Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Είστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε το σκοτάδι;

Κάποια βιβλία, -εν προκειμένω η μελέτη του Γιώργου Ιωαννίδη «Η Εκάτη της Νύχτας» που θα αφιερωθούμε σήμερα- έχουν την μαγική ιδιότητα να μας μεταφέρουν νοητά σε απρόσιτα μέρη, μυστικά και αόρατα.
Αφήστε πίσω σας λοιπόν την καθημερινότητα και ελάτε να ακολουθήσουμε μαζί τα μονοπάτια που χάραξε η πένα του Γιώργου Ιωαννίδη στον μυστηριώδη κόσμο της θεάς Εκάτης!

Κλείνοντας και την τελευταία σελίδα, διαπίστωσα πως είναι δύο τουλάχιστον τα στοιχεία που μου προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον σε τούτο το έργο.
Καταρχήν η άρτια και στοχευμένη δομή του, όπου στο κάθε κεφάλαιο αναλύονται πολύπλευρα και ουσιαστικά τα φλέγοντα θέματα σχετικά με την παρουσία της θεάς Εκάτης.

Έτσι, θα διαβάσουμε για τα τρία πρόσωπα της θεάς, την σχέση της με τις Μάγισσες της Θεσσαλίας, όπως επίσης και την στενή σχέση της με την ερωτική μαγεία. Την σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια η προσπάθεια εξερεύνησης για το μυστικό φως στα ιερά σπήλαια των θεών, μα και μια ανάλυση των γεγονότων της αρπαγής της Περσεφόνης.
Το βιβλίο τελειώνει με την σύνδεση της μουσικής και του θανάτου, μιλώντας για τη μεταφυσική της κίνησης, καθώς και τη θρησκευτικότητα ως εμπειρία . Στην διάρκεια μάλιστα της ανάγνωσης των κεφαλαίων έχουμε και την συμπληρωματική πληροφόρηση από τις κατά τόπους υποσημειώσεις που τα πλαισιώνουν.

Προς τιμήν του συγγραφέα, δεν παρουσιάζει εγωιστικές τάσεις. Δεν θέλει δηλαδή να τονίσει ως αληθή και σωστή μονάχα την προσωπική του άποψη στο εκάστοτε ζήτημα. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως γίνεται αυθόρμητα κατανοητό από την πρώτη στιγμή, υπάρχει μια σφαιρική αποτύπωση των δεδομένων που προωθείται ως γνώση στον αναγνώστη.
Ένα δευτερεύον -μα ισότιμης σημασίας με το προηγούμενο στοιχείο- θεωρώ την εισαγωγή πλήθος εικόνων που συνοδεύουν το κείμενο, αφορώντας το εκάστοτε θέμα που αναλύεται.
Τα αγάλματα, οι πίνακες, τα αγγεία και τα φυλακτά που μας παρουσιάζονται, προσελκύουν άμεσα το ενδιαφέρον μας οδηγώντας μας και σε άλλους, διαφορετικούς δρόμους μελέτης πέραν των όσων επικεντρώνεται αυτή η μελέτη. Κι αναφέρομαι τόσο για την ζωή, τα ήθη και έθιμα των προγόνων μας, όσο και για το γεγονός πως κάποια από αυτά έχουν μεταφερθεί ως τις μέρες μας.

Σχετικά με τον τρόπο γραφής του μελετητή Γιώργου Ιωαννίδη, θεωρώ πως στις σελίδες του έργου του γίνεται κατανοητό πως «παντρεύεται» με ομαλό τρόπο τόσο ο επιστημονικός λόγος όσο και οι εκφράσεις της καθημερινότητας.
Ωστόσο, ίσως για κάποιους που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με μελέτη, μερικοί όροι μπορεί να φαντάζουν άγνωστοι μα σύντομα γίνονται οικείοι στην διαδρομή της ανάγνωσης.

Καλό σας αναγνωστικό ταξίδι σας εύχομαι Φίλοι μου!
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου Γιαννόπουλου
Βρείτε τον Θεόφιλο Γιαννόπουλο στη σελίδα του βιβλίου του στο facebook

Η μονογραφία του Γιώργου Ιωαννίδη, Η Εκάτη της νύχτας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δαιδάλεος. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ!

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Δαιδάλεος προσφέρουν δύο αντίτυπα του βιβλίου του Γιώργου Ιωαννίδη, Η Εκάτη της νύχτας, σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στον ίδιο κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες σχετικές με τα δώρα, τους τυχερούς και τις κληρώσεις εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου 2017 και τα βιβλία θα παραδοθούν/αποσταλούν στους τυχερούς από τις εκδόσεις Δαιδάλεος.
k
Καλή τύχη!

Ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι ψυχολόγος (Ba ψυχολογίας, Ma ψυχανάλυσης), συγγραφέας και διευθυντής των εκδόσεων Δαιδάλεος. Με κείμενά του συμμετείχε σε έναν μεγάλο αριθμό συλλογικών εκδόσεων που αφορούν την Εσωτερική και Εναλλακτική Αναζήτηση, όπως Μυστικές Εταιρίες, Αλχημεία, 7 Βιβλία Μαγείας, Η Δύναμη των Συμβόλων, Αστικοί Θρύλοι κ.ά. Διετέλεσε ψυχοθεραπευτής (2001-3), αρχισυντάκτης του μηνιαίου περιοδικού mystery (2004-2013) και καθηγητής ψυχολογίας στο Life Therapy Academy (2005-17). Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορούν τα προσωπικά του βιβλία: Νεκρονομικόν (2008) και Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού (2011). Από τις εκδόσεις Δαιδάλεος επανακυκλοφορούν τα βιβλία του Ο Δρόμος του Βουβαλιού: Η Σοφία του Βουδισμού Ζεν Μέσα από 10 Εικόνες (2003), Το Ιερό Δισκοπότηρο & το Μυστήριο της Αιώνιας Ζωής (2004), Δαίμονες: Οι Σκοτεινοί Άγγελοι (2006) όπως επίσης οι πιο πρόσφατες μελέτες του: Το Πρόσωπο του Ιησού ως Αρχέτυπο του Ανθρώπου: Η Τέχνη του Ιερού ως Κλήση στο Όντως Υπαρκτό (2013) και το Ανήσυχες Σκιές: Φαντάσματα, Μόρα & το Πρόβλημα του Θανάτου (2015).

Πρόσκληση
Οι εκδόσεις Δαιδάλεος σας προσκαλούν στην ομιλία του ψυχολόγου-συγγραφέα Γιώργου Ιωαννίδη με τίτλο "Εκάτη & Θεουργία". Μια φιλοσοφική περιήγηση στις τρεις όψεις της θεάς: η θέση της στα Ελευσίνια Μυστήρια, το μαγικό της πρόσωπο στους Ορφικούς και η μεταμόρφωση της σε λυτρωτή των ψυχών κατά την νεοπλατωνική οντολογία. 
Προλογίζει ο Χρήστος Πανδίων Πανόπουλος
Στο Monk (Καρόρη 4, Μοναστηράκι, Αθήνα) το Σάββατο 07 Οκτωβρίου στις 19:00 
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη