Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο Θυμέλη-Έλλης Βοζικιάδου...

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Θυμέλη-Έλλης Βοζικιάδου για την σεζόν 2017-2018 προτείνει διαχρονικές επιλογές κλασικών παραμυθιών και ηρώων που θα λατρέψουν τα παιδιά. Δείτε τις παραστάσεις σε μία ανάρτηση που ενημερώνεται καθημερινά με ό,τι νεότερο.

XENΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ
Αδερφών Γκριμ
Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, πέφτει και χύνεται το γάλα και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας -φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να τα βρουν πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, αλλά εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.
Το έργο είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Δ. Κούτση κοσμούν την παράσταση. Είναι έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες και παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας.
Λιμπρέττο: ΑΝΤΕΛΑΪΝΤ ΒΕΤΤΕ
Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
Μουσική: Ε. ΧΟΥΜΠΕΡΤΙΝΓΚ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ
Σκηνικά: ΧΑΡΗΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ
Kοστούμια: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ
Εκτέλεση κοστουμιών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 
Μουσική διδασκαλία: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ 
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΣ
Ηχοληψία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΝΑΣ
Ηθοποιοί: Κώστας Ρωμαίος, Ιωάννα Κούτση, Γιώργος Μαγκίνης, Δήμητρα Παγκάλου
Από 15/10/17 μέχρι 17/12/17 κάθε Κυριακή στις 11:30

🎈

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ
Κατάλληλο για παιδιά 2,5 -10 ετών.
Χανς-Κρίστιαν Άντερσεν
Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά σπίρτα.
Δύο «κοσμικές» κυρίες που το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’ αστεία του.
Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Τότε τα πλουσιοκόριτσα καταλαβαίνουν ότι φέρθηκαν σκληρά και θέλουν να επανορθώσουν, γι’ αυτό ρωτούν τον κουλουρά για το κοριτσάκι και τρέχουν να το βρουν. Ένα καλικαντζαράκι μας λέει με χαριτωμένο τρόπο τα δικά του. Πέφτει η νύχτα. Το κοριτσάκι δεν έχει πουλήσει τίποτα. Παγωνιά. Ο κουλουράς φέρνει στο κοριτσάκι την παντόφλα που είχε χάσει το πρωί. Εκείνο, για να μην παγώσει, τη φοράει στο ένα πόδι κι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Τότε αντικρίζει ένα όραμα: ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μόλις σβήνει το σπίρτο το όραμα χάνεται. Το κοριτσάκι ανάβει και δεύτερο σπίρτο. Στη φλόγα του ζωντανεύει ένα στολισμένο έλατο και πιάνει κουβέντα μαζί του. Όταν το σπίρτο σβήσει και το έλατο χαθεί, το κοριτσάκι ανάβει κι άλλο σπίρτο. Τώρα ζωντανεύει η κούκλα της βιτρίνας. Κι αυτό όμως το όραμα δεν κρατά περισσότερο από το σπίρτο. Τώρα το κοριτσάκι ανάβει πολλά σπίρτα μαζί. Στο άναμά τους εμφανίζεται η μορφή της γιαγιάς του. Μιλώντας της τρυφερά, το κοριτσάκι αποκοιμιέται στον πάγκο. Παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο...
Μουσική – τραγούδια – χοροί εποχής, στολίζουν το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια. Το έργο αυτό είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.
Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική: Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά: Γιώργος Πολυχρονιάδης
Kοστούμια: Έλσα Βώκου
Φωτισμοί: Νίκος Τσελές
Ηχοληψία: Γιάννης Χαρανάς
Ηθοποιοί: Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Μαγκίνης, Δέσποινα Παντελίδου, Ιωάννα Κούτση, Αμαλία Κλημοπούλου, Δήμητρα Παγκάλου.
Η βραβευμένη παράσταση της χρονιάς 2013-14 με χαρούμενο φινάλε!
Κατάλληλο για παιδιά 2,5 -12 ετών
Από 2/12/17 μέχρι 6/1/18 κάθε Σάββατο στις 17:00
Έκτακτες παραστάσεις: 25, 26/12/17 και 1/1/18 ώρα 17:00

🎈

Κουκλοθέατρο
Ο Πινόκιο και η Κοκκινοσκουφίτσα στο χωριό της μελωδίας
Για τέταρτη χρονιά η κουκλοθεατρική σκηνή του θεάτρου Θυμέλη συνεχίζει με επιτυχία της παραστάσεις της με ένα έργο – αφιέρωμα στη μουσική αλλά και μια χριστουγεννιάτικη, τρυφερή ιστορία.
Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς μουσική; Κι όμως υπάρχει παντού!
Οι αγαπημένοι μας ήρωες ο Πινόκιο και η Κοκκινοσκουφίτσα συναντιούνται στη παιδική χαρά του χωριού και αποφασίζουν να βρουν το μαγικό σείστρο, για να το πάνε δώρο στον άπληστο βασιλιά για τα γενέθλιά του. Με τη βοήθεια της μαγικής σκούπας θα ταξιδέψουν σε χώρες και χωριά, θα συναντήσουν διάφορους ανθρώπους και θα ζήσουν πολλές περιπέτειες… Τι λέτε; Θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στο περίφημο μελωδικό χωριό;
Ένα παραμύθι που βοηθά τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να γνωρίσουν τη μουσική, τους ήχους, το ρυθμό και τα μουσικά όργανα με διασκεδαστικό τρόπο γεμίζοντάς τα χαρούμενα συναισθήματα συντελώντας παράλληλα στην καταπολέμηση της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και διεγείροντας τη νοημοσύνη, την κοινωνικότητα και τη συναισθηματική τους ανάπτυξη. Το έργο είναι διαδραστικό και παρουσιάζεται με κούκλες άμεσης κίνησης, με ευρηματικό σκηνικό και υπέροχη μουσική.
Στο τέλος της παράστασης φτιάχνουμε με τα παιδιά μουσικά όργανα από άχρηστα αντικείμενα.
Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών.
ΚΕΙΜΕΝΟ- ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΙΝΗΣΗ - ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΝΑΣ
Από 21/10/17 μέχρι 18/11/17 κι από 13/1/18 μέχρι 31/3/18 κάθε Σάββατο στις 12:00

🎈

Ο Άγιος Βασίλης και τα μικρά αρκουδάκια
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΕΣ
Χριστούγεννα: η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών… Τα δύο αρκουδάκια της ιστορίας μας όμως γίνονται κι αυτά παιδάκια για να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων περιμένοντας τον άγιο Βασίλη…. Θα έρθει άραγε;
Η παράσταση φέρνει το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, τη μαγεία και τη χαρά των γιορτών και την προσμονή του Άι Βασίλη που αναδεικνύει την ανάγκη για συμβολισμούς αξιών, όνειρα και εκπλήρωση επιθυμιών, έννοιες που τόσο συγκινούν την παιδική ψυχή. Διαδραματίζεται σε υπέροχο γιορτινό κλίμα με εντυπωσιακό σκηνικό και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με κούκλες άμεσης κίνησης κι έναν ηθοποιό.
Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 ετών.
ΚΕΙΜΕΝΟ- ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΙΝΗΣΗ - ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΝΑΣ
Στο ρόλο του άγιου Βασίλη ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΙΝΗΣ
Από 25/11/17 μέχρι 6/1/18 κάθε Σάββατο στις 12:00

🎈

Θέατρο Θυμέλη-Έλλης Βοζικιάδου
Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής
2108657677

Καθημερινές παραστάσεις για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
Παιδικά πάρτι
Στο άνετο και κομψό φουαγιέ του θεάτρου μας μπορείτε να διοργανώσετε πριν ή μετά την παράσταση εντελώς δωρεάν το πάρτι γενεθλίων ή τη γιορτή του παιδιού σας, τη χριστουγεννιάτικη γιορτή σας ή οποιαδήποτε άλλη εορταστική εκδήλωση. Με την αγορά 20 εισιτηρίων και άνω στην εκπτωτική τιμή των 6 ευρώ το άτομο (παράσταση και πάρτι) σας παρέχεται ο χώρος του φουαγιέ για το πάρτι του παιδιού σας, μαζί με μουσική, dj, χορό, θεατρικό παιχνίδι, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις. Για την τούρτα και το μπουφέ θα πρέπει να προνοήσετε εσείς, με φαγητό ή σνακς που θα φέρετε από το σπίτι ή με catering της επιλογής σας. Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να σας προτείνουμε συνεργαζόμενα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ή catering με ειδικές εκπτώσεις για τους πελάτες μας.
Πάρκινγκ πλησίον θεάτρου με ειδική τιμή 5 ευρώ για τους θεατές της παράστασης.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη