ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Έκπτωση 20% στα βιβλία των εκδόσεων Ελκυστής *** Προσφορά με κάθε εισιτήριο άλλο ένα δώρο για τους αναγνώστες του koukidaki για την παράσταση Αδελφές Papin *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks όπως: Το αμάρτημα της μητρός μου, Γ. Βιζυηνός * Αδερφοί Καραμάζοβ, Φ. Ντοστογιέβσκι * Ανένταχτα, Ν. Καββαδία * Αναρχικός τραπεζίτης, Φ. Πεσσόα * Η πτώση, Α. Καμύ * Ασκητική, Ν. Καζαντζάκη * Το ξύλινο παλτό, Κ. Γώγου κ.ά ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο, παρακολουθείτε όλα τα είδη και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται!
Το koukidaki σάς πηγαίνει ΘΕΑΤΡΟ προσφέροντας διπλές προσκλήσεις! Επιλέξτε παραστάσεις και αφήστε τα στοιχεία σας μαζί με την επιθυμητή ημέρα: Το τελευταίο παιχνίδι * Κάποτε ένας πυροβολισμός... * Σήμερα ξύπνησα παιδί * Αυτοκράτωρ Αδριανός *** ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Η αναζήτηση, Η ανατροπή, Η αναλαμπή * Οι ψυχές μας τη νύχτα * Μέχρι τον Αύγουστο * Ταξίδι στην Ανεμούσα * Σκοτεινός παράδεισος * Ο χάρτης του κόσμου στο μυαλό σου * Το άνθος της ζωής * Γαμήλιο συμβόλαιο * Ερωτευμένες πόρνες * Μαύρα σύννεφα σε λευκό ουρανό * Οι Άγιοι τόποι του Σεμπάστιαν Λιαργκόβα * Όλα αυτά θα σ' τα δώσω * Το εισιτήριο * Ήσουν πάντα εκεί * Διπλή ταυτότητα ** Περιπλάνηση: Η συμφωνία της Αθήνας ** Θεατρικό: Άκουσε τα κύματα ** Διηγήματα: Οι συνοδοιπόροι * Το κίτρινο δάνειο * Κόκκινη κλωστή δεμένη * Πικρός εξωγήινος * Αυτό το βιβλίο θα αυτοκαταστραφεί σε 20 λεπτά ** Παιδικά: Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που μαλώνουν * Το κασελάκι και άλλες τρεις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες * Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα ** Ποίηση: Με το βλέμμα του Ομήρου

Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Όσα γράφονται τώρα...

Μια όμορφη διαδικτυακή συλλογική έκδοση με τη συμμετοχή δεκάδων λογοτεχνών και ποιητών υπό την επιμέλεια του Θανάση Πάνου ανοιχτή προς διακίνηση σε σχολεία και βιβλιοθήκες. Αυτή θα ήταν μια μικρή περιγραφή του «Όσα γράφονται τώρα...», της ανθολογίας «Συν Ποιείν 2017», η οποία βρήκε τον τρόπο -και το δρόμο- και κατέφθασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Το άνοιξα λοιπόν, βρήκα εξαιρετική την φιλοσοφία της ιδέας του και ενθουσιάστηκα με την ποικιλία των έργων και την ποσότητα. Αξίζει με το παραπάνω να το αναζητήσετε. Αν μη τι άλλο, θα διαβάσετε αγαπημένους δημιουργούς, όμως παράλληλα, θα γνωρίσετε και πολλούς άλλους. Έχει και υπέροχο moto:
Οι συγγραφείς οφείλουμε να δώσουμε ό,τι καλό οραματιστήκαμε και πάνω του δημιουργήσαμε με όλες τις δυνάμεις μας.
Η θέση μας είναι απλή: η μεγάλη επανάσταση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την παιδεία και από τη νέα γενιά.
Πώς να διαφωνήσεις;
Η συλλογή είναι πλούσια, οι επιλογές και τα αγαπημένα πάρα πολλά. Σας παραθέτω παρακάτω κάποια ενδεικτικά έργα, όμως κατ' ουσίαν πρέπει να βρείτε το βιβλίο και να ανακαλύψετε μόνοι σας το περιεχόμενο.
Περί του εγχειρήματος...

Η συστηματική εκμετάλλευση των τεχνολογικών εξελίξεων από τον παγκόσμιο καπιταλισμό «μαζικοποίησε» τους πληθυσμούς με αποτέλεσμα να φθίνουν τα εθνικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και να τείνει προς εκμηδενισμό η «παράδοση».
Η νέα αυτή πραγματικότητα διαρκώς διαμορφώνεται, αλλά δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες. Στις συνθήκες αυτές ο όρος αισιοδοξία δεν έχει σαφές νόημα, δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε, επειδή δεν υπάρχει η σαφής προοπτική του πλέγματος των ελπίδων ως αποτέλεσμα ενός κοινωνικού οράματος, έστω μιας ουτοπίας. Οι ισχυρισμοί ότι η ιστορία τελείωσε, ότι η φιλοσοφία πέθανε δεν φαίνεται να είναι εντελώς αβάσιμοι. Η κατάσταση αυτή γεννά την αίσθηση μιας ολικής κατάρρευσης των αξιακών συστημάτων. Πρωτίστως η περιθωριοποίηση των ηθικών αξιών συνεπάγεται και όλων των υπολοίπων.
Αυτό το περιβάλλον είναι κατάλληλο για εκρηκτική καλλιτεχνική δημιουργία, τουλάχιστον όσον αφορά τα ποσοτικά στοιχεία Οι διαδικασίες είναι οργασμικές και ως τέτοιες έχουν το απόλυτο του «καινούργιου» και τον επαναπροσδιορισμό του «παλιού». Θα πρέπει να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στη μόδα του ενδύματος, η οποία οπτικοποιεί πρώτη αυτή τις μεταλλάξεις στο αισθητικό πεδίο και είναι πρακτικά προσεγγίσιμη ορατά. Η λογοτεχνία αποκαλύπτει κάπως αργά τη λειτουργία του μηχανισμού της προσαρμογής της στα νέα δεδομένα, αφού ο ρυθμός απήχησης στον πληθυσμό είναι πιο βραδύς και δύσκολα αφομοιώσιμος.
Η έκδοση εκ μέρους μας της Ανθολογίας «Συν Ποιείν 2017» μπορεί να υπηρετήσει -τίθεται το ερώτημα- έναν σκοπό συνειδητοποίησης από την εκπαιδευτική κοινότητα αυτής της πραγματικότητας και να εκπέμψει αισιόδοξα μηνύματα; Δεν μπορούμε να το εξασφαλίσουμε ή στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία των Νέων Ελληνικών. Είναι όμως μια αφετηρία.
Εμείς αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για την προσπάθειά μας. Η αισιοδοξία μας περιορίζεται στο να αποδεχθούν οι σχολικές κοινότητες την πρότασή μας και να τις περπατήσουν. Το υλικό που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ήρωες εκπαιδευτικοί μπορούν να το ζυμώσουν, να το κοσκινίσουν και να το αξιολογήσουν γλωσσικά, ιδεολογικά, φιλολογικά και εν τέλει να προτείνουν καινούργιες ιδέες διδακτικές, ακόμη και να το απορρίψουν.
Σπύρος Σ. Βουτσινάς
Εκπαιδευτικός, ποιητής, κριτικός.
Οργανωτική Επιτροπή Επιμέλειας Και Ενήμερωσης:

ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ. Εκπαιδευτικός, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΑΚΗ ΑΞΟΥΓΚΑ. Εκπαιδευτικός, συγγραφέας
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΥ: Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας
ΑΝΤΩΝΗΣ Δ. ΣΚΙΑΘΑΣ. Ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας
ΔΙΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ. Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, μεταφράστρια
Θ. ΠΑΣΧΟΣ Εκπαιδευτικός, ποιητής
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥROBI NET. Συγγραφέας (στέλεχος του γαλλικού υπουργείου συγκοινωνιών κ έργων Δντρια του τμήματος Υδάτινοι πόροι στην ΟΡΛΕΑΝΗ)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ. Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, εικαστικός
ΕΛΕΝΗ ΑΡΑΠΗ (ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ ΣΚΕΨΗ). Εκπαιδευτικός, συγγραφέας
ΚΑΪΤΑΤΖΗ ΧΟΥΛΙΟΥΜΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ. Ποιήτρια, Κλινικός ψυχολόγος–ψυχοθεραπεύτρια. (Ανοιχτή Μονάδα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ουψάλα και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας)
ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ. Παραγωγός, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΠΠΑ. Εικαστικός, Συγγραφέας. Σκηνοθέτιδα, Εκπαιδευτικός
ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΕΜΙΟΥRΦΩΤΙΑΔΟΥ. Εκπαιδευτικός, συγγραφέας
ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Εκπαιδευτικός

Η ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

Δεν πεινάω, δεν πονάω, δε βρωμάω
ίσως κάπου βαθιά να υποφέρω και να μην το ξέρω
κάνω πως γελάω
δεν επιθυμώ το αδύνατο
ούτε το δυνατό, τα απαγορευμένα
για μένα σώματα δε μου χορταίνουν τη ματιά.
Τον ουρανό καμιά φορά
κοιτάω με λαχτάρα
την ώρα που ο ήλιος σβήνει τη λάμψη του
κι ο γαλανός εραστής παραδίδεται
στη γοητεία της νύχτας.
Η μόνη μου συμμετοχή
στο στροβίλισμα του κόσμου
είναι η ανάσα μου που βγαίνει σταθερή.
Αλλά νιώθω και μια άλλη
παράξενη συμμετοχή¨
αγωνία με πιάνει ξαφνικά
για τον ανθρώπινο πόνο.
Απλώνεται πάνω στη γη
σαν τελετουργικό τραπεζομάντιλο
που μουσκεμένο στο αίμα
σκεπάζει μύθους και θεούς
αιώνια αναγεννιέται
και με τη ζωή ταυτίζεται.
Ναι, τώρα θέλω να κλάψω
αλλά στέρεψε ως και των δακρύων μου
η πηγή.

Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ

🍃

ΑΠΩΛΕΙΑ

Χρόνια που ριψοκινδύνευσα
στη μαγεία του φεγγαριού
για κείνο το μοναχικό φιλί.

του Μάρτη μανουσάκια
φθινοπωριάτικα χρυσάνθεμα
γιατί ανθίσατε;

στου τρένου την πλατφόρμα τώρα
το βήμα προς τα μπρος
άλλη μια χαμένη ευκαιρία που
παραμένει αναμφίβολα ανάμεσα
στις παράλληλες γραμμές

κι εγώ της ζωής μου το νόημα
ψάχνω να βρω στην ταχύτητα
του χρόνου τώρα σαν στέκομαι
αντίθετα στη μελαγχολία
της αιώνιας κατανόησης

όχι πια σφυρίγματα τρένου
μονάχα σκόνη κι εκείνο
το χαμένο φιλί

Μανώλης Αλυγιζάκης

🍃

ΑΙΑΝΤΕΙΟ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Φυρονεριά, η σταθερή υπόμνηση των αλλαγών
η έλλειψη, το βλέμμα να γεμίσει από το άλλο τοπίο
να θυμηθεί τι ήταν πίσω από τα πρόχειρα σπίτια
τα σκόρπια φύλλα των περαστικών
και των μονίμων κατοίκων της μοίρας
της μέρας της νύχτας έρμαια φρύγανα
η ανάγκη του αέρα να μας βρει ζωντανούς
λες κι ενδιαφέρεται κάποιος στ΄ αλήθεια για όλους εμάς
να διαβάζω στο μεταξύ το ποίημα που μου χάρισες
σαν να ήταν το χειρόγραφο του νερού
η ουδέτερη χλόη ν΄ αφουγκράζεται
ν΄ αναπνέει μαζί μου
σαν ν΄ ανήκει όμως σε άλλον κόσμο
το πρόθεμα της μέρας, αυτό το χαμηλό σύννεφο
η δικαιολογημένη βιασύνη του
να προλάβει τα νέα,
έρχεσαι;
Η θαλπωρή του νοτιά απάντηση
από στοργή σκύβει το βουνό στο βάθος
φωτογραφίες ενθύμια του αρχαίου στόλου
σκιές ψαράδων μηνύματα από παντού
στα πληγωμένα χρώματα η αντοχή
μήπως κι έρχεσαι

Γιώργος Βέης

🍃

Τα συνοδευτικά κολάζ δημιουργήθηκαν από το εξώφυλλο και εσωτερικό διάκοσμο τού βιβλίου. Ζωγραφική: G. Mikalef

Διαβάστε ή κατεβάστε το εδώ!

Συμμετέχουν οι (αλφαβητικά): ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΡΟΥΚΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗΣ, ΣΙΣΣΥ ΑΛΗΦΡΑΓΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΞΙΩΤΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΑΚΗ ΑΞΟΥΓΚΑ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΑΠΗ, ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΝΑΡΓΙΩΤΗΣ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΦΕΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ Σ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΑΛΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΑΛΑΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ, ΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΡΣΙΝΟΗ ΒΗΤΑ), ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΤΡΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΕΜΗ ΓΚΑΝΑ, ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑΜΑΙΡΗ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ ΓΚΙΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗΣ, ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΓΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΛΑΤΩΝ ΔΕΛΤΑ, ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΔΙΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΔΡΥΜΩΝΙΑΤΗΣ, ERINA ESPIRITU, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΑΜΠΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΉΒΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑΛΑΣΣΕΛΗΣ, ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΙΣΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΪΤΑΤΖΗ-ΧΟΥΛΙΟΥΜΗ, ΈΦΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣΟΛΓΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΕΛΣΑ ΚΑΣΑΠΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΝΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΟΜΝΟΥ, ΙΟΥΛΙΑ ΚΩΝ. ΚΟΡΜΕΝΤΖΑ, ΕΛΈΝΗ ΨΕΥΤΈΛΛΗ – ΚΟΡΩΝΙΏΤΗ, ΡΕΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΧΛΟΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΙ. Ν. ΚΥΡΙΑΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΖΑΝΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΑΣΚΟΥ, ΙΣΜΗΝΗ ΛΙΟΣΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ ROBINET, ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΑΛΕΦ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΚΟΝΙΚΑ, ΖΕΤΑ ΜΠΕΛΑΟΥΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ, ΜΟΙΡΑ ΜΠΙΖΑΝΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΝΙΑΒΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΈΚΤΟΡΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ROBSENZWEING, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΠΠΑΣ, ΜΑΙΡΗ ΠΕΣΤΡΟΒΑ, ΕΥΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΟΥΡΕΝΑ ΠΕΤΡΟΥ, ΛΟΥΚΙΑ ΠΛΥΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΡΟΥΒΑΛΗ, ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΡΩΜΑΝΟΥΜΑΡΙΝΑ ΣΑΒΕΡΙΑΔΟΥ, ΖΩΗ ΣΑΜΑΡΑ, MΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΝΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΝΤΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΗΜΗΝΤΗΡΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞAΝΤΩΝΗΣ Δ. ΣΚΙΑΘΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΛΛΑΙΟΥ, NΙΚΗ ΤΑΓΚΑΛΟΥΣΠΥΡΟΣ ΤΑΚΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΤΙΤΑΚΗ, ΕΛΕΑΝΑ ΤΣΕΣΜΕΛΗ, ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΧΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ, ΧΑΡΟΥΛΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΦΩΤΙΑΔΟΥ, ΑΓΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑΡΗ, ΤΖΙΝΑ ΨΑΡΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο/-α που θέλετε για πληροφορίες
Οι Άγιοι τόποι του Σεμπάστιαν Λιαργκόβα, Χρήστος ΑναστασόπουλοςΠικρός εξωγήινος, Σπύρος ΒρεττόςΗ συμφωνία της Αθήνας, Γ.ΚαραντώνηςΟ πόνος της επιστροφής, Άγγελος ΜανουσόπουλοςΌλα αυτά θα σ' τα δώσω, Ντολόρες ΡεδόντοΤο κίτρινο δάνειο, Νίκη Μπλούτη-ΚαράτζαληΤο εισιτήριο, Φωτεινή Πανουργιά
Κόκκινη κλωστή δεμένη, Ζωρζ ΣαρήΗ κουκουβάγια η τετραγωνομάτα, Αννέτα ΜαρκογιαννάκηΤο κασελάκι και άλλες τρεις ιστορίες για ξυκολόπους και παράδες, Θ. ΊνταςΓράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που μαλώνουν, Γ. ΜπουμπούσηςΣκοτεινός παράδεισος, Στράτος ΠόντηςΤο άνθος της ζωής, Ιωάννα ΓκανέτσαΜε το βλέμμα του Ομήρου, Εντομόντ-Ανδρέας Σαλβάρης
Ο χάρτης του κόσμου στο μυαλό σου, Λίλα ΚονομάραΉσουν πάντα εκεί, Τόνια ΚοντοπούλουΑυτό το βιβλίο θα αυτοκαταστραφεί σε 20 λεπτά, Χαρά ΧρυσάφηΔιπλή ταυτότητα, Μ.Π. ΧάντιξΓαμήλιο συμβόλαιο, Richmont Michelle
Ερωτευμένες πόρνες, Μαίρη ΤσίληΜαύρα σύννεφα σε λευκό ουρανό, Γιάννης Βλαχάκης