Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Χαράλαμπος Βοΐδης και ο Νικ δε Γκρηκ

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Χ.Β.: To πάθος για τον τζόγο και τις σπουδαίες προσωπικότητες με οδήγησε στην συγγραφή του βιβλίου.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Χ.Β.: Το βιβλίο γράφτηκε στο σπίτι μου στην Καβάλα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Χ.Β.: Χρειαζόταν μία μεγάλη έρευνα, πολλή δουλειά στην μετάφραση και ταξινόμηση. Για την δημιουργία ενός άρτιου αποτελέσματος, χρειάστηκαν δέκα χρόνια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Χ.Β.: Μία βιογραφία-μελέτη.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Χ.Β.: Μία ζωή που μοιάζει με μυθιστόρημα, μία αντισυμβατική προσωπικότητα που έζησε στα όρια.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Χ.Β.: Η εσωτερική στάση του Νικ προς πρόσωπα και ασυνήθιστες καταστάσεις.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Χ.Β.: Η απάντηση βρίσκεται στον τίτλο του βιβλίου.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Χ.Β.: Προσφέρονται κίνητρα για έρευνα, και για εσωτερική αναζήτηση ακόμη. Παράλληλα ο αναγνώστης μπορεί να απολαύσει μία ιστορία ζωής ενός άλλου επιπέδου από το συνηθισμένο. Να διαβάσει για μία παρουσία αντισυμβατική, η οποία εκπορευόταν από φιλοσοφικές αξίες και εσωτερικό πλούτο. Αυτό δεν αποτελούσε αντίφαση στο να είναι η σχέση του Νικ δε Γκρηκ με τους ανθρώπους κοσμοπολίτικη και φαντασμαγορική. Ο αναγνώστης θα ανακαλύψει μία ανεπανάληπτη προσωπικότητα από τις πιο διάσημες στην εποχή της. Παρουσιάζονται επίσης ιστορίες άλλων τζογαδόρων και υφαίνεται η ιστορική πορεία του τζόγου στην Αμερική.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Χ.Β.: Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι η σχέση μου με τα κοντινά μου πρόσωπα.

Φοβάστε...
Χ.Β.: Φοβάμαι την φυλακή που χτίζουμε ανόητα καθημερινά.

Αγαπάτε...
Χ.Β.: Αγαπάω τα συναισθήματα που με βγάζουν από την ρουτίνα.

Ελπίζετε...
Χ.Β.: Ελπίζω στην δράση.

Θέλετε...
Χ.Β.: Θέλω να κάνω το βήμα παραπέρα.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Χ.Β.: Το βιβλίο θα το λατρέψουν σίγουρα όσοι είναι φίλοι του τζόγου. Επίσης αυτοί που έχουν έφεση στο ρίσκο, σε όσους αρέσουν οι βιογραφίες, αλλά και αυτοί που θέλουν να μάθουν για μία άλλη πλευρά της ζωής.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Χ.Β.: Το πρέπει δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Ίσως για μία ανάγκη ενός βαθύτερου συναισθήματος.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Χ.Β.: Στα μεγάλα βιβλιοπωλεία Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στην εκδότρια εταιρία i-write, και σε κάποια site στο internet που πωλούν βιβλία.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Χ.Β.: Μέσω του site μου για το βιβλίο www.nickthegreekd.com

Ποιο χρώμα τού ταιριάζει;
Χ.Β.: Το πράσινο.

Ποια μουσική;
Χ.Β.: Από την ταινία Once upon a time in America.

Ποιο άρωμα;
Χ.Β.: Το άρωμα amouage.

Ποιο συναίσθημα;
Χ.Β.: To συναίσθημα της έξαψης.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Χ.Β.: Ίσως ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας, τι θα μπορούσατε να είστε;
Χ.Β.: Ηθοποιός.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Χ.Β.: Διάβαζα μικρός Ιούλιο Βερν, τώρα βιβλία για τον Γκουρτζίεφ.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Χ.Β.: Για τον τρόπο γραφής του βιβλίου όχι, για τον τρόπο που ζω πολλοί.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή μόνο εσείς ορίζετε τη συνέχεια και τις τύχες τους;
Χ.Β.: Οι ήρωες του βιβλίου είναι όλοι αληθινοί και δεν έχει προστεθεί κανένα μυθοπλαστικό στοιχείο. Η ζωή του Νικ δε Γκρηκ έχει μία τεράστια δυναμική, και δείχνει προς μία κατεύθυνση.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Χ.Β.: Γενικά μιλώντας είναι δύσκολο να γράψει κάποιος μόνο με την φαντασία. Όταν όμως έχεις νοιώσει δυνατές εμπειρίες στην ζωή σου, τότε το έργο αντλεί ζωντάνια από αυτές.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Χ.Β.: Η επιτυχία ενός βιβλίου είναι να μπορέσει να μεταδώσει κάτι ποιοτικό στον αναγνώστη, να του μείνει κάτι που να πιστεύει ότι θα του φανεί χρήσιμο στην ζωή του.

Τι την αποτυχία;
Χ.Β.: Αποτυχία θα ήταν οι ιδέες του βιβλίου να μην είναι διαχρονικές.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Χ.Β.: Η βιβλιοφαγία είναι κατάχρηση όταν δεν βιώνουμε στην ζωή μας αυτά που διαβάζουμε.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Χ.Β.: Αυτογνωσία.
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ

Το βιβλίο του Χαράλαμπου Βοΐδη, Νικ δε Γκρηκ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Περισσότερα θα βρείτε εδώ!

Στην περιγραφή λέει:
Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη βιογραφία του Νικόλαου Ανδρέα Δάνδολου ή καλύτερα γνωστού ως «Νικ δε Γκρηκ», ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος και διασημότερος τζογαδόρος της εποχής του στην Αμερική. Γεννήθηκε στην Κρήτη και μεγάλωσε στη Σμύρνη όπου και σπούδασε στα καλύτερα σχολεία. Πριν τα είκοσί του θα εγκατασταθεί μόνιμα στις Η.Π.Α. Εξαιτίας της χαρισματικής του προσωπικότητας θα οδηγηθεί σε έναν εκρηκτικό και μοναδικό τρόπο ζωής, στον οποίο η αγάπη του για τον τζόγο, η φιλοσοφία και το ωραίο φύλλο εκφράζονται με ασυνήθιστο και αντισυμβατικό τρόπο.
«Η µεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή µου είναι να παίζω και να κερδίζω. Η αµέσως επόµενη µεγαλύτερη απόλαυση είναι να παίζω και να χάνω. Οπότε, είναι ποτέ δυνατόν να είµαι νευρικός ή λυπηµένος; Αυτό που µετράει είναι να παίζεις».

Tο βιβλίο είναι καρπός µιας πολύχρονης έρευνας. Αποτελεί την πρώτη βιογραφία για τον Νικ δε Γκρηκ στην Ελλάδα και την πληρέστερη παγκοσµίως.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις iWrite προσφέρουν το βιβλίο του Χαράλαμπου Βοΐδη σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 28 Δεκεμβρίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τις εκδόσεις iWrite.
k
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη