Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Εξερευνώντας Το κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα

Το κοινωνικό μυθιστόρημα «Το κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα» της συγγραφέως Αλεξάνδρας Μπελεγράτη, αποτελεί το πρότυπο -πιστεύω- των ιστοριών που μπορούν κάλλιστα να μεταφερθούν και στην τηλεοπτική μας οθόνη.

Οι ήρωές της ιστορίας είναι γεμάτοι με ανθρώπινα πάθη και εγωιστικές επιδιώξεις, χαμένοι ωστόσο στον ιστό της μοίρας που ανατρέπει σχεδόν πάντα τα σχέδιά τους.
Αρχικά γνωρίζουμε την ζηλιάρα Καίτη και την αδερφή της. την όμορφη Λίνα. Ο πατέρας τους έχει πεθάνει κι η φροντίδα τους περνά αποκλειστικά στην ευθύνη της μητέρας τους, Ισαμπέλα. Ζούνε στη Σύρο, κι όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου ο Κώστας χαρίζει την αγάπη του στην Καίτη, ζητώντας της σύντομα σε γάμο. Ωστόσο η μητέρα της δεν ένιωθε και τα καλύτερα συναισθήματα για τον ίδιο, καθώς δίχως ο ίδιος να το γνωρίζει της ξυπνούσε πάμπολλες εφιαλτικές αναμνήσεις που η ίδια προσπαθούσε να ξεχάσει...
Παρ’ όλ’ αυτά, με το πέρασμα του χρόνου και με τους καλούς του τρόπους, ο Κώστας καταφέρνει να μεταπείσει την Ισαμπέλα, δίνοντάς τους έτσι την συγκατάθεσή της να προχωρήσουν στην κοινή ζωή τους.
Παράλληλα, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Λίνα η οποία παντρεύεται στο νησί τον εκλεκτό της καρδιάς της: Τον Φάμπιο. Μάλιστα, αμέσως μετά τον γάμο αναχωρούν για την γενέτειρά του, την Ιταλία. Εκεί όπου διατηρεί το δικό του κατάστημα, όντας χρυσοχόος. Όταν επιστρέφουν στη Σύρο μετά από καιρό για να δει την οικογένειά της, συγχρόνως αναζωπυρώνεται και η κρυφή ζήλια της Καίτης προς το πρόσωπό της. Απεναντίας, ο Κώστας με τον Φάμπιο φαίνεται πως οι σχέσεις τους είναι αμοιβαίες, με ανθρώπινη κατανόηση και σεβασμό.
Αποφασίζουν τα δύο ζευγάρια να πάνε διακοπές με το τζιπάκι του Κώστα στην Σαντορίνη, αφήνοντας την κόρη τους, την οποία απέκτησαν πριν 4 χρόνια, στην φροντίδα της γιαγιάς Ισαμπέλας.

Στο ενδιάμεσο η συγγραφέας μας γυρνά στο παρελθόν, όπου πριν αποκτήσουν το παιδί τους ο Κώστας και η Καίτη, η Λίνα ήταν έγκυος. Ακούγοντας αυτά τα νέα, η Καίτη πέφτει σε κατάθλιψη. Ωστόσο η αδερφή της αποβάλει, κάτι που κάνει την χαιρέκακη Καίτη να χαμογελά μέσα της για την εξέλιξη των γεγονότων. Παράλληλα κάνει προσπάθειες για να μείνει και η ίδια έγκυος, το οποίο και στο τέλος τελεσφορεί.

Γυρνώντας στο παρόν, αυτό το ταξίδι των διακοπών τους επιφυλάσσει δραματικές ανατροπές κι αποκαλύψεις τόσο για τους ίδιους όσο και στα κοντινά τους πρόσωπα.
Αφήνοντας μας στο τέλος ένα ακανθώδες ερώτημα: Άραγε παίρνει ο καθένας αυτό που αξίζει στη ζωή;

Καλή σας ανάγνωση Φίλοι μου!
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου Γιαννόπουλου
Βρείτε τον Θεόφιλο Γιαννόπουλο στη σελίδα του βιβλίου του στο facebook

Το μυθιστόρημα της Αλεξάνδρας Μπελεγράτη, Το κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Περισσότερα για το βιβλίο εδώ!

H Αλεξάνδρα Μπελεγράτη τελείωσε το Κλασικό Λύκειο Αρσακείου, το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree) και το London School of Journalism (Novel Writing). Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια γραφής σεναρίου στην Ελλάδα και την Αγγλία (συμπεριλαμβανομένων του φημισμένου Story by RobertMcKee στο Λονδίνο, on-line training Storylogue by Robert McKee, και επίσης, σεμινάρια γραφής σεναρίου με τον Andrew Horton, Prof. Film & Media studies, Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ΗΠΑ). Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Τέλη του 2004 αποφάσισε να αφήσει την επί δεκατρία χρόνια καριέρα της ως στέλεχος σε επιχειρήσεις, και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή, με την οποία ασχολείτο από παιδί.
Έχει γράψει και έχουν εκδοθεί δύο μυθιστορήματα της, το «Έτσι έπρεπε να γίνει» από τις Εκδόσεις Iason Books το 2011 και το «Κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα» από τις Εκδόσεις Πηγή (www.pigi.gr), το 2013. Έχει στα συρτάρια της ένα ακόμα έτοιμο μυθιστόρημα και βρίσκεται στις διορθώσεις για το τέταρτο μυθιστόρημα της, ενώ ετοιμάζει και ένα βιβλίο πάνω στο σενάριο.
Το σενάριο της στα αγγλικά «You are My Only Sunshine» διακρίθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα του London Greek Film Festival 2010. Συμμετείχε στο Carmel Film Festival, USA, 2012 και διακρίθηκε το Δεκέμβρη του 2012 στα Angel Film Awards – Monte Carlo/Monaco, παίρνοντας δύο βραβεία, ‘Best Special Mention Screenplay’ και ‘Best Family Drama Screenplay’. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα. Έχει, ως script consultant, δουλέψει σε τέσσερα σενάρια στα αγγλικά. Ως Visiting Lecturer, δούλεψε με τους φοιτητές σεναρίου στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ΗΠΑ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη