτης θα οδηγήσει την Έλλη στην αναζήτηση μιας μυστικής συνταγής, αυτή της κερασόπιτας. Οι δευτεραγωνιστές είναι πολλοί και όλοι τους εξυπηρετούν πολύ έξυπνα με την παρουσία τους την αποκάλυψη που λαμβάνει χώρα στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Η ισορροπία του καλού και του κακού στις επιλογές των περισσότερων ηρώων της τους καθιστά αρκετά ρεαλιστικούς και τους δίνει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης στο μυθιστόρημα.

Η γραφή είναι απλή, γρήγορη, με μικρούς σταθμούς σκέψεων που αφορούν καθολικές αλήθειες, περισσότερο προσανατολισμένες στη γυναικεία ψυχολογία. Δεν είναι φορτωμένη με περιττές παρομοιώσεις, οι περιγραφές τοπίων είναι τόσες όσες χρειάζονται και οι συνταγές των γλυκών δοσμένες χαριτωμένα σε στιχάκια. Οι ανατροπές για κάποιον που λατρεύει τις υποθέσεις πιθανώς να του φανούν προβλέψιμες σε πρώτο επίπεδο και αυτό γιατί η Βάσια προσφέρει ίσως ηθελημένα αρκετά στοιχεία προοικονομίας, ωστόσο την τελική έκβαση και σύνδεση προσώπων ομολογώ πως δεν την περίμενα.

«Το αίνιγμα της κερασόπιτας» είναι ένα δροσερό, ρομαντικό βιβλίο με μικρά μηνύματα περί ηθικής και ελεύθερων επιλογών και ένα καλά κρυμμένο μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα που σίγουρα θα σας προβληματίσει. Με τα γλυκά σε πρώτο φόντο, όπως και σε άλλα πολύ πετυχημένα βιβλία και ταινίες, την εύκολη απόδοση του σε εικόνες σαν να βρίσκεσαι στο σινεμά, την όμορφη τοποθεσία της Κεφαλονιάς που μυρίζει καλοκαίρι, το βιβλίο αυτό διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα για να γίνει το επόμενο best seller.
Περισσότερα του Χάρη Μαύρου
Βρείτε τον Χάρη Μαύρο στο instagram ή στη σελίδα του στο facebook

Το μυθιστόρημα της Βάσιας Ακαρέπη, Το αίνιγμα της κερασόπιτας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Διόπτρα προσφέρουν το μυθιστόρημα της Βάσιας Ακαρέπη σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στην ίδια κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 22 Μαΐου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή σας τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη