Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Η χαρά είναι ουράνιο τόξο και επιλέγεις το χρώμα που θες», Νίκος Τουμαράς

Πως μετράμε... την ευτυχία;
Ν.Τ.: Η ευτυχία πηγάζει από τους στόχους μας και πλησιάζουμε ή απομακρυνόμαστε από αυτήν με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. Αρχικά, πρέπει να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες μας και αυτές να γίνουν η καθημερινότητά μας! Όσο εύκολο κι αν μοιάζει, άλλο τόσο δύσκολο συνήθως είναι.

Την δημιουργία;
Ν.Τ.: Με όποιον τρόπο και αν εκφράζεσαι αυτό αποτελεί ένδειξη προσπάθειας ότι ακόμα παλεύεις και δεν έχεις εγκαταλείψει. Πιστεύω, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει μέτρο αξιολόγησης. Η αισθητική αρτιότητα συνηθίζεται να είναι έννοια συνυφασμένη με τη δημιουργικότητα, αλλά το ωραίο δεν αποτυπώνει πάντοτε την αλήθεια των καιρών μας.

Την επιτυχία;
Ν.Τ.: Επιτυχία και ευτυχία δεν συνδυάζονται κατ’ ανάγκην. Τα λεφτά, η αναγνώριση, οι προσωπικές φιλοδοξίες αλλάζουν τις επιλογές μας. Επιτυχία σε έναν τομέα μπορεί να είναι οι αυξημένες πωλήσεις, αλλά η προσωπική επιτυχία είναι έννοια πολύ ιδιαίτερη. Συνολικά, η ευτυχία, η δημιουργία και η επιτυχία είναι έννοιες υποκειμενικές. Μπορεί να είσαι επιτυχημένος, αλλά όχι ευτυχισμένος, γιατί άλλο ήθελες και τελικά άλλο επέλεξες να κάνεις.

Πως ένιωσες όταν ολοκλήρωσες το πρώτο σου έργο, ποιο είναι αυτό και σε ποια ηλικία συνέβη;
Ν.Τ.: Πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσα το πρώτο μου βιβλίο Φυσιογνωμία: Αλλοιωμένη Αλήθεια και μόλις έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πηγή. Είμαι νέος στο χώρο του βιβλίου και δεν είχα σκεφτεί ότι θα ασχοληθώ με τη λογοτεχνία. Γνωρίζοντας από κοντά μια τόσο έντονη και ιδιόμορφη ιστορία και έναν πρωταγωνιστή με περίπλοκο ψυχισμό, κατάλαβα ότι η δύναμη του βιβλίου είναι σημαντική ώστε να παρουσιαστούν βιώματα και συναισθήματα που δύσκολα μπορείς να μιλήσεις για αυτά. Η ίδια η πλοκή του βιβλίου είναι πλούσια που άξιζε συνολικά να οργανωθεί σε ένα ολοκληρωμένο έργο. Τελειώνοντας τη συγγραφή, ήθελα να βεβαιωθώ και ελπίζω ότι οργάνωσα όσο καλύτερα μπορούσα τη δομή του βιβλίου και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της δράσης της ιστορίας.

Αν η ζωή σου ήταν... μια σκηνή από ταινία, ποια θα ήταν αυτή;
Ν.Τ.: Πραγματικά, δεν ξέρω. Θεωρώ ότι είμαι σχετικά μικρός ακόμα, οπότε θα ήταν σίγουρα ταινία μικρούς μήκους!

...μια μουσική σύνθεση, τι θα ακούγαμε;
Ν.Τ.: Θα ήθελα κάτι με έντονο ηχόχρωμα, κλασικό, αλλά προσαρμοσμένο στη νέα εποχή. Το έργο του Σάμιουελ Μπάρμπερ Adagio for Strings όπως έχει διασκευαστεί σε ρυθμούς ηλεκτρονικής μουσικής.

...μια στιγμή στο χρόνο, πότε θα ζούσες;
Ν.Τ.: Σήμερα, νομίζω ότι δεν θα ήθελα κάποια άλλη στιγμή από το παρελθόν. Παρά τα οικονομικά και κοινωνικά μας προβλήματα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι και η πρόοδος της τεχνολογίας είναι συναρπαστική. Ζω στην εποχή της πληροφορίας, του διαδικτύου και δύσκολα θα μπορούσα να ξεφύγω από αυτήν.

Ποιο χρώμα έχει... η χαρά;
Ν.Τ.: Νομίζω είναι ουράνιο τόξο και επιλέγεις το χρώμα που θες εσύ!

Η λαχτάρα;
Ν.Τ.: Σκούρο κόκκινο.

Η φλόγα;
Ν.Τ.: Πορτοκαλί.

Πιστεύεις...
Ν.Τ.: Σε κάτι καλύτερο και ελπίζω να πολεμήσω για αυτό.

Πονάς...
Ν.Τ.: Κάποιες φορές, αλλά νομίζω ότι μπορώ να συνεχίζω.

Προχωράς...
Ν.Τ.: Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να προχωράω.

Χορεύεις;
Ν.Τ.: Όχι τόσο ρυθμικά, αλλά σε ελπιδοφόρους ρυθμούς μιας ομορφότερης καθημερινότητας.

Ξαναγεννιέσαι...
Ν.Τ.: Όταν νιώθω ότι μαθαίνω πράγματα και θέλω να μαθαίνω πολλά.

Χάνεσαι...
Ν.Τ.: Πολύ εύκολα, αλλά δεν αφήνομαι. Γυρνάω γρήγορα.

Τραγουδάς;
Ν.Τ.: Μου αρέσει να ακούω κι αν νιώσω άνετα θα το τολμήσω!

Διαβάζεις...
Ν.Τ.: Οτιδήποτε πιστεύω ότι με βελτιώνει ως άνθρωπο. Λογοτεχνία, αλλά και επιστημονικά βιβλία. Μου αρέσει να μαθαίνω νέες ιδέες, ιστορίες και πολιτισμούς. 

Γράφεις...
Ν.Τ.: Μόνο όταν πιστεύω ότι αξίζει να αφιερώσεις το χρόνο σου σε αυτά που γράφω, όταν νιώθω ότι υπάρχει λόγος, ειδάλλως δεν έχει αξία. Προσπαθώ να τιμώ το χρόνο που μου αφιερώνουν οι άλλοι.

Παίζεις...
Ν.Τ.: Μαζί με μια όμορφη παρέα, μαζί με όμορφους ανθρώπους. Ποτέ με τις συνειδήσεις, τα συναισθήματά τους. 

Απάντησε ο
Νίκος Τουμαράς
Νέοι καλλιτέχνες, δημιουργοί, συγγραφείς μιλούν για εκείνους για το έργο τους.
Περισσότερα σαν κι αυτό στη στήλη Blood New

Στόχοι και επιδιώξεις:
Ν.Τ.: Να μπορέσω να παρουσιάσω το βιβλίο μου σε όσους περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν μια ιστορία έντονη, καταιγιστική. Έπειτα, θα είμαι ικανός για νέες ιστορίες, πάντα με σεβασμό στην αλήθεια των πρωταγωνιστών. Ακόμη, θα ήθελα να συνεχίσω να αξιοποιώ και τις γνώσεις μου στις οικονομικές επιστήμες σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Όνειρα:
Ν.Τ.: Υγεία, δημιουργικότητα, με ανοιχτόμυαλη συμπεριφορά και νέες ιδέες στο χώρο του βιβλίου, κι όχι μόνο.

Καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό βιογραφικό σημείωμα:
Ν.Τ.: Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πηγή το πρώτο μου βιβλίο Φυσιογνωμία: Αλλοιωμένη Αλήθεια και ευελπιστώ να ακολουθήσουν περισσότερα!

Το μυθιστόρημα του Νίκου Τουμαρά, Φυσιογνωμία: Αλλοιωμένη αλήθεια, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ αλλά και στη σελίδα του στο facebook.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη